Orbán 18 ezer bevándorlót engedett be pénzért az országba

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 24.

Melitta - 2017 Október 24, 21:18
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Magyarország az utóbbi négy évben nagyjából 18 ezer EU-n kívüli embert engedett be a letelepedési kötvények révén, amivel több mint egymilliárd euróhoz jutott – írja a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című német konzervatív lap.


  Más országok is keresnek így pénzt, hét további EU-tagállamba vásárolhatják be magukat idegenek, de egyik ország sem harcol hivatalosan annyira vehemensen és hangosan a menekültek befogadása ellen, mint Magyarország – írják.

  Hozzáteszik: míg Orbán egy júliusi nyilatkozatában elmondta, hogy a migránsok biztonsági átvilágítása hónapokig tartana, a kötvényprogram keretében 30 nap is elég erre, és nem egészen világos, mennyire alapos az ellenőrzés.

  Orbán letelepedési kötvénybizniszében sok minden hamisnak tűnik, a forgalmazási jogosultságot például pályázat nélkül kapták meg adóparadicsomban bejegyzett ügynökségek – hívja fel a figyelmet a tekintélyes német lap.

  letelepedes.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 24.

  1. *Főnix
   *Főnix
   milyen erdekes csak a muzulmanok ellen hisztiznek
   a kinai johet egy-ket ev es lesz ott is china town
   a muzulman arabok a sargakhoz kepest irgalmasnoverek
   mikorra rajonnek mar baj lesz
   az fuxx xx az a 18 ezer nagy resze kinai business alapon vandorolt be
   aztan akkor imadkozzatok magyarok ha megjelenik a philippin
   (tavaj mar lattam joegynehanyat a pesti utcakon , szoval mar szallingoznak azok is )
   Utoljára módosítva: 2017 Október 24
  2. szundi53
   szundi53
   Bocs, de a pénzes muzulmán jöhet akár szomszéd villába, puszi jobbról- puszi balról (Brezsnyev-csók nincs, ott nem divat).
   Utoljára módosítva: 2017 Október 24
   Piti Sándor és ladybug7spots kedveli ezt.
  3. medvegy
   medvegy
   Nem most és nem a kínaiakkal kezdődött ez a dolog. Igaz, akkor nem (hivatalos) pénzért, ám sokezerszám árasztották el az országot már a kilencvenes évek legelejétől és szépen folyamatosan - a vietnamiak. Ők köszönik, szépen elvannak már évtizedek óta. Mondjuk, sokaknak csak sárga, sárga, nem mindegy? Csak elévülési időn kívül lehetnek, nincs azon mit piszkálgatni akkoriból... sem...
   udvarfy kedveli ezt.
  4. *Főnix
   *Főnix
   a vietnami es kinai kozott a kulonbseget majd erzed a borodon
   a vietnami tudja hol a helye
   a kinai alazatos amig arra szukseg van a megbizhatosaga egyenlo zero
   az adott szo olyan nemletezik a szerzodest ugy csuri ahogy az jo neki
   akar fol is rugja
   a philippin az mikor mar tomegevel lesz kitur
   nincs olyan munka amit olyan alacsony berert kepes valaki is elvegezni mint a philippin
   letori a bereket es igy o ervenyesul a piacon
   alulkepzett de tanulekony alazatos es simulekony
   ranezesre lathato a differencia a kinai -koreai -vietnami -japan es philippin kozott
   osszeteveszthetetlenek
  5. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Hm, most muszáj megint az ellenkező oldalra állnom, olyat írok ami tutira tetszeni fog Melittának meg Ernőnek:

   Kiegészítem *Főnix listáját:

   —Minden zsidó világuralomra tör.
   —Minden afrikainak hosszú, térd alá érő hímvesszője van.
   —Minden hindu fakír, és szeges ágyon alszik.
   —Minden japán olyan lelkiismeretes, hogy ha akár vonatkésés miatt önhibáján kívül is de 5 percet késik a munkából, felvágja a hasát szégyenében.
   —Az orosz nők szeretik ha verik őket, ezt a szeretet jelének tartják, hiszen aki ver az féltékeny, s aki féltékeny az szeret!
   —Kivétel nélkül minden amerikai gazdag, rágógumizik és kólát iszik, és dzsippel jár munkába.
   —Magyarországon minden nő matyó népviseletben jár, a fiúk pedig kócsagtollas kalapot viselnek.
   —A cigányok mind tolvajok. A gazdag zenészcigányok is, természetesen.
   —Az eszkimók mind nyers halat esznek és jégkunyhóban laknak, és kölcsönadják a feleségeiket a vendégnek. Mindegyikük, és ma is.
   —A magyar férfiak pedig lovon járnak munkába, nyereg alatt puhítják a húst, s ha mégse azt eszik, akkor csakis paprikáskrumplit meg gulyást esznek!

