Olyan Közép-Európát építünk ahol......

Orbán: Olyan Közép-Európát építünk ahol az okoz majd fejtörést, hogy mit kezdjünk a Nyugat-Európából jelentkező munkavállalókkal.

„Közép-Európa népei mindig is tudták, hogy a szabadságot nem fogják megkapni ajándékként egy nagyhatalomtól. (...) Ha a nyugatiakra vártunk volna, még mindig szovjet csapatok megszállása alatt élnénk, és kommunista pártkongresszuson döntenének a jövőnkről” – mondta a romániai forradalom temesvári kitörésének 30. évfordulója alkalmából, a bánsági városban rendezett gálaesten Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint az a kérdés, hogy a közös múlt után van-e közös jövője a két országnak, és rögtön meg is válaszolta:

„Nagyszerű esélyt látok arra, hogy a jövőben románoknak és a magyaroknak közös céljaik lehessenek.”


„Mi, magyarok ki akarunk törni abból, hogy Európa másodvonalába tartozzunk, mi azok közé az európai ország közé akarunk tartozni, ahol a legjobb élni, alkotni és lakni. Magyarország a világgazdaság legkorszerűbb technológiájával akar termelni. A legjobb és legtisztább természeti környezetet akarja élvezni. És a világ egyik legbiztonságosabb országa akar maradni”– jelentette ki Orbán.


Szerinte ezt a célt a szomszédainkkal együtt hamarabb elérhetjük. Hozzátette: Magyarország készen áll arra, hogy a szomszédainkkal együtt felépítsen egy új Közép-Európát.

„Olyan Közép-Európát, ami nem csak beszállítója a nyugati gazdaságoknak, hanem a világ egyik legsikeresebb és legversenyképesebb térsége is. (...) Ahol mindenkinek van munkája, ahová visszatérnek a munkásaink, ahol az okoz majd fejtörést, hogy mit kezdjünk a Nyugat-Európából jelentkező munkavállalókkal. Ha összefogunk, ha együttműködünk, akkor lehetségessé válik.”

A gálaest az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács által szervezett emlékhét csúcspontja volt. Díszvendége Orbán mellett Tőkés László református püspök volt, akinek a háza előtt robbant ki tulajdonképpen a romániai forradalom 1989. december 15-én.

A kommunista titkosszolgálat és rendőrség által meghurcolt, zaklatott püspököt harminc éve ki akarták lakoltatni a hatóságok, de háza előtt gyülekezni kezdtek hívei, hogy élőlánccal megvédjék. A kommunista diktatúrában szokatlanul bátor tiltakozás felbátorította a rendszerrel elégedetlen embereket, a megmozdulás Ceausescu-ellenes forradalommá szélesedett.

Három nap múlva Temesváron a hatóságok már fegyverrel és gyilkosságokkal sem tudták megakadályozni a forradalom terjedését. A rendszer tíz nap alatt összeomlott, a diktátort és feleségét december 25-én kivégezték.

444.

7OMbTHdtXMlZ1Vb10Us.jpeg

 
Természetesen vannak a demokráciának árnyalatai (van demokrácia királyság mellett is) de
a Magyar kormány a demokrácia alapköveit ingatja, söt már ki is iktatta.

ezt mondod Te ... de a magyar politikusok azt mondják tessenek adni egy viszonyítási alapot és ahhoz hasonlítsuk a "demokráciákat". Például ugyanaz a probléma, hogyan van megoldva a tagállamokban, remélem azt elismered nem egyetlen szabvány megoldás van.

Senki sem kényszeríti a magyarokat, hogy az EU-ba maradjanak, vagy, hogy nyugatra jöjjenek dolgozni.
Ami az olcsó béreket illeti az a magyar kormány bűne, ö mondta, hogy "ez a magyarok előnye a munkapiacon."

pontosan erről szól a vitaindító cikk, például egy mai hír már arról szól , hogy az orvosok nem külföldre mennek dolgozni, hanem magyarországi magánklinikákra (ezt Gyurcsány embere, Kincses Gyula a Magyar Orvosi Kamara új elnöke állítja)

Melyik ország menekül az EU-ból?

hát az angolok, kénytelenek voltak újra szavazni ... de most megint kategorikusan megmutatták, hogy nem jó az EU, nem kérnek belőle.
Így gratuált a magyar kormányfő az angol kormányfőnek aki szintén a népe érdekéért harcol: "Gratulálok Önnek, hogy sikerült érvényesítenie népe akaratát, amely a szuverenitását az Európai Unión kívül kívánja biztosítani"
 
Utoljára módosítva:
gup
A britek, hogy kilepnek nyugodj meg nagy veszteseg a magyaroknak is es az Eu nak is. mivel a legnagyobb befizetok koze tartozott a gazdasaga utan.
Beszelgetnel angolokkal akkor hallhatnad miert van eleguk... hogy azert dolgozonak hogy a felzarkozo orszagok korupcioit finanszirozak?
Ebbol kovetkezik az eloszthato penz is sokkal kevesebb lesz a felzarkozo orszagoknak akik az istenert se akarnak mar felzarkozni.
Lasd Orban Kenyatol kezdve Vietnamtol stb , fut fat tamogat nem Eus orszagokat.
Tiborctol kezdve az osses korupcios ugy megjent az angol ujsagokban mondhatni tobb ilyen hir, mint otthon ahol az Orban media hallgat mint az a bizonyos...a fube. A milliardos buntetesekrol is olvashatsz az angol sajtoba, es az osszes Eus orszagokeba.
Az angolok nem szeretik ha hulyenek nezik oket.
 
