Olyan Közép-Európát építünk ahol......

Orbán: Olyan Közép-Európát építünk ahol az okoz majd fejtörést, hogy mit kezdjünk a Nyugat-Európából jelentkező munkavállalókkal.

„Közép-Európa népei mindig is tudták, hogy a szabadságot nem fogják megkapni ajándékként egy nagyhatalomtól. (...) Ha a nyugatiakra vártunk volna, még mindig szovjet csapatok megszállása alatt élnénk, és kommunista pártkongresszuson döntenének a jövőnkről” – mondta a romániai forradalom temesvári kitörésének 30. évfordulója alkalmából, a bánsági városban rendezett gálaesten Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint az a kérdés, hogy a közös múlt után van-e közös jövője a két országnak, és rögtön meg is válaszolta:

„Nagyszerű esélyt látok arra, hogy a jövőben románoknak és a magyaroknak közös céljaik lehessenek.”


„Mi, magyarok ki akarunk törni abból, hogy Európa másodvonalába tartozzunk, mi azok közé az európai ország közé akarunk tartozni, ahol a legjobb élni, alkotni és lakni. Magyarország a világgazdaság legkorszerűbb technológiájával akar termelni. A legjobb és legtisztább természeti környezetet akarja élvezni. És a világ egyik legbiztonságosabb országa akar maradni”– jelentette ki Orbán.


Szerinte ezt a célt a szomszédainkkal együtt hamarabb elérhetjük. Hozzátette: Magyarország készen áll arra, hogy a szomszédainkkal együtt felépítsen egy új Közép-Európát.

„Olyan Közép-Európát, ami nem csak beszállítója a nyugati gazdaságoknak, hanem a világ egyik legsikeresebb és legversenyképesebb térsége is. (...) Ahol mindenkinek van munkája, ahová visszatérnek a munkásaink, ahol az okoz majd fejtörést, hogy mit kezdjünk a Nyugat-Európából jelentkező munkavállalókkal. Ha összefogunk, ha együttműködünk, akkor lehetségessé válik.”

A gálaest az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács által szervezett emlékhét csúcspontja volt. Díszvendége Orbán mellett Tőkés László református püspök volt, akinek a háza előtt robbant ki tulajdonképpen a romániai forradalom 1989. december 15-én.

A kommunista titkosszolgálat és rendőrség által meghurcolt, zaklatott püspököt harminc éve ki akarták lakoltatni a hatóságok, de háza előtt gyülekezni kezdtek hívei, hogy élőlánccal megvédjék. A kommunista diktatúrában szokatlanul bátor tiltakozás felbátorította a rendszerrel elégedetlen embereket, a megmozdulás Ceausescu-ellenes forradalommá szélesedett.

Három nap múlva Temesváron a hatóságok már fegyverrel és gyilkosságokkal sem tudták megakadályozni a forradalom terjedését. A rendszer tíz nap alatt összeomlott, a diktátort és feleségét december 25-én kivégezték.

444.

7OMbTHdtXMlZ1Vb10Us.jpeg

 
.

Nevetőgörcsöt kapok, ha megpróbálom elképzelni a munkát kereső, ütött-kopott bőröndű svájciakat a Keletiben. ;)
A nagykepuseg rongyrazas ,hogy Eu Orbanhoz jon kuncsorogni munkaert hat tenyleg rohogogorcsot lehet kapni, vagy sirhatunk, hogy egy bolond a dilihazbol most szabadult, vagy elgurult a gyogyszere.
A magyarpolitikusoknak nincs politikai erzekuk kulturajuk elorelatasuk, az utolso szaz evben vagy eluldoztek vagy kinyirtak polgaraikat ,aki ebbol kimaradtak hanyathomlok elmenekultek ,es a XXI, szazad is igy kezdodik a magyaroknak, hisz kozel 1 millio ember elment mas Eus orszagba.
Hany millio is tantorgott ki hazankbol? A harci kedvunk mindig veszteseget hozott. Egyre kisebb lett Mo.
Ez a folyamat nem fog megfordulni mert akar egyesevel reggelire megeszik a nagy orszagok Eu-n belul a kicsi mitugrasz dobrogiket. A gondolata is beteges mert sem Romania sem Lengyelorszag soha nem fogja hagyni fonokoskodni a dobrogi urasagot. Azt oda lesz a lengyel-magyar baratsag is, aztan nem lesz hova menni a nyugatrol aramlo munkavallaloknak. Micsoda pech.
 
