Olyan hitelt kapnak a bajba került amerikai kisvállalkozások, amelyek akár vissza nem térítendő támogatássá válhat

Szerdától szövetségi támogatást kapnak a bajba került kisvállalkozások az Egyesült Államokban - jelentette be hétfőn Joe Biden amerikai elnök.


Biden szerint sok olyan kisvállalkozás van az országban, amelyek - a világjárvány korai időszakában - nem jutottak megfelelő forráshoz, mert a nagyobb vállalkozások kapták meg a pénz nagy részét. Az elnök úgy fogalmazott: a két nap múlva hatályba lépő változások régóta esedékes segítséget nyújtanak a kisebb vállalkozásoknak, amelyeket "lerombolt" a pandémia okozta gazdasági visszaesés.

Az úgynevezett PPP-program lényege, hogy

a szövetségi kormány kedvező hitelekkel segíti a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásokat, hogy ne kelljen elbocsátaniuk munkavállalóikat. Amennyiben sikerül hosszú távon megtartani az alkalmazottaikat és az összeg minimum 60 százalékát bérekre költik, akkor a felvett hitel akár vissza nem térítendővé is válhat.

A kabinet szerdától egy kéthetes időszakot jelölt ki, amikor csak a 20 főnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató cégek igényelhetik a támogatást. A kormány szintén 1 milliárd dollárt szán az egyéni vállalkozók, például a kozmetikusok megsegítésére, amely vállalkozások többségének női és színes bőrű tulajdonosai vannak.

A mostani a harmadik PPP-program. A 2020. április 3-án kezdőött és augusztus 8-án végződött első program keretében 5,2 millió hitelt helyeztek ki, összesen 525 milliárd dollár értékben. Ez - mint egy korábbi elemzés fogalmaz - sok vállalkozásnak segített a felszínen maradni abban az időszakban, amikor a koronavírus elleni kormányzati korlátozó intézkedések sokakat arra kényszerítettek, hogy leálljanak, vagy csökkentett kapacitással működjenek.

A legutóbbi január 11-én kezdődött program keretében a kormányzat eddig 133,5 milliárd dollár hitelt fizetett ki. Ez kevesebb mint a fele a Kongresszus által jóváhagyott 284 milliárd dollárnak.


Az adatok alapján vállalkozásonként, átlagban 74 000 dollárt folyósítottak.

A hivatalos tájékoztatás szerint az állampolgársággal nem rendelkező, de az Egyesült Államokban legálisan tartózkodó lakosok is jelentkezhetnek a szerdától induló harmadik programra.

MTI

Biden 2.jpg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,741
Tagok
615,332
Legújabb tagunk
Kecskés Loretta
Oldal tetejére