   Ehm... Nem szép dolog ennyire általánosítani azt hiszem. Itt is az van mint mindenben, hogy a túlzás nem jó dolog márpedig minden általánosítás túlzás. Én még azt is el tudom hinni, akadnak szokások és viselkedési fajták, melyek jellemzőbbek bizonyos népekre mint másokra. De akkor se ennyire, ilyen tömegesen, ráadásul ha vannak rossz szokások melyek jellemzőbbek azon népekre, biztos vannak JÓ szokások is melyek rájuk jellemzőbbek, de azokat mintha senki se akarná észrevenni és általánosítani... Mindig csak a rosszat szajkózzák... csúnya dolog!
  6. ppix
   ppix
   elolvastam a cikket...de nem világos ki is "harcol hivatalosan annyira vehemensen és hangosan a menekültek befogadása ellen" ?

   Tudtommal a menekültekkel semmi gond sincs, aki kéri a mekült státuszt annak elbírálják a kérelmét. Az illegális migránsokkal van a problem... szóval akik papírok nélkül, a zöldhatáron keresztül bejárják fél Európát és a leggazdagabb helyen mondják magukat menekültnek és kérnek menekült státuszt, Mo csak átjáróház a számukra.

   Mintha lenne némi különbség azok közt akik letelepedési kötvényt vásároltak és azok közt akiket kötelezően akarnak betelepíteni, az államnak picikét mások a kötelezettségei a két csoporttal szemben.
   Utoljára módosítva: 2017 Október 25
  7. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Nem értem a problémát. A népesség gyarapítása nemzeti ügy, és ez egy legális üzleti vállalkozás Egy üzleti vállakozás.jpeg , amellyel mindenki jól jár. Kivéve........
   És itt http://www.residency-bond.eu/visa-europe.html pedig lehet csemegézni és aki akar, rácsodálkozni... meg miegyéb :)
   B.Péter, cdurmol és ppix kedveli ezt.
  8. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Milyen igaz....a magyar csórókkal sem vesződik a kormány, pedig ők több nagyságrenddel többen vannak
   Gagamail kedveli ezt.
  9. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Némi ellentmondást érzek gyarapítás ügyileg.... a kormány mélymagyar deklarációjához ugyebár a 'magyar anyák szüljetek' szlogen passzol....(hogy hová és miből tartsák el őket, úgy tűnik még kidolgozás alatt van az ötletbörzén).
   A külhoni - bár vastag - betelepülők zöme ugyebár nem magyar.... és nem rémlik, hogy láttam a költségvetésekben az ebből származó bevételt és hogy mire költötték. (Legutóbb emlékeim szerint Rogán jött igen zavarba e kérdéstől.)
   Akkor hol itt a "közjó" ?!
   Gagamail, Melitta és varázsdoboz kedveli ezt.
  10. Ernoe
   Ernoe
   Menekülteket nem akar felvenni Mo. de gazdag Oroszok, Kinaiak és Arabok némi készpénzért azonnal kapnak tartozkodási engedélyt és korlátlan belépést az EU-ba.
   -
   A Magyar kormány keményen résztvesz ebben az üzletben és megprobál mindenkit aulul-licitálni, nemcsak az alacsonyabb "belépö" kinálással (Maltában 600.000, Ausztriába 2 millio euro) hanem azzal is kecsegteti az ujmagyarokat, hogy 5 év után visszakapják a pénzüket. Kérdés kitöl és miböl? Hol lessz akkor már Orbán?
   -
   Az is érdekes, hogy erröl a folyamatrol nincs Nemzeti Konzultatio?
   Na ja, ezek az urak biztos nem fogják zavarni a Öcsényiek faji büszkeségét ha nyaralni mennek,
   -
   Azt is érdekes lenne tudni, hogy a 60.000 euro ügyvédi honorár kinek a zsebébe kerül? 18.000 ügyfél esetén ez is több mind 1 milliard euro.
   setni és varázsdoboz kedveli ezt.
  11. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Mi itt a gond?
   Ahogy leteszi a magyar állampolgársági eskük magyar anyává válik. És amennyiben volt erre a bizniszre kerete, úgy a magyar állampolgárnak, a magyar állampolgárságú gyermek felnevelésével nem lesz problémája.
   Hogy miken nem akadsz ki... :)
  12. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Nyilván van különbség a menekültek és a kötvényvásárlók közt. Aki kötvényt vásárol milliókért és úgy telepszik be, az GAZDAG, annak ven erre pénze, az ezt megengedheti magának.

