Nemeskövek

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Várd meg a vásárlással a börzét! Én a kövekkel a csakráimon általában nyugalmat érzek. Ha nincs időm sokat tökölni, akkor csak egy ametisztet teszek a 3.szemre.
A borostyánból sok a hamis műanyag vagy az újraolvasztott. Össze lehet keverni a kopállal, azok nagyobbak és olcsóbbak.
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Olyat keress, akinél sokfajta kő van kirakva kis dobozokban, ne valami nyugdíjas mamókát két rózsakvarccal...
 

hszilard76

Állandó Tag
Állandó Tag
Itt is vagyok. Oké, csúsztam két napot, de hát ilyen az élet. Jöjjön a beszámoló!
A börze nagyon tetszett. Volt ott minden: kövek, könyvek, előadások, érdekes emberek, szóval minden, amit szeretünk. Az árak nem voltak túlságosan elrugaszkodottak, sőt, a pláza boltjához képest inkább olcsóság volt.
A megkövült csigaházak baromira tetszettek, de annyi pénzt azért nem akartam kiadni, így azzal nem lett gazdagabb a gyűjteményem. Hatalmas borostyán darabot is láttam, melybe még egy póktetem is beleszorult, no de az sem volt az én pénztárcámhoz mérve.
Viszont vettem hihetetlenül szép karneolt. Továbbá: ametiszt, jáde követ, akvamarint, szodalitot, gránátot, citrint (valószínűleg eredeti, mert nyers, nincs csiszolva; áttetsző, halványsárga).
A gránátról azt olvasom, hogy a leggyakrabban átlátszó. Hát az enyém nem az, sötét színű, vöröst alig lehet benne felfedezni, átlátni meg semmiképpen nem lehet rajta...
Egyelőre ennyi. Januárban újra lesz Pesten börze.
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Ügyi vagy! nekem is van gránátom, olyan sötét, hogy szinte átlátszatlan. Csak a lámpa felé fordítva látszik, hogy piros.
Tisztítsd meg őket használat előtt!
 

hszilard76

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt találtam a neten, nekem egy kicsit túlzás ez a rengeteg csakra.
Az ametiszthez hozzárendelhető:
Csakra:
gyökércsakra, koronacsakra, napfonat csakra
Oké, tudom, hogy mindenkinek másképpen hat, ezért inkább azt kérdem, nálatok is előfordul, hogy egy kő több csakrátokhoz tartozik? (Persze a titok akkor fog igazán kiderülni, ha yetin kívül más is elmondja, hogy melyik ásványt hová teszi :)
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Én az ametisztet csak a két felső csakrára tenném, bár láttam már torokcsakrán is... (gyökér, napfonat???? bár ha valakinek az jön be...)
 

hszilard76

Állandó Tag
Állandó Tag
Két dologról tudok beszámolni: kipróbáltam a "köves" meditációt, és igen kellemes érzéssel ébredtem (mivel elaludtam tőle). De ezen nem csodálkozom, egy meditáció akkor jó, ha elalszom. Nálam legalábbis.
A másik, hogy amióta a kövekkel foglalkozom (másfél hónapja is van annak már), egyszer sem kellett Saridont (a reklám helye) bevennem. A kövek előtt meglehetősen gyakran fájt a fejem - meditáció ellenére, bár az éppen jelentősen csökkentette), de úgy tűnik, a gyógykövek megszüntették. Nem lehet, hogy a gyógyszertárakban ásványokat kellene inkább árulni? :) Oké, ez túlzás, tudom én, éppen ezért azt kérdem: gyógyszertárak helyett nem egészség megőrző pontokat kellene felállítania a TB-nek? Olcsóbb lenne, lényegesen, és a lakosság is boldogabb lenne, ha nem kellene elszenvednie a krónikus betegségeket meg a többit.
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem kéne bealudni a meditációba, mert akkor már nem az.... Csináld csak egy kővel a fejeden.....vagy egy téglával.... :)
 

hszilard76

Állandó Tag
Állandó Tag
Úgy látom, meditáció terén erősen megoszlanak a vélemények :)
Pl. a hemi-sync meditációk szándékosan elaltatnak (delta agyhullámokig visznek), aztán meg felébresztenek. Normál meditációban is, ha eljutsz a delta hullámokig, tutira kifekszel. Persze meditációból rengetegféle van. Az ezoterikus könyvek letöltésénél már 8 perces meditációról szóló könyv is létezik. Ez már nyilván a nyugati, rohanó emberre van tervezve, igaz, ettől még működhet. A rövid meditáció is jobb, mint a semmilyen.
A Morgan Freeman dokumentumsorozatban volt, hogy a meditációtól a "test által lekapcsolt" gének visszakapcsolnak, újra működni kezdenek. Szóval pihenjünk, meditáljunk. Jót tesz!
 

Ábrahám Anita

Állandó Tag
Állandó Tag
A nemeskövek tisztítása

A legegyszerűbb módszer a kiválasztott követ hideg folyóvíz alatt lemosni, hogy megtisztuljon az "információs" szennyeződésektől.
Amennyiben több személy kezébe került a kövünk és az egyszerű folyóvizet már kevésnek találjuk, a következő segíthet:
Egy pohár hideg vízbe egy teáskanál tengeri sót teszünk.
Kisebb követ 24 órára hagyjuk a vízben, nagyobb követ méretétől függően 2-7 napig. A követ kivéve folyóvízzel leöblítjük és szárazra töröljük pamutronggyal.
Léteznek más tisztító módszerek is. A témában jártasabbak biztosan ismerik (és akár ide is beírhatják)
:O
 

Antara

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Jó, hogy idetaláltam és látom, nem csak én vagyok ilyen "kőbolond", mások is szeretik a köveket. Évek óta ha olyan helyen járok, ahol köveket árulnak, nem birom ki, hogy ne vegyek legalább egyet. Eleinte a medálokat kerestem, aztán a szépen csiszolt marokköveket, mostmár egyre többször a csiszolatlan szépségeket választom (vagy lehet, hogy inkább ők engem). A tisztításukkal nem mindig vagyok biztos, régebben olvastam, hogy ha kitesszük a napra, akkor az jó. Valamiért bizonytalan voltam és valakitől hallottam, hogy ez károsíthatja is a köveket. Nemrég találtam egy könyvet, Judy Hall: Kristálybiblia. Jónak tűnik. Mi róla a véleményetek?
 

Antara

Állandó Tag
Állandó Tag
szia igen a kristálybiblia nagyon részletes és jó könyv, de még számos jó könyv található.
Évek óta járok börzékre és már nem úgy megyek, hogy no most citrin az amit vásárolok a kő megszólít és Ő választ ki minket.
Már 5 éves unokám is nagy kőgyüjtő lett.
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
A kristálybiblia 1. jó. A 2. határeset, a 3. erős túlzás, mindenféle lehetetlen kövek vannak benne, kétlem, hogy bárki vizsgálta volna a hatásukat....
 

Kis Sarkcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Tudtok segíteni, hogy nagyon apró ásványokat tudjátok esetleg hol lehet vásárolni?
Fontos lenne, hogy a terápiás üvegcsébe beleférjen...
Ásványbörzén próbáltam, de csak 1 félét kaptam! :(

Köszönöm!
 
Oldal tetejére