Odavoltak a magyar kajákért az amerikai kollégisták

Csirkepaprikást, rakott káposztát, palacsintát, rakott krumplit és gulyáslevest kóstoltatott a REACT YouTube csatorna amerikai kollégistákkal.

A műsor elején a srácoknak nem sok fogalmuk volt nem csak a magyar ételekről, de még Magyarországról sem, viszont a felvételek alapján úgy tűnik, sikerült felkelteni az érdeklődésüket. Csak úgy röpködtek a csodálatos, fantasztikus és ehhez hasonló jelzők. A végén az is elhangzik, hogy azt az országot jó volna jobban megismerni, ahol ilyen remek ételek vannak.

Megszavaztatták a kollégistákat, hogy melyik magyar kaja volt a kedvencük. Egyedül a csirkepaprikás nem kapott pontot, az élen a rakott krumpli és a gulyásleves végzett 2-2 szavazattal.


palacsinta.jpg
 
Rengeteg bercencei szilvánk termett az idén. Férjuram vett egy házi aszalógépet. Borzalmas lassan megy vele az aszalás. 5 tálcás változattal 36 óra egy aszalás. Valakinek van tapasztalata az aszalás gyorsításában?

Miért akarsz te aszalni? Az olyan mint a kuktában főzött pöri :)

A jó dolgokhoz idő kell. Aszalt gyümölcs, sajt, érlelt marha, száraz kolbász...ezek olyan dolgok, melyekhez idő kell. A felgyorsult világunk legnagyobb baja, hogy mindent azonnal akarunk.

Szóval örülhetsz, jó lesz a gyümi. Ennyi jár neki, ha már nem lehetett belőle nemes pálinka :)
 
Ha nekem tenne valaki egy ilyen "Gulyáslevest" elém azt elküldeném a szakácsot újra tanulja ki a szakmáját , de rendesen ! mert oly távolt van töle mint Makó Jeruzsálemhez , de ez hasonlóan értetendö a csirkepaprikásnak nevezett akármin is !

Itthon nézem a Konyhafőnök Junior vetélkedőt. Ezekkel a produkciókkal a tizenéves versenyzőket soron kívül kiejtenék.

Mi lenne ha valami hozzáértő főzne nekik, akkor mit éreznének? :)
 
Miért akarsz te aszalni? Az olyan mint a kuktában főzött pöri :)

A jó dolgokhoz idő kell. Aszalt gyümölcs, sajt, érlelt marha, száraz kolbász...ezek olyan dolgok, melyekhez idő kell. A felgyorsult világunk legnagyobb baja, hogy mindent azonnal akarunk.

Szóval örülhetsz, jó lesz a gyümi. Ennyi jár neki, ha már nem lehetett belőle nemes pálinka :)
 
Nekem is van aszalóm. A szilvát félbe szedem, héjjával fölfelé kerül a tálcára, 10 alatt kész. 6 óra után elkezdem átnézni, és leszedni a szárazakat, és rakom utánna, hogy tele legyen. Rossz az aszalód.
lehet,hogy neked van igazad.Fűtés és hőfokszabályzó van benne.Nem egy neves márka:-( Próbáltam túrni a netet hőfok és idő arányban...no, itt aztán volt szórás rendesen. Volt aki azt írta, hogy amikor beszáradt kissé max. hőre tekeri...Nem fő meg ilyenkor?(75 C)
 
Számomra a csirkepörkölt komplett csirkéből készül, beleértve minden darabját, még az ehető belső részeket is.
A csirkemellpörkölt nekem a rossz álom kategória. Jó a csirkemell sok módon, de a pörköltben önmagában nem stimmel.
Szívemből szóltál- én is megpróbáltam egyszer csak combból . Nem lett az igazi. Minden csontja kell bele! (legfeljebb a nagyon apró szárnyhegy,kaparó,nyak megy a kutyulinak, neki is jár a jóból)
 
