Nemeskövek

izumrud témája a 'Alternatív gyógymódok' fórumban , 2009 Július 3.

 1. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Várd meg a vásárlással a börzét! Én a kövekkel a csakráimon általában nyugalmat érzek. Ha nincs időm sokat tökölni, akkor csak egy ametisztet teszek a 3.szemre.
  A borostyánból sok a hamis műanyag vagy az újraolvasztott. Össze lehet keverni a kopállal, azok nagyobbak és olcsóbbak.
   
 2. hszilard76

  hszilard76 Állandó Tag

  Arra gondoltam, hogy a börzén majd megmutatom valakinek a köveimet, hogy nem hamis-e valamelyik. Micsoda világ! :dr_64:
   
 3. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Olyat keress, akinél sokfajta kő van kirakva kis dobozokban, ne valami nyugdíjas mamókát két rózsakvarccal...
   
 4. hszilard76

  hszilard76 Állandó Tag

  Holnap beszámolok róla, hogy mit láttam, és mit vettem.
   
 5. hszilard76

  hszilard76 Állandó Tag

  Itt is vagyok. Oké, csúsztam két napot, de hát ilyen az élet. Jöjjön a beszámoló!
  A börze nagyon tetszett. Volt ott minden: kövek, könyvek, előadások, érdekes emberek, szóval minden, amit szeretünk. Az árak nem voltak túlságosan elrugaszkodottak, sőt, a pláza boltjához képest inkább olcsóság volt.
  A megkövült csigaházak baromira tetszettek, de annyi pénzt azért nem akartam kiadni, így azzal nem lett gazdagabb a gyűjteményem. Hatalmas borostyán darabot is láttam, melybe még egy póktetem is beleszorult, no de az sem volt az én pénztárcámhoz mérve.
  Viszont vettem hihetetlenül szép karneolt. Továbbá: ametiszt, jáde követ, akvamarint, szodalitot, gránátot, citrint (valószínűleg eredeti, mert nyers, nincs csiszolva; áttetsző, halványsárga).
  A gránátról azt olvasom, hogy a leggyakrabban átlátszó. Hát az enyém nem az, sötét színű, vöröst alig lehet benne felfedezni, átlátni meg semmiképpen nem lehet rajta...
  Egyelőre ennyi. Januárban újra lesz Pesten börze.
   
 6. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Ügyi vagy! nekem is van gránátom, olyan sötét, hogy szinte átlátszatlan. Csak a lámpa felé fordítva látszik, hogy piros.
  Tisztítsd meg őket használat előtt!
   
 7. hszilard76

  hszilard76 Állandó Tag

  Ezt találtam a neten, nekem egy kicsit túlzás ez a rengeteg csakra.
  Az ametiszthez hozzárendelhető:
  Csakra:
  gyökércsakra, koronacsakra, napfonat csakra
  Oké, tudom, hogy mindenkinek másképpen hat, ezért inkább azt kérdem, nálatok is előfordul, hogy egy kő több csakrátokhoz tartozik? (Persze a titok akkor fog igazán kiderülni, ha yetin kívül más is elmondja, hogy melyik ásványt hová teszi :)
   
 8. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Én az ametisztet csak a két felső csakrára tenném, bár láttam már torokcsakrán is... (gyökér, napfonat???? bár ha valakinek az jön be...)
   
 9. hszilard76

  hszilard76 Állandó Tag

  Két dologról tudok beszámolni: kipróbáltam a "köves" meditációt, és igen kellemes érzéssel ébredtem (mivel elaludtam tőle). De ezen nem csodálkozom, egy meditáció akkor jó, ha elalszom. Nálam legalábbis.
  A másik, hogy amióta a kövekkel foglalkozom (másfél hónapja is van annak már), egyszer sem kellett Saridont (a reklám helye) bevennem. A kövek előtt meglehetősen gyakran fájt a fejem - meditáció ellenére, bár az éppen jelentősen csökkentette), de úgy tűnik, a gyógykövek megszüntették. Nem lehet, hogy a gyógyszertárakban ásványokat kellene inkább árulni? :) Oké, ez túlzás, tudom én, éppen ezért azt kérdem: gyógyszertárak helyett nem egészség megőrző pontokat kellene felállítania a TB-nek? Olcsóbb lenne, lényegesen, és a lakosság is boldogabb lenne, ha nem kellene elszenvednie a krónikus betegségeket meg a többit.
   
 10. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Nem kéne bealudni a meditációba, mert akkor már nem az.... Csináld csak egy kővel a fejeden.....vagy egy téglával.... :)
   
 11. hszilard76

  hszilard76 Állandó Tag

  Úgy látom, meditáció terén erősen megoszlanak a vélemények :)
  Pl. a hemi-sync meditációk szándékosan elaltatnak (delta agyhullámokig visznek), aztán meg felébresztenek. Normál meditációban is, ha eljutsz a delta hullámokig, tutira kifekszel. Persze meditációból rengetegféle van. Az ezoterikus könyvek letöltésénél már 8 perces meditációról szóló könyv is létezik. Ez már nyilván a nyugati, rohanó emberre van tervezve, igaz, ettől még működhet. A rövid meditáció is jobb, mint a semmilyen.
  A Morgan Freeman dokumentumsorozatban volt, hogy a meditációtól a "test által lekapcsolt" gének visszakapcsolnak, újra működni kezdenek. Szóval pihenjünk, meditáljunk. Jót tesz!
   
 12. Ábrahám Anita

  Ábrahám Anita Állandó Tag

  :O
   
 13. Antara

  Antara Állandó Tag

   
 14. Antara

  Antara Állandó Tag

  szia igen a kristálybiblia nagyon részletes és jó könyv, de még számos jó könyv található.
  Évek óta járok börzékre és már nem úgy megyek, hogy no most citrin az amit vásárolok a kő megszólít és Ő választ ki minket.
  Már 5 éves unokám is nagy kőgyüjtő lett.
   
  Igipapa és yeti108 kedveli ezt.
 15. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  A kristálybiblia 1. jó. A 2. határeset, a 3. erős túlzás, mindenféle lehetetlen kövek vannak benne, kétlem, hogy bárki vizsgálta volna a hatásukat....
   
 16. miracle5

  miracle5 Állandó Tag

  gy1.jpg gy2.jpg gy3.jpg gy4.jpg Sziasztok, van ötletetek milyen kőből van ez a gyűrű? Sajnos jobban nem engedi magát fotózni Köszönöm.
   
 17. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

 18. miracle5

  miracle5 Állandó Tag

  phoenyx köszönöm szépen hasonlít .
   
 19. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  opál...(esetleg labradorit)
   
  1958 kedveli ezt.

Megosztás