Orbán bejelentette: kvótaügyi népszavazást indítanak

mechi

Állandó Tag
Állandó Tag
A jelenleg hatályos jogszabályok
szerint:
"Az országos népszavazás akkor érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott."

"Eredményes országos népszavazásról pedig akkor beszélhetünk, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott. "

A kérdés az, hogy a kormány szavazásra tudja-e bírni a választópolgárok felét (több mint 4 millió választó) és így érvényes lesz a népszavazás.

Szerintem több mint 2 millió igen szavazat meg lesz, de az érvényesség az kérdéses.
 
Szerintem a kérdés megvizsgálása a fontos ; hogy a migrációról mit gondolunk. Több millió ( háborúk elől is ) menekülő emberről.
És magunkról mit gondolunk? vagy gondoltatunk a politikusainkkal.
HOL vannak a határaink ? Egyáltalán ; ki, gondolkodik egy nemzetben?
A miniszterelnök? Csak?
Akkor én az a vak néni szeretnék lenni, akit nem kell hogy átkísérjenek/ vagy gondolkodjonanak a túloldalra... Migráció kérdésében.
Az embernek az életnek van egy rendje ( béke)
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos

  • Délután egy órára váratlanul sajtótájékoztatót hirdetett a Parlamentbe Orbán Viktor.
    A dolog jelentőségét az adja, hogy a miniszterelnök régen hívta a sajtó munkatársait olyan – nem diplomáciai, más állami vezetővel tartott – eseményre, amelyen elvileg bárkinek kérdezni is lehet a kormányfőt.
    Szerda délelőtt kormányülést tartottak; itt döntöttek arról, hogy a kormány benyújtja kvótaügyi népszavazási kezdeményezését.
    Aláírásgyűjtésre nem lesz szükség, a kormánynak joga van népszavazást kezdeményezni. Magára a szavazásra legkorábban ősszel kerülhet sor, cikkünkben elmagyarázzuk ennek forgatókönyvét.
    Orbánt első alkalommal lehetett kérdezni a Nemzeti Választási Irodánál történtekről. Kizárólag kormányközeli médiumok – a köztévé, a TV2 és az Origo – kérdezhettek.
    A kormányfő méltatlannak, nem fairnek nevezte az ügyet, és kérte a népszavazásra vonatkozó törvény megváltoztatását.
    A tízperces bejelentést cikkünk végén videón újranézheti.
Szerdán 13 órára sajtótájékoztatót hirdetett a Parlamentbe Orbán Viktor miniszterelnök, a téma megjelölése nélkül. Előzetes értesüléseinknek megfelelően a migránsügyről volt szó, a kormány ugyanis benyújtotta a kérdéseit a kvótaügyi népszavazásról.

A február 24-én a kormány által a Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB) benyújtott kérdés a következő:

Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?

Orbán: Népszavazásról döntöttünk
Döntést hozott a kormány a kötelező betelepítési kvóták ügyében indítandó népszavazásról, jelentette be szerda délután a miniszterelnök. Erre az Alaptörvény lehetőséget ad, ezt fel is olvasta:

Ez van az Alaptörvényben
8. cikk

(1) Legalább kétszázezer választópolgár kezdeményezésére az Országgyűlés országos népszavazást rendel el. A köztársasági elnök, a Kormány vagy százezer választópolgár kezdeményezésére az Országgyűlés országos népszavazást rendelhet el. Az érvényes és eredményes népszavazáson hozott döntés az Országgyűlésre kötelező.

11132513_0904aafd920064563fc9436cac1f8d12_wm.jpg

Orbán Viktor miniszterelnök érkezik az Országház Delegációs termében tartott sajtótájékoztatóra
Fotó: Bődey János
A kormány szerint a kötelező betelepítési kvótáról szóló döntést a magyar parlamenttől elvenni nem lehet, arról a magyar parlamenten kívül senki más nem dönthet. „Nem árulok zsákbamacskát – mondja Orbán –, hiszen a parlament elutasítja azt.” Ezzel szerinte kiáll az ország függetlensége mellett.

