Novák Katalin elítéli, ha egy nő egyedül vállal gyereket, és a válásokat is "visszacsinálná"

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 November 28.

Melitta - 2018 November 28, 03:29
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A kormány család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Baló György műsorában fejtette ki gondolatait.

  Novák Katalin, a kormány család- és ifjúságügyért felelős államtitkára volt Baló György vendége az RTL Klub hétvégi műsorában.

  - Mostanában, mintha megfordulna ez a logika, és nem a gyermek oldaláról közelítünk. Nem azt mondjuk, hogy a gyermeknek mennyiben van joga ahhoz, hogy szerető édesanya és édesapa mellett nőjön föl. Ez mintegy olyan joggá vált, az, hogy gyerekem legyen, hogy nekem legyen gyerekem, mint felnőttnek, nem a gyermeknek ahhoz, hogy szerető szülei legyenek, hogy megváltozni látszik ez a típusú logika.

  Erre Baló György megkérte az államtitkárt, hogy fogalmazzon egyenesen. Erre született ez a válasz:

  - Rengeteg ilyen helyzet lehet. Az, hogy valaki azt gondolja egyedülállóként, hogy neki joga van ahhoz, anélkül, hogy lenne párja, neki joga van ahhoz, hogy neki gyereke legyen, és ezt a jogot vívja ki magának, az a gyermek oldaláról megközelítve megfosztja a gyermeket attól, hogy neki édesanyja és édesapja legyen. Ez szerintem egy olyan helyzet, amikor a gyermeknek az érdekét kell védenünk.

  A műsorvezető rákérdezett, hogy egy egyedülálló édesanyának ne is legyen gyereke? Novák Katalin szerint az, hogy egy egyedülálló nő egyedül vállaljon gyermeket, nyilván más helyzet, mint amikor valakivel közösen vállal, de később elválnak a szülők. Az államtitkár azt is mondta, hogy a válásokat is "visszacsinálná", vagy minimum együttműködésre kényszerítené az elvált szülőket a gyereknevelés kapcsán.

  [​IMG]
   
  Utoljára módosítva: 2018 November 28
  Éva Kismadar kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 November 28.

  1. csigafi
   csigafi
   Novák Katalinnak agyára ment a jólét. Természetesen Úgy lenne szép és család a család ha egyűtt nevelné a gyereket férfi és nő. Azonban sajnos ez nem mindig kivitelezhető. Persze azok a férfiak akik meg nem vállalják fel gyermeküket és nem veszik ki részüket ebben a csodás ajándékban azok nem is férfiak. A gyermek egy áldás. Persze felelősséggel jár egy gyerek vállalás. Ha nem felelősséggel vállal egy férfi és egy nő gyermeket annak általában a gyerek issza meg a levét.

   Aki meg így gondolkozik nem alkalmas szülőnek ebben részben egyet értek. Többnyire az ilyen szűlőknek nincs is ideje a gyerekére. Csak azért vállalnak gyereke hogy legyen?

   De egy buta kérdés ez hiszen az egyedül álló anya az már édes anya azaz van gyerek amúgy ha nem lenne akkor nem lehetne anyának titulálni.
  2. JuhJóz
   JuhJóz
   Érdekes, ha egy ostoba fideszliba osztja az észt, nekiálltok pro és kontra vitatkozni.
   Ugyanezt az ostoba és tarthatatlan "véleményt" vallják a kerál megvett és "elismert" egyházai.
   Nem adópénzt adni nekik, hanem adózzanak szépen, mint bármelyik kimondva is haszonelvű társaság.
   Aki egy szót is szól a liba védelmében, kérvényezze a fidesztől a neki kiutalt megfelelő élettársat és álljon neki a termelésnek.
   Ja, és egyébként ebben a kérdésben minden férfinak pofa súlyba, nekem is.
  3. cat34
   cat34
   Hogy mikor van szükség apára és anyára? Amikor azt a gyereket megcsinálják.
   Valahogy olyan érzésem van, hogy ez a egész csak az előszobája annak, hogy a meleg pároknak NE LEGYEN gyereke. És ezt szerintem még törvénybe is fogják iktatni.
   setni kedveli ezt.
  4. Gagamail
   Gagamail
   Nem tudtam végignézni, mea culpa. Ez a "tanuljatok emberek, ilyen egy igazi család", ez nem az én világom. Túl rózsaszín, s nekem, túl csöpögős.

   A gyerekek voltak az egyetlen érték, de őket meg nem kellett volna egy reklámfilmbe belekeverni. Én nem engedtem volna szerepelni a gyerekeimet egy párt mondanivalójának bizonyítása kedvéért, az fix. Nekem ez nem tetszik, egy gyerek nem látványosság.

   S az egyedülálló anyasághoz - engedtessék meg, hogy ebben az egy darab életben, egy nő dönthessen úgy, hogy szeretne gyermeket, vagy úgy, hogy nem. Csak nem fog engedélyt kérni? Miért is?

   Aztán, kifelejtjük azokat a "családokat", ahol a nő dohányzik terhesség közben, esetleg iszik, esetleg apával együtt (tökéletes felállás), esetleg verik, esetleg nem ér rá a gyerekére (ő sem, apa sem, majd a nagyi), mert mégsem olyan babaszagú, csendes, mint gondolta, sok a munkája, elfoglalt, apa is mindig rohan, későn jön, korán megy, stb. Ha Siva lennék sem lenne elég ujjam, hány olyan családot láttam (apával, anyával!), ahol "elhanyagolt" volt a gyermek.

