Hírek Nyilvánosságra hozzák a szeptember 11-i terrortámadásokról szóló dokumentumokat

A 20. évfordulóhoz közeledve Joe Biden amerikai elnök elrendelte a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokról szóló dokumentumok nyilvánosságra hozatalát. Többen úgy vélik, hogy az titkosított adatok között bizonyítékokat találnak arra, hogy szaúdi vezetőknek közük lehetett a merényletekhez.

Az amerikai elnök elrendelte a 2001. szeptember 11-i terrorcselekményről szóló dokumentumok titkosításának feloldását – írja a CNBC. Joe Biden azért döntött így, mert az áldozatok egyre nagyobb nyomást gyakoroltak rá annak érdekében, hogy a dokumentumok minél szélesebb körben nyilvánosságra kerüljenek.

A feloldásról szóló határozat szerint a következő hat hónap során nyilvánosságra hozzák a dokumentumokat, némely adatot már a támadás jövő heti, 20. évfordulója alkalmából közzé tesznek. Csak olyan információkat tárnak fel, amelyek nyilvánosságra hozatala nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot.

Az Egyesült Államok kormányának nyilvánosságra kell hoznia a szeptember 11-i terrortámadásokkal kapcsolatos nyomozás során összegyűjtött adatokat, kivéve ha a titkosítás megtartására nyomós indok van
– erősítette meg Biden a titkosítás megszüntetéséről szóló végrehajtási rendeletben.

Többen úgy vélik, hogy a dokumentumok nyilvánosságra hozatala feltárja a szaúd-arábiai vezetők és a támadók közötti kapcsolatot.

A támadásban érintett áldozatok családtagjai, közel 1800 ember, közös nyilatkozatot adott ki az elmúlt hónapban, amelyben ellenezték Joe Biden részvételét a megemlékezésen, amennyiben az elnök nem hozza nyilvánosságra a terrorcseleményről szóló dokumentumokat. A levélírók emlékeztették Bident, hogy elnökjelöltként nagyobb transzparenciát ígért, és azzal vádolta a vezetőket, hogy figyelmen kívül hagyják a kormány részére beérkező leveleket, kéréseket.

A „9/11 Egyesült Családok” (9/11 Families United) csoportja ünnepelte a bejelentést.

Nagy örömmel tölt el minket az elnök lépése. A dokumentumok további bizonyítékokkal szolgálhatnak a támadáshoz fűződő szaúd-arábiai szálakkal kapcsolatban
– mondta Terry Strada, akinek férje, Tom a World Trade Centerben lelte halálát.

Túl régóta harcolunk az FBI és a hírszerző közösség ellen, de ez valódi fordulópontnak tűnik
– tette hozzá.

A terrortámadást vizsgáló bizottság nem talált bizonyítékot arra, hogy a szaúdi vezetők szerepet játszottak volna a támadásban, ugyanakkor arra jutottak, hogy szaúdi állampolgárok részt vállaltak a támadást magára vállaló Al-Kaida terrorszervezet finanszírozásában. A szaúdi kormány tagadta, hogy bármi köze lenne a támadáshoz.

A Bident megelőző három elnök egyaránt nemet mondott a dokumentumok nyilvánosságra hozatalára. Közvetlen elődje, Donald Trump arra hivatkozva utasította el a közzétételt 2019-ben, hogy azok államtitoknak minősülnek, és nemzetbiztonsági érdek azok titkosításának megőrzése.

K.G.

szpt 11.jpg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

fonixportal wrote on worker's profile.
Szia olvastam az egyik topikban itt https://canadahun.com/temak/képregények-ii.53601/page-44#post-5063789 a hozzászólásodnál hogy neked megvan az összes Botond képregény ha szépen kérem feltudnád valahova tenni hogy letölthessem köszönöm.
KÉREK MINDENKIT, HOGY HAGYJANAK EZZEL BÉKÉN EGYSZER ÉS MINDENKORRA!!!

KRESLEY COLE HALHATATLANOK ALKONYAT UTÁN 16-17. RÉSZ NEKEM SINCS MEG!!!!
MIndenkinek írnám, hogy nem tudom honnan terjed ez a fars információ, nekem is csak azok a részek vannak meg, amiket kiadtak magyarul. Senki nem fordít olyan könyvet, ami kiadói gondozásban van. Nem vagyok semmilyen különleges csoport tagja. KÉREK MINDENKIT, HOGY HAGYJANAK EZZEL BÉKÉN EGYSZER ÉS MINDENKORRA!!!

NINCS MEG MAGYARUL A 16-17. RÉSZ!!!!!
Demeterné Nagy Erika wrote on sziporka78's profile.
Köszönöm az újabb fordítást, izgatottan várom hogy mi lesz a következő :)

Statisztikák

Témák
36,808
Üzenet
4,478,454
Tagok
594,936
Legújabb tagunk
Vince Erszébet
Oldal tetejére