Az az út, amit a kormány választott, Orbán szerint európai dolog, az európai politika része, ezért bátran ajánlja másoknak is.
„Nem hozhatunk az emberek feje fölött, az európai emberek akarata ellenére az életüket súlyosan megváltoztató, a jövő nemzedékek életét is megváltoztató döntéseket” – mondja Orbán. Márpedig a kvóta átrajzolná Európa kulturális és vallási arculatát. Erre pedig sem Brüsszelnek, sem semmilyen európai testületnek nincs felhatalmazása.

„Meggyőződésem, hogy a kormány egy közhangulatnak engedett” – folytatja. Szerinte „visszaélés a hatalommal” a kvóta bevezetése, ezért kérdezik meg az embereket, fejezi be indoklását a kormányfő.

Orbán annyit reagált az NVI-s balhéra, hogy meg kell változtatni a törvényt
A miniszterelnököt kizárólag három médium kérdezhette: a köztévé, az Andy Vajna által megvásárolt TV2, illetve az immár Matolcsy György rokonának érdekeltségébe tartozó Origo.

A köztévé riportere arról kérdezett, milyen következménye lesz az európai politikára egy „nem” döntésnek. Orbán szerint ez másodlagos kérdés. A fundamentális kérdés az, dönthetnek-e a magyarok arról, kikkel éljünk, kikkel ne éljünk együtt. „Hogyan lehetnének a magyar állampolgárok hűségesek a saját államukhoz, a legfontosabb döntésekben más dönt helyettük?” – teszi fel a kérdést. Orbán végül válaszol a kérdésre: szerinte Európában a „szabad nemzetek szövetségét” erősíti a döntés, akárcsak a brit EU-ügyi népszavazás.

A TV2 riportere ezután a tegnapi eseményekről, a Nemzeti Választási Irodánál (NVI) történtekről kérdez, illetve arról, hogy kezdeményezi-e a népszavazási törvény megváltoztatását a kormány.

11132507_65b3d7c524ea973c158f1b6c20de1836_wm.jpg

Fotó: Bődey János
„Semmiképpen nem kevernénk össze a szezont a fazonnal” – válaszol Orbán. Szerinte most, vagyis a kvótaügyi népszavazás bejelentésével „a legfontosabb kérdésről van szó”, ami „nem említhető egy lapon semmilyen életmódról szóló kérdéssel” (vagyis a vasárnapi zárvatartásról szólóval), ezért nem vonható össze a két téma.

„Nem először alakul ki ilyen helyzet a választási irodánál népszavazás kezdeményezésekor” – folytatja Orbán. „Ezek méltatlan helyzetek" – teszi hozzá, a konkrét eseményekről azonban nem beszél a miniszterelnök. Szerinte ha a parlament a „tisztelet kultúrájának megteremtését” tekinti feladatának, nem szabad, hogy jóhiszemű, állampolgári jogaikkal élni akaró polgárokkal méltatlan helyzet történjen. Márpedig tegnap ez történt.

„Kénytelenek vagyunk azt a következtetést levonni, hogy a vonatkozó jogszabályok nem jók” – folytatja Orbán, és azt kéri, hogy az NVI vagy az NVB „elemezze ezt a helyzetet, nézzen szembe fenntarthatatlanságával, és tegyen javaslatot arra, hogy megváltoztassák” a jelenlegi szabályozást, ami szerinte a méltányos, fair körülményeket nem biztosítja.

Ezekről a körülményekről nagyjából mindent meg lehet tudni tegnapi videónkból:


Orbán ezért kijelentette, hogy a választási bizottságot és rajtuk keresztül a többi pártot kéri a jogszabályok megváltoztatására.

Az utolsó kérdés az Origóé. Azt kérdezik, ha nem lesz sikeres a népszavazás, nem lesznek elegen, lemond-e a kormány. „Olyan kérdést tett fel, amit nem vitattunk meg” – mosolyog Orbán, és vége a sajtótájékoztatónak.

Leghamarabb ősszel lehet majd szavazni
A népszavazási kérdés forgatókönyve a következő lesz:


  • 30 napon belül az NVB tárgyalja a kormány beadványát.
    Ha befogadják, ezt a döntést utána meg lehet támadni a Kúrián, a Kúria 90 napon belül dönt.
    A nagy különbség, hogy mivel ezt a kérdést a kormány nyújtotta be, nem lesz aláírásgyűjtés, a Kúria (helyben hagyó) döntésével az NVB döntése azonnal jogerőssé válik, és megy a parlament elé.
    A parlament szavaz, és ha a kérdés átmegy, a köztársasági elnök kitűzi a népszavazás időpontját, így azt leghamarabb ősszel tarthatják meg (ha minden jogi lehetőséget kimerítenek, és nem nyár közepén írják ki).

