Orbán Viktor 100 hazugsága

Ne abból ítéljenek, amit az én szavaim értelmezésre révén tulajdonítanak a kijelentéseimnek!” (Orbán Viktor)

Köztudott, hogy a teljes fideszes politikai elit és médiabirodalom Orbán Viktor utasítására hazudja tele az étert, tehát azt is mondhatnánk, hogy a miniszterelnök az elmúlt években több százezer hazugsággal gazdagította az országot. De ennek a hazugságáradatnak a méretét szuperszámítógépek nélkül talán meg sem lehetne becsülni. Ha viszont azt akarjuk felmérni, maga a kormányfő mennyire szavahihető ember, amikor nyilvánosan beszél, már világosabb a helyzet.


Orbán a magyarországi politika legnagyobb játékosa, aki nagyon odafigyel arra, mit mond, ráadásul a pártalelnökével, Németh Szilárddal ellentétben neki nem a hablatyolás a fő foglalkozása. Viszont mivel a rendszerváltás óta a hazai politikai élet csúcsán van, talán mindenki másnál többször szerepelt nyilvánosan, így bőven van honnan meríteni, amikor az ember olyan helyzeteket keres, amikben Orbán úgy nem mondott igazat, hogy igazából tudta, mi a valódi helyzet.

Annak ellenére, hogy Orbán majdnem 30 éve politizál, mind a 100 hazugság a 2010 óta tartó korszakban hangzott el. (A módszertanról érdemes tudni, hogy amikor a gazdasági helyzetről beszél, azt vettem alapul, hogy Orbánnak tisztában kell lennie a valós adatokkal, így amikor itt „téved”, akkor valójában hazudik.) A lista nem követ időrendi vagy fontossági sorrendet, és nem is teljes, sőt a tendencia alapján valószínűleg egyre gyakrabban bővíthető.

A cikk kétoldalas, a második rész ide kattintva olvasható.

1. „Oligarchák a Nemzeti Együttműködés Rendszerében nincsenek, és nem is lesznek”
Orbán ezt 2012-ben mondta a Parlamentben úgy, hogy már az ország egyik leggazdagabb embere volt Mészáros Lőrinc, és még a szövetségese volt Simicska Lajos is, akit ráadásul most már maga a fideszes médiabirodalom oligarcház.

2. Magyarországon szoktak idézni Putyin könyvéből

https://streamable.com/nmiqy


„Én úgy tudom, hogy te írtál is egy kis könyvecskét róla. Szoktak idézni belőle Magyarországon. »Vlagyimir Putyin azt mondta a dzsúdóról, hogy... azt mondta, hogy...«, mit lehet tőled tanulni, ellenfél tisztelete... Szokták idézni itt Magyarországon” – mondta Orbán a Magyarországra látogató Putyinnak, csakhogy az orosz elnök 2004-es könyvét magyarra le sem fordították, itthon meg sem jelent, és gyakorlatilag sehol sem idézték.


3. Elrendelte a civil szervezetek elleni támadást, majd pár hónap múlva egy német interjúban úgy tett, mintha nem is tudná, miről van szó
„Ezt most hallom először” – hazudta Orbán 2015 elején.

4. Összesen 742 ezer forintja van, az is a feleségével közös bankszámláján
Aki bármikor olvasott Orbán Viktor rokonainak, barátainak és üzletfeleinek elképesztő meggazdagodásáról, az pontosan tudja, ebből mennyi lehet igaz.

5. „Sosem volt, sosem lesz, most sincs semmilyen strómanom”
A miniszterelnök ezt másfél éve mondta a Parlamentben, majd hozzátette: „Sosem voltam vagyonos ember, nem is vagyok, nem is leszek.” Itt egy link, ami mindent megmagyaráz.6. A magyar futballban ma jobban mennek a dolgok

Orbán erről épp az andorrai lebőgés előtt beszélt. Ehhez képest klubszinten a csapatokba ölt milliárdok ellenére semmi sem lett jobb, a nézőszám nem nőtt az új stadionokban, a magyar válogatottnak esélye sem volt a vb-részvételre, és a 19. helyről visszacsúszott az 59.-re a világranglistán. De az akadémiai rendszer fényezése is komolytalan, pláne hogy épp a felcsúti Puskás Akadémia az, ami már szinte egyáltalán nem is játszat akadémistákat. A felhúzott, nagyrészt üres stadionok és a fociba tolt közpénzmilliárdok ellenére sem igaz, hogy jobban menne a magyar futballnak.

7. A brüsszeli bürokraták Soros tenyeréből esznek, Brüsszel Soros befolyása alatt áll
Orbán szeptemberben a Parlamentben azt mondta, hogy a brüsszeli bürokraták „Soros tenyeréből esznek”, és az ő tervét valósítják meg. Akkor megkérdeztük Julian Kinget, az Európai Bizottság biztonságért felelős biztosát, hogy kétnapos budapesti programjában szóba hozta-e bármelyik magyar politikus Sorost. King együtt ebédelt Pintér Sándor belügyminiszterrel, tárgyalt az igazságügyi minisztérium egyik államtitkárával, Takács Szabolcs EU-ügyi államtitkárral, és a Parlament EU-bizottságának fideszes tagjaival is, de azt mondta, hogy egyikük sem hozta szóba Sorost. Ezért megkérdeztük mi, milyen a kapcsolata Kingnek, a kollégáinak és a bizottságnak Sorossal, valóban az ő tervét hajtják-e végre, és fogyasztanak-e a tenyeréből. Értetlenül nézett, majd kinevetett minket.

Orbán októberben az Európai Parlament Magyarországra látogató bizottságának tagjairól is azt mondta, „Soros emberei” voltak, akik „az ő tenyeréből esznek”, „Brüsszel Soros György befolyása alatt áll”. Bizonyíték nem hangzott el, de beszédes, hogy a bizottság semmi rosszat nem mondott az egyébként masszívan veszteséges felcsúti kisvasútról. (Véleménycikkünk szerint a kormány és a Fidesz azért tiltakozott ennyire a bizottsági látogatás ellen, mert gőgös giccs miatt kínos volt nekik, hogy nyugati politikusok megnézik a miniszterelnök háza melletti stadiont és kisvasutat.)

8. A „Stop Brüsszel!” nem Brüsszel-ellenes indítvány
Ez kicsit olyan, mintha egy tüntető azt üvöltené, hogy „Állítsuk meg Orbánt!”, majd azt mondaná, hogy egyébként nem Orbán-ellenes. Ilyesmit állítani nyilvánvaló hazugság.

9. A Bizottság nem cáfolta meg a nemzeti konzultációt
Orbán áprilisban az Európai Parlamentben egy kérdésre azt mondta, nem az Európai Bizottság cáfolta meg a nemzeti konzultáció állításait, hanem ő cáfolta meg Frans Timmermans bizottsági alelnököt. A valóság ezzel szemben az, hogy az Európai Bizottság tételesen cáfolta az akkori nemzeti konzultációt, miközben Orbán csak megismételte a konzultáció hazug állításait.

10. „A nemzeti konzultációnk szerintem valós tényeken alapul”
Orbán ezt ugyanazon a brüsszeli sajtótájékoztatón mondta áprilisban. Valójában viszont mind a 6 felvetés benne teljes hazugság.

11. „Mi 2010 óta a legfontosabb közös ügyekben kikérjük a magyarok véleményét”
Orbán ezt a nemzeti konzultációs fórumsorozatot lezáró ünnepségen mondta júniusban. Ez akkora kamu, hogy például arról is mindenki utólag értesült, hogy Orbán 2014 januárján hirtelen, titokban állapodott meg Putyinnal a paksi atomerőmű minimum 3000 milliárd forintos bővítéséről, illetve 2010 óta még egyetlen országos (például a vasárnapi zárva tartásról szóló) vagy fővárosi (az olimpiai) népszavazást sem hagytak végigvinni.

