Nem ertem...

Andras79

Új tag
Sziasztok!

Leirom tortenetem, hatha mas is okul belole, vagy nem koveti el ugyanazt a hibat, amit en. Illetve ha valakinek van barmilyen otlete, orommel veszem.

Londonban eltem kozel egy evet, ott dolgoztam, eltem, adot fizettem. Mindenfele hivatalos papirral rendelkezem, miszerint Londoni lakos vagyok...igaz, meg Magyar allampolgar. Mindig is Vancouverben akartam elni, ezert marcius vegen kicsit utananeztem a dolgoknak (nem elegge), vettem egy nagy levegot, es elindultam...megerkeztem Vancouverbe.
A varos minden varakozasomat felulmulta: Csodalatos, tiszta, rendes emberek, stb. Nosza, kezdjuk el a letelepedesi procedurat. Kerestem egy bevandorlassal foglalkozo irodat, elkuldtem nekik a jelentkezesem es vartam. Egy level jott toluk, amiben egy - akkor meg - kedves holgy felajanlotta a segitseget, eloszor is rakjuk rendbe az oneletrajzom. Elkuldtem neki az europai jellegut, o visszakuldte atdolgozva, eszak-amerikara keszen. Aztan eltunt! Se telefon, se email...mintha sosem letezett volna. Mivel egy fillert nem fizettem neki, X-Akta marad. Sebaj, kerestem egy masik irodat, ahova mar szemelyesen befaradtam. Kulturalt kornyezet, ex-jugoszlav ugyvedek, kedvesek, segitokeszek. Lebeszeltek az azonnali letelepedesi engedelyrol, elobb keressek munkat, es ha van ajanlatom, menjek vissza, ok elintezik a papirokat. Ugy negy nap alatt sikerult 2 azaz KETTO komoly munkaajanlatot szereznem (computer technician & software tester), mindket ceg azonnal felvenne, intezzem a papirokat. Orom-boldogsag! Vissza az irodaba, megvan a job offer, mi a kovetkezo lepes. Humm-humm...hat ha most beadjuk a kervenyt, akkor kb. 4 (NEGY!) HONAP mulva meg lehet az engedely. Kerdeztem, hogy megis melyik ceg hajlando varni 4 honapot egy alkalmazottra, mikor nem veletlenul hirdet most. Humm-humm...Keressek valami hoteles munkat, az csak egy honap. Remek, ha ez kell ahhoz, hogy itt maradhassak, am legyen. DE! Nem eleg, hogy talalnom kell egy olyan hotelt, ahol fel is vennenek, es meg varni is tudnak egy honapot, de az igenylest a hatarrol kell beadnom!!! MI VAN??!! Hiszen nincs USA vizumom, ha lenne, akkor ott lennek, nem itt! Tehat catch 22...
Meg futok egy kort, de ha nincs megoldas, akkor hazamenetel lesz belole.

Csak azt nem ertem, what`s the point?! Miert nem lehet bemenni a bevandorlasi hivatalba, fenykepezzenek le, vegyenek ujlenyomatot, vert, labmeretet, akarmit...miert kell kimennem az orszzagbol, hogy a hataron adjam be a munkavallalasi kerelmet?

Ez van, szopoka-nyaloka!

Szoval aki hasonlokeppen gondolkodik, mint en, legyen sokkal elorelatobb, es korultekintobb.
 

Scarboro

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Leirom tortenetem, hatha mas is okul belole, vagy nem koveti el ugyanazt a hibat, amit en. Illetve ha valakinek van barmilyen otlete, orommel veszem.


Sajnos Te kovettel el hibat, es nem is kicsiket! Mielott kimentel volna, kelett volna erdeklodni es meg itt a forumon is nagyon sok hasznos, ezzel kapcsolatos info van es sok segitokesz ember aki elore figyelmeztetett volna. De hat "eso utan koponyeg". Vegig kell jarnod a teljes hivatalos procedurat ahoz, hogy hivatalosan dolgozhass/letelepedhess.Ha a ceg tenyleg fel akar venni, varni fog!A leg 1szerubb szerintem, gyere vissza es itt (Angliaban) vard ki a veget, talan olcsobb lessz mint ott maradni es szallodat fizetni es felelni a tartalekodat.A legfontosabb:nehogy elfogadj barmilyen fekete munkat!! (ha esetleg valaki ajanlana) mert azzal nagy mertekben veszelyezteted a folyamatod es nagyon konyen el is utasittanak.Sajnalom, hogy igy jartal de azert ne add fel. Csak 3-4 honap es valora vallik az allmod! Sok kitartast es sikert neked!!!
 
Oldal tetejére