valóban egy jót röhögött rajta mindenki és visszaüzentek, hogy tanulmányozza a tőke szabad mozgása az Európai Unióban címü témát.
A röhögcsélés és a nemzetközi viszonyok kapcsolatok ápolása nem ugyanaz.Bár a magyar diplomácia nem ismeri a szomszédait sem se azt miként kell segíteni kívül rekedt magyarjainkat.
Minimum a román nemzetet ismerhetné.
a röhigcséléssel és visszaüzenéssel nem megy semmire.Nem érdekli a románt hogy tőke szabad áramlása ez visszaüzenve.
Arra is rájöhetne a magyar diplomácia.A jogi bujkálás idehaza megy
De nemzetközi kapcsolatokat nem csak jogilag kell ápolgatni.
Annál sokkal több az.
A kulcsmondat a jó kapcsolatok ápolása.
Ez sose ment szíjártónak.Kivéve a futsall
A magyar politikusoknak nincs politikai érzékük kultúrájuk elorelatasuk,
Helyesbítek a mai magyar politikusainknak főleg nincs.
 
Magyarországon lassan már nem marad senki....... :)
A kint dolgozó több százezer,millió ember ha nem küldene haza pénzt,vagy nem otthon költené el a nagy részét,már leengedhették volna a rolót!Gondolom,mekkora tömeg fog sorba állni "munkalehetőség"-ért a nyugati országokból.:D
A velünk határos országok nagy része jobb gazdasági helyzetben van mint mi.
"Merjünk nagyot álmodni!"
 
De nemzetközi kapcsolatokat nem csak jogilag kell ápolgatni.
Annál sokkal több az.
A kulcsmondat a jó kapcsolatok ápolása.
a román-magyar viszonyban nem nagyon lehet jó kapcsolatokról beszélni.... de volt ott egy második mondatom is, amit valószínüleg a folyosón közöltek a külügyminiszterrel.
Egy kicsit kifejtem, már évek óta próbálkoznak a schengeni övezethez csatlakozni, tulajdonképpen teljesítettek is mindent, de eddig mégis volt mindíg egy-egy tagország amelyik valamilyen okból megvétózta ... eddig a magyarok még nem vétóztak. Aztán ott van a románok másik kedvenc témája, Moldávia bekebelezése (igaz hivatalosan Nagy Románia létrehozása)... emlékeztetni kell a kedves szomszédot, hogy ki az aktuális bővítési biztos.
Szerintem így megy a politika.
 
nézegetem a megadott linket, de nem találom az általd felsorolt meghökkentő adatokat. Csak a katalánok vannak pár százezren, a magyarok csak Erdélyben több százezren, de vannak még ukránok, oroszok, németek ... miért ne támogatnának egy ilyen kezdeményezést?!
A megadott linken kalandozva elég sok adat jön elő. Kifotóztam azokat, amelyek jellemzőek és nagy kérdőjeleket vetnek fel.
Ide mellkelem a 2019. 12.16.-i esti adatokat a támogatások összesítéséről, valamint Magyarország, Románia, és Szlovákia teljesítményét amelyek legalább túllépték a "bűvös" 1%-os határt.
Érdekes látni azt, hogy az EU egyes tagországaiban az autonómiáért tüzeket gyújtó, autókat felborogató, kirakatokat betörő, zászlókat lengető kisebbség mennyire veszi komolyan ezt a békés kezdeményezést Spanyolországban, vagy éppen másutt, ahol van uralkodó többség és van nyelvében kultúrájában "elnyomott(?)" kisebbség, amelynek ez egy legális lehetősége lehet az első lépés megtételéhez.
Ukrajnát most nem veszem bele, mert nem EU-s ország, azonban törekedik arrafelé, Szerbia is hasonló cipőben jár, és egészen biztos, hogy van még néhány európai nemzetiség amelynek egy ilyen törvény jól jönne.
Azonban látva a fél éves "eredményt", eléggé kétséges az, hogy ezt kik veszik komolyan.
Ennek a támogatásnak az a lényege, hogy az adott országban élő kisebbségnek kell(ene) rákattintani a saját nevével és más szükséges adataival. Magyarán, adni a nevét a dologhoz.
Magyarország már ölbe tett kézzel ücsöröghet, és lábát lógatva várhatja a 2020. július 7-i napot, amikor kiderül, hogy össze tudott e jönni az Európai Unió 508 450 856 polgára közül az a minimum 1.000.000. támogató voks? A többi országnak még van mit össze kalapálni. Ez a jelenlegi teljesítés: támogatás.jpg Ez a Magyar teljesítés: Magyarország.jpg Ez a Román teljesítés: Románia.jpg Ez a Szlovák teljesítés: szlovákia.jpg . Azt gondolom, hogy ezek a számok önmagukért beszélnek.
 
*
Köszönöm! :rohog: Óriásit nevettem. A terv szerint, (o.v. tervei szerint!) ha ez, vagy az nem kedvük szerint klappol, akkor megalakítják az Anti Europai Uniót, kilépnek és o.v. lesz a Keleti-EU mindenkori vezetője. :oDe ez még kevés, Moszkvát is hozzá veszik, hogy legyen katonai biztonság.
Miért mulattam ezen akkorát?!
Mert Putyin - reggelire eszi meg o.v. - és csak úgy baráti alapon beáldozna több emberét, csak azért, hogy "itten" légyen katonai biztonság. No kérem, ebből a "biztonságból" nem kérnék, már volt benne részünk éppen elég ideig... Maradjanak ott, határon kívül és építsék maguknak azt, amit Putyin eltervez.
Itt pedig o.v. olyan pici, ha levegővel fújnák fel, akkor sem lenne nagyobb a tekintélye, legfeljebb a hasa... No meg a feje, hogy el nem húzza őt a sok esze. :rohog: Óriási.
De a legszebb az a terve, inkább álomnak nevezném, egy beteges fikciónak, hogy ő lenne a Keleti-EU mindenkori vezetője. Ezen a mindenkori szócskán vagyok kiakadva.
Hogyan a jó fenében nem veszik észre, hogy egyre betegebb gondolatai vannak? A bólogatósok a sok pénzért, mindent benyelnek tőle, még a legnagyobb füstöt is, ami a két fülén jön ki, mert már a koponyájában, bent nincs helye , mert annyi az esze.
Hofi Géza ebből a benyögésből - operát írt volna!
 

Csatolások

  • seggdugasz - c.mp4
    942.8 KB · Olvasás: 43
Ot generacios 20 eves gyerek nol fel szaz ev alatt. Nekik szulohazajuk Romania ott szulettek ott nevelkedtek ott jartak iskolaba.Nem varhato el toluk hogy Orban harcias uzenetere felsorakozanak ukapaik serelme miatt. Azok akik ki sem mozdultak felujukbol meg azok se tudjak nagyszazalekukban a magyarnyelvet megtartani.PL csangok egy kis letszamu magyarnyelvu oszaly nem mar tud osszejonni.
Erdelybol csak kis % ban mentek at Mo-ra elni veglegesen a tobbseg meg se allt Nyugat-Europaig. Ide is sokan jottek a legnagyobb tarsasagot adjak a magyar coloniakba.
Az erdelyi autonomiat meg alairasokban sem tudjak elegen tamogatni amit lelkuk melyen talan akarnanak is. Orban rossz kulpolitikajanak levet ok isszak meg. Az Orban penzbeli tamogatasa nem keves ,es csak a roman vezetes ellenszenvet es vedekezeset valtja ki, ami gyakorlatba azt jelenti ,hogy sokkal kevesebb tamogatast kapnak az erdelyiek.
Sok erdelyi nem ert egyet a fidesz kulpolitikajaval amit naluk csinalnak.