12. Európában tilos kimondani az igazságot
Orbán a 2016. március 15-i beszédében sorolta, hogy miket tilos kimondani Európában. Ezeket mind többször kimondta előtte és azóta is, és semmilyen retorzió nem érte, tehát hazugság, hogy tilos ilyeneket mondani. Orbán valami lázadó, nagy téttel bíró tettként tünteti fel azt, amit csinál, mintha bátorság kellene ahhoz, hogy kimondjon valamit, amihez egyébként semmiféle bátorság nem kell, főleg nem tilos. Erről szól a politikai korrektséggel való szakítása is.

13. Magyarországon a gazdasági növekedés mintegy kétszerese az EU átlagának
Orbán Tusnádfürdőn kiragadott, pillanatnyi adatokat hasonlított össze: az addigi legutóbbi negyedévben majdnem kétszer akkora volt a magyar növekedés, mint az európai (3,6 vs. 2 százalék), csakhogy az addigi utolsó nyolc negyedév éves GDP-növekedésének átlaga Magyarország esetben 2,46 százalék, az EU egészében pedig 2 százalék volt. Arról nem is beszélve, hogy ezt az adatot Orbán az erős magyar gazdaságra hozta fel példának, de arról nem beszélt, hogy 2010 óta Szlovákia és Lengyelország is lehagyta Magyarországot az egy főre jutó GDP-ben, Románia pedig rengeteget ledolgozott a korábban még szakadéknyi hátrányából.


Orbán Viktor az előadása előtt a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2017. július 22-én.Fotó: Veres Nándor / MTI / MTVA
Ráadásul amíg 2010-ben egy magyarra 9800 eurónyi GDP jutott, egy átlagos régieurópaira pedig 29 700 euró, addig 2016-ban ez a két szám 11 500 és 33 500 volt, tehát az arányon 1,33 százalékpontnyit sikerült javítani, azaz az EU-átlagot így kb. soha nem érjük utol.

14. „Színvonaltalan, de széles körben elterjedt” nézet, „hogy a magyar gazdaság csak azért fejlődik, mert európai uniós támogatások állnak rendelkezésre”
Orbán ezt a Kavosz szeptember eleji ünnepségén tartott beszédében mondta. Csakhogy még a kormány által a KPMG-től és a GKI-től rendelt tanulmány egyik fő megállapítása is az volt, hogy ha nem lettek volna EU-s források, akkor a magyar gazdaság 2006 és 2015 között 4,6 százalékos növekedés helyett 1,8 százalékos csökkenést produkált volna. A tanulmány megállapította azt is, hogy a magyar gazdaság kórosan függ az EU-s támogatásoktól.15. „Ha szélesebb jogot adnának, ha szélesebb lehetőséget kapnék, el is tudnék járni”
Orbán Viktor ezt 2012-ben Novák Előd akkori jobbikos parlamenti képviselőnek válaszolta (kétszer is) arra, hogy a Fidesz miért nem tárja fel az ügynökmúltat. Orbán kamuzott, hiszen az akkori kétharmadukkal könnyedén alkotmányt módosíthattak volna – ahogy azt hatszor is megtették –, de még csak erre sem lenne szükség, egy egyszerű feles törvénnyel rendezni lehetne az egész kérdést, ahogy az a környező posztkommunista országokban mindenkinek sikerült. (Azóta sem változott semmi.)

16. Ha a népszavazás eredményes, Orbán benyújtja az alkotmánymódosítást
Orbán a kvótanépszavazás előtt pár nappal azt mondta: „A népszavazás eredménye határozza meg, hogy milyen irányban indulunk tovább. (...) Ha eredményes, meggyőző erejű, akkor abból más természetű lépések következnek, mintha satnyább.” Csakhogy a kvótanépszavazás érvénytelen lett: 3,2 millióan szavaztak nemmel, ami az összes választópolgár 39,4 százaléka. Ehhez képest Orbán a kvótanépszavazás után bejelentette, hogy a Parlament elé viszi az alkotmány módosítását, mintha csak érvényes lett volna a népszavazás. Hazugság volt, amit ígért. (Az alkotmánymódosítása egyébként elbukott.)