Csatolás megtekintése 1431833
*
Kedves Melitta!
Bár el tudnám hessegetni a gondolatot, de nem tudom, hogy ez a népszavazás - előjátéka lenne annak, - hogy kilépjünk, vagy ki legyünk ebrudalva az EU-ból. Hiába no, Döbrögi úgy véli, neki mindent szabad. Még az előzőleg aláírt okmányokat is semmisnek tekinteni, újbólagosan és újbólagosan minden átfogalmazni és átformálni úgy, ahogy az neki tetszik.
Az Döbrögi féle politika a következő: EU felé tartani a markot - majd a másik kézzel jó magyarosan "beinteni". Ez a viselkedés nem előbbre, de hátrább viszi Magyarország ügyeit. A magyar "nemzeti" emberek sorsáról nem is szólva.
Ebben nagy segítségre van a sleppje, akik kitartanak (eddig) mellette, minden újabb és újabb ötletének megvalósításában.
Az okot most nem írom le, azt mindenki tudja ebben az országban, aki egy kicsit is tájékozott.
G.B.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
azt a Sumér rokonság, hogy eltűnt(megjegyzem nem tűnt el) ezt egy két hetente benyögöd fogd már fel , hogy :


Sumérok nem rokonai az araboknak,

arabok a SZEMITA népcsoportba tartoznak.

A sumerok valamikor az Uruk korban (kb ie 4300 és 4000 között ) a Zaragosz hegységből , vagy azon keresztül vándoroltak Dél-Mezopotámia területére. Kultúrájuk nyelvük izolált semmi akkor élt és ma ismert népcsoportal vagy nyelvel nincs rokonságban.

Van olyan elmélet miszerint kultúrájuk , nyelvük endemikus mivel előkerültek a premezopotániai időkből olyan vésett anyagok amik csak a sumer szimbolika rendszerel értelmezhetőek.

(itt jegyzem meg, hogy a sumer nyelv 3000 ismert szavából 2500 található meg a magyar szavak gyökalakjába , míg finnugor eredetű szavunk ragozottakat is figyelembe véve 500 darab van . Az is ide tartozik, hogy egy nyelvi azonosság nem jelent népi azonosságot lásd pl Szefárd Zsidók és az ő nyelvük)

Őket pont egy szemita népcsoport pusztította el az Akkádok, akik először kulturálisan asszimilálódtak a sumerekhez , átvették a sumer ékírást, amelyet saját szemita nyelvükre, az akkádra alakítottak. Legjelentősebb városuk Agade, amelynek egyik uralkodója, Sarukin legyőzte Sumer főhegemónját, Kist és saját birodalmat alapított.

Az akkádok végül a szintén szemita amoriták vándorlása után, az óbabilóniai korban feloldódtak a babiloni népességben.

a kölni legenda felemlegetése az pedig már minden trágyadombnak a legalja laza 1600 év távlatából,nem beszélve azt a történelmi tényt figyelmen kívül hagyni , hogy a hunok sosem ostromolták Köln városát.
-
A reaktiodbol látom, hogy csak csak jogot akarsz magadnak formálni genetikai alapon. Ez édes. :)
-
Mind a "keresztény kultura" produktja te is ismerhetnéd a Bibliát, Jeremiás az Arabok alatt sivatagi népek egyvelegét értette. A Sziriai állam hivatalos neve: "Arab Köztársaság Sziria".
-
Lehet, hogy az ékirást elfelejtették az emberek 2500 esztendö után, tetszik nem tetszik a magyar államfönek, az idöt nem lehet megállitani, a rovásirást leváltották a latin betük, a nyelvujitás a mai napig nem fejezödött be. ;)
-
Ha tetszik ha nem a vezérnek, a világ továbbra is orjási tempoban fog változni a következö évtizedekben, aki nem iparkodik lépést tartai annak az emlékét elfujja a történelem szele.
-
Köln patronusának, Szent Urzulának a története csak egy mese, ezt minden év oktoberében elmondja egy történész a templom szoszékén, mégis elég volt ahoz, hogy többb évszázadon keresztül elöitéletekkel éljenek az emberek.
-
A magyar ujságok "szexualisan felajzott szervezett férfi-hordákrol" beszél két honappal is az események után, azt szugerálja, mindha Németország összeomlott volna, egy anarchia uralkodna itt... ez az ember tudatosan olajat önt a tüzre.
-
Szo szerint a tüzre, az ö nevében égnek a menedékotthonok nállunk, a fenderitési arány 1% alatt van. Ezekél az eseteknél nem kiabál a mob, hogy elhallgatás lenne. :(
 

