Online zaklatásért indult büntetőjogi eljárás egy ottawai férfi ellen

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2014 Augusztus 1.

Melitta - 2014 Augusztus 1, 16:46
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Ha a KMH olvasói látnák, hogy milyen hangvételű hozzászólások érkeznek be naponta tonnaszám (első sorban egy feltehetően Burkus Laci/László nevű hozzászólótól), akkor politikai hovatartozástól függetlenül, minden jóérzésű ember megdöbbenne.

  Ha kanadai állampolgár lenne Burkis L., akkor ő ellene is rendőrségi büntetőjogi eljárás indulhatna. Körülbelül úgy, mint ahogyan csütörtök este az ottawai hatóságok házkutatást tartottak a 42 éves Robert Campbell nevű férfi lakásán. Összesen 181 vádat fogalmaztak meg Campbell ellen és 38 személy lehetett Campbell sorozatos online zaklatásainak és fenyegetéseinek áldozata. Az áldozatok közt volt brit és amerikai állampolgár is. Ezen kívül online személyazonosság-lopás, illetve rágalmazás gyanúja is felmerült Campbell ellen.

  A kanadai lovasrendőrség, az Ontario-i tartományi rendőrség, valamint New Brunswicki, michigani és angliai rendőrök nyolc hónapon keresztül vizsgálódtak Campell ellen, mielőtt az ottawai rendőrök megjelentek lakásán a házkutatási engedéllyel. A vizsgálatot "Winter Project"-nek hívták.

  A csütörtöki házkutatás után Campbellt azonnal letartóztatták és a mai nap folyamán kerül sor bírósági kihallgatására, melyben eldöntik, hogy szabadlábra helyezik-e, vagy sem.

  Carl Cartright, az ottawai rendőrség szóvívője elmondta: Kanadában az online zaklatás súlyos büntetőjogi kategóriába tartozó büncselekmény, mely ellen a hatóságok határozottan fellépnek.

  Kanadában akár tív évig terjedő börtönbüntetés is járhat az online zaklatásért. Azonban a "cyberbullying" és az online zaklatás egyéb formáit minden tartomány kissé eltérő módon definiálja.

  Egy 2008-as University of Toronto felmérés szerint a kanadai diákok csaknem 20 százaléka legalább egyszer a cyberbullying áldozata lett.

  Christopher Adam
  keyboard.jpg
   
  attimenyfreemail.com, Jade77 és ezokri kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2014 Augusztus 1.

  1. swatura2
   swatura2
   Fuss, Laci! Fuss! Itthon csak a Gulág vár terád! Fuss!
  2. trefa
   trefa
   A marhája.....:rohog: Otthonról a kényelmes karosszékből zaklatott. Hála a jó égnek, a legtöbb idióta tudatlanul követi el a baklövések sorozatait, így nagyon könnyű azonosítani. Méterre pontosan behatárolható bármilyen műszaki eszköz ami internetre, vagy mobilhálózatra, vagy bármilyen kábelhálózatra kapcsolódik.

   Sajnos változhattak a kommunikációs törvények, így ezekszerint nem minősülnek zaklatásnak a napiszinten kéretlenül jövő telefonhívások. A régi szép időben ezek is zaklatásnak minősültek. Utazási irodák, "Egészség központok," kampány cégek, bankok, és még kismillió olyan csoportosulások, amikre senki nem kíváncsi, hívogatják a lakosságot. Amikor is kérdőre vonják hogy honnan vették a telefonszámot, a médiatörvényre hivatkoznak, és ennek szellemében folytatják áldásos tevékenységüket.
   Ráadásul zömmel olyan számokról hívogatják a lakosokat amik rejtett számúak, így még Ha feljelentést is szeretne tenni valaki, feleslegesesen tenné, hiszen állítólag nem követnek el bűncselekményt. Minden jóérzésü emberre elkeserítően hatnak a mai törvények. Tele vannak kiskapukkal, amik lehetővé tesznek ilyen, és ehhez hasonló tetteket, olyan eberek számára akiknek kisujjukban van a jog.
   A régi szép időkben, egy ilyen embert ha elgyepáltak, maximum magáhoztért, és jobb hijján többet nem tette meg mégegszer. Most ha csak egy nyaklevest is kap, vagy a telefonban, neki nemtetsző hangvételü választ kap, rohan a bíróságra perelni....