17. Brüsszel nyíltan a terroristák pártjára áll
Ez júniusban tényleg elhangzott a kormányfő szájából a Parlamentben. Ez nemhogy hazugság, hanem inkább már őrültség. (Egyébként a Röszkén dobálózó Ahmed H.-ra utalt, akinek másodfokon hatályon kívül helyezték a terrorizmusról szóló ítéletét, bár most megint terrorcselekmény elkövetésével vádolják. Mindenesetre jó kérdés, terrorizmus-e az, ha valaki egy megafonba üvölt, és köveket dobál át egy kerítésen.)

18. Senki sem tudja, hány CEU van
Akkor, amikor Kósa Lajos, akinek a CEU-botrány idején az volt a szerepe, hogy összevissza beszéljen, és már négy CEU-t emlegetett, Orbán a Kossuth Rádióban bedobta, hogy senki sem tudja, hány CEU van. Pedig ez kamu, már akkor is pontosan tisztában lehetett lenni vele.

19. A civiltörvény többek között azért kellett, hogy fel lehessen térképezni a Soros-hálózatot, és tudni lehessen, ki honnan kap pénzt
Ezt Orbán ugyanabban az interjúban mondta, és ez sem volt igaz, mert az NGO-knak valójában addig is nyilvánosságra kellett hozniuk, honnan kapnak pénzt, a törvény csak a megbélyegzésről szólt.

20. Nem kell félni a baloldal kritikájától, „amikor populistának hívnak minket, mert tudjuk, hogy nem vagyunk azok”
Orbán erről márciusban beszélt az Európai Néppárt máltai kongresszusán, miközben olyannyira tudja, hogy populista, hogy két évvel korábban a Politicónak még azt mondta: „Azért hívnak populistának, mert az vagyok. A baj az, hogy senki nem tudja, hogy ez valójában mit jelent. A magyar fülnek nem hangzik rosszul a populizmus. Populistának lenni azt jelenti, hogy az embereket próbálod szolgálni. Ez pozitív.”21. „Nem ismert egyetlen olyan menekültek sérülésével járó eset sem, amely Magyarország területén történt volna”
Orbán Viktor ezt röviddel azelőtt mondta Brüsszelben, hogy két rendőrt gyorsított eljárásban elítéltek azért, mert migránsokat bántalmaztak a déli határon. Az egyikük szolgálatteljesítés közben a jobb térdével arcon rúgott egy ülő menekültet. De az Oxfam jelentése szerint korábban több menekültet is bántalmaztak a hatóságok.

22. Ha az emberek akarnak dönteni az olimpiáról, akkor majd dönteni is fognak

A kormányfő ezt január 30-án a szegedi sajtótájékoztatóján mondta. Három héttel később, miután a Momentum bőven elég aláírást gyűjtött a népszavazáshoz, a köztévé bejelentette: a miniszterelnök, a főpolgármester és a MOB vezetőjének találkozóján az az elhatározás született, hogy Magyarország visszalép a budapesti olimpiai pályázattól, mert „a pályázat súlyos presztízsveszteség lenne az országnak”. Pedig Orbán 2007-ben és 2008-ban még nagyon népszavazáspárti volt.

23. Az EU-tól a saját pénzünket kapjuk vissza
„Az uniós pénzeket nem tekinthetjük úgy, mintha ajándék lenne, az ugyanis jár nekünk, a csatlakozásunk fontos alapköve. Amikor olyan táblákat látunk, hogy azt az EU támogatta, az formailag igaz, de akkor a saját pénzünket kapjuk vissza” – mondta Orbán 2013 júliusán a Parlamentben. Ez nem igaz, Magyarország nettó haszonélvező az EU-ban, többet kap vissza, mint amennyit befizet. (Az más kérdés, hogy ebből mennyi látszik.)