*
Tökéletes a videó, minden értelemben.
Egy viszont igaz, amit el kell ismernem. Putyin sem egy robusztus termet, de mégis olyan aurája van... No szóval, van tekintélye, megjelenése, a szeme sarkából is úgy tud figyelni, ő az orosz "medve". Nem szívesen húznak vele ujjat, amíg o.v.-t körbe "röhögik", leintik, sőt nyilvánosan még pofon is vágták... Igaz "humorosan", de akkor is, okkal és indokkal. Eladdig egyetlen miniszterelnökünkkel ezt nem "játszották" el. Putyinnal sem tennék meg. No, nem istenítem, de tény, hogy o.v., a nyomába sem léphet.
Mire alapozom ezt? Beszédeiből az tűnik ki, legszívesebben a világ ura szeretne lenni, hiszen osztja az észt, kéretlenül is. Erre mondják, hogy fenn az ernyőn - nincsen kas. ez egy vásári képből indult ki, az ernyő valami védőponyva, a kas meg az a nagy kosár, amiben az árut tartották: tehát valaki olyanról szól, aki úgy is kihúzza a védőernyőt, hogy nincs is áruja.
Értelmezve: többet mutat magáról, mint amennyi van mögötte, ezt a szólást anyagi, szellemi, rang értelemben is használják.
 
Magyarországon lassan már nem marad senki....... :)
A kint dolgozó több százezer,millió ember ha nem küldene haza pénzt,vagy nem otthon költené el a nagy részét,már leengedhették volna a rolót!Gondolom,mekkora tömeg fog sorba állni "munkalehetőség"-ért a nyugati országokból.:D
A velünk határos országok nagy része jobb gazdasági helyzetben van mint mi.
"Merjünk nagyot álmodni!"
*
Pár hónappal ezelőtt a tévében vetített filmet láttam. Riport film volt ukrajnai varrónőkről, akik Magyarországon vállaltak munkát, de úgy, hogy minden szombaton is teljes munkanapot dolgoznak. S, az így összegyűjtött napokat egyszerre veszik ki, utaznak haza a családhoz, viszik innen a jobb falatokat, a keservesen megdolgozott pénzt. Olyan szállást mutattak, hogy 4 db emeletes ágy volt, tiszta, rendezett a szállás, fürdőszobával, mosógéppel, és konyhával. De bármennyire is tiszta, mégis tömegszállás. Így élni, ahogyan ezek az ingázók élnek, keserves. S, nekik mi vagyunk a "nyugat"...
 
a román-magyar viszonyban nem nagyon lehet jó kapcsolatokról beszélni.... de volt ott egy második mondatom is, amit valószínüleg a folyosón közöltek a külügyminiszterrel.
Ez az eleje üzenetednek.
Igen éppen erről van szó. Nincsen magyar román jó kapcsolat.Talán változó bőszültséggel sose volt.Nem értett hozzá Horthy mert bőszülten követelődzött.
Ezzel szította a román nacionalistát.(meg is szívattak minket).
Itt ugrunk Kádárra.A mindent a jó kapcsolatokért tenni se vezetett eredményre.
A mostani Orbánizmus ismét a betolakodásra épül mint Horhy.Ennek se lesz jó vége.
Az hogy zsaroljuk Őket mert szerinted úgy megy a politika.Az meggondolandó mert a román okosabb és visszavág ha keresztbe tesznek neki.
Ha más nem visszavág a külhoni magyarok jogcsorbításával.
Én személy szerint tényleg veszélyes ellenfélnek tartom a román politikát.
Kihasználnak mindent és ha kell bejöttek a Tiszáig.Nyertek nemzetközi kapcsolatokban is.
Épp ezért kellene Orbánéknak sokkal okosabban viselkedni.Nem táptalajt adni a román soviniszta nacionalizmusnak.
Egy kicsit kifejtem, már évek óta próbálkoznak a schengeni övezethez csatlakozni, tulajdonképpen teljesítettek is mindent, de eddig mégis volt mindíg egy-egy tagország amelyik valamilyen okból megvétózta ... eddig a magyarok még nem vétóztak. Aztán ott van a románok másik kedvenc témája, Moldávia bekebelezése (igaz hivatalosan Nagy Románia létrehozása)... emlékeztetni kell a kedves szomszédot, hogy ki az aktuális bővítési biztos.
Szerintem így megy a politika.
Úgy megy de ez zsarolási potenciál és csak pillanatnyi helyzet.
Aztán hosszútávon meg lett mindig a böjtje.
 