6F6C3E9B-BA40-4D63-BD77-DA18FAA6D7C7.jpeg
 
pedig szerintem már elmultak azok az idők mikor neghökkentek a magyarországi turisták, hogy mennyien és milyen jól beszélnek magyarul Romániában :)

hirtelenjébe, csak javasolni tudom a Google-be ezt írd a kereséshez ... tüntetések Erdélyben a magyar iskolákért



lehet, de elnézve egy-egy Temesvári, Kolozsvári vagy a szokásos Bálványosi beszédeit (és a fogadtatást) nem tudom mennyi lehet az a "sok".
valoban megdobbent mindenki a sok suk-sükölésen
kozben meg ugy dongeti a mellet majd be szakad
de magyarul csak makog mindd
 
A megadott linken kalandozva elég sok adat jön elő. Kifotóztam azokat, amelyek jellemzőek és nagy kérdőjeleket vetnek fel.

adott országban élő kisebbségnek kell(ene) rákattintani a saját nevével és más szükséges adataival. Magyarán, adni a nevét a dologhoz.

köszi, megint hozzálátok átnézni az oldalt, mert van ott sokminden amit érdekesnek találok...például mit jelent ez az előírt minimális szám ... ha a franciáktól, ahol hivatalosan nem is léteznek nemzetiségek nem érkezik csak 45.000 kérelem, akkor érvénytelen az egész aláírásgyűjtés?
Vagy például kizárólag csak a kisebbségek írhatják alá?
 
valoban megdobbent mindenki a sok suk-sükölésen
kozben meg ugy dongeti a mellet majd be szakad
de magyarul csak makog mindd
hagyjuk már ... ismerjük a véleményed a "cukorka állampolgárokról", a benfentes infóidat a fegyverkereskedelemről, a szíriai rakétatámadásról stb. stb.
 
köszi, megint hozzálátok átnézni az oldalt, mert van ott sokminden amit érdekesnek találok...például mit jelent ez az előírt minimális szám ... ha a franciáktól, ahol hivatalosan nem is léteznek nemzetiségek nem érkezik csak 45.000 kérelem, akkor érvénytelen az egész aláírásgyűjtés?
Vagy például kizárólag csak a kisebbségek írhatják alá?
Nem. Az adott ország állampolgára kell hogy aláírja. Az mindegy hogy kisebbségi e, vagy sem, mert az nem tűnik ki sem a névből, sem az igazolvány számából, semmiből. Csak az állampolgárság számít. A kritérium az, hogy adott ország EU-s összes képviselőinek száma szorozva 750-el. Ez a minimum támogatási kvóta. Erre még rá kellene számolni 10%-ot, ami a szokásos hiba százalék.
Vegyük a francia példát. Onnan minimum 55.500 támogatónak kellene összejönnie, de jelenleg mindössze 73 darab - hetvenhárom darab - támogatója van a kezdeményezésnek. Így, ha onnan csak 55499 érvényes támogatás érkezik, akkor nem érvényes, mert nincs meg a szükséges, előírt minimum.
Tehát ennek úgy kellene összejönni, hogy a legalább 7 EU-s ország megadott kvóta-minimumait összeadva jöjjön ki a minimum 1.000.000. érvényes támogató nyilatkozat, és akkor a témát napirendre veszi az EU Parlament.
 
szerintem még Erdogan is szívesen csatlakozna, így már igazán ütőképes kis csapat lenne :)

Jaj de megtudsz nevettetni. :rohog:
-
A 82 milliós Törökország, melynek a fővárosában 5,5 millióan, Isztambulban 15 millióan laknak
kéri a felvételét az Orbán Viktor Vezette Kelet-Európai-Közösségbe.
-
Magyarország azonnal elveszíti a jelentőséget ahogy kilép az EU-bol.
A legjobb esetben egy katonai puffer-zona lesz ismét a nyugati szabad világ és az Orosz birodalom között. ;)
 