sirion01

Kitiltott (BANned)
A reaktiodbol látom, hogy csak csak jogot akarsz magadnak formálni genetikai alapon. Ez édes. :)

ezt miből szűrted le ? abból , hogy tényeket közlök, sajnos azok makacs dolgok, nem én tehetek róla , hogy a sumér kultúra az izolált/vagy endemikus és nincsenek rokonságba a mai közel keleti népekkel. Indulj aztán a szent neoliberalizmus jegyébe törd össze a kőtáblákat , és csontokat hogy ennek nyomait eltüntesd, mert nem illik be a világképedbe.

Mind a "keresztény kultura" produktja te is ismerhetnéd a Bibliát, Jeremiás az Arabok alatt sivatagi népek egyvelegét értette. A Sziriai állam hivatalos neve: "Arab Köztársaság Sziria".

ez most hogyan jön ide ???? a sumer kultúra az szemita akkádok által kb ie 2350 szűnik meg az általad említett Jeremiás próféta ie 6-7 század fordulóján élt. Azért a kettő között eltelt pár száz évecske. Teljesen irreleváns , hogy Jeremiás mit ír több mint másfél évezreddel később.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindenki elutasítja a betelepítést. Hiába állítja azt a Fidesz, ez nem kérdés

A Fidesz számára szinte tökéletes forgatókönyvnek bizonyult, hogy a baloldal a bevándorlás mellett érvelt, emiatt ebből belpolitikai kérdést, profitot tudott kreálni Orbán. A baloldal ezzel a jelenlegi kormányt szolgálta ki. Most kiderült, teljesen felesleges: a számok szerint a lakosság – baloldaliak, jobboldaliak egyaránt elutasítják az uniós kvótarendszert. Most akkor, ha ilyen nagy egyetértés ebben a kérdésben, akkor beszélhetünk a többiről, amiben nem az.

A Századvég Alapítvány gyorsfelmérése szerint a felnőtt népesség 84 százaléka elutasítja a kötelező betelepítési kvótát, szinte nincs olyan társadalmi vagy korcsoport, amelyben az igennel szavazók lennének többségben. Az alapítvány az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében emlékeztetett arra: a kormány szerdán jelentette be, hogy népszavazást kezdeményez a Brüsszel által javasolt kötelező betelepítési kvótáról. A gyorsfelmérés eredményei szerint jelenleg - a részvétel szándékától függetlenül – a szavazókorú népesség 84 százaléka nemmel voksolna ezen a népszavazáson. A kvóta mellett a megkérdezettek tizede szavazna, a lakosság 6 százaléka pedig nem tud dönteni. Az ötszáz felnőtt telefonos megkérdezésén alapuló kutatás eredményeit úgy összegezték: szinte nincs olyan társadalmi csoport, ahol az igen szavazat lenne többségben. A magukat baloldalinak vallók körében a nem válaszok aránya 57 százalék, a középen állók körében 84, a jobboldalon pedig 97 százalék.

A felmérés szerint a Fidesz-KDNP szavazói körében a kvóta elutasítása 97, a Jobbik esetében 89, az MSZP-nél 56 százalékos. A DK választóinak 49 százaléka nem támogatja a kötelező kvótát - 46 százalékuk igen -, az LMP-szavazóknak pedig 51 százaléka mondana nemet.

A budapestiek 78, a vidéki városokban élők 84, a falvakban, kistelepüléseken élők 89 százaléka válaszolna nemmel a népszavazáson. Hasonló a helyzet az életkorcsoportokban is: a 18-22 évesek 73 százaléka, a 23-30 évesek 81, a 30-40 évesek 75, a 40-50 évesek 90, az 50-60 évesek 83, a 60 év fölöttieknek pedig 86 százaléka utasítja el a kötelező betelepítési kvótát. Mivel a népszavazás időpontja egyelőre nem ismert, a részvételi hajlandóság becslését nem kísérelték meg, ezt egy későbbi adatfelvétel keretében vizsgálják.

