Hírek Nagyot alakított II. Erzsébet királynő a platinajubileuma alkalmából készített videóban

Hatalmas koncerttel köszöntötték szombat este Londonban a 96 éves II. Erzsébetet platinajubileuma, vagyis trónra lépésének 70. évfordulója alkalmából. A királynő nem vett részt az eseményen, de szerepet vállalt – és hatalmasat alakított – a rendezvényt felvezető videóban.

A britek bebizonyították, hogy nem csak a mesékben tarthat egy ünnep három éjjel s három nap: II. Erzsébet királynő trónra lépésének 70. évfordulóját négynapos hosszú hétvégén ünneplik szerte az Egyesült Királyságban. A nagyszabású rendezvénysorozat legkiemelkedőbb eseménye a Buckingham-palota előtt tartott, vasárnap hajnalba nyúló két és fél órás koncert volt. A 22 ezer fizető vendég közvetlen közelről, lelátókról nézhette a három színpadon zajló, rendkívüli műsort, de a Buckingham-palota és az Admiralitás között húzódó Mall sugárúton többszázezres tömeg gyűlt össze a rendezvényre, ők óriási kivetítőkön nézhették a koncertet.

II. Erzsébet saját magát alakította​

Az uralkodó, aki az udvar tájékoztatása szerint mozgásproblémákkal küszködik, nem volt jelen személyesen a koncerten, de színészi szerepet vállalt a rendezvényt felvezető, nagy sikerű rövid videóban. A néhány hete felvett vicces kisfilmben II. Erzsébet királynő saját magát alakítja, amikor a brit gyermekirodalom egyik legnépszerűbb hősével – a Michael Bond író által kitalált –, Paddington medvével teázik a palotában. A maci meglehetősen esetlenül viselkedik, kannából issza a teát, alig néhány cseppet hagyva az uralkodónak, majd beletenyerel a felszolgált tejszínhabos süteménybe, végül közli, hogy szerencsére mindig van nála lekváros szendvics, és ezt kárpótlásként felajánlja a királynőnek. Az uralkodó elnéző mosollyal válaszolja, hogy nála is mindig van ilyesmi, és elő is húz egyet retiküljéből.

Ez tréfás utalás volt arra a Nagy-Britanniában évtizedek óta folyó össznépi találgatásra, hogy a királynő mit is tarthat a minden nyilvános megjelenésén nála lévő kézitáskájában.

A jelenet végén az uralkodó és Paddington teáskanalaikat csészéikhez ütögetve együtt adták meg a koncertet indító Queen együttes híres, We Will Rock You című számának kezdő ritmusát, amelyet a palota előtt az együttes gitárosa, Brian May, Adam Lambert énekes és a királyi tengerészgyalogság zenekara folytatott.

Sztárok minden mennyiségben​

A Buckingham-palota előtti szombat esti koncerten sok más világsztár mellett fellépett George Ezra, Craig David, a Duran Duran, Alicia Keys, Sir Rod Stewart, Andrea Bocelli, és videófelvételen Sir Elton John is eljátszotta az erre az alkalomra írt dalát. Jelen volt Andrew Lloyd Webber, a világhírű musicalszerző, a londoni West End színházi negyedének legnagyobb mecénása, akinek több musicaljéből felhangzottak részletek.

A helyszínről vagy videófelvételről üdvözölte platinajubileuma alkalmából az uralkodót Sir David Attenborough, Sir Paul McCartney, Emma Raducanu, David Beckham, Ellie Simmonds, Stephen Fry, Julie Andrews, Judy Dench és Michelle Obama.

A koncert közben a Buckingham-palota falát rendkívül látványos fényjátékok színesítették. Érzelmektől fűtött beszédet mondott az ünnepségen Károly trónörökös, II. Erzsébet királynő 73 esztendős elsőszülött fia, aki először felségnek, majd „maminak” szólította édesanyját. Arra kérte a tömeget, hogy üdvrivalgással köszöntse a királynőt, aki – Károly szavai szerint – a 30 kilométerre fekvő windsori kastélyban tartózkodik, és „ha elég hangosak vagyunk, talán még meg is hall bennünket”.

A hatalmas rendezvényt – amely minden idők egyik legnagyobb zenei és kulturális eseménye volt az Egyesült Királyságban – Diana Ross rövid fellépése zárta.

A királynő a legnépszerűbb, őt Katalin követi a sorban
Az IPSOS közvéleménykutató cég a platinajubileum alkalmából készített felmérésében kimutatta, hogy a britek 45 százaléka sorolja a királyi család népszerűségi listájának első helyére a 96 esztendős II. Erzsébet királynőt.
Az általános népszerűségi listán a második helyre Katalin cambridge-i hercegné került: ő a válaszadók 32 százaléka számára a királyi család legkedveltebb tagja. A harmadik helyen Katalin férje, Vilmos herceg végzett: a kutatásba bevont britek 28 százaléka őt kedveli a leginkább a királyi család tagjai közül. Károly herceg, az Egyesült Királyság következő uralkodója saját fia mögött meglehetősen lemaradva került a negyedik helyre: őt a britek 14 százaléka szereti a legjobban a királyi családon belül. Harry herceg, Vilmos öccse, aki két éve felhagyott a királyi család magas rangú tagjaként betöltött feladatainak ellátásával és amerikai feleségével Kaliforniába költözött, még sokkal hátrébb jár a népszerűségi listán: a britek alig 11 százaléka mondta azt, hogy őt kedveli a leginkább a királyi családból.

MTI​


Kuti Noémi


1654493464890.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok ! :)
Megvan valakinek
Torsten Engelbrecht újságíró és Claus Köhnlein kieli belgyógyász „Vírusőrület” című könyve ??
Nagy köszönettel vennék egy linket hozzá.
Üdv mindenkinek.
Tsysko10 wrote on Sanita07's profile.
Szia!
Eltudnád nekem küldeni az angol project 1. Felmérőket?
Köszönöm!
Timocka wrote on carolvagyoken's profile.
Szia!

Sikerült megszerezned Shannon Hale: A Mesehősök Végzetkönyvét? Ha igen adsz egy linket hozzá?

Előre is köszönöm
Timea
happyfun wrote on rituevu's profile.
Kedves Rituevu,

köszönjük a Vanessa Fewings könyveket. Az lenne a kérdésem, hogy ha megvan, el tudnád küldeni a 3.ik részét?

Előre is köszönöm!

További szép délutánr kívãnok!

üdv.: Happyfun
Gubisi Andrea wrote on babsy13's profile.
Szia, nagyon köszönöm az egér mintat, imádom. Jó pihenést es hétvégét.

Statisztikák

Témák
37,368
Üzenet
4,599,365
Tagok
602,329
Legújabb tagunk
AnitaEmma
Oldal tetejére