24. „Magyarországról egyetlenegy migráns sem fog Ausztriába érkezni”
Orbán ezt állítása szerint Angela Merkelnek mondta 2015 őszén. Aztán a magyar állam az osztrák határhoz buszoztatta a be sem regisztrált migránsokat. Azóta Magyarország kerítést épített, határvédelmet erősített, és egy sor intézkedést hozott a menekültek ellen, de azért továbbra is jutnak át migránsok Magyarországon keresztül az osztrák határon. Ausztria a nyáron itt is megerősítette az ellenőrzést.

25. „A most parlament előtt lévő alkotmánymódosítás is az Alkotmánybíróság jogkörét bővíti"
Orbán ezt 2013 márciusában a 4. alaptörvény-módosításról mondta. Ez egyértelmű hazugság volt, hiszen a módosításnak hála az Országgyűlés bárhogy módosíthatja az Alaptörvényt, azt az Alkotmánybíróság tartalmi szempontból nem vizsgálhatja, tehát elvileg az alkotmányos alapjogokat sértő, és a nemzetközi jogba ütköző rendelkezéseket is az Alaptörvénybe lehet emelni.
 
Mit is szoktak erre mondani régebben, még 2010 előtt a baloldaliak, amikor az akkori ellenzéki beállítottságúak "hőbörögtek".....? Ja igen, megvan!!!
Ha tudsz bármi törvénybe ütközőről, tegyél feljelentést. :D :D :D
-
Nem a feljelentések hiánya, hanem a kimondott itéletek véghezvitelével van probléma.
A magyar kormány egyszerüen ignorálja a nemzetközi biroságok itéletét, lázsd EuGH. ;)
-
Vagy vegyük ezeket a feliratokat amiböl több találhato Mo. területén mind Europában menekült. Gondolod a rendörség mozgatná a füle botját?
-

https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s--hPQJCSBO--/w_1160/74gNVWwDCwAdMUGss.jpeg
-
https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s--ojOyYUVj--/w_1160/74gNVl2lfIgRKeFUs.jpeg
-
https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s--SIhxX57q--/w_1160/74gNV7ZRwqxfQKJks.jpeg
 
Utoljára módosítva:
Ezt nem mondod?
Megfeledkeztél a mértékről a mennyiségről
Nem mindegy a kispályás (nokiás doboz).
Szerintem a becsületességnek nincsenek fokozatai. Valakiben vagy megvan rá a hajlam, vagy nincs.

Az egymásra mutogatás, ami az utóbbi évtizedekben folyik, az meg egyenesen elképesztő. Nyílt színen egymásra mutogatni hogy ki lopott többet ... na ezért nem megy haza se fiatal, se öreg.
 
Szerintem a becsületességnek nincsenek fokozatai. Valakiben vagy megvan rá a hajlam, vagy nincs.

Az egymásra mutogatás, ami az utóbbi évtizedekben folyik, az meg egyenesen elképesztő. Nyílt színen egymásra mutogatni hogy ki lopott többet ... na ezért nem megy haza se fiatal, se öreg.
Valóban nincs de az okozott kárnak vannak fokozatai valamint a pökheti cinizmusnak is.
Csak mondom nem mindegy mi a korrupció formája nagysága
1965:
Az utcában az 5 házig égett a villany a járda is addig volt megcsinálva.
Na miért?
Mert ott lakott a párt titkár.
Ez volt a korrupció.
Hasonlítsd a Orbán-köréhez
Még a 1989 utáni is kismiska volt.
Úgy hogy nem mindegy hogy a közvilágítás előnyéről van szó vagy a közbeszerzés meg a földárverés kedvezményezettjeiről.
 