végre kezd tisztulni a helyzet, kevered Moldvát Erdéllyel (amit orion-köd is megjegyzett), a csángók elszórva élnek moldvai falvakban ... de milkor az erdélyi tömbben élő magyarokól van szó teljesen más a helyzet.
Ezek a területek egy fennhatóság alá kerülésével alakult meg Románia:
Romania-historic-regions.png

és akkor még itt van például a Partium ahol Hajdú-Bihar megye Magyarország keleti részén a másik fele meg Romániában van ugyancsak Bihar megyének hívják, csak néhány híres ember akik a Partiumban születtek, Arany János, Bartók Béla, Károli Gáspár, Pázmány Péter, Szigligeti Ede ... és ismétlem ez még nem is a teljes Erdély.

Ugy gondolod hogy nem tudom hol elnek a csangok? Ejnye. kar, hogy nem feltetezed rolam.
Amirol en irtam a magyar oktatas, 100 ev alatt mar alig van magyargyerek, mar egy osztalyra valot se tudnak elinditani csak ugy ha a roman gyerekeket beadminisztraljak a magyar osztalyokba.
 
Kihasználnak mindent és ha kell bejöttek a Tiszáig.Nyertek nemzetközi kapcsolatokban is.
Épp ezért kellene Orbánéknak sokkal okosabban viselkedni.Nem táptalajt adni a román soviniszta nacionalizmusnak.
Úgy megy de ez zsarolási potenciál és csak pillanatnyi helyzet.
Aztán hosszútávon meg lett mindig a böjtje.

Egy kis apróságról ne feledkezzünk el ... nem a saját erejükről van szó, hanem az éppen aktuális európai konstellációról (például, hogy a magyarok vesztettek a világháboruban).
Azért azzal is tisztában kell lenni, hogy a csillagok állása azért változik. Például tetszett Putyin nyilatkozata, miután Romániában felavatták az amerikai rakétatámaszpontot ... cspán annyit mondott hát igen, a rakétáinknak egy új célpontot kellet bevinni az adatbázisba.
 
ezt mondod Te ... de a magyar politikusok azt mondják tessenek adni egy viszonyítási alapot és ahhoz hasonlítsuk a "demokráciákat". Például ugyanaz a probléma, hogyan van megoldva a tagállamokban, remélem azt elismered nem egyetlen szabvány megoldás van.
-
Nem a példákkal van probléma. Ezerszer kapott ez a magyar kormány figyelmeztetést, arra nézve, hogy megszegi és melyek azok a pontok amikkel megszegi az együttélés alapszabályait. Nem véletlen folyik az EUs eljárás a magyar kormány ellen.
-
A demokratikus államokban és a politikai rendszerekben a kormány
politikai választásokon keresztül kerül ki a választópolgárok közül.

Mivel a hatalmat a köz gyakorolja, ezért
a véleménynyilvánítás és a sajtószabadság elengedhetetlen a politikai akarat képzéséhez.

A modern demokrácia további fontos jellemzői
- a szabad és egyenlő választások,
- a többség vagy konszenzus elve,
- a kisebbségek védelme,
- a politikai ellenzék elfogadása,
- a hatalom szétválasztása,
- az alkotmányosság és
- az alapvető, polgári és emberi jogok védelme.


Ezeknek a liberális alapértéknek, a többségi döntések általi sérthetetlensége,
ami alapvetően megkülönbözteti a demokráciát egy ochokráciától (pöbel-uralkodás),
a Népi Köztársaságtól vagy a többség zsarnokságától.
-
A magyar kormány lépten nyomon megszegi a szövegben vastagon kiemelt pontokat
-
pontosan erről szól a vitaindító cikk, például egy mai hír már arról szól , hogy az orvosok nem külföldre mennek dolgozni, hanem magyarországi magánklinikákra (ezt Gyurcsány embere, Kincses Gyula a Magyar Orvosi Kamara új elnöke állítja)
-
A nyugatiak mindig megtudták maguknak engedni hogy Magyarországra utazzanak egy műfogsor miatt
Ehhez nem kell EU tagság ez Kádár alatt is volt.
Sokkal inkább, hogy Magyarok megengedhessék maguknak a jól felszerelt nyugati klinikákon egy kezelést
-
Megpróbálod kikerülni a kérdésemet. Miért nem lép ki Magyarország az EU-ból ha olyan rossz?
„Az ótvaros rohadmány Európai Unió pedig mehet az édesanyjába” - mondja Bayer Zsolt ,
minden héten, egy "prominens" magyar miniszterek látogatta televízió műsorba. Ami sok az sok!
-
hát az angolok, kénytelenek voltak újra szavazni ... de most megint kategorikusan megmutatták, hogy nem jó az EU, nem kérnek belőle.
Így gratuált a magyar kormányfő az angol kormányfőnek aki szintén a népe érdekéért harcol: "Gratulálok Önnek, hogy sikerült érvényesítenie népe akaratát, amely a szuverenitását az Európai Unión kívül kívánja biztosítani"
-
Butaságokat beszélsz, egyetlen egy referendum volt, az elmúlt több mint 3 évben csak parlamenti választások voltak.
Egy újabb referendum ezzel a kormánnyal ugyan nem valószínű de ennek két oka a sokból
- Boriszt elkötelezték, hogy ne legyen "vad kilépés" szerződések nélkül
- A lassan 4 éve húzódó meg nem-állapodás többe kerülhet mint egy organizált kilépés.

