Nekünk már fel sem tűnnek a csodák... Járd be Miskolcot a kanadai bloggerekkel!

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Január 7.

Melitta - 2017 Január 7, 07:02
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A kanadai Feather and the Wind utazó páros - Felicia és Wesley - decemberben városunkban járt. Élményeikről több videó és fotó tanúskodik.

  A bloggercsapat az "egyszer élünk" mondás nyomán indult felfedezni a világot. Kalandoztak már Mexikóban, Japánban, Franciországban, Németországban, Lengyelországban és még rengeteg helyen. Szerintük az utazás olcsóbb, mint ahogy sokan gondolják. Általa álmaikat váltják valóra és rengeteg vidám emléket szereznek.

  Blogjukban 11 dolgot emeltek ki, amelyet Miskolcon járva mindenki megszerethet. Egyik ezek közül a Miskolctapolca Barlangfürdő, mely csodálatos atmoszférájával, természetes barlangi járataival varázsol el mindenkit. A Diósgyőri várban tett látogatásuk során egy lenyűgöző történelmi várat ismerhettek meg, ahol a lakók által élővé válik a középkor világa. A kisvonat utazás Lillafüredre szerintük festői és kihagyhatatlan, ha erre jár az ember. Az egyik videójuk címében "tündérmeséhez" hasonlítják lillafüredi kirándulásukat, és minden Miskolcra utazónak javasolják a Palotaszálló megtekintését a függőkerti és a Hámori-tó melletti sétával.  A Pannon-tenger Múzeumban lenyűgözőnek találták a bükkábrányi mocsárciprusokat, a játékos és interaktív tereket és időszaki fotókiállítást a még január 15-ig megtekinthető Inverse Everestet, amely a világ legmélyebb száraz lábbal látogatható barlangjába tett expedíciót mutatja be. Leírásukban a belváros régi utcáit is méltatják. Szerintük Miskolcon csodás ötlet várost nézni, mert a belvárosi sétálóutca az autóforgalomtól elzárt és jól sétálható. A látványos terek könnyen legyalogolható távolságokra találhatók egymástól. Kényelmesen kalandozhatsz egészen Szinva teraszhoz közeli szerelmesek hídjától kezdve a legjobb éttermeken át a régi házakkal teli utcákig.

  Ha pedig már éttermek említésre kerültek, nem feledkeztek meg a magyaros vagy a helyi gasztrokülönlegességekről sem. Többek között kiemelték a tipikus magyar fogásokat: a halászlevet, a töltött káposztát és a gulyáslevest. A hagyományos magyar konyhát kedvelőknek Miskolcon a Kis Anna Halászkertet és a Kispipa Halászcsárdát javasolják. A modern gasztroélmények rajongóinak A Leves gasztroműhelyt és a kolbászfagyijáról híres Reinpold's KOLbice-t.

  miskolc tapolca.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Január 7.

  1. ladybug7spots
   ladybug7spots
   ..............................................................................................
   Mekkora öröm....o_O Most már nem csak mi hirdetjük a csikósh, gulash, paprikash álromantikáját.
   A bezárt bányák, gyárak, vagy a cigánysor környékén ezek szerint nem jártak.
  2. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ez a fürdő és a látvány is valóban csodálatos, igazi élmény. Csak az a gond, hogy bent, a medencében nem lehet sehol sem leülni. Muszáj menni, vagy állni. A lépcsőre mégsem ülhetnek le az emberek, mert akkor hogyan mennének bele a medencébe a többiek? Ez azért hibádzik a jóból.
   Soproni Ede és njulianna kedveli ezt.
  3. graver
   graver
   Ez nem von le abból, hogy Lillafüred tényleg gyönyörű hely. Szép és csúnya oldala minden országnak, és valószínűleg a legtöbb városnak is van.
   Soproni Ede és analema kedveli ezt.
  4. mechi
   mechi
   A Lilafüredi vízesés ma.
   6xSCez3JTGPE1QGwqs.jpg
  5. analema
   analema
   Annak idején - a '90-es évek elején - minden érettségi szünetet ott töltöttünk az osztálytársaim egy részével az autós kempingben, ami gyalog még elég messze volt a fürdőtől felfelé. A májusi időjárás sem mindig volt ideális a sátorozáshoz, de kit érdekelt ez akkor. Nem is tudom létezik-e még ma. Akkor sok nagy kalandban volt ott részünk, máig nagyon szeretem a környéket.
   gumelig és graver kedveli ezt.
  6. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Ezt a régiót különösképpen hazavágták és ha nincs mit enni, nincs perspektíva, az ott élőket magasan nem érdeklik a természeti és egyéb szépségek.
  7. Ernoe
   Ernoe
   Nem akarom a szépet elhallgatni de most olvasom, hogy:
   "In Ungarn erfroren in diesem Winter bereits mindestens 80 Menschen – doppelt so viele wie im Jahr zuvor, die aktuelle Kältewelle noch nicht eingerechnet. "
   -
   A Frankfurter Allgemeine szerint az idén minimum 80 ember fagyott meg Magyarországon.
   A M. szociális forum szerint sokan hajléktalanok voltak, 30-an a saját lakásukban fagytak meg mert nem volt pénzük tüzelöre. Borzaszto.
   -
   ladybug7spots kedveli ezt.
  8. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Igen...erről már írtam korábban... vagy fűtés, vagy étel, vagy gyógyszerek.
   De a meg nem fagyott éhezők százezrei és a nélkülözők milliói is megérnének egy misét.
   Ernoe kedveli ezt.
  9. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Ha rányomom a "tetszik" gombot az nem azért van mert tetszik, hanem mert egyetértek.
   Ernoe kedveli ezt.
  10. aniko45
   aniko45
   Miskolc valóban gyönyörű szép környezetben helyezkedik el, Lillafüred, Miskolctapolca,Hámori tó, felveheti a versenyt a világ bármely csodájával.Kár ,hogy az emberek élete az utóbbi években nem felhőtlen,valamikor (nem régen) az egyik legnagyobb ipari városunk volt!Várom a feltámadását! :(

Megosztás