Navracsics egy évet ad a Fidesznek

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Január 8.

Melitta - 2020 Január 8, 10:11
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Navracsics szerint a Fidesznek valóságérzékelési problémája van.

  A következő egy évben eldől a Fidesz és a kormány sorsa, sok múlik azon, hogy képesek-e a korrekcióra

  – mondta a jobbikos N1TV-nek Navracsics Tibor, az Európa Kulturális Fővárosa program koordinálásáért felelős kormánybiztos.  Navracsics szerint a Fidesz valóságérzékelési problémájának egyik jele lehet az önkormányzati választás néhány váratlan eredménye, például a budapesti, és szerinte a Fidesznek egy éve van arra, hogy megszólítsa azokat, akik eddig nem a Fideszre szavaztak.

  A volt igazságügyi miniszter és EU-s biztos szerint Török Gábor politológus azért sorolhatta őt Lázár Jánoshoz hasonlóan a párt belső ellenzékéhez, mert „azt mindenki tudja”, hogy az ő gondolkodásmódja nem „a mostani Fidesz főáramához tartozik”.

  upload_2020-1-8_4-11-5.jpeg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Január 8.

  1. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Én nem firtatnék ilyesmit annak a tudatában, hogy az előző városvezetés 6 millió Ft-ért vizsgáltatta (az érdi haveri céggel) a budapestiek parkbajárási szokásait.
   Én megértem, hogy a kapott (vagy az önként vállalt) feladat a fidesz mundér védelme a CH-n, de egy bizonyos színvonal alá nem kellene süllyedni.
   Fmr kedveli ezt.
  2. 193
   193
   Na végre ez már haladás! kezdjük belátni, hogy az egyik tizenkilenc a másik egy híján húsz ... Lassanként még az is kiderül, hogy rosszabbak, mint az előzőek (Borkainak legalább irigyelték a kurváit, Gréczyn pedig csak sajnálkozva nevetnek).
   Utoljára módosítva: 2020 Január 9
  3. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Komolyan nem értelek.
   Ha egyformán rossznak tartod mindkét oldalt, akkor miért véded foggal-körömmel a fideszt?
   Netán kdnp-s vagy?
  4. 193
   193
   Nem én tartom egyformán rossznak, a kedves választópolgár aki az ellenzékre szavazott kell ezt érezze első fázisban, és utána feleszméljen, hogy az új vezetés alatt még rosszabb is neki.
  5. erika0601
   erika0601
   Arról nem beszélve, hogy Kálmám Olgáért cserébe egy tucat kamutanácsadó lapátra került, akik tarlós alatt nem egy, nem két milláért tettek a nagy semmit... úgyhogy nagyon álságos ezen ajvékolni.
  6. erika0601
   erika0601
   Ha a kedves állampolgárnak olyan rossz volt az ellenzék alatt, hogy lehet, hogy zuglóban elsöprő vereséget szenvedett a kedvenc pártod és leppje? Ezen nem ártana elgondolkodni....rosszabb csak akkor lesz, ha a gazdád keresztbe tesz, ahogy ennek már vannak jelei, mert ilyen undorító köpedelem lényt nem hordott a hátán a föld
   ..nem bírja elviselni, ha valamit nem ő irányít, képes beáldozni a saját híveit is - téged is - csakhogy visszaszerezze a teljes irányítást... ahogy tette ezt 2006-ban a függöny mögött bújkálva... egy jellemtelen senki...
   Utoljára módosítva: 2020 Január 9
  7. deciso
   deciso
   Azt akarod mondani, Fidesz nélkül is megmarad a Fidesz szavazó-bázisa?
   Épp csak konzervatív jobboldali párt nem lesz?
   Ez a szavazóbázis olyan mint az MDF megszűnésével az emberek nem szűntek meg?
   De hová lesznek ha nincs konzervatív értékeket képviselő párt?
   A balosok és szociális gondolkodásúak pedig átmennek a mai jobbikhoz.
   Mert nekik sincs igazi pártjuk.
   Ma a legérzékenyebb szociális problémákra épp a jobbik.
   A szélsőjobbos nacionalista radikálisok kivonultak. onnan bementek a Fidesz szatellit pártba a Ő hazájukba.Őket nem érdekli a tolvaj korrupt Fidesz probléma, nekik cukormázas maszlag kell szólamok és ki vannak elégülve.Egy kis rasszizmusssal elvannak szűkös napokon is.
   Azoknak elég a jönnek a migránsok szöveg.
   Utoljára módosítva: 2020 Január 9
  8. deciso
   deciso
   Nekem erősebb a csalódásom.Mint hogy ezt úgy fogalmaznám mint te.
   Hanem: A kondérhoz gyűltek cserélődtek.
   Most ezek fogják tenni a nagy semmit.
   És Kálmán Olga is csak megélni akar de ne rosszabbul mint amikor átment Simicskához.
   Egy szót se hiszek már el neki se
   És Karácsony és az új stadion, mégis csak lesz a Duna parton.
   Nem tud tenni úgy látszik ha nincs költségvetésből garantált főváros által felhasználható pénz.
   Alkuk során pedig tovább fog folytatódni a pazarlás.
   Tudtuk hogy zsarolni fogják a fővárost ismét.
   De ilyen hamar beadta derekát?
   És ugyanakkor a klientúra csere se mutat mást mint rosszat.
  9. erika0601
   erika0601
   Aki egy kicsit is figyeli a történéseket, az nem dőlt be annak az ígéretnek, hogy jujj most aztán egy darab stadion se fog épülni... gyanítom, hogy a többség nem ezért szavazott Karácsonyra... aki ismeri orbánt, tudja, hogy ha valamit akar, azt keresztül viszi tűzön vizen át. Legfeljebb kiemelt állami beruházássá nyilvánítja, oszt jó napot. Karácsony így tudta a legtöbbet kihozni a dologból, hogy kicsit bezsarolta orbánt, úgyhogy én emiatt nem aggódnék.... ami inkább aggasztó, hogy orán egyéb húzásaival fog bosszút állni a fővárosiakon, ahogy annak már vannak jelei, pld. a kukaholdinggal, nem fizeti ki az FKF-t, smi jár neki, ezért az FKF már belengette, hogy nem viszi el a szemetet... de ezzel a hívőket is szívatja az ostobája, aztán majd jól ráfogja Karácsonyra... a rohadék... vagy itt van a Városliget, ráerőszakolta a fővárosra az állatkerti beruházást, most közölte, hogy elfogyott a pénz, fejezze be a főváros... a sitt meg hegyekben áll, látom naponta, ott megyek el...így megy ez orbanisztánban....
  10. deciso
   deciso
   Nagyon színvonaltalan voltál a beidézésre semmit nem írtál.Ez a Borkai/ lám Gréczy belökött szöveg se válasz.
   Lényegében erre kellett volna válaszolnod:

   Bizonyítottad süllyedezhet egy válasz még lejjebb.A vád egy korrupció volt te meg egy szatirhajlamú embert botrányát veted össze.
   Épp fordítottan olvastad a korrupciót is.,de gondolom szándékosan.
   Mondjuk hogy én csalódásomat fejeztem ki.De ne gyere mielőtt teljesen mást mondott akit idéztél.Ne gyere azzal (kezdjük belátni) senki nem beszélt olyat.
   Bodóné módra másról beszéltél és félremagyaráztad tehát színvonal alá mentél.
   Utoljára módosítva: 2020 Január 9
  11. 193
   193
   szuperkorházat akar építeni, de nem kell, óriási beruházásokat akar de nem kell ... mifelénk úgy mondják, hogy nem erőszak a disznótor.
   johannsebastian kedveli ezt.
  12. Éleskés
   Éleskés
   A statisztika kb 2-3 éves.
   A választások utáni felmérés viszont azt mutatja, hogy a biztos Fideszre szavazók szintje 1,5-2 millióra csökkent.
   Szerintem időközben a nagy öregek kihaltak, friss fiatalok meg inkább a Momentumra szavaztak. Azaz a választók száma nem szaporodott, inkább természetes módon csökkent.
   FLAMINGO kedveli ezt.
  13. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Látom, te továbbra is a cseh-II vagy a m1 híreit nézed. (Bár az elsőt visszavonom, mert ott tájékoztattak pl. Orbán kifütyüléséről, amit az m1 "szolídan" elhallgatott.)
   Nem azt mondják, hogy nem kell, hanem azt, hogy a kormány által elképzelt helyen nem kell (ami jó előre elborkaizott, infrastuktura és tömegközlekedési megközelítési lehetőség nélküli).
   Nem mellesleg, ha a kormány akarja, bármikor kiemelt beruházáként átnyúlhat a főváros feje felett.
  14. erika0601
   erika0601
   Komolyan, te folyamatosan úgy csinálsz, mintha csak tettetnéd az ostobát, pedig dehogy.... Nem a szuperkórház ellen tiltakoznak, hanem az ellen, ahová tervezik. Kiépítik Újbuda legdélibb csücskébe, tömegközlekedés nuku, orvos és ápoló nuku - a meglévő kórházakban is kevés, majd rajzolnak, elvégre olyan ügyesek... Miért nem inkább a meglévő kórházakat fejlesztik? Megint presztízs beruházás, valaki meggazdagszik, előnye nulla... ráadásul vagy 10 éve mondogatják és még egy kapavágás sem történt, pedig egészen napjainkig kormánypárti vezetés volt, csak most ellenzékben lett olyan sürgős...No, és milyen egyéb óriási beruházokra gondolsz? mert én évek óta csak sportcsarnokokról, meg stanionokról hallok, taníííícs mester, hátha megvilágosodunk...
   Utoljára módosítva: 2020 Január 9
  15. setni
   setni
   Ma megkezdte a megszólítást orbán viktor.

