"Orbán Viktor már nem tolerálható tovább magyar kormányfőként"

„Orbán Viktor már nem tolerálható tovább magyar kormányfőként” – szögezi le az a Washingtonban megjelent írás, amelynek szerzője Radványi Miklós, akinek a nevéhez fűződik az Orbán és nyolc társa ellen a Magnitsky törvény keretében született beadvány. Annak sorsáról ebben a cikkében is olvashatunk.

Szerinte egyébként Donald Trumpot a most távozó illetékes helyettes államtitkár és a budapesti amerikai nagykövet félrevezették, nekik is köszönhetően nem jutott az elnök megfelelő információkhoz arról, mi folyik Magyarországon. Hosszú cikkében végigveszi az Orbán-rezsim ártalmas politikáját, rosszindulatú daganathoz hasonlítva azt. Megpróbál választ találni a kérdésre, hogy miért tűri ezt Magyarország, míg végül eljut odáig, hogy nemzeti skizofrénia alakult ki a magyarokban.

A cikk azonban nem csak ennyi: tanácsokat, javaslatokat is megfogalmaz a cél érdekében. Az pedig nem más, mint hogy Orbán tűnjön el a politikai porondról despota és rasszista illiberális demokráciájával egyetemben.


45963.jpg


„Az Egyesült Államoknak tovább kell lépnie „az Orbán-kormány támadása alatt lévő univerzális szabadságjogok és demokratikus normák megvédésén”, és mindent meg kell tennie a kormány megváltoztatásáért, akár már a 2022-es magyarországi választások előtt is, de legkésőbb akkor. Első lépésként a külügy- és a pénzügyminiszternek alkalmaznia kell a globális Magnitsky törvényt Orbán Viktor, a családtagjai és legközelebbálló társaival szemben” – szögezi le „A magyar skizofrénia kezelése” című írás, amely most jelent meg a magát az emberi jogokért küzdő, a korrupció elleni harcot folytatóként aposztrofáló, jobbközép értékeket követő Frontiers of Freedom, washingtoni székhelyű szervezet honlapján. Kilenc magyar állampolgárt, közte Orbánt érinti az a beadvány, amelyet tavaly márciusban a Frontiers of Freedom nyújtott be a két miniszternek – emlékeztet a cikk (Megj: a beadványról és az érintett törvényről részletesebben olvashatnak keretes írásunkban.)

A magyar származású, évtizedek óta az USA-ban élő, jogász végzettségű, magát racionális republikánusnak tartó politikai tanácsadó Radványi Miklós által jegyzett írás leszögezi, hogy Donald Trump elnöknek meg kell fontolnia szankciók bevezetését Orbán Viktorral és nyolc másik magyar állampolgárral (Lázár János, Rogán Antal, Polt Péter, Matolcsy György, Orbán Győző, Lévai Anikó, Mészáros Lőrinc, Tiborcz István) szemben. És végül be kell fagyasztani ezeknek a magánszemélyeknek a bankszámláit bárhol is bukkannak a nyomukra a világon, s ugyanezt tenni részben vagy egészben az ő tulajdonukban lévő bankszámlákkal is. Az ott lévő pénzeket a magyar emberektől lopták el, s vissza kell nekik szolgáltatni – szögezi le az írás.

Nem tolerálható tovább, hogy Orbán Viktor és klikkje átlépte a határvonalat. Orbán nem hajlandó jó partnerként viselkedni, teret enged az orosz és a kínai beavatkozásnak, ez pedig már veszélyezteti a NATO és az EU egységét és hatékonyságát. Éppen itt az ideje annak, hogy Orbán és cinkosai teret adjanak a politikusok új generációjának, amelynek tagjai nem korrumpálhatók, elkötelezettek egy demokratikus Magyarország kiépítése mellett, s lojális partnerei a NATO-nak és az Európai Uniónak – áll a cikk végkövetkeztetésében.

Hosszú elemzés végén jut el idáig a szerző, aki a többi között leszögezi: már jóval korábban szükség lett volna a Sargentini-jelentés megszavazására és a három amerikai szenátor január 25-i határozatának az elfogadására, amely felszólítja Trump elnököt „az Orbán-kormány által megtámadott univerzális szabadságjogok és a demokratikus normák megvédésére”.