Kurta termetű, ám szépen dagadó akarnokunk annyit ért a kormányzáshoz, mint a focihoz. Meg kell nézni mennyit öltek bele - energiát-pénzt - propagandát - mifenét - a futballba és milyen hozadéka van. Na. pont ennyit ér a 'keresztény fundamentumokon' 'Isten kegyelméből' kormányzás is.
 
*
Most örömködjek, hogy a szemembe vigyorog?! Neki jó a kedve, az enyém pedig egyre dühösebb.
images
*
No igen, még eszembe is jutott a sánta kutya... Ezek szerint döbrögit is utol érték, előbb, mint azt a bizonyos sánta kutyát...

upload_2017-11-6_13-46-26.jpeg
 
Sajnos, vagy nem sajnos, ez van!
De nehogy azt hidd, hogy máshol kolbászból van a kerítés. Csütörtök óta telefonálgatok, eddig eredménytelenül egy csomag miatt, ami a nyomkövető szerint a gerbrunni ups raktárában van, valójában viszont fogalmuk nincs róla, hogy hová tűnt. Lehet, hogy a fidesz már a ups raktárakba is bejáratos?
 
Mit is szoktak erre mondani régebben, még 2010 előtt a baloldaliak, amikor az akkori ellenzéki beállítottságúak "hőbörögtek".....? Ja igen, megvan!!!
Ha tudsz bármi törvénybe ütközőről, tegyél feljelentést. :D :D :D
jaja
fel kel jelenteni mindent ami tud valaki
nem ertem hogy aki a cikket irta miert nem elentette fel orbant
 
jaja
fel kel jelenteni mindent ami tud valaki
nem ertem hogy aki a cikket irta miert nem elentette fel orbant

Természetesen fellehet jelenteni Orbánt egy biroságon csak éppen nehéz rábizonyitani, hogy
szándékos félrevezetésröl vagy veleszületett butaságbol tájékoztatja a polgárokat hamisan.
-
A választok feladata a hazugságok ilyen hosszu listájának a láttán megvonni tölle a hivatalt.
-
Az államelnök gyakran tuljár a polgárok eszén. Nemlétezö veszélyekröl beszél, élet-halálharcrol amit csak az ö vezetésével nyerhetünk meg. Ha nem következik be a beigért katasztrofa akkor azt a saját sikereként könyveli el.
-
Igy volt ez az akácfák állitolagos "kényszerkivágásával" is, most az állitolagos Soros-tervvel, a "kényszer-betelepitéssel" ami ujra nem fog bekövetkezni és megint ö lesz a hös.
-
Ez maffia modszer, a nép voksokkal fizet "védelmi-pénzt".
-
Hitler népszerüsége is permanens nöt, még Sztalingrád után is: "A Führer soha sem titkolta, hogy életröl és halálrol van szo." :(
-
14305312_1182543881806162_3482390636531707680_o1-1-740x357.jpg

-
Orbán az 1.294 menekült felvételében sorskérdést lát, a magyar nép tulélése forog kockán mondja.
-
 
81. Magyarországon szabadabb a sajtó, mint nyugaton

81 meddig megy nyugatra? Mert ha elég soká, máris Észak-Koreában vagyunk... :D

Ami azt illeti, sokszor gondolkodtam, ki hiszi el ezt a sok baromságot. Majd megnéztem egy Észbontók adást (javaslom mindenkinek, de ne igyál közben)... És ott csak a felszin van jelen. Mindegy. Most már tudom, hogy a százas szög max 3 centi, hogy a napfogyatkozáskor a nap a föld és a hold közé megy, hogy 2000 év 2 évből áll, és a magyar abc utolsó betüje kis tétovázás után nem a w hanem az y. Vagy forditva, ez nem biztos ugye. Meg hogy kik hisznek a zorbánkormánynak.
 
Orbán az 1.294 menekült felvételében sorskérdést lát, a magyar nép tulélése forog kockán mondja.
Igaza van. Abbul is mennyi baj lett ugyi, hogy bejött 7 db vezér meg pár követője. Mindig ezekkel a nyüves terroristákkal van baj, még nyil is vót náluk. Oszt elfoglalták a zországot...
 