   Túl azon, hogy mi a jogi helyzet, meg mi a gazdasági helyzet, az nagyon fontos, hogy minél kevesebb olyan ügy legyen, ami sérti az emberek igazságérzetét

   – kezdte meglepő eszmefuttatását az éves sajtótájékoztatóján Orbán Viktor. A miniszterelnököt a gyöngyöspatai szegregációs ügyekben született bírósági ítéletek, a kiszabott kártérítés, valamint a győri gyermekgyilkosságot elkövető férfi feltételes szabadságra helyezésével kapcsolatos bírói döntés ügyében kérdezte fel a Hír Tv. Orbán szerint két olyan ügy van most, amelyek miatt az emberek igazságérzete sebet kapott.
   A kormányfő szavainak előzménye, hogy a Debreceni Ítélőtábla (miután egy másik perben jogerős ítélet mondta ki az etnikai alapú szegregáció megtörténtét), tavaly szeptemberben jogerősen úgy döntött, hogy a gyöngyöspatai általános iskolában az elkülönített oktatás gyakorlata sértette a felperes (roma) diákok jogait, akiknek ezért (évenkénti és személyenkénti bontásban) összesen közel százmillió forint kártérítést kell fizetni.
   a kártérítés összegéből 80 milliót az évente 40 millió forintból gazdálkodó falunak kell állnia, "a roma családok közé dobott milliók" romba döntik Gyöngyöspatát, ismét kiélezve az etnikai feszültséget.

   Az Európai Unió Bíróságának döntése alapján millió forintokat vesznek le elítélt bűnözők a magyar adófizetők pénzéből, mert a fogva tartás nem volt megfelelő? Hát hova jutunk itt?

   Orbán szerint lehetetlen állapot, utasította az igazságügyi minisztert, hogy

   egy fillért se fizessünk. Fel kell vállalni a vitát.
   A másik, szintén konkrét bírói ítéleteket, elsősorban a győri gyerekgyilkos előzetes szabadon bocsátását érintő döntést érintő kérdésre Orbán azt mondta,ki kell mondani világosan:

   Ha valaki szándékosan más ember életére tört, azt nem lehet hamarabb kiengedni a börtönből, mint amennyi büntetést kiszabtak rá. Ki rövidíti ezt le, milyen alapon? Ezeket az igazságügyi miniszter asszony, remélem, a következő hónapokban helyre teszi, és a megfelelő javaslatokat benyújtja a parlamentnek.
   ........................
   ........................
   Igen jól látja hogy az ilyen ügyek felháborodást szülnek és ügyesen ki is használja őket.
   Mert ha nem támogatod a kormányt akkor ....?.Jönnek a jogtalan kifizetések, gyilkosok szabadulnak és kapnak kártérítést.
  16. johannsebastian
   johannsebastian
   Ezen a fórumon nem ilyen szinten folyik a vita. De ha már ennyire belelátsz a lelkekbe, tanulmányozd Gyurcsány Ferenc önéletrajzát is. Még az is kiderülhet, hogy kommunista káderként a Vatikánnak kémkedett. :DDD
   193 kedveli ezt.
  17. 193
   193
   igen éppen most néztem a Karmelita kolostorban tartott sajtótájékoztatót ... ott panaszkodott a miniszterelnök, hogy a főpolgármesternek nem kellenek a beruházások
  18. setni
   setni
   Panaszkodott????, jajj csak nehogy lemondjon....
   Remélem nem omlik össze..
   (ha elolvastad a hozzászólásomat akkor láthatod hogy én is figyelemmel kisérem a miniszterelnök mondanivalóját!! )
   erika0601 kedveli ezt.
  19. 193
   193
   Természetesen meg is indokolta a véleményét, tényekkel támasztotta alá....például tökéletesen igaza van mikor azt mondja, hogy Gyöngyöspatán nem szegregáció, hanen felzárkóztatás van és valóban feszültségeket szül ha ugyanabban a faluban egyesek munka nélkül százmilliót kapnak, amiért a szomszédja kell megdolgozzon.
   Az is kérdéseket vet fel, hogy mi számít kényelmes börtönnek, a gyikokosokat miért kell a meghatározott büntetés letöltése előtt hazaküldeni ...
   setni és johannsebastian kedveli ezt.
  20. johannsebastian
   johannsebastian
   Egészen jó volt, főleg, amit az értékalapú külpolitikáról mondott.

Megosztás