Képzeljünk el egy autobalesetet ahol a bámészkodok egy népszavazást tartanak arrol, hogy segitsenek vagy sem.
Hát ezen a nivon mozog most Magyarország.

-
En valoban átéltem egyszer egy ilyen szituatiot, még a mobiltelefon elterjedése elött. Már volt autotelefon, jo drága, az antennárol fellehetett ismerni az ilyen jármüveket.
-
Az Autobahnrol lejövett az országuti keresztezödésnél két auto frontál összeütközött, egy kisgyerek kirepült az utra, a szülök megzavarodva szaladgáltak a sötétben ide-oda, jajongtak, egy hosszu autosor keletkezett bámészkodokbol, a többség a kocsibol nézte a jelenetet, sokan megprobálták kikerülni a dugot... holott emberek feküdtek az uttesten...
-
A helyszinen közvetlen az elsö auto, egy mercedes volt, neki kelett mindent látnia, a vezetö ott üllt a volánnál. Láttam az auton az antennát, kérdezem, hogy hivott e segitséget? "Nem" mondta nagy természetesen, "Ki fizeti azt meg nekem?"
-
En egy békés teremtés vagyok, kilora talán feleakkora mind az autotelefonos de ugy kiborultam, hogy képes lettem volna kiszedni a kocsibol.
 

sirion01

Kitiltott (BANned)
Hihetetlen: elhallgattak a fegyverek Szíriában
A szíriai tűzszünet helyi idő szerint szombaton nulla órakor (közép-európai idő szerint pénteken 23 órakor) történt bevezetését követő néhány percben a szíriai fővárosban, Damaszkuszban és Deraában még voltak összetűzések, ezt követően azonban a két város elcsendesült - mondta az első jelentésekre hivatkozva Staffan de Mistura, az ENSZ szíriai különmegbízottja.

Mistura videokapcsolaton keresztül jelentést tett az ENSZ Biztonsági Tanácsának, majd Genfben a sajtó munkatársai előtt bejelentette: a szíriai békefolyamatot támogató országok szombaton összegyűlnek a svájci városban, hogy megvizsgálják a fegyvernyugvás helyzetét.

Úgy vélte, nagy valószínűséggel akadnak majd kisebb "fennakadások" a tűzszünet végrehajtásában, a kérdés az, hogy ezeket az incidenseket mennyire gyorsan tudják ellenőrzés alá vonni és megfékezni. A különmegbízott arra figyelmeztetett, hogy ha a tűzszünetet megsértik, megtorlásként csupán végső esetben szabad erőszakhoz folyamodni.

A fegyvernyugvás betartását az Egyesült Államok és Oroszország ellenőrzi washingtoni, moszkvai, ammáni, latakiai központokból, valamint az ENSZ genfi székhelyéről. Ha újraindulnak a fegyveres harcok, Washington és Moszkva értesíti a békefolyamatot támogató többi országot.

A különmegbízott megerősítette: ha a tűzszünet tartósnak bizonyul, március hetedikén újraindulhatnak a szíriai konfliktus rendezését célzó genfi béketárgyalások.

Az újabb fordulóról Mistura azt mondta, három hétig tartó egyeztetéseket terveznek. Napirendre az előző egyeztetésekhez hasonlóan egy új összetételű kormány, új alkotmány és 18 hónapon belül parlamenti és elnökválasztások kiírásának kérdéseit tűzték. Mistura nem árulta el, hogy az előző fordulóban a tárgyalásokról kizárt kurd feleket meghívják-e a márciusi egyeztetésekre.

 

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
Mindenki elutasítja a betelepítést. Hiába állítja azt a Fidesz, ez nem kérdés

A Fidesz számára szinte tökéletes forgatókönyvnek bizonyult, hogy a baloldal a bevándorlás mellett érvelt, emiatt ebből belpolitikai kérdést, profitot tudott kreálni Orbán. A baloldal ezzel a jelenlegi kormányt szolgálta ki. Most kiderült, teljesen felesleges: a számok szerint a lakosság – baloldaliak, jobboldaliak egyaránt elutasítják az uniós kvótarendszert. Most akkor, ha ilyen nagy egyetértés ebben a kérdésben, akkor beszélhetünk a többiről, amiben nem az.

