Neveto jelek

marty80 témája a 'Humoros képek, videók' fórumban , 2007 Április 18.

 1. marty80

  marty80 Állandó Tag

  Nem tudom,tudjátok -e,hogy ebben az éven 20 éve a Smiley :)

  Írásban nehéz pontosan közvetíteni érzéseinket - az Interneten ezért "fejlesztették ki" az érzelemkifejező jeleket. Nem is gondolnánk, milyen öreg már a smiley :)
  Még az Internet hőskorában történt: az egymás közti kommunikáció felgyorsította az információk áramlását, s ezt megpróbálták az emberek is követni. Az érzelmek kifejezésére azonban nehézkesnek bizonyult a hosszú írogatás - mikor egy sokkal kézenfekvőbb megoldás is létezett: a smiley.
  Mára már történelemmé vált, azonban származásáról sokan nem tudtak semmit. Így volt ezzel Mike Jones is, aki a Microsoft Systems and Networking Research Groupnál dolgozik. Az úriember kíváncsivá vált, vajon honnan, kitől származik az első smiley, illetve mikor született meg.
  Hat hónapnyi kutatómunkával sikerült kiderítenie; a Carnegie Mellon Egyetemnél dolgozó korábbi kollégája segítségével rábukkant arra, amit keresett. A korai 80-as években, egészen pontosan 1982. szeptember 19-én ment át a smiley három karaktere először ebben a formátumban az Interneten. Scott E. Fahlman használta a világon elsőként, ezzel megteremtve az érzelmek kifejezésének egy jóval könnyebb módszerét (szintén ő a szülőatyja a szomorúságot, csalódottságot kifejező :-( jelnek is).Használjuk mi is gyakrabban, egy mosoly feldobja a napot :)
  Smiley gyűjtők figyelem !
  Ha kedvetek van,itt csere - berélhettek kedveneitekből ! ( Jelzem,én is imádom őket, némelyik nagyon kifejező és különleges Ime néhány kedvcsinálónak :
   
 2. alien2002

  alien2002 Állandó Tag

  [​IMG] [​IMG] [​IMG]
   
  ancsa65 kedveli ezt.
 3. alien2002

  alien2002 Állandó Tag

  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
   
  CSODÁS kedveli ezt.
 4. alien2002

  alien2002 Állandó Tag

 5. Tercsi

  Tercsi Állandó Tag

  Akkor már az én banánjaim sem hiányozhatnak innen :) :p


  [​IMG] [​IMG][​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
   
 6. alien2002

  alien2002 Állandó Tag

 7. marty80

  marty80 Állandó Tag

  HAPPY BIRTHDAY SMILEY !

  Ma van a smiley 25. szülinapja !

  25 éve Scott E. Fahlman, a Carnegie Mellon Egyetem professzora volt az első személy, aki a kettőspont, a kötőjel és a zárójel karakterek segítségével a világon először horizontális vigyorgó fejet írt egy levélben. Visszaemlékezései szerint először főként komolytalan dolgok jelölésére alkalmazta a vigyorgó fejet, ami eleinte csak a számítástechnikához értő személyek körében, majd az egész világon elterjedt. Ön milyen szmájlikat használ és mikor?​
  <!-- microsite_placeholder --> ​
  Scott E. Fahlman 1982. szeptember 19-én 11.44-kor írta le először a vízszintes szmájlit egy levelezésben, amelyben kollégáival arról beszélgetett, melyek a határai az online humornak és miként lehet jelezni az online kommunikáció közben egy megjegyzésről, hogy komolytalan vagy hülyeség, írja a Yahoo News. "A poénkodóknak egyszerűen ezt választoltam: :)", fogalmazott, majd hozzátette, a :) az egyetemről más egyetemekre terjedt, majd az üzleti életbe és így tovább.​

  Egyszerűsödik

  Azóta szomorú és vigyorgó emotikont (hangulatjelet) épp úgy találunk, mint
  egyéb érzelmi kifejezőt
  Az emotikonok az évek során nemcsak sokasodtak, de változtak is, a változások legszembetűnőbb tulajdonsága az egyszerűsödés: az internetezők jókora része az eredeti mosolygó szmájliból például elhagyja az orrot, míg a másik tábor ragaszkodik az eredeti orros változathoz.
  Az interneten óriási karriert befutott szmájli eredetijét - egy sárga karikában két pont és egy görbe vonal - 1963-ban találták ki egy biztosítócég számára, de a professzor írta le először online kommunikációban. Scott E. Fahlman a szmájli előtti hódolatát egy díj alapításával fejezte ki: szeptember 19-én kollégáival együttműködésben Szmájli-díjat írt ki, ami diákoknak szól és kommunikációs fejlesztéseket támogat 500 dollár értékben.

  (Szöveg :Munk Veronika Index)   
 8. Gumooo

  Gumooo Állandó Tag

 9. zn55

  zn55 Állandó Tag

  [​IMG]
  [​IMG]
   
  zsuzsi48 kedveli ezt.
 10. AndiC

  AndiC Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Love ...
  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
   
  zsuzsi48 kedveli ezt.
 11. AndiC

  AndiC Kormányos Fórumvezető Kormányos

  computer

  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
   
 12. AndiC

  AndiC Kormányos Fórumvezető Kormányos

 13. kistuzok

  kistuzok Állandó Tag

  othonról

  othonról
   

  Csatolt fájlok:

  CSODÁS kedveli ezt.
 14. AndiC

  AndiC Kormányos Fórumvezető Kormányos

  sleeping smileys

  [​IMG][​IMG]
  [​IMG][​IMG] [​IMG] [​IMG]
   
 15. Edit1965

  Edit1965 Állandó Tag

  Vegyes :cool:
   

  Csatolt fájlok:

 16. Mimice28

  Mimice28 Állandó Tag

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  [​IMG]

  Micimackó és barátai:)
   
  Papi47 kedveli ezt.
 17. sbence93

  sbence93 Állandó Tag

 18. kereszt86

  kereszt86 Állandó Tag

 19. kereszt86

  kereszt86 Állandó Tag

 20. kereszt86

  kereszt86 Állandó Tag

Megosztás