Hírek Nem biztos, hogy kifizetik az ötöslottó főnyereményét a nyertesnek

Ahogy arról az atv.hu is beszámolt, új milliárdosa lett Magyarországnak, ugyanis valaki elvitte az ötöslottó főnyereményét, ami egyébként minden idők legnagyobb lottónyereménye volt hazánkban. Arról is írtunk, hogy a Szerencsjáték Zrt. egy közleményt adott ki, melyben részletezték, hogy mi a teendője a szerencsés nyertesnek. Azonban nem biztos, hogy végül ki lesz fizetve a hatalmas összeg.


A Szerencsejáték Zrt. külön telefonszámot tart fenn a nagy összegű lottónyertesek jelentkezéséhez, az úgynevezett nagynyertes vonalat. A nyertesnek ezen a vonalon kell jelentkeznie sorsolás napjától számított 90 napon belül. Azonban ha nem jelentkezik, bukni fogja a pénzt - írja a Telex.
A portál szerint a nagynyertes vonal már a sorsolástól kezdve várja a nyertes hívását. Az azonosítási folyamat úgy néz ki, hogy az első telefonbeszélgetés során meggyőződnek arról, hogy a vonal túlsó végén valóban a nyertes van. Az azonosítást a játékszelvényen lévő információk segítik, ezeken ugyanis számos olyan adat található, amit csak a szelvény birtokosa ismerhet, így simán tud válaszolni például arra a kérdésre, hogy hol és mikor játszotta meg a szelvényt, vagy hogy hány mezővel játszott. De olyan kérdéseket is feltehetnek, hogy mi volt a harmadik mező harmadik száma.

A nyeremény felvételéhez egy személyes találkozóra is szükség van, ennek egyeztetésére pedig csak a "tesztkérdésekre" adott helyes válaszok után kerülhet sor. A találkozón első lépésként – a játékszelvényen található biztonsági azonosító kód ellenőrzése céljából – elkérik a szelvényét, és átfuttatják azt egy terminálon éppúgy, ahogyan a lottózós ellenőrizné. Ezután rögzítik a nyertes személyes adatait. A nyereményt banki átutalással fizetik ki minden esetben, magyarországi lakossági forint folyószámlára.

Ha a nyertes nem jelentkezik 90 napon belül, akkor a főnyeremény, a 6,5 milliárd forint bekerül az úgynevezett át nem vett nyeremények közé. Ezeket jellemzően különsorsolások formájában meghirdetett nyereményekre fordítja a Szerencsejáték Zrt. vagy az egyes játékok nyereményalapja kerül kiegészítésre. A cég korábbi tájékoztatása szerint az elmúlt 20 évben legalább 8 olyan nagynyertes volt, akik a jelentkezés elmulasztása miatt összesen 4,3 milliárd forintot hagytak a kasszában.
  • 2000-ben 214 millió 380 238 forintot
  • 2007-ben 429 millió 213 160 forintot
  • 2014-ben 200 millió 230 690 forintot
  • 2017-ben 1 milliárd 428 millió 694 065 forintot
  • 2019-ben 245 millió 608 370 forintot
  • 2020-ban 79 millió 131 885 forintot
  • 2022-ben 148 millió 994 445 forintot nem vittek el.
Az ötös lottó történetében közel 3500 sorsolás volt mostanáig. A fődíj összege 1959-ben lépte át az egymillió forintot, 1992-ben a 100 milliót és 1999-ben az egymilliárdos határt.
A nyertes anonimitását a cég megőrzi.
1708863404566.jpeg
 
Érdekesnek találom a tartalmat
De értelmetlennek a harsány címet "
Nem biztos, hogy kifizetik az ötöslottó főnyereményét a nyertesnek"
Persze hogy csak akkor ha Ő az igazolt nyertes.
Sajna ma ez a trend, sok esetben magának a cikk írónak sincs halvány fogalma arról amit a cikkben vagy akár a videóban mond, bemutat, de kitalál egy kattintás vadász címet. Nincs idő vagy akarat egy szakértő megkérdezésére, hisz hírverésnyi van. :(
 
Sajna ma ez a trend, sok esetben magának a cikk írónak sincs halvány fogalma arról amit a cikkben vagy akár a videóban mond, bemutat, de kitalál egy kattintás vadász címet. Nincs idő vagy akarat egy szakértő megkérdezésére, hisz hírverésnyi van. :(
Mint volt az esti hírlap bulvárlap rikkancs címei
Lehetett kiabálni de benne semmi se volt.
Hazudik a szalagcím ott van fent(milyen bűnügyekben várható kegyelem)
De ezen pont olvastam egy érdekest:Az USA előbb vagy utóbb el kell ismerje a Kínai kormányt
1708881893769.png
 
Utoljára módosítva:
Ha már Esti hírlap kép...Ismeritek a vonatkozó történetet???
A rikkancs árulja a friss Esti hírlapot: Ezt kiabálja: - Óriási átverés!!! 309 áldozat!!!
Egy férfi megveszi az egyik példányt. Átlapozza és csalódottan kiáltja a rikkancsnak:
- De hiszen nincs is benne semmi botrányos átverés!
Mire a rikkancs tovább árul, kiabálja:
- Óriási átverés!!! 310 áldozat!!!
:)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

macskusz12 wrote on Dobrosi Mezei Józsefné's profile.
oké akkor megvagyunk... menj fel a szójátékokra ami neked a legkönnyebben megy és 20 játékot játsz le utána bármihez hozzáférsz...
petrucy wrote on dreaming58's profile.
Szia!
Sajnos elírtam a jelszót.Helyesen: DKKTi (a végén kis " I "
Sziasztok! Üdv mindenkinek! Nagyon örülök, hogy a kolléganőm megmutatta ezt az oldalt. Remélem innen sok jó olvasmányt tudok letölteni és elolvasni. Ha csak tehetem, akkor olvasok. A fantázia nagyon fontos számomra. Immár túl vagyok egy könyvtárra való könyv kiolvasásán. De ez az, amiből sohasem lehet elég. Szinte minden műfajt szeretek olvasni. Talán az önéletrajzot nem. Régen sok könyvem volt, ma már nem igazán.
gyurcyka wrote on Aronfy's profile.
szia! annó feltöltöttem a dicsekvő béka-t.eltünt a gépemről sok mással együtt.ha még meg lenne, átdobnád? köszi!
Adatbázis hibát jelez a gép, minden olvasatlan üzenetre kattintásnál....

Statisztikák

Témák
38,280
Üzenet
4,829,981
Tagok
617,123
Legújabb tagunk
alcsút
Oldal tetejére