Nostradamus

bollabarbika

Állandó Tag
Állandó Tag
Voltam már jósnőnél, és sajnos pont a halállal kapcs. dolgok jöttek el......
Többet soha, inkább ne tudjam mint egyfolytában rettegjek!!!
 

berenike

Állandó Tag
Állandó Tag
november 23 meg nem tort ki a harmadik vilaghaboru...nem varom felre ne ertsetek ..csak hala istennek hatha nem minden joslat igaz
 

Swayy

Állandó Tag
Állandó Tag
Valami net. geo. műsorban az volt, hogy Nostradamus már egy korábban megírt könyvből írta át a dolgait, a többire meg vagy ráhibázott, vagy nem.
 

joeblack01

Állandó Tag
Állandó Tag
Szevasztok
Nostradamus könyvecskéjében egy szóval sem ír 2012-ről,ha valaki idéz legalább olvassa el a könyvet.Az utolsó dátum 1999 ami egy napfogyatkozás dátuma/eljön a rettegés nagy királya/ de az is 1 hónap tévedéssel.A fiához irt levél a könyv elején ,viszont annál érdekesebb,ott 3000 utáni évszám szerepel,de csak azt irja hogy addig szólnak a négysorosok,ott sem világvégét említ.Leírja hogy a föld forgása megáll egy időre ,a tengely szöge is megváltozik.Jégkorszakot sem említ viszont árvízből ,pestisből,háborúból lesz bőven és az emberek nagy része elpusztul.A fordításokat összehasonlítva-nincs két egyforma.Az egyik versében azt írja hogy 500 év után megfejtik az írásait,ez kb 50 év még.Tehát ha valaki 50 év mulva megfejti akkor nem valószínű avilágvége elmélet,legalábbis matematikailag.Miután tudományos emberkének számított, valoszínüleg a megfejtés is ehhez lesz köthető,a verssorok,de lehet a szavak sorrendje is valamilyen rendszerben vannak elhelyezve,és még így is némelyik vers önmagában is megáll,az viszont igaz hogy sok vers semmilyen köthető adatot nem közöl.Az is lehet hogy egy kicsit összekeverték olyanok akik elkezdték kapizsgálni az értelmét.Sajnos így elég nehéz dolgunk lesz.
 

Böbis

Állandó Tag
Állandó Tag
nem hit kérdése...

Olvastam róla szóló könyveket, és magyarra fordított jóslatait. Megdöbbentő és hátborzongató , mikor azokat egybevetjük eddigi történelmünk eseményeivel... érdemes rá, hogy valamelyest elmerüljünk benne.
Véleményem szerint ebben sem kell hinni, ahogy az asztrológiában- a horoszkópokban - sem.
Attól függetlenül Te is elismered magadban olykor, hogy "ez valóban úgy van, olyan, ahogy megírták abban a bizonyos nagy
könyvben..."- és lehet, megpróbálsz ráhangolódni arra a jobbik útra...

"Ébreszd fel Magadban a megbecsülés érzését, hogy
tartós béke költözhessen a szívedbe, amely garantáltan segítségedre lesz
minden testi és lelki problémád felszámolásában. Egy próbát megér! Ha

nem válik be, bármikor visszatérhetsz a jól begyakorolt, zaklatott életvitelhez."
(
Manhertz József)
 

SpiritFox

Állandó Tag
Állandó Tag
Alkémiával is foglalkozott szóval ki tudja mivel szippogatta meg az agyát, de véleményem szerint az előre bekövetkező csillagászati konstellációkat írta meg, megszemélyesítve és ködösítve, amikbe bármit bele lehet magyarázni...utólag persze, mivel konkrét évszámot sosem írt. :D A rengeteg be nem teljesedett jóslatáról nem beszél senki...a buci-maci kalandjaiból is lehetne jósolni, 1-200 év múlva biztos bejönne pár. Egyébként a jövő folyamatosan változik, senki sem képes megjósolni. Jó biznisz ez a Nostradamus téma, hisz az ember mindig képes fizetni a "tudásért" Pl: bibliában is kódokat keresnek amikből megtudható a jövő :D az más kérdés hogy eléggé meg lett tépázva, ki lett egészítve az eredeti bibliához képest, de nembaj, eladható.
Nem tudhatja az ember biztosan, hogy eredeti szöveget olvas, én mindig találkozok újabbnál újabb Nostradamus jóslattal, amivel addig még nem találkoztam és nem hallottam.
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Még több meg nem....Ami bejött, azok közt is van egy tucat jelentéktelen.
A világban van egy csomó ország, hülye diktátorokkal, katasztrófák mindig vannak...kis szerencsével passzol valamelyikre.
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Modern Nostradamus...

Sokan álmodoznak arról, hogy időnként belelessenek a jövőbe, de ez csak keveseknek sikerül. A hazájában modern Nostradamusként emlegetett Artyom Dragunov azonban egyike azoknak az embereknek, akinek megadatott ez a lehetőség.

" Dragunov már többször is bebizonyította, hogy látomásaira lehet alapozni, hiszen azok rendre bekövetkeznek. A Németországba kitelepült volgai férfi megjósolta már a domogyedovói repülőtér elleni terrortámadást, a tunéziai jázminos forradalmat, az egyiptomi összecsapásokat, a líbiai polgárháborút, a törökországi és az újzélandi földrengéseket, a permi diszkótüzet, a fukushimai tragédiáról pedig azt írta világhírű blogjában, hogy: „Nos, Japánnal nem fogunk háborúzni. Nemsokára földrengés rázza meg. Még bombára sem lesz szükség.”