Csodálom, hogy a brexitet most hirtelen többre becsülöd mind a népek önállóságra való törekvését
Az "Egyesült királyság" nemcsak Angliából áll, hanem oda tartozik Skocia, Wales és Észak-Írország
Ezek egészen másképp döntöttek és most kényszeríteni akarja öket a jelenlegi kormány.
-
Orbán karakter nélküli, Magyarország érdekeire fittyet hányó viselkedése felháborító.
Biztat mindenkit az EU elhagyására, ami az országnak előnytelen,
de maga nem teszi fel a nagy kérdést, nem mer egy referendumot beindítani egy huxit érdekében
 
Egy kis apróságról ne feledkezzünk el ... nem a saját erejükről van szó, hanem az éppen aktuális európai konstellációról (például, hogy a magyarok vesztettek a világháboruban).
Azért azzal is tisztában kell lenni, hogy a csillagok állása azért változik. Például tetszett Putyin nyilatkozata, miután Romániában felavatták az amerikai rakétatámaszpontot ... cspán annyit mondott hát igen, a rakétáinknak egy új célpontot kellet bevinni az adatbázisba.
Miért? Mi mást mondott volna?
Románia durván egy évtizede NATO tagállam, tehát potenciális ellenség. Így legalább van rakétavédelmi rendszerük.
Nálunk Mezőfalva felszámolásával (SZ2oo) milyen - az országot lefedő - rakétavédelem maradt?
Amúgy meg, aki azt hiszi, hogy az orosz rendszerekbe nincs magyar célpont "betáplálva (az adatbázisukba)", az igencsak téved, hisz a pápai NATO reptér legalább olyan súllyal esik latba veszélyforrásként. Nem is szólva az amcsiktól kapott ASOC rendszerünkről...
 
Miért? Mi mást mondott volna?
Románia durván egy évtizede NATO tagállam, tehát potenciális ellenség.
Nem síma ptenciális ellenfél, az oroszokat érzékenyen érintő területi követelései is vannak.
Nen véletlenül adományozta Putyin, Nagy-Moldova térképét a Moldovai Köztársaság elnökének.
 
Nem síma ptenciális ellenfél, az oroszokat érzékenyen érintő területi követelései is vannak.
Nen véletlenül adományozta Putyin, Nagy-Moldova térképét a Moldovai Köztársaság elnökének.
Az ajándékozási ceremónián ott volt a román elnök is?
Moldávia törekszik az EU-ba? Ezt nem Románia támogatásával tudja hatékonyabban elérni?
Akkor Moldávia az oroszokhoz vagy a románokhoz húz inkább? (Függetlenül mindenféle történelmi térképek adományozásáról....)
 
Akkor Moldávia az oroszokhoz vagy a románokhoz húz inkább? (Függetlenül mindenféle történelmi térképek adományozásáról....)
Jó kérdés

A mindenkori román vezetés arra törekszik, hogy Moldovát az országhoz csatolja nyugati segítséggel, természetesen vannak az annexiót támogatók, de a Prut menti köztársaságban kisebbségben vannak.
Ráadásul van Moldovának orosz többségű része is, volt ott némi polgárháború is, aminek az lett a vége, hogy az orosz hadsereg egy része a szakadár tartományokban maradt.
A lényeg, hogy a románok eszeveszettül fegyverkeznek, az oroszok meg mosolyogva azt állítják támadás esetén Románia hadserege még egy fél óráig sem tudná feltartóztatni az orosz fegyveres erőket.
így parádézgatnak


de itt egy másik "baráti" szomszédja a Romániának:
 
Utoljára módosítva:
Nem a példákkal van probléma. Ezerszer kapott ez a magyar kormány figyelmeztetést, arra nézve, hogy megszegi és melyek azok a pontok amikkel megszegi az együttélés alapszabályait. Nem véletlen folyik az EUs eljárás a magyar kormány ellen.

de a konkrétumokkal van a probléma, elvégre az migránskvóta ellenzése a betelepítések ellenzése az eljárás valódi oka ... más ország ellen is indítottak eljárást amelyik ellenzi az afrikaiak betelepítését.

A demokratikus államokban és a politikai rendszerekben a kormány
politikai választásokon keresztül kerül ki a választópolgárok közül.
ez így van a magyaroknál is, van mikor a Gyurcsány a miniszterelnök, van mikor az Orbán.
De például Merkel 2005 óta Németország kancellárja, akkor a németeknél diktatúra van?

