Hírek Orbán tusványosi "kevert fajú" beszéde miatt zárták ki az RMDSZ-t a román kormánykoalícióból – ismerte el a párt elnöke

Az RMDSZ elnöke egy kampányrendezvényen elismerte, hogy Orbán Viktor tusványosi rasszista kijelentése nyomán zárták ki a román kormánykoalícióból a pártot.

Kelemen Hunor a TransTelexhez eljutott hangfelvétel szerint bevallotta, hogy a koalíciós partnerek, különösen Klaus Iohannis román elnök, elégedetlenségüket fejezték ki amiatt, hogy ő nem határolódott el Orbán 2022-es "kevert fajú Európát" emlegető a kijelentéseitől.

Emiatt az RMDSZ politikai pozíciója meggyengült, és bizalmi válság alakult ki a román kormány és az erdélyi magyar közösséget képviselő politikai alakulat között. Orbán beszédét követően a román kormány liberális és szociáldemokrata politikusai élesen bírálták az elhangzott kijelentéseket, majd a román sajtó is egyre erőteljesebben kérte számon a koalícióban részt vevő RMDSZ-t – emlékeztet a lap.

Kelemen Hunor szövetségi elnök csak hosszas hallgatás után szólalt meg az ügyben, akkor pedig megvédte Orbánt ami újabb elégedetlenségeket szült. Egyes politikusok már akkor követelték az RMDSZ-nek a kormánykoalícióból való kizárását.

1716494813651.jpeg
 
A rasszokat lehet keverni, de mint látni nyugat-európában és észak-amerikában, a kultúrákat nem. Nem keverednek. Szegregálódnak, széthúznak és folyamatos erőszakos cselekmények forrása ez.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vivant wrote on nadva's profile.
máj 14 péntek
PaSa1957 wrote on Elek János's profile.
Legalább olvasnád el a játékszabályokat!
Kostenszky Valéria wrote on Olaszné Kovács Andrea's profile.
Helló! (Gábor vagyok.)
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!

Statisztikák

Témák
38,221
Üzenet
4,818,899
Tagok
616,686
Legújabb tagunk
victorss
Oldal tetejére