Jaj de megtudsz nevettetni. :rohog:
-
A 82 milliós Törökország, melynek a fővárosában 5,5 millióan, Isztambulban 15 millióan laknak
kéri a felvételét az Orbán Viktor Vezette Kelet-Európai-Közösségbe.
hát ez van ... rájött, hogy Merkel csak ígérgette az EU tagságot, de jól becsapta ... maradnak a keleteurópaiak, meg az oroszok
 
hát ez van ... rájött, hogy Merkel csak ígérgette az EU tagságot, de jól becsapta ... maradnak a keleteurópaiak, meg az oroszok
Ez nem becsapasrol szol ,hanem meg kell felelni azoknak az elvarasoknak jog, gazdasag katonai stb mint a tobbi tagallamnak, es ennek nem felel meg meg mindig Torokorszag.Eldorannal egyet elore es kettot hatralepnek .........
Megsugom neked ha ma akarna belepni Mo , ketseges hogy felvenek-e. A demokraciat lepiti Orban es nem epiti.
 
Megsugom neked ha ma akarna belepni Mo , ketseges hogy felvenek-e. A demokraciat lepiti Orban es nem epiti.

Ez a demokrácia egy nagyon képlékeny valami, nincs métékegysége nincs mihez viszonyítani. Magyarország meg a többi keleurópai ország csupán olcsó munkaerőnek és piacnak kellett...és ez a következőkben is így lesz.
Mindenki mérlegeli, hogy megéri -e EU tagnak lenni, van aki eleve be sem lép annyira rossznak tartja, mások menekülnek az EU -ból
 
Utoljára módosítva:
Ez a demokrácia egy nagyon képlékeny valami, nincs métékegysége nincs mihez viszonyítani. Magyarország meg a többi keleurópai ország csupán olcsó munkaerőnek és piacnak kellett...és ez a következőkben is így lesz.
Mindenki mérlegeli, hogy megéri -e EU tagnak lenni, van aki eleve be sem lép annyira rossznak tartja, mások menekülnek az EU -ból

Természetesen vannak a demokráciának árnyalatai (van demokrácia királyság mellett is) de
a Magyar kormány a demokrácia alapköveit ingatja, söt már ki is iktatta.
-
A demokrácia nemcsak abból áll, hogy 4 évente választások vannak de még az sincs fair körülmények között lebonyolítva.
Orbán meg is mondja, hogy egy "illiberális demokráciát" akar ahol az egyenjogúság fel van számolva.
-
Senki sem kényszeríti a magyarokat, hogy az EU-ba maradjanak, vagy, hogy nyugatra jöjjenek dolgozni.
Ami az olcsó béreket illeti az a magyar kormány bűne, ö mondta, hogy "ez a magyarok előnye a munkapiacon."
-
Ki hozta a "rabszolgatörvényt"? Ki akadályozta az AUDI-dolgozok sztrájkját?
-
Melyik ország menekül az EU-ból?
Senki sem gondolta, hogy a Brexit referendum így fog kimenni,
Az eredmény nagyon szoros volt és köztudott, hogy a kilépés mellett érvelők hazudtak.
Ennek ellenére, már 3 éve gyűrik magukat az Angolok, és ez a tempo nem nevezhető "menekülésnek"
Orbán olyan mint egy szélkakas, kezdetben a brexit mellett volt aztán a döntés előtt "nem, nem nem..."
Vágyakozott, hogy hátha meggondolják magukat, most alig bírja kivárni, hogy kilépjenek.
Ha pedig azt képzeli, hogy Magyarország lesz az Angolok kiskapuja az EU felé akkor téved.
-
Von der Leyen egyértelműen megmondta:
"Orbán tudja, hogy nincs mitöl félnie az EU-val szembe. Ez nem maradhat igy!"
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,802,437
Tagok
615,752
Legújabb tagunk
RogerVak
Oldal tetejére