Mivel a hatalmat a köz gyakorolja, ezért
a véleménynyilvánítás és a sajtószabadság elengedhetetlen a politikai akarat képzéséhez.

A modern demokrácia további fontos jellemzői
- a szabad és egyenlő választások,
- a többség vagy konszenzus elve,
- a kisebbségek védelme,
- a politikai ellenzék elfogadása,
- a hatalom szétválasztása,
- az alkotmányosság és
- az alapvető, polgári és emberi jogok védelme.


Ezeknek a liberális alapértéknek, a többségi döntések általi sérthetetlensége,
ami alapvetően megkülönbözteti a demokráciát egy ochokráciától (pöbel-uralkodás),
a Népi Köztársaságtól vagy a többség zsarnokságától.

ez így nagyon jól van, bárcsak a szomszédos országok is lemásolnák a magyarországi kisebbségvédelmet

A magyar kormány lépten nyomon megszegi a szövegben vastagon kiemelt pontokat

ez az állításod viszont már nem igaz.

Megpróbálod kikerülni a kérdésemet. Miért nem lép ki Magyarország az EU-ból ha olyan rossz?
„Az ótvaros rohadmány Európai Unió pedig mehet az édesanyjába” - mondja Bayer Zsolt ,
minden héten, egy "prominens" magyar miniszterek látogatta televízió műsorba. Ami sok az sok!
Még nem annyira rossz, de már rosszabb mint a belépéskor volt.
Ez látszik az állampolgárok lelkesedésén is ... és úgy általában az EU polgárok lelkesedése is mintha fogyóban lenne.

Az "Egyesült királyság" nemcsak Angliából áll, hanem oda tartozik Skocia, Wales és Észak-Írország
Ezek egészen másképp döntöttek és most kényszeríteni akarja öket a jelenlegi kormány.

És mi ebben a meglepő, az ilyen apróságokkal az európaiak nem foglalkoznak.
Ez van, a nyugat valóban lassanként degenerálódik, például Norvégiában több mint egymilliárd forintnak megfelelő norvég koronát kap kulturális támogatásként az a Vegard Vinge, aki többek között azzal híresült el, hogy a fenekébe dugott ecsettel fest ... szóval ilyen egy európai művész.
ecset.jpg
 
Utoljára módosítva:
de a konkrétumokkal van a probléma, elvégre az migránskvóta ellenzése a betelepítések ellenzése az eljárás valódi oka ... más ország ellen is indítottak eljárást amelyik ellenzi az afrikaiak betelepítését.
-
Kelet Európa elvétve sem jönnek Afrikaiak - de ezt csak úgy mellékesen
-
Orbánt azért ítélte el az Európai Unión mert amíg voltak menekültek Magyarországon addig az elosztás mellett kardoskodott és alá is irt egy ilyen szerződést amit aztán megszegett. 1300 ember felvétele volt.
-
Ennek semmi köze a demokrácia alapjainak a megsértéséhez, de a kormány a polgárok alantas érzelmeire apellál
és a fajgyűlöletet szít. Ismétlem a közméndiák kisajátítása, a testre szabott törvények, a tudományok és a művészet
szabadságának megsértése ami miatt ez a kormány lejáratta magát.
-
ez így van a magyroknál is, van mikor a Gyurcsány a miniszterelnök, van mikor az Orbán
-
Igen ez megtörtént egyszer de időközben Orbán annyi jogsértést és törvénymódosítást eszközölt, hogy a büdös életben
nem lehet öket leválasztani. A választások unfair körülmények között zajlanak le.
-
Orbán elbúcsúzott a demokráciától és valami "illiberális demokráciáról" gagyog ami olyan mint az "alternativ tények"
-
ez így nagyon jól van, bárcsak a szomszédos országok is lemásolnák a magyarországi kisebbségvédelmet
-
átugrottál egy csomó pontot (a szabad és egyenlő választások, a többség vagy konszenzus elve, a kisebbségek védelme, a politikai ellenzék elfogadása, a hatalom szétválasztása, az alkotmányosság és az alapvető, polgári és emberi jogok védelme.)
-
A kormány még a demokratikusan megválasztott ellenzéket is csak "ellenségnek, hazaárulónak" nevezi és így is bánik velük. Milyen kisebbségi politika ahol "etnikai homogenitásra" törekszik a kormányfa és a parlamenti választások a fajtisztaság jegyében zajlik? Te valószinü a külföldön élö magyar-kisebbség támogatásáról beszélsz.
-
A Németajkú kisebbséget támogatja a külföld eléggé, ök sose voltak Orbán alamizsnájára rászorulva.
-
ez az állításod viszont már nem igaz.
-
Várom az elsöprő érveket. Megismétlem a vádamat

Mivel a hatalmat a köz gyakorolja, ezért
a véleménynyilvánítás és a sajtószabadság elengedhetetlen a politikai akarat képzéséhez.
-
Ez azt jelenti, hogy a kormány csak egyféle nézeteknek ad teret, ez nem "politikai képzés" hanem demagógia, félrevezetés.
A kormány meglopja a polgárokat azáltal, hogy a közpénzből fizetett médiákat a kormánypárt bitorolja,
az un. "Nemzeti konzultációkból" hiányoznak az alternatívák....
-


A modern demokrácia további fontos jellemzői
- a szabad és egyenlő választások,
- ez nincs mert a kampány unfair, a kormánypárt az egész választási periódusban választási propagandát folytat közpénzöl...