   Nemtudom hogy ki is az a "feltehetően Burkus Laci/László nevű hozzászóló" a KMH-nál, de bizton állíthatom, bármilyen magán embert, vagy csoportosulást tilthatnak, blokkolhatnak, illetve ha komolyan zaklat, akkor fel is jelentheti bármely közösségi oldal. Még ha nem is abban az országban él ahol ezt elköveti. Nem csak a zaklatónak vannak jogai, hanem a zaklatottnak is. Ez amolyan, a demokrácia illúzióját keltő lehetőség, ami sajnos mindenkit megillet.
   attimenyfreemail.com és pacisi kedveli ezt.
  3. cdurmol
   cdurmol
   Márpedig én zaklatásnak tekintem, ha kenyérdagasztás, vagy mosogatás közben kell teljesen feleslegesen felvennem a telefont. Arról nem beszélek, hogy mit gondolok, mikor a délutáni szunyókálásomból riaszt fel valaki, hogy megnyertem a nemtudommit. Nem gyakran szoktam nagyon goromba lenni, de bizony előfordul.
   Volt már, aki védte a zaklatókat, hogy csak a munkájukat végzik. Igen, de nem minden munkát kell elvállalni. Aki hóhérnak jelentkezik, az bevállalja, hogy a kivégzésnél az elítélt megátkozza. Aki engem hív, hogy vegyek-menjek-fogadjam el, felvállalta, hogy elküldöm melegebb éghajlatra.
  4. attimenyfreemail.com
   attimenyfreemail.com
   Engem autóvezetés közben "zaklatott 2 egy biztositos ügynök
   Régebben engem is felcsörgött pár szobanövény agyú illető-igaz hamar lecsaptam a kagylót.a sok kéretlen elektronikus levelet meg én se gyözöm törölgetni a postaládámból.
  5. Lacika69
   Lacika69
   Valahol itt a CH találtam,hogy a postaládába dobált reklám újságokból nagyon klassz kosarat lehet készíteni kutyának. Sajnos az email -el és a kéretlen hívásokkal nem tudunk mit kezdeni, legfeljebb annyit ha szerencsénk van és éppen " jókor" hív, kiadhatjuk az egész heti gőzt. Ne legyél szégyenlős! Igaza van Cirmolnak, ha erre tette fel az életét akkor dolgozzon meg a pénzért.
  6. magdusis
   magdusis
   Itt Torontóban többféle dolgot csinálnak az emberek az ilyen bosszantó hívásokkal.Van,aki minden szóra visszakérdez,hogy jól érti-e,addig,amíg a -igazából szegény- ügynök maga teszi le.
   Van,aki elkezd valami idegen nyelven gagyogni,hogy nem ért angolul.Van,aki azt játssza,hogy valaki családtaggal beszél,és megadja a listát,hogy mit hozzon a boltból, tejet,banánt,kenyeret,stb.
   Szerintem a legegyszerűbb megnézni a számot,hogy ki hív,családtagnak fölvenni,ismerősnek hagyni,hogy hagyjon üzenetet,vagy legalábbis kezdje el,aztán,ha közben úgy néz ki,föl is veheti az ember azonnal.
   A reklám,a zaklató nem nagyon hagy üzenetet,csak azt várja meg,hogy elindul a rögzítő,és leteszi,Néhány próbálkozás után föladja.
   Almapaprika217 és pacisi kedveli ezt.
  7. kágyula
   kágyula
   Szervusztok ,
   az még csak rendben van , hogy felhiv és zaklat , de a legy "szebb" ha ugy hajnalli 3-4 óra között kicsörgett és amikor bejelentkezzel leteszi a hallgatot . :mad: Na ilyenkor tudnék robbani ! Volt már hasonlóban esetem .
  8. cdurmol
   cdurmol
   Felénk választható opció, hogy a hívószámom kijelzésébe beleegyezem-e. Az én telefonom ilyen esetben "privát hívó" jelzést ad. A vigéc jellegű hívások persze mind "privát hívó"-tól jönnek. És annak az egy őrült barátomnak a kedvéért, aki valamiért tudatosan nem engedélyezi a számkijelzést, felveszem a "privát hívó" jelzésű telefonokat is.

   Jó tippek, amiket leírtál, de az embernek éppen lazának kell lennie hozzá. A tésztától ragadó kéz, vagy a mindjárt-ki-kell-venni-a-sütőből helyzet nem kedvez az ember humorérzékének.
  9. cdurmol
   cdurmol
   Melyik ismerősöd rossz alvó? :D

Megosztás