A Századvég Alapítvány gyorsfelmérése szerint a felnőtt népesség 84 százaléka elutasítja a kötelező betelepítési kvótát, szinte nincs olyan társadalmi vagy korcsoport, amelyben az igennel szavazók lennének többségben.
A forgatókönyvről amit írsz tökéletesen igazad van.
De mit tehet egy ideológiailag a kiszolgáltatottak mellett álló politikai csoport?
Nem tehetett mást, mint kiállni az árnyaltabb igazság mellett.
Voltak akik nyilatkozták eleve vesztes az álláspontjuk ha csak a szavazatszedést tekintjük.
Persze először egyáltalán nem a kvótáról volt szó hanem a segíteni a rászorultakon
Ezt a teljes elutasítást fejlesztette tovább a Fidesz, már egy éve.
Senkin nem segítünk. Mind terrorista.Ebből lett kvóta elutasítás
Most pedig további megerősítést akar, arra hogy mekkora legitimitásuk!!
Most nem nemzeti-álkonzultációnak nevezik. Hanem népszavazásnak
Az se véletlen, hogy más népszavazást nem enged végigvinni
Minden másban veszítene
 

Istarea

Állandó Tag
Állandó Tag
Én nem tartom feleslegesnek, mert amennyiben a többség elutasítja a kvótát (ki tudja, mi lesz, lenne az eredmény?) abban az esetben hivatkozhat rá, hogy miért áll ellen.

Csakhogy ovi már aláírta, annak ellenére, hogy folyamatban van hasonló fideszes aláírásgyűjtés.
:cool:
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Képzeljünk el egy autobalesetet ahol a bámészkodok egy népszavazást tartanak arrol, hogy segitsenek vagy sem.
Hát ezen a nivon mozog most Magyarország.

Kedves Ernoe,

Óriási tévedésben vagy. A népszavazás nem arról szól, hogy segítsünk-e háborúból menekülő embereken, hanem arról, hogy akarjuk-e, hogy idegen kultúrájú népcsoportokat betelepítsenek az országunkba.

Háborús menekültekről nincs népszavazás, azok e pillanatban is jönnek, és menedékre találnak nálunk Ukrajnából.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ernoe,

Óriási tévedésben vagy. A népszavazás nem arról szól, hogy segítsünk-e háborúból menekülő embereken, hanem arról, hogy akarjuk-e, hogy idegen kultúrájú népcsoportokat betelepítsenek az országunkba.

Háborús menekültekről nincs népszavazás, azok e pillanatban is jönnek, és menedékre találnak nálunk Ukrajnából.
Kedves Jaszladàny

Hagyd màr abba a mesét, az ukràn menekültekröl. Ukrajnàbol egyetemistàk jönnek tanulni és vendégmunkàsok.

Ukrainabol az Oroszok menekülnek nem az Ukranok. Az Ukranok vendégmunkàsok keleteuropàban, itt egyetemistàk, feleségek és elutasitott menekültjoggal rendelkezök. :)
 
Utoljára módosítva:

xinof

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Kedves Ernoe,

Óriási tévedésben vagy. A népszavazás nem arról szól, hogy segítsünk-e háborúból menekülő embereken, hanem arról, hogy akarjuk-e, hogy idegen kultúrájú népcsoportokat betelepítsenek az országunkba.

Háborús menekültekről nincs népszavazás, azok e pillanatban is jönnek, és menedékre találnak nálunk Ukrajnából.
OOOO ezt az alszent patetikus ocska dumat meg olvasni is szegyen
micsoda kepmutato hozzaallas es megfogalmazas
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
OOOO ezt az alszent patetikus ocska dumat meg olvasni is szegyen
micsoda kepmutato hozzaallas es megfogalmazas
Szia
lehet hogy ócska a duma de nem nagyon találsz itthon olyan embert aki támogatná a befogadást. Az emberek a nyugalmat szeretik, féltik a megszerzett kis tulajdonukat.
Ezek az emberek itthon maradtak és végigszenvedték az elmúlt évtizedeket. Lehet hogy azért mert gyávák voltak de maradtak. Nem mondok semmi rosszat azokra sem akik kimentek és ott kezdtek új életet.
De ha ŐK kibírtak háborúkat forradalmakat ellenforradalmakat ki tudja mit...akkor elvárják hogy mások is bírják ki ezt.
de ha már annyira jönnek akkor ne akkora arccal hogy MI érezzük magunkat megtisztelve hogy erre jönnek.
Egy kis alázat, az kellene.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Jaszladàny

Hagyd màr abba a mesét, az ukràn menekültekröl. Ukrajnàbol egyetemistàk jönnek tanulni és vendégmunkàsok.

