Odavoltak a magyar kajákért az amerikai kollégisták

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 18.

Melitta - 2017 Szeptember 18, 16:25
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Csirkepaprikást, rakott káposztát, palacsintát, rakott krumplit és gulyáslevest kóstoltatott a REACT YouTube csatorna amerikai kollégistákkal.

  A műsor elején a srácoknak nem sok fogalmuk volt nem csak a magyar ételekről, de még Magyarországról sem, viszont a felvételek alapján úgy tűnik, sikerült felkelteni az érdeklődésüket. Csak úgy röpködtek a csodálatos, fantasztikus és ehhez hasonló jelzők. A végén az is elhangzik, hogy azt az országot jó volna jobban megismerni, ahol ilyen remek ételek vannak.

  Megszavaztatták a kollégistákat, hogy melyik magyar kaja volt a kedvencük. Egyedül a csirkepaprikás nem kapott pontot, az élen a rakott krumpli és a gulyásleves végzett 2-2 szavazattal.


  palacsinta.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 18.

  1. setni
   setni
   Csirkepaprikás az egyik legjobb étel.
   Legalább több marad nekünk..;)
   Georgina Bojana, Beka Holt és udvarfy kedveli ezt.
  2. udvarfy
   udvarfy
   Ha nekem tenne valaki egy ilyen "Gulyáslevest" elém azt elküldeném a szakácsot újra tanulja ki a szakmáját , de rendesen ! mert oly távolt van töle mint Makó Jeruzsálemhez , de ez hasonlóan értetendö a csirkepaprikásnak nevezett akármin is !
  3. Girzsa
   Girzsa
   Bizony, nem mindegy, hogy van egy étel elkészítve... az igazi házi csirkepaprikás feleldhetetlen élmény! :)
   analema, Beka Holt, setni és 1 másik tag kedveli ezt.
  4. Piti Sándor
   Piti Sándor
   ...anno kettő éve én is főztem és megkínáltam a vendéglátómat Krumplis tésztával,Bundás kenyérrel,Káposztafőzelékkel.....,meg volt érte őrülve.....,hát,ugye a külföldiek nem ismerik a mi magyar olcsó konyhánk ételeit...... :D
  5. CasaLoma
   CasaLoma
   Én ma egy hatalmas kondér töltöttpaprikát főztem a német kollégámnak. Szerintem egész héten azt eszik. Ők azért, meg a lecsóért vannak megőrülve. :)
  6. CasaLoma
   CasaLoma
   Én sem szeretem a csirkepaprikást. :(
   Beka Holt kedveli ezt.
  7. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Kedves Casa!
   Lehet úgy járnál a cs. pörkölttel, mint néhai szomszédasszonyom a tökfőzelékkel. Addig nem szerette, míg meg nem kóstolta azt amit én készítettem... :)
   Persze megértem, ha valaki nem szereti. De azt tapasztaltam, hogy nagyon eltérő lehet egy étel íze ha más szakács készíti. Bevallom, sokszor nekem sem sikerül a töltött káposzta vagy a lecsó úgy ahogy szeretném, pedig heti rendszerességgel készül nálunk.
   Nem is beszélve a legegyszerűbbről amiben sok változat van ízvilágra és megjelenésre,mint a lecsó.;) (a töltött paprikádért én is beugranék hozzátok egy kicsit:) )
   Üdv!
   Beka Holt és CasaLoma kedveli ezt.
  8. setni
   setni
   :dr_26:
  9. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Gyulám!
   Nemhogy a gulyás, az összes általuk "bemutatott" étel állaga,külleme egy borzalom volt. Úgy szégyenlem magam,mit gondolhatnak rólunk ezek a fiatalok ezek után? Remélem nem sértek meg vele senkit,de így még magamnak és a kutyámnak se tálalok. Falun a malacoknak adják így az ételt mint ahogy az a csirkepörköltnek nevezett valami kinézett.
   pitti, analema, Beka Holt és 1 másik tag kedveli ezt.
  10. CasaLoma
   CasaLoma
   A tökfőzelék nálam nagy favorit. :) Igaz, mindenféle főzelék jöhet, minden mennyiségben.