Sajnos az egymást követő amerikai vezetés kevés figyelmet szentelt a mindkét szervezetben egyre burjánzó rosszindulatú tumorra. A most távozó, az európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes államtitkár A. Wess Mitchell totális kudarc volt, sikertelenül próbálta meg lecsendesíteni Orbánt, s hasonlóképpen az új budapesti amerikai nagykövet, a magyar ügyekben teljesen tapasztalatlan és ismeret nélküli ügyetlen amatőr, David Cornstein is úgy döntött, hogy hazudni fog a magyar helyzetről, s nem létezőként cáfolja a kormány legfelsőbb köreit érintő korrupcióról szóló szóbeszédet, s azt állítva, hogy Magyarország igazi demokrácia. Így azután Donald Trump és az adminisztrációja nem kapott pontos információkat Orbánról és a magyarországi helyzetről.

De hát hogyan válhatott a szovjet blokk legvidámabb barakkjából az EU legelnyomóbb és legkorruptabb országa?” – teszi el a kérdést a szerző, aki úgy látja, hogy a válasz részben a viharos magyar történelemben, részben a megkövesedett magyar politikai kultúrában, részben pedig a magyar emberek pszichéjében keresendő. Magyarország mindig is a külföldi hódítók és a nemzetet felszabadítani akarók sikertelen kísérletei között vergődött, s a magyarok a külföldi urak és a szabadságvágyuk között őrlődtek, így pedig soha nem alakulhatott ki egy pozitív politikai kultúra. Ez vezetett el a nemzeti skizofréniáig. A magyarok az évszázadok során elveszítették a kollektív és egyéni felelősségérzetüket saját sorsuk iránt és ennek nyomán megszűntek tisztelni a politikusokat és egymást.

A rendszerváltás után már az első Orbán-kormány megmutatta az autokratikus és a szégyenérzet nélküli végtelen korrupciós hajlamait. Orbán azután ellenzékben könyörtelen destruktív politikai erővé alakította a pártját. 2010-ben ismét hatalomra kerülve pedig a mindent átható és romboló korrupció mellett Orbán politikája és moralitása egy megosztott és intoleráns társadalommá változtatta a magyart, s sikeresen szított gyűlöletet, különösen a rabló zsidók ellen. Valójában Orbán „illiberális demokráciája” despota és rasszista. A despotizmus a gazdaságban is érvényesül: a piacgazdaság és a kormányzati kontroll közül ez utóbbit választotta. Az elszámoltatás teljes hiánya a korrupció elburjánzását eredményezte. Több kötetnyit kitöltene Orbán főben járó politikai, gazdasági, társadalmi, kulturális és morális vétségeinek a rögzítése, röviden: a demokrácia , a jogállamiság és a piacgazdaság megszűnt létezni, s ami talán még ennél is figyelmeztetőbb: Orbán ma már az Európai Unió és a NATO egységének a megsemmisítését célozza, hogy elfedje rezsimjének bűnözői jellegét.

Magyarország, a rosszindulatú daganat már áttéteket képzett Az EU Közép- és Kelet-Európa tagországaiban, Olaszországban, Ausztriában és Spanyolországban. Semlegességről álmodozva Orbán egyre közelebb kerül Oroszországhoz és Kínához, s láthatóan készen áll még több kárt okozni a NATO és az EU egységének. A szomszédos országokban – közte Ukrajnában – élő magyar kisebbséget politikai túszként kihasználva újabb dózis rasszizmussal fertőzi meg a többnemzetiségű szövetségeseket. A kétoldalú védelmi együttműködési megállapodás (Defense Cooperation in Armaments, DCA) aláírásának az elutasítása egyenesen megdöbbentő. Mindezen okok miatt Orbán Viktort már nem tolerálható magyar kormányfőként.

A beadvány és a törvény
A Frontiers of Freedom nevű, washingtoni székhelyű szervezet nyújtotta be tavaly márciusban a beadványt, amelyben Orbán Viktor és további nyolc, Orbán családtagja, politikus és szűk körének tagja ellen kér szankciókat a feltételezett – és több oldalra rúgó forrás-felsorolással nyomatékosított – korrupciós tevékenység és az emberi jogok megsértésére irányuló cselekmények miatt. Teszi ezt a 2016 decemberében megszületett Global Magnitsky Törvény keretében.

A Global Magnitsky Act hatálya az emberi jogok megsértése mellett kiterjed a súlyos korrupciós ügybe keveredő kormányzati tisztségviselőkre és társaikra, valamint a pénzmosásra is, ha jogellenes a forrás, vagy eltitkolják a jövedelmeket az illetékes adóhatóságok elől. Az úgynevezett Magnitsky listára felkerülőktől megtagadják a belépést az USA területére, bármely, az Egyesült Államokban lévő tulajdonukat elkobozzák, s tilos bármely amerikai érdekeltségű pénzintézetnek kapcsolatot tartania velük. A listára magánszemélyek éppen úgy felkerülhetnek, mint szervezetek. Ajánlásokat civil szervezetektől is befogadnak, ezekről a pénzügy- és a külügyminisztérium dönt, nem ritkán kompletten benyújtott „vádanyagok” alapján.

Szerző: N. Vadász Zsuzsa
 
ezt nem értem ... az amerikai nagykövet nyilatkozott valamit? Az amerikai külügyminiszter nyilatkozott valamit?
A válasz a cikkben van politikai tanácsadó és a írás a washington postban jelent meg úgy látom.
A világ egyik legjelentősebb politikai és véleményformáló lapja
Kiemeltem ki írta és milyen fontosságú ember
Trump belső köreihez tartozik
Ott van még a cikkben 3 szenátor hivatkozás:
a három amerikai szenátor január 25-i határozatának az elfogadására, amely felszólítja Trump elnököt „az Orbán-kormány által megtámadott univerzális szabadságjogok és a demokratikus normák megvédésére”.

, évtizedek óta az USA-ban élő, jogász végzettségű, magát racionális republikánusnak tartó politikai tanácsadó Radványi Miklós által jegyzett írás leszögezi, hogy Donald Trump elnöknek meg kell fontolnia szankciók bevezetését Orbán Viktorral és nyolc másik magyar állampolgárral (Lázár János, Rogán Antal, Polt Péter, Matolcsy György, Orbán Győző, Lévai Anikó, Mészáros Lőrinc, Tiborcz István) szemben. És végül be kell fagyasztani ezeknek a magánszemélyeknek a bankszámláit bárhol is bukkannak a nyomukra a világon, s ugyanezt tenni részben vagy egészben az ő tulajdonukban lévő bankszámlákkal is. Az ott lévő pénzeket a magyar emberektől lopták el, s vissza kell nekik szolgáltatni – szögezi le az írás.
Tekintsd úgy kis idő múlva meg lesz a hivatalossá vált állásfoglalás amit hiányolsz
És lebecsülöd az írást
Most fellélegeztél nem fagyasztják be Orbán maffia vagyonát.
Kis ideig.
A fogaskerekek beindultak.
Vihetik haza a kertbe elásni.
 
Az, hogy mennyire hatásosak szerintem a célországtól is függ. Magyarország estében szerintem nem válik be, hogy csak elég pénzt kell pumpálni az ellenzékbe, elég tüntetőt kell megfizetni, és máris kész a kormányváltás.... ez nem Ukrajna
Megint propagandára tértél át ez a sorosozás
A fizetett tüntetés duma
Holott a Magyarország elleni szankciókról beszéltünk
szankciók megint sok lehet én csak 3 említettem.
És a #3 számú írásban azt is leírtam szerintem nem mind hatásos
A pénzbefagyasztás a terroristáknál hatásos volt
Itt a kormány lopós tagjaitól vennék el
És visszaadnák a lakosságnak
Ami kurva fájdalmas lenne nekik de nem buktatna kormányt.
Azt meg végképp nem látom miként lehetne a lakosságnak visszaadni a pénzt.
Sőt bizonyíthatatlanság is felmerül
Egyre lenne jó:
Megszeppennének a lopósok,a pénz parkolópályán maradna addig amíg idehaza be nem képes indulni egy jogi bizonyítási procedúra
És a bírósági ítélet után adná át az USA
 
Tekintsd úgy kis idő múlva meg lesz a hivatalossá vált állásfoglalás amit hiányolsz
És lebecsülöd az írást
Most fellélegeztél nem fagyasztják be Orbán maffia vagyonát.
Kis ideig.
A fogaskerekek beindultak.
Vihetik haza a kertbe elásni.

OK ... valóban nem becsülöm nagyra a cikket, volt már hasonló cikk csak az a másik amerikaitól Charles Gati -tól...igaz az még az öt évvel ezelőtti választásokkor keltette a hisztériát és adta a tanácsokat. Annyi a különbség (újdonság), hogy a mostani cikk írója szkértőként megállapítja, hogy nemzeti skizofrénia alakult ki a magyarokban.
 
Utoljára módosítva:
A Washinton Post közölt egy cikket arról, hogyan tarthatna be az Egyesült Államok vezetése az egyre autoriterebbé váló magyar kormánynak. A cikk 5 javaslatot tesz ehhez:

  1. Végre egy rendes karrierdiplomatát kell nagykövetként Budapestre küldeni. A cikk megemlékezik arról, hogy a korábbi nagykövet, Colleen Bell tévés producer volt, így kapta meg az Obama-adminisztráció idején a budapesti pozíciót cserébe a kampány idején nyújtott támogatásáért. Az írás szerint ennek a gyakorlatnak véget kell vetni, a magyar kormánnyal ugyanis egy kipróbált diplomatának kell kapcsolatot tartania.
  2. Trumpnak nyilvánvalóvá kell tennie, hogy Orbán nem szívesen látott vendég a Fehér Házban.
  3. Az amerikaiaknak vissza kell fogniuk a katonai együttműködést Magyarországgal.
  4. A cikk szerint ha a CEU-törvényt nem módosítják, és a civiltörvényt elfogadják, vízumtilalmakat kell kivetni azokra a kormányzati tisztviselőkre, akik részt vettek a két jogszabály megfogalmazásában, beterjesztésében és elfogadásában. A lap felidézi azt is, hogy korábban volt már ilyesmire precedens, amikor az USA 2014-ben kitiltott 6 magyar kormányzati tisztviselőt, köztük Vida Ildikó NAV-elnököt.
  5. Washingtonnak sürgetnie kell az EU-t és Berlint is, hogy nézzen jobban Orbán körmére.
A cikkben a javaslatok mellett fontos az is, hogy a magyar kormány már az amerikai külpolitikai érdekekkel és a jogállamiság alapvető értékeivel szembemenő testületként jelenik meg. Leírják, hogy míg Washington az atommegállapodás megsértésével és terrorizmus finanszírozásával vádolja Iránt, addig Magyarország nukleáris megállapodást köt az iszlám köztársasággal. Ez pedig nem a demokratáknak, hanem főleg a Trumpot támogató republikánusoknak nem férhet bele. Ezen kívül felhánytorgatják azt is, hogy Orbán kapcsolatba került a terrorizmussal kapcsolatos vádak miatt az FBI által is körözött Ghaith Pharaonnal. (Washington Post)
 
, hogy míg Washington az atommegállapodás megsértésével és terrorizmus finanszírozásával vádolja Iránt, addig Magyarország nukleáris megállapodást köt az iszlám köztársasággal. Ez pedig nem a demokratáknak, hanem főleg a Trumpot támogató republikánusoknak nem férhet bele. Ezen kívül felhánytorgatják azt is, hogy Orbán kapcsolatba került a terrorizmussal kapcsolatos vádak miatt az FBI által is körözött Ghaith Pharaonnal. (Washington Post)

Engem nem zavar ha Magyarország atomhatalmi ambíciókat dédelget :) és mikro atomerőmőveket akar barkácsolni az irániakkal, csak jó pénzért tudják majd elpasszolni.
A szegény Ghaith Pharaon már jó régen elhunyt, nyugodjék békében ... újabb eset nincs?
 
OK ... valóban nem becsülöm nagyra a cikket, volt már hasonló cikk csak az a másik amerikaitól Charles Gati -tól...igaz az még az öt évvel ezelőtti választásokkor keltette a hisztériát és adta a tanácsokat. Annyi a különbség (újdonság), hogy a mostani cikk írója szkértőként megállapítja, hogy nemzeti skizofrénia alakult ki a magyarokban.
Mert az orszag vezetoje skrizofeniaba szenved a magyarok nem kaptak el tole ;)mert ez nem ragalyos betegseg, meg ez idaig.
 
ezt nem értem ... az amerikai nagykövet nyilatkozott valamit? Az amerikai külügyminiszter nyilatkozott valamit?
Hiányoltad:
A Frontiers of Freedom szerdán tett bejelentést Orbán Viktor és több családtagja, barátja, minisztere ellen az emberi jogok megsértése és a korrupció miatt. A Független Hírügynökségnek Radványi K. Miklós, az amerikai szervezet elnökhelyettese azt mondta, szeptemberig megszülethet a döntés, de a Global Magnitsky Törvény alapján biztos, vizsgálat indul Orbán Viktor, Orbán Győző, Lévai Anikó, Tiborcz István, Lázár János, Rogán Antal, Polt Péter, Matolcsy György és Mészáros Lőrinc ellen.

A törvény felhatalmazza az amerikai elnököt, hogy megtagadja a vízumot attól, befagyassza a vagyonát annak, aki súlyosan megsérti az emberi jogokat, korrupciós és/vagy pénzmosási ügyekbe keveredik.
 
És végül be kell fagyasztani ezeknek a magánszemélyeknek a bankszámláit bárhol is bukkannak a nyomukra a világon,
Kapcsolódik:
A volt kanadai külügyminiszter közölte: a Világbank becslése szerint 15-20 milliárd dollárnyi vagyoneszköz van világszerte a bankokban befagyasztva. Ezekkel az ebül szerzett vagyonokkal újabb forrásokat lehetne találni a menekültek megsegítésére, és támogatni lehetne a menekülteket befogadó, korlátozott forrásokkal bíró országokat – mondta.
Az Orbánék által ellopott vagyon is mehet épp ahová nagyon nem szeretné
A magyarországi menekültek befogadó központokra
 
Utoljára módosítva:
százvalamennyi:
Egy dologban legyen biztos” – mondta – „amikor egy amerikai nagykövet vagy egy ideiglenes ügyvivő korrupcióról beszél, akkor emögött a kijelentések mögött ott állnak a Pénzügyminisztérium speciális nyomozói által összegyűjtött bizonyítékok”.

Viszont most, hogy az Európai Unió csalás elleni hivatala, az OLAF is elindította a lavinát, úgy gondolta, hogy jó lenne ezt nemzetközivé szélesíteni: s pontosan ez fog történni, amikor az Egyesült Államokban is elkezdenek nyomozni, annak már lehet hatása.
 
"Az egyéni jogok, és először is minden ember egyenlő szabadságának eszméjén alapuló modern politikai és társadalmi doktrina.

A liberális eszmék a polgári társadalom kialakulásával egy időben jelentkeztek a 18-19. században. Középpontjában az egyén szabadsága, a magántulajdon szentsége és sérthetetlensége, és mindkettő érdekében az állam korlátozása áll. Kiindulópontja a természetjogi gondolkodás: az ember természetes állapota a szabadság, a politika csak konvenció, az államhatalom megegyezés dolga.

Jellemző vonásai közé tartozik továbbá az ész és a haladás igenlése, a vallási tolerancia, a magánérdekek ütközéséből előálló közjó eszméje, a jólétre törekvés és a szabad verseny előnyeinek hangsúlyozása. A liberalizmus eszméi az angol és francia felvilágosodásban gyökereznek.

Az egyes embereknek a természetjog értelmében elidegeníthetetlen jogai vannak, melyet az államnak is respektálnia kell. E jogokat az általános jogrendszerben kell rögzítenie és érvényesítenie, melynek törvényei előtt minden polgár egyenlő. A politikai hatalom szekularizálódik, elveszíti vallási szentesítését. A szuveranitás hordozója a nép, az állam a polgárok szerződése révén jön létre és hatalma kizárólag a polgárok konszenzusán alapulhat."


Ez a liberalizmus lényege. Az il- fosztóképző, a mögötte lévő tulajdonság, állítás ellentétét fejezi ki.

Az illiberalizmus a liberalizmus tagadása.
Számomra ez az illiberális nézet elfogadhatatlan.
Orbán is elfogadhatatlan. A nyolc felsorolt is, bár én még ki tudnám egészíteni, pl. Orbán Ráhellel és Mészáros feleségével, gyerekeivel is.

O1G.
 