- a többség vagy konszenzus elve,
- ez nincsen mert egy kvaszi 2/3-dal az ellenzék feje fölött akár milyen törvény hozható, a törvényeket a kormány testreszabja

- a kisebbségek védelme,
- ez nincsen mert a kormány csupa férfiakból, akik egy vallást és ennek a vallásnak a természetellenes szexuális erkölcsét próbálják a polgárokra kényszeríteni, hogy csak egyet említsek.
-
- a politikai ellenzék elfogadása,
- ez nincsen mert a parlamenti oppozíciót ellenségnek, hazaárulónak tekinti a kormány, uszít ellenük
- Nem lehet a számodra idegen a választások utáni bejelentés: "Magyarországon él 2,8 millió tisztességes magyar ember, akik a Fideszre szavaztak. A többi rohadt állat nyugodtan takarodhat innen a francba, még beléjük is rugók kifelé menet, hogy minél messzebbre repüljenek. Szóval takarodó van picinyeim, ez már a mi országunk."
- Ezt nem akárki mondta, ennek az embernek a műsorában minden héten ott ülnek kormánytagok, a kormányfö és az összes Fidesz "prominent" és legalizálják a véleményét.
-
- a hatalom szétválasztása,
- ez is megvan sértve mert a jogászok, a közalkalmazottak a kormány kiszolgáltatottjai,
a tudományok művészetek függetlensége megrabolt, az egyházak Orbán csöcsén lógnak

- az alkotmányosság és
- ez is megvan sértve mert mert a kormány testre szabja magának a törvényeket, a bíróságok függetlensége
veszélyeztetett és az EU közbeléései nélkül Orbán még halálbüntetést is ki tudna szabn.
Ez nem túlzás, hiszen "hazaárulásért" a leg súlyosabb büntetések róhatók ki,

- az alapvető, polgári és emberi jogok védelme.
- Itt aztán elefánt módra trampol a kormány, az NGO-k elleni vétségei miatt ezerszer elitélt

Ezeknek a liberális alapértéknek, a többségi döntések általi sérthetetlensége,
ami alapvetően megkülönbözteti a demokráciát egy ochokráciától (pöbel-uralkodás),
a Népi Köztársaságtól vagy a többség zsarnokságától.
-
Mivel a magyar kormány már vagy 10 éve permanens megsért a liberális alapértekeket ezért nem tekinthetö demokratikusnak. Orbán ezt nyilúan be is ismeri ö egy "nem-liberális demokráciát" forsziroz.
-
Egyáltalán nem értem a tiltakozásodat. Akkor most liberális vagy iliberális demokrácia van Magyarországon?

Még nem annyira rossz, de már rosszabb mint a belépéskor volt.
Ez látszik az állampolgárok lelkesedésén is ... és úgy általában az EU polgárok lelkesedése is mintha fogyóban lenne.
-
Most akkor hazudott Bayer vagy vagy csak hangulat keltés?
„Az ótvaros rohadmány Európai Unió pedig mehet az édesanyjába” - Bayer Zsolt
-
Az Európai polgárok igen is lelkesednek Európáért, csak Orbán egy nacionalista fasiszta viselkedéssel.
Innen vannak a példaképei, a barátai és szemet huny ha Budapesten neonácik vonulnak ss-kosztümben.

És mi ebben a meglepő, az ilyen apróságokkal az európaiak nem foglalkoznak.
-
Ezt nem értem. Te az Egyesült királyságról beszélsz és ignorálod az EU-hoz tartozni akaró tagállamokat
 
-
Kelet Európa elvétve sem jönnek Afrikaiak - de ezt csak úgy mellékesen

nagyon rövid a memóriád, míg nem építettük meg a kerítést napjában kb. 3000 -en jöttek a zöldhatáron
így rohamozták a magyar határt



Orbánt azért ítélte el az Európai Unión mert ...
Miféle elítélés?
Az eljárás a magyar nép ellen folyik, a magyar parlament által hozott törvények csípik a bevándorláspártiak szemét.
Nem árt tudni a kormány, a kormányfő csak végrehajtja a törvényeket.