   A csirkepörit a csirke bőre miatt nem eszem meg, de felvágottat, mekis menüt sem emiatt. Ha megérzem a csirkebőr ízét a kajában, már meg is állt a falat a számban. :D
   Nyúzva, jöhet minden mennyiségben, úgy nincs gondom vele.
   setni, udvarfy és varázsdoboz kedveli ezt.
  11. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Rengeteg bercencei szilvánk termett az idén. Férjuram vett egy házi aszalógépet. Borzalmas lassan megy vele az aszalás. 5 tálcás változattal 36 óra egy aszalás. Valakinek van tapasztalata az aszalás gyorsításában?
  12. udvarfy
   udvarfy
   Varázsdoboz , tudod erröl jutt eszembe megboldogult anyósom ;), amikor koponyaalaptöréssel szállitották a kórházba , osztán kérdezték töle , hogy hát nénike mi is történt ? Nem akartam megenni a gombapörköltett amit a vejem fözött nekem mondta , de nénike ettöl nemlehet ilyent kapni . De lehet ám , mondta , mert az öntötvas lábossal vert fejbe , hogy egyem csak meg:rohog::rohog:/jó ez mostvicc volt /
   Beka Holt, varázsdoboz és CasaLoma kedveli ezt.
  13. setni
   setni
   Hm...ledarálod és hordóba vele...3 hét és kifőzöd. :cool:
   mechi, Piti Sándor, analema és 1 másik tag kedveli ezt.
  14. varázsdoboz
   varázsdoboz
   bevallom neked őszintén, hogy én sem enném meg a bolti csirke bőrét. ( Szerencsére ritkán kell boltban vennem, deakkor meg is nyúzom felhasználás előtt.) Az általam tyúkudvarban nevelt fiatal csirkének a bóre,az más. Az szinte rátapad a húsra, sárgás színű és vékony ill. nem tág pórusú nagy tokos lukakkal...) Az ebből készítendő pörköltnél is úgy indítok, hogy odateszem a házizsírt olvadni, rá az apró csemegehagymát-és nem a nagy büdös főzőhagymát-kockázva és pár perc múlva a csirkedarabokat megforgatom benne, hogy egy kicsit a bőrt "odakapja",felfehéredjen és csak utána megy rá a pirospaprika. Azt gondolom, emiatt a bőrének az állaga sem lesz nagyon málós.
   Aztán persze kortyonként engedem fel vízzel (esetleg ha pont akkor készítek lecsót és sok lé jönne fel, átteszek belőle a pörköltre is), és rövid lében párolom. :)
   CasaLoma és setni kedveli ezt.
  15. varázsdoboz
   varázsdoboz
   esze -iszom a lelked:rohog:, nemrég jöttünk meg a hullóalma felszedéséből. A nagy Jontán almafáinkat a hétvégi vihar megrendezte kissé...Férjem visított örömében, az idén megint lesz kóser almapálinkája...
   Érdekesnek tartom, hogy a Jonathán almapálinka soha nem -elnézést-büffen fel, viszont a szilva mindig megvisel,pedig nagyon ritkán és kis mennyiségben fogyasztjuk.
   analema kedveli ezt.
  16. Melitta
   Melitta
   Szereik a csirkeporkoltet a jenkik is es a canadaiak is. Az elkeszitese kinezetre kicsit mas.
   Eloszor csontozott csirkemellet kell hasznalni, vegen a hus kivenni es egy jo paprikas fuszeres szoszt csinalni es leszurni es a husra onteni.
   Csontos husokat sutve eszik. A nokedli se a kedvencuk feher rizsaval ha talaljuk , megnyaljak az 10 ujjukat.
  17. CasaLoma
   CasaLoma
   Csirkemell helyett pöribe nem jobb a felsőcomb? Az kicsit szaftosabb, nem annyira száraz.
  18. Monár
   Monár
   Nekem is van aszalóm. A szilvát félbe szedem, héjjával fölfelé kerül a tálcára, 10 alatt kész. 6 óra után elkezdem átnézni, és leszedni a szárazakat, és rakom utánna, hogy tele legyen. Rossz az aszalód.
   varázsdoboz kedveli ezt.
  19. analema
   analema
   Számomra a csirkepörkölt komplett csirkéből készül, beleértve minden darabját, még az ehető belső részeket is.
   A csirkemellpörkölt nekem a rossz álom kategória. Jó a csirkemell sok módon, de a pörköltben önmagában nem stimmel.

Megosztás