Nem megy a gépén a net? Sok PC-t lekapcsolt a netről a legújabb Windows-frissítés

Több európai internetszolgáltató is jelezte, problémát okozhat a böngészős netkapcsolatban, ha a gépre kerül a Microsoft által kiadott legújabb Windows-frissítés.

A legutóbbi Windows-frissítés többeknél nem egészen azt a hatást váltja ki, mint amire az ember egy javítócsomagtól számítana: sőt, ez inkább rontócsomag lett.

A BBC azt írja, a napokban több európai internetszolgáltató is jelezte, gond lehet az internetkapcsolattal azoknál, akiknek a Windows 7-et, 8-at vagy Windows 10-et futtató gépére felkerült a legújabb frissítés. A beszámolók szerint a jelenség általános, nem szolgáltató- vagy routerfüggő. A problémát a Microsoft szóvivője is elismerte, aki azt javasolja, a problémás gépeket próbálják újraindítani a felhasználók, vagy ha ez nem segít, további tanácsért látogassanak el a Microsoft weboldalára. Ez utóbbi persze elég viccesen hangzik, főleg úgy, hogy épp az internetkapcsolattal van a probléma.

A gondot alapvetően az jelenti, hogy a frissítés után a gépek nem tudnak automatikusan hozzáférni a router címzési rendszeréhez, így az eszköz nem tudja a netre kapcsolni a számítógépet.

Az egyik szolgáltató, a Virgin Media egy átmeneti megoldási javaslattal is előállt:

  1. A Start menüre kattintva próbáljuk meg újraindítani a gépet. Ha ismét betöltött a rendszer, nézzük meg, hogy van-e internetkapcsolat.
  2. Ha nincs, akkor a Start menüből indítsuk el a Parancssort. A megjelenő ablakba gépeljük be az ipconfig /release parancsot, majd üssünk entert. Ha ez megvolt, tegyük meg ugyanazt az ipconfig /renew paranccsal is. Ezután ellenőrizzük az internetkapcsolatot. Ha még most sem állt helyre, a Parancssorban töröljük a DNS-beállítást az ipconfig /flushdns utasítás segítségével. Ezek után már elvileg működnie kell a kapcsolatnak.
A Windows-frissítések kapcsán egyébként nem ez az első baki, augusztusban egy másik, igen fontos eszközt tett elérhetetlenné egy időre az akkor kiadott update. A mostani esetet már vizsgálja a Microsoft.

HVG

windows frissites.jpeg
 
Jó, ha tudjátok:
Minden modern számítógép ugyanazokat az alkatrészeket használja.
De az otthon összerakható gépek üzembiztonsága kb. 99,9%-os.
Az olcsóbb gyári összeszerelésűeké kb. 99.99%-os.
Az olyan hiper-szuper gépeké, mint az Apple, meg a többi nagykapacitású szerver-szerű gépeké 99,999% és fölötte
Minden tizedesjegy exponenciálisan növeli a gépek árát.
Az Apple, mint hiper-szuper? Semmivel sem mebízhatóbb, mint bármelyik komplett konfiguráció, amit nagy cégek árulnak, mint pl. Dell. És az otthon összerakott gép élettartama is az adott alkatrésztől függ, épp úgy, mint ezek az általad hiper-szupernek titulált humbugok. 2005-ig egy Power Mac tulajdonos méltán gondolhatta azt, hogy valami különlegeset kap a pénzéért, amikor még az IBM brutális processzorait tették az Apple konfigurációkba. De utána mág az addig lesajnált kommersz alkatrészek korszaka következett, de az árak meg a légből kapott presztízs nem csökkentek azóta sem.

UI: nem minden modern számítép használja ugyanazokat az alkatrészeket, az igazán komoly gépek, többszáz magis processzorokat kapnak és nem csak az Inteltől, hanem a Sunwaytől, IBM-től, Fujitsutól stb. Na ezek a hiper-szuper kategória.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Amanda33 wrote on Fidji's profile.
Dr Bernard Spock könyvei engem is érdekelnének, ha még megvannak
Marcipanos wrote on caviking's profile.
Szia, évekkel ezelőtt a Játsszunk beszédet könyvet feltetted. Tudom, sokan kerestek ez ügyben. Tudnál segíteni, szükségem lenne rá!
Köszönöm!
get to the top 3 test új verzióját keresem. Nagyon köszönöm, ha tudtok segíteni.
Fehér József wrote on janikaaa24's profile.
Midi Sies letőlteni mert törölni fogják .

Statisztikák

Témák
36,984
Üzenet
4,512,760
Tagok
597,497
Legújabb tagunk
Dancs Hajnalka
Oldal tetejére