Már annyiszor mondtam Ernoe, hogy tájékozódjál, mielőtt írkálsz. Háború Ukrajnában van, nem pedig Szerbiában vagy Romániában, még csak nem is Horvátországban.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Már annyiszor mondtam Ernoe, hogy tájékozódjál, mielőtt írkálsz. Háború Ukrajnában van, nem pedig Szerbiában vagy Romániában, még csak nem is Horvátországban.

Te vagy roszul tàjékozva, a hàboruk listàja sokkal hosszabb. A 60 millio menekült nem innen szàrnazik.

Ukrajnának az oroszokkal van problémája, az Oroszok kénytekenek elhagyni az orszàgot.

Szeretnék meglatogatni egy 100.000 fös ukran menekülttabort Magyarorszàgon?

Ezekszerint a 600.000 külföldön dolgozo magyar is menekült . :)
 
Utoljára módosítva:

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Te vagy roszul tàjékozva, a hàboruk listàja sokkal hosszabb. A 60 millio menekült nem innen szàrnazik.

Ukrajnának az oroszokkal van problémája, az Oroszok kénytekenek elhagyni az orszàgot.

Leírom újra, hátha egyszer megérted.
Nincs háború sem Szerbiában, sem Horvátországban, sem Romániában. Ukrajnában van háború, tehát onnan jönnek háborús menekültek.

Mi nem nézzük a nemzetiségét a háborús menekülteknek. Ha oroszok, akkor oroszok. Ha háborús országból menekülnek át a határon, természetes, hogy menedéket adunk nekik. Ahogy menedéket adtunk százezer menekültnek annak idején Szerbiából és Horvátországból is. Akkor se néztük, hogy szerb, horvát vagy magyar a menekült.

És őket nem kellett betelepítenünk. A háború után hazamentek. Mert a háborús menekültek hazamennek, Ernoe. Őket nem kell letelepíteni. Akiket ti le akartok telepíteni, azok nem háborús menekültek, hanem bevándorlók. Szóval hagyd már a mantrát a segítségre szoruló "menekültekről". A segítségnyújtásról senki se írt ki népszavazást. A betelepítésről írták ki. Méghozzá a kényszerbetelepítésről, amit amúgy a bevándorlók sem akarnak.
 
Utoljára módosítva:

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Leírom újra, hátha egyszer megérted.
Nincs háború sem Szerbiában, sem Horvátországban, sem Romániában. Ukrajnában van háború, tehát onnan jönnek háborús menekültek.

Mi nem nézzük a nemzetiségét a háborús menekülteknek. Ha oroszok, akkor oroszok. Ha háborús országból menekülnek át a határon, természetes, hogy menedéket adunk nekik. Ahogy menedéket adtunk százezer menekültnek annak idején Szerbiából és Horvátországból is. Akkor se néztük, hogy szerb, horvát vagy magyar a menekült.

Ugyan màr, az oroszok, oroszorszàgba menekülnek nem Magyarorszàgra.

Adjál nekem egy cimet szeretném meglatogatni az ukràn menekülteket. Ki elöl menekülnek?

Miért ilyen rövid a hàboruk listája nàllad? Nem vagy tàjékozodva? Kiket zàrtok ki a keritéssel? Vagy a keritést sem làtod? :)
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Miért ilyen rövid a hàboruk listája nàllad? Nem vagy tàjékozodva? Kiket zàrtok ki a keritéssel? Vagy a keritést sem làtod? :)

Ugyanazokat, akik elől a bajorok épp most akarják lezárni a német határt.

Háborús menekült nem jön békés országból, Ernoe, az csak háborús országból jön. Ukrajnán kívül minden szomszédos országunk békés.
 
Oldal tetejére