Szereik a csirkeporkoltet a jenkik is es a canadaiak is. Az elkeszitese kinezetre kicsit mas.
Eloszor csontozott csirkemellet kell hasznalni, vegen a hus kivenni es egy jo paprikas fuszeres szoszt csinalni es leszurni es a husra onteni.
Csontos husokat sutve eszik. A nokedli se a kedvencuk feher rizsaval ha talaljuk , megnyaljak az 10 ujjukat.
*
Nokellllli párti vagyok :cool: De a pörkölt szaftot is szeretem úgy, hogy a forró szaftba belemártom a szelet kenyeret és lakma, gallér mögé szabadon. De a nokedli, az nokedli tojásosan, lecsósan, sőt most nevetsz rajtam, kedves Olvasó, a mákos nokedlit is nagyon szerettem. Sajna később a máktól beteg lettem, így a diós nokedli is finom. Apró nokedli dióval, a családom mákkal szereti. De a pörkölttel - fenséges.:dr_104:
 
ok de ha amerikaiakkal akarod megetetni, az nem megy maskepen. A husokat szaftokkal eszik es az nem lehet csomos vagy mindenfele darabokbol, sot bore se .
Melitta , az mind rendben is van ! De könyörgök ugy ahogy abban a "beföttes üvegben" oda tették az egyetemisták elé , hát ugy még a macskáimnak sem adnám oda !! Mát ott látszik az állagáról-szinéröl , hogy az sömmit sem ér ! Hasonlóan ahozz az "ominozus Gulyásleveshez" melyben a kanál is áll !! Annak a szakácsnak böcsülete nincsen aki ilyent kiad a konyhájából !
 
Én ma egy hatalmas kondér töltöttpaprikát főztem a német kollégámnak. Szerintem egész héten azt eszik. Ők azért, meg a lecsóért vannak megőrülve. :)

A töltöttpaprika egy török specialitás, ök is jol csinálják. :)
-
Akinek nem tetszik a paprikáscsirke csináljon hortobagyi-palacsintát.
A feleségem nem europai de van egy tucat magyar étel amit ragyogoan tud elkésziteni.
-
Egyet nem értek, miért nem lehet csipös magyar paprikát kapni Németországban?
-
Egyébbként is szinte nincs magyar étterem itt, legalábbis ritka mind a fehér hollo.
Korábban sok csalodás ért mert konzervet melegitettek fel, a bort az Aldibol hozták. :)
 
Utoljára módosítva:
A rakott krumpli aligha magyar recept. A románoknál (nem erdélyben, hanem nagyromániában) musaca nézen ugyanez megy. Sőt a palancsinta is ugyanilyen. Viszont a gulyás a videóban tényleg nem az igazi...
 
A rakott krumpli aligha magyar recept. A románoknál (nem erdélyben, hanem nagyromániában) musaca nézen ugyanez megy. Sőt a palancsinta is ugyanilyen. Viszont a gulyás a videóban tényleg nem az igazi...
Viktor , na nemegészen rakotkrumpli lenne az a musaca, igaz ahány ház annyi szokás , de felénk nem darálthús hanem kolbász és keménytojás karikák vannak abban a krumpliban . Aztán vagy téföllel vagy besamel szósszal nyakon öntve . Aztán a palacsinta majd az egész Europában ilyen , igaz csak a neve válltozó ;)
 
Ahogy mondja Gyula bátyám! Bevallom, készítettem már egy kis füstőlt szallonnával is amikor kevéske kolbászkánk volt itthon.Az még úgy belefért részemről, de amikor egy ismerősöm még mindehez virlit is rakott, na azt istenkáromlásnak véltem :) Nem is tudom elképzelni milyen lehet annak az állaga amikor eszed a kolbász mellett
 
Aki hozzánk betér mindig megkínáljuk valamivel - jó magyar szokás szerint. :D Persze ez nem feltétlenül mindig magyar étel. Nagyobbik fiamnak van egy lengyel és egy portugál barátja. Egyszer sertéspörkölt volt nokedlivel. Elmondása szerint ilyen finom szaftos húst még nem evett, és a köret is nagyon ízlett Neki. De már a portugál barát is megemlítette: "szívesen élnék Magyarországon, ha ott ilyen jó kaják vannak." Mi pedig csak annyit tudtunk mondani, hogy enni hozzánk is jöhet. :) De persze itt is igaz az a mondás: ahány ház, annyi szokás.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,712
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére