"Orbán Viktor már nem tolerálható tovább magyar kormányfőként"

„Orbán Viktor már nem tolerálható tovább magyar kormányfőként” – szögezi le az a Washingtonban megjelent írás, amelynek szerzője Radványi Miklós, akinek a nevéhez fűződik az Orbán és nyolc társa ellen a Magnitsky törvény keretében született beadvány. Annak sorsáról ebben a cikkében is olvashatunk.

Szerinte egyébként Donald Trumpot a most távozó illetékes helyettes államtitkár és a budapesti amerikai nagykövet félrevezették, nekik is köszönhetően nem jutott az elnök megfelelő információkhoz arról, mi folyik Magyarországon. Hosszú cikkében végigveszi az Orbán-rezsim ártalmas politikáját, rosszindulatú daganathoz hasonlítva azt. Megpróbál választ találni a kérdésre, hogy miért tűri ezt Magyarország, míg végül eljut odáig, hogy nemzeti skizofrénia alakult ki a magyarokban.

A cikk azonban nem csak ennyi: tanácsokat, javaslatokat is megfogalmaz a cél érdekében. Az pedig nem más, mint hogy Orbán tűnjön el a politikai porondról despota és rasszista illiberális demokráciájával egyetemben.


45963.jpg


„Az Egyesült Államoknak tovább kell lépnie „az Orbán-kormány támadása alatt lévő univerzális szabadságjogok és demokratikus normák megvédésén”, és mindent meg kell tennie a kormány megváltoztatásáért, akár már a 2022-es magyarországi választások előtt is, de legkésőbb akkor. Első lépésként a külügy- és a pénzügyminiszternek alkalmaznia kell a globális Magnitsky törvényt Orbán Viktor, a családtagjai és legközelebbálló társaival szemben” – szögezi le „A magyar skizofrénia kezelése” című írás, amely most jelent meg a magát az emberi jogokért küzdő, a korrupció elleni harcot folytatóként aposztrofáló, jobbközép értékeket követő Frontiers of Freedom, washingtoni székhelyű szervezet honlapján. Kilenc magyar állampolgárt, közte Orbánt érinti az a beadvány, amelyet tavaly márciusban a Frontiers of Freedom nyújtott be a két miniszternek – emlékeztet a cikk (Megj: a beadványról és az érintett törvényről részletesebben olvashatnak keretes írásunkban.)

A magyar származású, évtizedek óta az USA-ban élő, jogász végzettségű, magát racionális republikánusnak tartó politikai tanácsadó Radványi Miklós által jegyzett írás leszögezi, hogy Donald Trump elnöknek meg kell fontolnia szankciók bevezetését Orbán Viktorral és nyolc másik magyar állampolgárral (Lázár János, Rogán Antal, Polt Péter, Matolcsy György, Orbán Győző, Lévai Anikó, Mészáros Lőrinc, Tiborcz István) szemben. És végül be kell fagyasztani ezeknek a magánszemélyeknek a bankszámláit bárhol is bukkannak a nyomukra a világon, s ugyanezt tenni részben vagy egészben az ő tulajdonukban lévő bankszámlákkal is. Az ott lévő pénzeket a magyar emberektől lopták el, s vissza kell nekik szolgáltatni – szögezi le az írás.

Nem tolerálható tovább, hogy Orbán Viktor és klikkje átlépte a határvonalat. Orbán nem hajlandó jó partnerként viselkedni, teret enged az orosz és a kínai beavatkozásnak, ez pedig már veszélyezteti a NATO és az EU egységét és hatékonyságát. Éppen itt az ideje annak, hogy Orbán és cinkosai teret adjanak a politikusok új generációjának, amelynek tagjai nem korrumpálhatók, elkötelezettek egy demokratikus Magyarország kiépítése mellett, s lojális partnerei a NATO-nak és az Európai Uniónak – áll a cikk végkövetkeztetésében.

Hosszú elemzés végén jut el idáig a szerző, aki a többi között leszögezi: már jóval korábban szükség lett volna a Sargentini-jelentés megszavazására és a három amerikai szenátor január 25-i határozatának az elfogadására, amely felszólítja Trump elnököt „az Orbán-kormány által megtámadott univerzális szabadságjogok és a demokratikus normák megvédésére”.

Sajnos az egymást követő amerikai vezetés kevés figyelmet szentelt a mindkét szervezetben egyre burjánzó rosszindulatú tumorra. A most távozó, az európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes államtitkár A. Wess Mitchell totális kudarc volt, sikertelenül próbálta meg lecsendesíteni Orbánt, s hasonlóképpen az új budapesti amerikai nagykövet, a magyar ügyekben teljesen tapasztalatlan és ismeret nélküli ügyetlen amatőr, David Cornstein is úgy döntött, hogy hazudni fog a magyar helyzetről, s nem létezőként cáfolja a kormány legfelsőbb köreit érintő korrupcióról szóló szóbeszédet, s azt állítva, hogy Magyarország igazi demokrácia. Így azután Donald Trump és az adminisztrációja nem kapott pontos információkat Orbánról és a magyarországi helyzetről.

De hát hogyan válhatott a szovjet blokk legvidámabb barakkjából az EU legelnyomóbb és legkorruptabb országa?” – teszi el a kérdést a szerző, aki úgy látja, hogy a válasz részben a viharos magyar történelemben, részben a megkövesedett magyar politikai kultúrában, részben pedig a magyar emberek pszichéjében keresendő. Magyarország mindig is a külföldi hódítók és a nemzetet felszabadítani akarók sikertelen kísérletei között vergődött, s a magyarok a külföldi urak és a szabadságvágyuk között őrlődtek, így pedig soha nem alakulhatott ki egy pozitív politikai kultúra. Ez vezetett el a nemzeti skizofréniáig. A magyarok az évszázadok során elveszítették a kollektív és egyéni felelősségérzetüket saját sorsuk iránt és ennek nyomán megszűntek tisztelni a politikusokat és egymást.

A rendszerváltás után már az első Orbán-kormány megmutatta az autokratikus és a szégyenérzet nélküli végtelen korrupciós hajlamait. Orbán azután ellenzékben könyörtelen destruktív politikai erővé alakította a pártját. 2010-ben ismét hatalomra kerülve pedig a mindent átható és romboló korrupció mellett Orbán politikája és moralitása egy megosztott és intoleráns társadalommá változtatta a magyart, s sikeresen szított gyűlöletet, különösen a rabló zsidók ellen. Valójában Orbán „illiberális demokráciája” despota és rasszista. A despotizmus a gazdaságban is érvényesül: a piacgazdaság és a kormányzati kontroll közül ez utóbbit választotta. Az elszámoltatás teljes hiánya a korrupció elburjánzását eredményezte. Több kötetnyit kitöltene Orbán főben járó politikai, gazdasági, társadalmi, kulturális és morális vétségeinek a rögzítése, röviden: a demokrácia , a jogállamiság és a piacgazdaság megszűnt létezni, s ami talán még ennél is figyelmeztetőbb: Orbán ma már az Európai Unió és a NATO egységének a megsemmisítését célozza, hogy elfedje rezsimjének bűnözői jellegét.

Magyarország, a rosszindulatú daganat már áttéteket képzett Az EU Közép- és Kelet-Európa tagországaiban, Olaszországban, Ausztriában és Spanyolországban. Semlegességről álmodozva Orbán egyre közelebb kerül Oroszországhoz és Kínához, s láthatóan készen áll még több kárt okozni a NATO és az EU egységének. A szomszédos országokban – közte Ukrajnában – élő magyar kisebbséget politikai túszként kihasználva újabb dózis rasszizmussal fertőzi meg a többnemzetiségű szövetségeseket. A kétoldalú védelmi együttműködési megállapodás (Defense Cooperation in Armaments, DCA) aláírásának az elutasítása egyenesen megdöbbentő. Mindezen okok miatt Orbán Viktort már nem tolerálható magyar kormányfőként.