– Nekem nincsenek paranormális képességeim. Átlagos ember vagyok, aki valamiért megálmodja a jövőt. Először az álmoskönyveket bújtam, majd rájöttem, hogy amiket álmomban látok, azokat egyszerűen kell értelmeznem. Ezek általában gondolatok, képsorok, foltok – magyarázta éjjeli látomásait a jövendőmondó. A „modern Nostradamus” azt is megálmodta, hogy Japánban a valódi apokalipszis csak ezután következik el, mert további rengések várhatók, amelyeket atomkatasztrófa követ. A természeti csapás következményei miatt végül Tokióból és környékéről negyvenmillió embert fognak evakuálni a japán hatóságok. Félelmetes pontossága miatt Dragunovot egyesek jósnak, mások terroristának tartják, a német kormány pedig időről időre „őszinte beszélgetésre” hívatja, hiszen a Bundestag is szeretne belelátni a jövőbe, de hiába, mert a látnok megrendelésre nem képes dolgozni.

– Néha újságcikkszerűen látom a jövőt. Nekrológok, politikai hírek jelennek meg előttem. Például Dmitrij Medvegyev elnök reformjait is megálmodtam. Persze számtalan gépkocsi- és egyéb balesetet „olvastam az álomújságaimban”. Eszmélés után pedig, amikor még ébredezik a tudatom, de a tudatalattim még érzékelhető, gyorsan lejegyzem a látottakat, majd felteszem az internetre – mondta a blogger. Több híresség halálát is megálmodta, de csupán egyszer jelezte az illetőnek, hogy vizsgáltassa ki magát, aki ezt rossz viccként fogadta, majd amikor valóban megbetegedett, akkor már késő volt.

– Azóta is lelkiismeret-furdalásom van, és ahogyan korábban sem, így most sem írom le az illetők neveit, csupán homályosan jelzem, kire gondolok. Bizonyos eseményeket azonban igyekszem megelőzni, de azt, hogy miattam nem történt-e me g valami, ellenőrizni lehetetlen – vallotta be a jós.

A 2000-ben történt motorbalesetét követő kómás állapotából felocsúdva tudatosodott benne, hogy álmain keresztül látja a jövőt. Számtalan orvosi vizsgálaton esett keresztül – agyát a legmodernebb készülékekkel kémlelték, de semmilyen eltérést nem mutattak ki az orvosai. Az eredetileg távközlési mérnök jelenleg hangmérnökként és zenei producerként dolgozik, az internetes jóslásait azonban ingyen terjeszti, ezzel is a hitelességét akarja erősíteni.

– Jövendöléseim néha órák múlva, máskor egy-két héten belül következnek be, legtovább három hónapig kellett rájuk várni. Soha nem állítottam, hogy mindegyik beteljesült, de lehetséges, hogy némelyikről egyszerűen nem kapok hírt – tette hozzá a német férfi. Ami a jövőt illeti, megálmodta, hogy valamelyik arab államban összeomlik egy hatalmas toronyépület, Budapesten víz árasztja el a metrót, Azerbajdzsánban 2012-ben forradalom tör ki, „hacsak a helyi kán nem lép a lóval”, Észak-Írországnak lőporszaga van, Olaszországban fontos embert lőnek agyon, Szentpétervárt árvíz fenyegeti.

– Álmaimat valahogy így szoktam megfogalmazni, mint például a kínai bányabalesetet: „az alagútban a víz tör utat magának és fulladozik mindenki. A víz előtt miden égett. Úgy tűnik, hogy törnek előre az emberek, látom lámpáik fényeit, sőt, mintha hangokat is hallanék, de érzem: sok az akadály, nehéz lesz leküzdeni őket. Beszéltem a vízzel, aki alig hallhatóan válaszolt, és közben sírt. Azt mondta, fájdalmai vannak, és nem akarja tovább sajnálni a Földet.” Ami a maja naptárból kikövetkeztetett világvégét illeti, azt Dragunov butaságnak tartja. "
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Na, tessék! Most aztán a Metróban egyfolytában izgulhatok, mert rossz úszó vagyok. :mrgreen:
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Lehetséges ?

Azt gondolom, mindenkiben benne van a nagy kérdés : lehetséges e előre konkrétan megjósolni valamit.

A legrosszabb az a válasz, melyet a belénk tuszkolt világnézet alapján
próbálunk megfogalmazni. Ilyenkor kapásból mondjuk a nem megszokott dolgokra, hogy hülyeség, nem lehet igaz, ilyen nem létezik, stb.

Elfelejtjük, hogy csak akkor lehet igaz a véleményünk, ha a tudomány olyan szintre jutott, hogy már megismert mindent ebből a világból, amit csak lehet.

De, ez sajnos nem így van.

Az égvilágon semmit sem tud a tudomány. Már, ami az alapvető kérdéseket illeti.

Hogyan keletkezett a Világ? - benne az élet...

Mi a Világ ?

Mi az élet ?

Mi a szerepe az Embernek ? ...és van még jó néhány kérdés, amiről az embernek fogalma sincs. És ebben a helyzetben olyan okosnak lenni, hogy valamit illetően azt kijelenteni, hogy nem létezik, melyről sok más ember azt mondja, hogy létezik......hát, az meredek dolog.

Nem vagyok sem mágus, sem jós, de velem is történt már olyan dolog, hogy egy pillanatra bele láttam a jövőbe. Hogy hogyan és miért történt, azt nem tudom. De megtörtént.
 
Oldal tetejére