Sajnos, vagy nem sajnos, ez van!
De nehogy azt hidd, hogy máshol kolbászból van a kerítés. Csütörtök óta telefonálgatok, eddig eredménytelenül egy csomag miatt, ami a nyomkövető szerint a gerbrunni ups raktárában van, valójában viszont fogalmuk nincs róla, hogy hová tűnt. Lehet, hogy a fidesz már a ups raktárakba is bejáratos?
Kitartás. Ilyesmi leginkább akkor szokott előfordulni, mikor a csomagon nincs megfelelő azonosító (ellopni nem nagyon lopnak semmit). Így a szortírozásnál egy raktárba kerül a többi azonosíthatatlan csomaggal együtt. És ott csak kézi kutatással lehet előbányászni, amire a legritkább esetben van nógatás nélkül ember. Folyamatosan hívni kell mindkét érintett ország (ha nemzetközi) ügyfélszolgálatát és személyesen bemenni minden nap a feladást intéző irodába, felvételi pontba. Meglesz az... :-D
 
Kitartás. Ilyesmi leginkább akkor szokott előfordulni, mikor a csomagon nincs megfelelő azonosító (ellopni nem nagyon lopnak semmit). Így a szortírozásnál egy raktárba kerül a többi azonosíthatatlan csomaggal együtt. És ott csak kézi kutatással lehet előbányászni, amire a legritkább esetben van nógatás nélkül ember. Folyamatosan hívni kell mindkét érintett ország (ha nemzetközi) ügyfélszolgálatát és személyesen bemenni minden nap a feladást intéző irodába, felvételi pontba. Meglesz az... :-D
A ups-t noszogatni az eladó dolga lenne mivel ő állt vele szerződésben, és majd gondolom meg is teszi, ha megkapja a banktól az értesítést a chargebackről.
 
Utoljára módosítva:
A ups-t noszogatni az eladó dolga lenne mivel ő állt vele szerződésben, és majd gondolom meg is teszi, ha megkapja a banktól az értesítést a chargebackről.
Félreértettelek akkor. Azt hittem te küldtél illetve magánember (mondjuk a család) küldött neked. Viszont a te esetedben akkor az eladót meg neked kell noszogatni, mert nem biztos, hogy egy eltévedt csomag prioritás...
 
Félreértettelek akkor. Azt hittem te küldtél illetve magánember (mondjuk a család) küldött neked. Viszont a te esetedben akkor az eladót meg neked kell noszogatni, mert nem biztos, hogy egy eltévedt csomag prioritás...
Az eladót már nem nagyon tudom noszogatni, mert tegnapra kicsit besokallt a noszogatásból és letiltott. Ma reggel kezdeményeztem a bankban a pénz visszahívását, nem tudom, hogy ennek a hatására, vagy van-e köze ahhoz, hogy időben a csomag státusza a ups-nél Verlorenes Paket-ra változott. Szerintem ez nagyon nem jól hangzik.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Szervusztok!

Ha lassan is, de magunk mögött hagyhatjuk a Covid-19-et. Sajnos az én családomat, jól megcibálta ez a fránya vírus, de mind itt vagyunk. Kicsit megtépázva, van kinél ott hagyta a foga nyomát, de mindnyájan túléltük.
Szeretettel ölellek minden kedves ismerős, bár merre is vagytok a világban.
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a vámpírok amerikában 5.-ik részét.
Gubisi Andrea wrote on Magnes36's profile.
Szia! Kedves Magnes36
Nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottad a mintát. egyik kedvencem.
Üdvozlettel Andi
tetraplax wrote on misi_misi's profile.
Korg pa4x-hez keresek stílusokat, anyagot.Teljesen új vagyok a témában,örömmel fogadokbármit.
Steuertastatur=CTRL

Statisztikák

Témák
37,617
Üzenet
4,670,404
Tagok
607,334
Legújabb tagunk
Agnes212121
Oldal tetejére