Hírek Nagyon távolról származó, idegen objektum érte el a Földet

A Western University munkatársai új tanulmányukban egy, a Föld légkörében megsemmisült objektumot vizsgálnak – írja a kanadai intézmény oldala. A csapat arra jutott, hogy a Naprendszer pereméről, az Oort-felhőből érkezett tűzgömb kőzetből, nem pedig jégből állt, ami ellentmond a rendszerünk formálódására vonatkozó elméleteknek.


Az érintett objektumot a kanadai Alberta tartomány fölött figyelték meg 2021 februárjában, a meteort több kamera is dokumentálta. Azóta a szakértők megállapították, hogy az égitest az Oort-felhőből származott. Bár a régiót közvetlenül még nem sikerült megvizsgálni, eddig minden innen érkező objektum jégből épült fel. A Naprendszer formálódásáról szóló modellek alapján az Oort-felhőben csak jeges égitestek találhatóak, a friss adatok ezeket az elképzeléseket írhatják át.

Denis Vida, a csapat tagja szerint az eredményekre a jelenlegi elméletek nem adnak magyarázatot.
Úgy tűnik, az Oort-felhőben jégből és kőzetből felépülő objektumok is vannak.Az eddig észlelt kőzet alapú meteorok mind a világűr közelebbi részeiről érkeztek. A 2021-es, 2 kilogrammos objektum példátlan volt.


Az égitest jóval mélyebbre jutott az atmoszférában, mint a hasonló pályájú, jeges társai, és úgy hullott szét, mint a tűzgömböt produkáló kőzetmeteorok. Ez alapján állapították meg, hogy az objektum nem jégből, hanem kőzetből épült fel.


A szakértők abban bíznak, hogy az adatoknak köszönhetően jobban megismerhetik az Oort-felhőt, így pedig a Naprendszer születését is.

1671131341727.png
 
Vizsgálják a megsemmisült objektumot?
Mint én a fizut hó végén?

Fordíthattak volna elegansabban is. Mondjuk vizsgálják a felveteleket a legterben megsemmisült objektumról.
Amúgy kívancsi lennek, hogy miből állapították meg, hogy az Oort felhőből jött. A Jupiter igencsak ránt a pályájan a vilagűrben mellette elhaladó objektumokon...(és akkor meg nem szóltam a Szaturnuszról, Uránuszrol...)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Biróné Cs. Katalin wrote on ladysla's profile.
Kedves Ladysla, kérlek segíts!
Évek óta nem voltam a fórumon. Hogyan lépek be az e-bookok lapjaira? Hová írom be a 20 mondatot? Érvényes még ez a követelmény? Válaszodat előre is köszönöm.
Biróné Cs. Katalin (Biseka)
pomagrade wrote on Kincsesbolygó's profile.
Szia! Sajnos nem sikerült még megtalálnom a Viszkok Fruzsi könyvet... Ha szembejön, felteszem majd :)
Hello everyone!!! The Rnata Nativity Bundle pattern is now available!!! Anyone here who already has it and wants to share it?
Erinna Lee has just released a new book: Enchanted Woodland Amigurumi... I hope someone will post it on the forum soon!
remélem jól csinálom!

Statisztikák

Témák
37,867
Üzenet
4,730,662
Tagok
610,803
Legújabb tagunk
Ruzsinszki Andrea
Oldal tetejére