Ez azt jelenti, hogy a kormány csak egyféle nézeteknek ad teret, ez nem "politikai képzés" hanem demagógia, félrevezetés.
A kormány meglopja a polgárokat azáltal, hogy a közpénzből fizetett médiákat a kormánypárt bitorolja

a közmédia költségvetését az Országgyűlés határozza meg, az ott elhangzott hírekben szerepel az összes politikai párt és nyilatkozataik ... de gondolom azt Te is elismered, hogy egy párt amelyiknek 50% -os támogatottsága van (több képviselő, többet is beszél), többet szerepel mint amelyiknek 5% -os a támogatottsága.

az un. "Nemzeti konzultációkból" hiányoznak az alternatívák....
pedig volt több választási lehetőség is, a kormány a többségnek akart kedvezni, ezért is volt több lehetőség, hogy derüljön ki mi tetszik a többségnek

A modern demokrácia további fontos jellemzői
- a szabad és egyenlő választások,
- ez nincs mert a kampány unfair, a kormánypárt az egész választási periódusban választási propagandát folytat közpénzöl...
minden párt közpénzből (is) kampányol

- a többség vagy konszenzus elve,
- ez nincsen mert egy kvaszi 2/3-dal az ellenzék feje fölött akár milyen törvény hozható, a törvényeket a kormány testreszabja

még nem hallottál sehol a kétharmados többségről? például az USA -ban a szenátorok kétharmados többséggel meneszthetik az elnököt

- a kisebbségek védelme,
- ez nincsen mert a kormány csupa férfiakból, akik egy vallást és ennek a vallásnak a természetellenes szexuális erkölcsét próbálják a polgárokra kényszeríteni, hogy csak egyet említsek.

ezt mondd a magyar igazságügyi miniszternek

- a politikai ellenzék elfogadása,
- ez nincsen mert a parlamenti oppozíciót ellenségnek, hazaárulónak tekinti a kormány, uszít ellenük
reálisan tájékoztatják a választókat miket hazudoznak össze külföldön az ellnzékiek, igyekeznek a beszédeiket élőben közvetíteni a közmédiákban, hogy mindenki láthassa.
Például a brüsszeli magyarellenes szónoklataikat, vagy a romániai választásokon való részvételüket.

- a hatalom szétválasztása,
- ez is megvan sértve mert a jogászok, a közalkalmazottak a kormány kiszolgáltatottjai,
a tudományok művészetek függetlensége megrabolt, az egyházak Orbán csöcsén lógnak
az előbb említettem például a törvényhozást és az alkalmazását ... ez a hatalommegosztás.

- az alkotmányosság és
- ez is megvan sértve mert mert a kormány testre szabja magának a törvényeket
csak isméteni tudom a kormány csak végrehajtaja mások által hozott törvényeket, természetesen az ellenzék is beletartozik a törvényalkotásba.

az EU közbeléései nélkül Orbán még halálbüntetést is ki tudna szabn.
Ez nem túlzás, hiszen "hazaárulásért" a leg súlyosabb büntetések róhatók ki,

és még sokan támogatnák is a halálbüntetés bevezetését, egy népszavazást igazán megérne

- az alapvető, polgári és emberi jogok védelme.
- Itt aztán elefánt módra trampol a kormány, az NGO-k elleni vétségei miatt ezerszer elitélt
jópár ezer NGO működik magyarországon. Gondolom most arra a kategóriára gondolsz amelyeket külföldről pénzelnek és a választók helyett akarják a politikát módosítani.
Ezektől is csupán annyit kértek tüntessék már fel ki pénzeli őket.

Most akkor hazudott Bayer vagy vagy csak hangulat keltés?
„Az ótvaros rohadmány Európai Unió pedig mehet az édesanyjába” - Bayer Zsolt

Mindenesetre elgondolkodtató dolgokat vet fel ...például a V4 -k piaca +az angoloké + az olaszoké már jó nagy, az áruk szabad áramlását és a többi bla-blat lehet biztosítani Brüsszel nélkül is.
De nyugi, marad egyben az UK is, például Skóciát nem vennék fel az EU -ba, a spanyolok Katalónia miatt vétóznának. A keleteurópai munkások meg ezután is kellenek nekik, elvégre a munkaerő szabad áramlását azért találták ki, hogy inkább az olcsó kelet európai munkaerőt alkalmazzák, ahelyett, hogy a sajátjaikat megfizessék, vagy segély helyett munkára fogják.
 