   Ha valaki szeretetben neveli a gyerekét, akkor mindent megadott neki, hogy kiegyensúlyozott gyermek/felnőtt lehessen. Ez nem attól függ, hogy van-e, volt-e férje.

   Az a véleményem, már megint csak klissékben gondolkodnak, korlátoltak, maradiak, mindez megfelelő adag hiúsággal és önzéssel feltúrbózva.

   Ui:
   Most egyébként úgy elgondolkodtam, hogy ne járjak-e utána, hogy csak fehér házak legyenek a faluban, mert az annyival jobb és egyszerűbb?! Mutathatná a szín a magyar nép lelkének nemes egyszerűségét!
   Esetleg javasolnám a polginak, hogy járjunk midannyian rózsaszínben, így meg tudjuk különböztetni az idegeneket - holnaptól le is írhatnánk, s ha jól megy, még Pestre is eljuthat a híre, milyen gondosak vagyunk, nem?
   A többiek mit gondolnak, mellékes - majd meggyőzzük őket, hogy ez nekik is így jó!
   setni, 22aquarius és Beka Holt kedveli ezt.
  5. Burgundii
   Burgundii
   Állami gondozásban már lehet a gyerek, ahol nincs jelen az életében sem az apja sem az anyja, no erről szól az egész szülj majd mi ( állam) felneveljük, mert hozunk törvényeket oszt elvesszük tőletek....
  6. krabat1
   krabat1
   Stikkes a csaj.
   varázsdoboz kedveli ezt.
  7. cat34
   cat34
   Ezt találtam a Facebookon:

   Tisztelt Novák Katalin államtitkár asszony!

   Csodálattal, s egyúttal nagy megkönnyebbüléssel néztük, hallgattuk, éreztük megszólalását a minap, mikor is a gyermekek jogairól beszélt.
   Akadnak köztünk gyermektelen hajadonok, akik egy ideje rettenetes bűntudattal élnek, amiért nem szültek még új magyart a hazának. Most megkönnyebbültek, hallván, hogy egyedülállóként nem hogy nem kell, de egyenesen nincs is joguk szülni!
   Köszönjük, államtitkár asszony!
   Ugyanakkor felmerültek bennünk kérdések. Házasságban élő, gyermeket nevelő társaink arra kíváncsiak, kötelezi-e az állam férjeiket, hogy mellettük maradjanak, gondoskodván gyermekeikről? Illetve abban az esetben, ha esetleg mégis válni kényszerülnek, vagy férjük elhalálozni merészel, kijelöl-e az állam egy igaz magyar férfit, aki -eleget téve állam által rárótt kötelezettségének- feleségül veszi az így egyedül maradt anyát, hogy ezáltal ne sérüljenek a gyermekek jogai?
   Ha hajadon, gyermektelen nőtársaink mégis szeretnének gyermeket szülni a hazának, szociális úton kiutal-e számukra az érintett önkormányzat egy megfelelő férjet, ezzel feljogosítva őket a gyermeknevelésre?
   Bár rengeteg kérdésünk lenne még, nem szeretnénk tovább rabolni értékes idejét, államtitkár asszony! Egy utolsó kérdést mégis engedjen meg: amennyiben akár az önkormányzat által kijelölt, akár a leendő anya által választott férj nem bizonyul igaz kereszténynek, és mind az anya mind a születendő gyermek családon belüli erőszak áldozatává válik (mint oly sokan Magyarországon), megfontolja-e gondoskodó kormányunk, hogy nagyobb figyelmet fordít e problémára és szigorúbban bünteti majd a családon belüli erőszak elkövetőit?
   Válaszait már nagyon várjuk, de ne siesse el, államtitkár asszony! Szavai jövőre is oly ̶f̶e̶l̶e̶s̶l̶e̶g̶e̶s̶ értékesek lesznek, mint tegnap voltak
   ! ❤️
  8. vandorcsillag
   vandorcsillag
   A legújabb gyermekvédelem és az idős emberek védelme egy olyan személy szerint aki valamikor személyi testőr volt.
   .......Ambiciózus terveik szerint ugyanis hosszabb távon emberek „nyomkövetésére” is szeretnék majd bevezetni, használni a rendszert. Az elsőre ijesztőnek tűnő szolgáltatás valamilyen formában tulajdonképpen már ma is létezik: például kisgyerekek és idős, feledékeny emberek karórájában. A Pajzs és az AH közös, folyamatosan fejlesztett projektje leginkább e két réteget célozza majd, mint elhangzott, hosszabb távon akár egymillió embert is szeretnének felszerelni a mostaniaknál jobb, modernebb, saját rendszerükkel.
   Most már nem kell pórázt a gyerekre kötni és vezetni mint egy állatot ,hanem elég egy nyomkövető és okos anyuka máris biztonságba tudja imádott gyermekét.
   Szép,új világ.
   https://www.vezess.hu/magazin/2018/12/01/nyomkoveto-pajzs-autovedelem/
  9. setni
   setni
   Így kezdődik....ettől egy lépés hogy mindenki viseljen ilyet hisz mennyire jó dolog lesz ha az állam tudja hogy merre kószál a polgára....
  10. attimenyfreemail.com
   attimenyfreemail.com
   Végignéztem.
   S azon gondolkodtam, hogy normális államban már rég kirugták volna az államtitkárt efféle hülye mondatokért.
  11. Balint1967
   Balint1967
   Egyetértek önnel. Rendkívül önző a mai világ. Hajkurásszák az örömöket vágynak a filmekben látott szeretetre pedig egy gyermek szereteténél nincs csodálatosabb dolog.

Megosztás