   Tudod, én előbb gyanakszom arra hogy egy kötvényvásárló akar terroristáskodni, mint egy menekült, mert a terroristáknak többnyire bőven van pénze rá hogy így, kényelmesen jöjjenek be, s jóval kevesebb kockázattal! Persze aki így kötvénnyel jön, vélhetőleg nem úgy lesz terrorpista hogy maga robbantsa fel önmagát (is), de úgy már annál inkább hogy majd megszervezi a fanatizált szellemileg alsóbbrendű népségből azokat akik majd személyesen robbantgatnak, vásárol majd fegyvert nekik, bújtatja őket a maga legális lakásaiban, stb!

   Ezzel nem azt akarom mondani most se hogy híve lennék a tömegek ellenőrizetlen beengedésének, de ez a kötvénybiznisz akkor is undorító, s emellett - erre akartam rávilágítani - semmivel se kevésbé kockázatos, sőt! Híven mutatja emellett, hogy Orbánnak és klikkjének nem az ideológia a fontos, még Európa úgymond „megvédése” se, hanem csak a hatalom és a pénz!
  13. Ernoe
   Ernoe
   Megértem, hogy valaki az EU-n kivülröl üzletelni akar az EU-val de mi ennek az akadálya?
   Miért kell neki ehez Maltai vagy Magyar állampolgárság????
   -
   Valoszinüleg azért mert igy nem érvényesek rá a szabályok amik EU-n kivüli üzletemberekre érvényesek.
   Nos akkor felmerül a kérdés, hogy mi értelme van az EU-nak ha kilehet játszani, ha az EU-biroság döntéseit figyelmen kivül lehet hagyni?
   -
   Orbán tegnap Passauban égette magát, egy nyilvános diszkuszioban. Helmut Kohl volt tanácsadoja Telchik diskurált vele. Erzésem szerint a mythoszt, miszerint Kohl Orbán oldalán állt ellehet felejteni, az csak a 80-es évekre lehetett igaz. De legjobb ha meghallgatjátok magatok. A nyelvet lehet vásztani.
   -

   -
   Valoban nincs értelme az EU-nak ha igy kilehet játszani a törvényeket.
  14. setni
   setni
   Nem általában írt a népekről hanem azokról írt akik bevándorolnak egy országba és ott munkát vállalva vagy vállalkozásba kezdve elég negatív hírnevet szereztek maguknak.
  15. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Hát nézd, amíg még Orbanisztánban éltem, nekem alapvetően egyik bevándorolt nációval se volt semmi különösebb bajom, mondjuk a cigányok közt akadt pár akivel volt némi afférom, de azokat nem lehet klasszikus értelemben bevándorlónak tekinteni, mert azokhoz képest már „őshonosak”. A tulajdonképpeni bevándorlók közül engem a legnagyobb csalódás a vietnamiak terén ért - s e csalódás alatt azt értsd hogy nekem nagyon tetszettek a csinos vietnámi lányok, de az istennek se akart lefeküdni velem egyikük se, akár tudott magyarul akár nem!

   Na de, azért azt még én is elismerem hogy ez olyasmi amit igazán nem lehet úgy értelmezni mint ami a „rossz hírüket keltené”, ugye... Azért ilyesmi miatt hadd ne itéljük már el az egész népcsoportot...

   Ha egyáltalán beszélhetünk arról hogy valami népcsoport ami elmegy másik országba, ott annak az országnak rossz hírét kelti a viselkedésével, az épp a magyar, legalábbis a saját tapasztalataim erősen ebbe az irányba mutatnak. Különösen azok amiket a saját honfitársaikkal művelnek.
  16. setni
   setni
   Ó...van itt pénz majd elvonják valahonnan hidd el tapsolni fognak neki ....ha van az emberek nek megtakarítása majd azt veszik el...azok fognak a legjobban nevetni akiknek semmilyük sincs...mert ez a kormány Ő rájuk számít.
   varázsdoboz és advocatus_diaboli kedveli ezt.
  17. ppix
   ppix
   probálom a magyar szinkront elérni ungarisch -re kattintva, de nem sikerül .... ha valakinek sikerül, írja már le hogyan

   [​IMG]
  18. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Most hogy így mondod....:)
  19. Ernoe
   Ernoe
   Eddig nekem sem sikerült magyarra átkapcsolni pedig szerettem volna tudni, mit hallanak a magyarok amikor Orbánnak ellentmond a világ.
   -
   Az is érdekes, hogy Orban nem merte a szájára venni Soros nevét, valoszinü a Helszinki bizottság pere Damoklesz kardjaként log a feje felett. Telschik megmondta Orbánnak nyiltan, hogy csak önmagát járatja le a Soros elleni kampanyal.
   -
   Ha nincs magyar forditás szivesen készitek egy essentiát.
   Melitta kedveli ezt.

Megosztás