Utoljára módosítva:
de a konkrétumokkal van a probléma, elvégre az migránskvóta ellenzése a betelepítések ellenzése az eljárás valódi oka ... más ország ellen is indítottak eljárást amelyik ellenzi az afrikaiak betelepítését.
-
Ugy látszik a "feketékkel" sikeresebben tudsz ijesztgetni.
Orbán megmondta, hogy "nem akarjuk a börünk színét megváltoztatni" Hát akkor ne menjen nyáron a napra.
-
Melyik országba lett kényszerrel valaki betelepítve? Egyetlen egybe sem. Kérlek ne hazudozz!
-
Magyarország megszegte az EU alaptörvényeit és ezt a tagállamok többsége igy látja.
A "pikkelnek rám" az csak gyenge karakterű politikusok érve.
-
ez így van a magyaroknál is, van mikor a Gyurcsány a miniszterelnök, van mikor az Orbán.
De például Merkel 2005 óta Németország kancellárja, akkor a németeknél diktatúra van?
-
Magyarországon egypárt-rendszer van, az ellenzék ki lett kapcsolva sorozatos visszaélések által
Németországban koalíciós kormány van, a pártok keményen kritizálják egymást. Ez nagy különbbség.
-
ez így nagyon jól van, bárcsak a szomszédos országok is lemásolnák a magyarországi kisebbségvédelmet
-
Te kisebbségen a külföldön elő magyarok leszármazottait, faji megkülönböztetést értesz.
Ezzel szemben a magyar országon született magyar állampolgárokat a szexualitásuk és vallásuk szerint diszkriminálja a kormány.
 
de a konkrétumokkal van a probléma, elvégre az migránskvóta ellenzése a betelepítések ellenzése az eljárás valódi oka ... más ország ellen is indítottak eljárást amelyik ellenzi az afrikaiak betelepítését.

Ez van, a nyugat valóban lassanként degenerálódik, például Norvégiában több mint egymilliárd forintnak megfelelő norvég koronát kap kulturális támogatásként az a Vegard Vinge, aki többek között azzal híresült el, hogy a fenekébe dugott ecsettel fest ... szóval ilyen egy EU -s művész.
ecset.jpg
-
Miért nem azt a képet tetted be amelyen egy magyar aranyérmes atléta az anuszából elővesz egy pisivel tele kondomot? :)
Vagy az 1980-as években megjelent Spiegel cikkét amiben egy magyar börtönlakó elmeséli, hogy a "macko-mézes" műanyag
tubust, hogyan szokta önkielégítésre használni. Senki sem mondta, utána, hogy ez általános a "kelet-blokkban"
-
Mit akarsz mondani ezzel a 2008-ban készült képpel 2020 hajnalán?
Először is azt, hogy nem ismered az EU tagjait, Norvégia nem tagja az EU-nak.
Te hogy szoktál guggolni a francia toilett felett?
A művész nem a festék-kakálással tette híressé hanem a nagyon hosszú ideig tartó eladásai által.
Ez a jelenet egy 12 orán keresztül tartó előadás egy momentuma volot Berlinben 2008-ban.
Fenékkel festő művész van Amerikában is, aki el is adja a képeit.
-
Tudod szerintem inkább szarjon valaki festéket mintsem 2000 éven keresztül hecceljen ilyen képekkel
-

-
Látom Bayer heccpropagandája nálad termőtalajra talált.
-
Akár hogy lapozok a nagy művészek, festők színészék névsorában találok ott dögével kiemelkedőket
Most mit hazudoznod, hogy ez a Norvég rendező lenne a domináns. Komolyan mondom egy aljas ember vagy.
-
Szivesen válaszolok neked de téged nem a tudásvágy hajt ide hanem a Fidesz-propaganda és minden alkalommal
lejáratod a magyar kormányt és a propagandistáját aki a szádba adta ezt a szarós jelenetet.
 
-
Ugy látszik a "feketékkel" sikeresebben tudsz ijesztgetni.
Orbán megmondta, hogy "nem akarjuk a börünk színét megváltoztatni" Hát akkor ne menjen nyáron a napra.
Nézzük már hova süllyedt Németország.

az iszlám vallású, migráns hátterű szülők nem értenek azzal egyet, hogy a gyerekeiket a ramadán ideje alatt is vizsgáztassák. Azt szeretnék elérni, hogy kapjanak felmentést a hagyományos muszlim böjt idejére:
https://www.breitbart.com/europe/20...omplain-children-exempt-exams-during-ramadan/

másik cikk,épp a böjt ideje alatt készítettek csoportképet a város egyik iskolájának az osztályról, azonban mivel két iszlám vallású ikernővér akkor épp nem tartózkodott az oktatási intézményben, ezért lehagyták őket a fotóról. A lányok szülei felháborodtak emiatt, és 10 ezer eurós kártérítés követeltek az iskolától, diszkriminációra hivatkozva.
https://www.breitbart.com/europe/20...ents-500-euros-missing-photo-day-due-ramadan/


Magyarország megszegte az EU alaptörvényeit és ezt a tagállamok többsége igy látja

a játékszabályokat próbálják menetközben változtatgani, ezért menekülnek az angolok is.

Magyarországon egypárt-rendszer van, az ellenzék ki lett kapcsolva sorozatos visszaélések által
pedig több mint 100 darab párt indult a választásokon, de valóban egyre annyian szavaztak mint a többi százra összesen.

Németországban koalíciós kormány van, a pártok keményen kritizálják egymást. Ez nagy különbbség.
ne viccelj már, akkor már nem dirigálna a "Mutti" vagy 15 éve.
51.jpg
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,753
Tagok
615,333
Legújabb tagunk
canoon
Oldal tetejére