Orbán is elfogadhatatlan. A nyolc felsorolt is, bár én még ki tudnám egészíteni, pl. Orbán Ráhellel és Mészáros feleségével, gyerekeivel is
a mai napon kutakodtam az amerikai pénzügy nyomozók a korrupciós lopások kapcsán ott vannak azok is akit írsz
Orbán Ráhel mindenképp a Mészárost nem említették

a kiskutyától a bagolyig akinek nevére csak tudtak szétosztották a vagyont.
Lévai Anikó az erdélyi kastélyépítéseibe átfolyatott nemzeti vagyonuk is ott szerepel
Ami az ország tulajdonából lett átjátszva
Na ezek a vagyonok befagyasztása lesz várható.

covers_282478.jpg

a tanulmányokból kirajzolódik, hogy a kormányzás fő célja a zsákmányszerzés. ennek érdekében a család (természetes, olykor már dinasztikus kötésekkel megerősített család és a fogadott család) megszállja az államhatalom kulcspontjait, majd a családi, személyes lojalitás alapján egyéb pozíciókba is a saját embereit ülteti.
 
Utoljára módosítva:
Kérném, hogy maradjunk a témánál és kerüljük a személyeskedést!

Azért, hogy segítsek elvarrni ezt a szálat:
Goodfriend úr másfél év után hazatért és jelenleg a kügyügyük e diplomáciai részlegének igazgatója, tehát, ha fel is jelentették, csak a feljelentő karrierje tört meg.
De az sem igazán informatív, hogy most épp hol dolgozik. Léteznek felfelé bukások, kapcsolati tőkék és persze tehetségek is.
 
Középpontjában az egyén szabadsága, a magántulajdon szentsége és sérthetetlensége, és mindkettő érdekében az állam korlátozása áll.
Jellemző, hogy az egyén szabadsága előnyt élvez még egy közösség kollektív önrendelkezéséi jogához képest is! Pedig ez utóbbi a demokrácia népszuverenitási elvének az alapja. Ezen azért sok mindenkinek el kellene gondolkodnia. Egy másik példa: "Ha a tulajdonjog szent és sérthetetlen, akkor abban az esetben sem vagyok kötelezhető, hogy a kutam vizét megosszam másokkal, ha a többiek már a szomjhalál szélén állnak." A világ számos területén épp a tulajdonjog sérthetetlensége miatt nem férnek hozzá alapvető javakhoz az emberek. De persze ez a kapitalizmus krédója, értem én.
 
Jellemző, hogy az egyén szabadsága előnyt élvez még egy közösség kollektív önrendelkezéséi jogához képest is! Pedig ez utóbbi a demokrácia népszuverenitási elvének az alapja. Ezen azért sok mindenkinek el kellene gondolkodnia. Egy másik példa: "Ha a tulajdonjog szent és sérthetetlen, akkor abban az esetben sem vagyok kötelezhető, hogy a kutam vizét megosszam másokkal, ha a többiek már a szomjhalál szélén állnak." A világ számos területén épp a tulajdonjog sérthetetlensége miatt nem férnek hozzá alapvető javakhoz az emberek. De persze ez a kapitalizmus krédója, értem én.
A tulajdonjog szentsége szerintem még a legkapitalistább országokban se értelmeződik úgy, ahogy O1G szeretné: Hogy joga van ellopni valamit a néptől, s az onnantól az ő szentséges tulajdona amit nem szabad/illik/lehet visszavenni tőle...
 
A tulajdonjog szentsége szerintem még a legkapitalistább országokban se értelmeződik úgy, ahogy O1G szeretné: Hogy joga van ellopni valamit a néptől, s az onnantól az ő szentséges tulajdona amit nem szabad/illik/lehet visszavenni tőle...
Ha ilyen jól informált vagy, a bizonyítékok birtokában tégy feljelentést - akár nemzetközi testületeknél. Bizonyítson az, aki vádol! Amúgy meg ilyen mondatokat bárki képes legyártani bárkivel összefüggésben. A súlya is kb. akkora.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

gyurcyka wrote on Aronfy's profile.
szia! annó feltöltöttem a dicsekvő béka-t.eltünt a gépemről sok mással együtt.ha még meg lenne, átdobnád? köszi!
Adatbázis hibát jelez a gép, minden olvasatlan üzenetre kattintásnál....
vivant wrote on nadva's profile.
máj 14 péntek 8:47
PaSa1957 wrote on Elek János's profile.
Legalább olvasnád el a játékszabályokat!
Kostenszky Valéria wrote on Olaszné Kovács Andrea's profile.
Helló! (Gábor vagyok.)

Statisztikák

Témák
38,237
Üzenet
4,822,154
Tagok
616,804
Legújabb tagunk
Donaldnum
Oldal tetejére