Nem akar több keresztefeszítést a pampangai Jézus Krisztus

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Április 19.

Melitta - 2019 Április 19, 19:45
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Többen keresztre feszíttették magukat a Fülöp-szigeteken a vallási odaadás jeleként és a nagypénteki szertartás szokásos megnyilvánulásaként. A "pampangai Jézus Krisztusként" becézett Ruben Enaje lassan kiöregszik a hagyományőrzésből.


  [​IMG]

  Mintegy 20 ezer hívőt, kíváncsiskodót és turistát vonzott az esemény az Ázsia legnagyobb katolikus országa, a Fülöp-szigetek északi részén található San Fernando de Pampangába, ahol nagy buzgalommal tartják életben a húsvéti nagyhét gyakran véres vallási szokásait.

  Az esemény főszereplője ezúttal is a "pampangai Jézus Krisztusként" becézett Ruben Enaje volt, aki 1985 óta minden évben Jézust "alakítja" a via crucis (keresztút) megelevenítésekor. Az említett évben történt ugyanis, hogy karcolás nélkül megúszta, amikor kiesett a harmadik emeletről. A férfi az isteni gondviselésnek tulajdonította a történteket, és eldöntötte, hogy hálája jeléül minden nagypénteken megeleveníti Krisztust, és keresztre feszítteti magát. E hagyomány egyik úttörője volt egyébként Enaje nagyapja.

  "Valóban fájdalmas, de amikor már ott vagy és meglátod az emberek várakozásokkal teli tekintetét, minden fájdalom elszáll" – mondta az EFE spanyol hírügynökségnek az 59 éves Enaje, aki nyolc percig volt keresztre feszítve.
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Április 19.

  1. prominor
   prominor
   "Tudom , hogy hamarosan meghalok, de az lenne igazán a fakírhoz méltó befejezés, s erre van is 30% esély,ha a kereszten halnék meg...."
   Ezek voltak a kecskeméti fakír, Kónya István, aki Jézushoz hasonlóan kívánta keresztre feszíttetni magát, egyik utolsó interjújában elhangzott szavai....
   A keresztre feszítés végül a tiltakozások miatt elmaradt, s mire a következőre sor került volna, a fakír egy banális balesetben kómába esett, majd meghalt.. Saját kocsmája cégérét akarta megigazítani, leesett, többé nem tért magához...
   Ezért aztán Magyarországnak csak egy majdnem keresztre feszítés jutott...
   Ernoe kedveli ezt.
  2. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   A cikket elolvasva képtelen voltam eldönteni, hogy vallási fanatizmus, avagy őrület a köbön?!
   Ernoe kedveli ezt.
  3. Ernoe
   Ernoe
   [​IMG]
   -
   A Szabad Katolikus Enciklopédia rengeteg "Jézus sebeivel megáldott" személyt ismer.
   Szent Ferenctöl kezdve Pio-Atyáig (vagy 2000 név szerint ismert személy) mind azért van tisztelve mert lyuk volt a tenyerükül.
  4. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Senkitől el nem várnám, hogy Jézus sebeit így szerezze be és hordozza... De azt elvárnám, hogy az ember - embernek farkasa ne legyen. Ne hazudjanak, ne csaljanak, ne raboljanak, ne semmizzenek ki senkit, de ne döntsenek rabszolga sorsba se egyetlen embert, csak azért, mert szegény, vagy más felekezet tagja, netán bőre színe miatt, ne alázzanak és ne ellenségeskedjenek. Ne szítsanak haragot, háborút és ne kínozzanak sem lelkileg, sem testileg sem embert, de állatot sem.
   Az Élet érték, becsüljék meg és ne így szerezzenek sem elismerést, de tiszteletet sem. Véleményem és ezt vallom is.

Megosztás