A beadvány és a törvény
A Frontiers of Freedom nevű, washingtoni székhelyű szervezet nyújtotta be tavaly márciusban a beadványt, amelyben Orbán Viktor és további nyolc, Orbán családtagja, politikus és szűk körének tagja ellen kér szankciókat a feltételezett – és több oldalra rúgó forrás-felsorolással nyomatékosított – korrupciós tevékenység és az emberi jogok megsértésére irányuló cselekmények miatt. Teszi ezt a 2016 decemberében megszületett Global Magnitsky Törvény keretében.

A Global Magnitsky Act hatálya az emberi jogok megsértése mellett kiterjed a súlyos korrupciós ügybe keveredő kormányzati tisztségviselőkre és társaikra, valamint a pénzmosásra is, ha jogellenes a forrás, vagy eltitkolják a jövedelmeket az illetékes adóhatóságok elől. Az úgynevezett Magnitsky listára felkerülőktől megtagadják a belépést az USA területére, bármely, az Egyesült Államokban lévő tulajdonukat elkobozzák, s tilos bármely amerikai érdekeltségű pénzintézetnek kapcsolatot tartania velük. A listára magánszemélyek éppen úgy felkerülhetnek, mint szervezetek. Ajánlásokat civil szervezetektől is befogadnak, ezekről a pénzügy- és a külügyminisztérium dönt, nem ritkán kompletten benyújtott „vádanyagok” alapján.

Szerző: N. Vadász Zsuzsa
 
De az sem igazán informatív, hogy most épp hol dolgozik. Léteznek felfelé bukások, kapcsolati tőkék és persze tehetségek is.
Figyelembe véve, hogy a Trump adminisztráció nem látványos híve a felfelé buktatásnak - szerintem informatív.
Érdekes felvetés ... ugyanezt a problémát meg kellene vizsgálni más nézőpontból is.
Például, hogy az általad felsorolt külföldön élő magyar állampolgároknak juttatott összegek hogyan arányulnak a magyarországon kizárólag szociális segélyeken élő állampolgároknak juttatott összegekhez.
Vagy, például mennyit költenek az állampolgárok egy hónap alatt dohányzásra és mekkora az általad említett éves támogatás aránya (dohánytermékekből kb. 10 milliárd forint csak a jövedékiadó-bevétel havonta) .

Tehát mikor azt halljuk, hogy egymillió létszámu határokon kívül rekedt magyar közösséget támogat 15 milliárd forinttal az sok vagy egy jelképes összeg.
Ez kissé kizökkentett a semlegességből.
Mi köze a dohányzásra rápakolt extra adóknak a külhoniak támogatásához?
Az a családfő (kormányfő) aki nem a saját háztartását (állampolgárait és azok érdekeit) tekinti elsődlegesnek, az alkalmatlan a posztjára.
Nem vagyok ellene a szíriai kórházak (vagy akár a romániai/vajdasági) foci támogatásának, de csak akkor, ha az itthoni egészségügy, oktatás és más, hasonlóan fontos honi területek rendbe lettek téve és maradt pénz a külföldre.
 
Figyelembe véve, hogy a Trump adminisztráció nem látványos híve a felfelé buktatásnak - szerintem informatív.

Ez kissé kizökkentett a semlegességből.
Mi köze a dohányzásra rápakolt extra adóknak a külhoniak támogatásához?
Az a családfő (kormányfő) aki nem a saját háztartását (állampolgárait és azok érdekeit) tekinti elsődlegesnek, az alkalmatlan a posztjára.
Nem vagyok ellene a szíriai kórházak (vagy akár a romániai/vajdasági) foci támogatásának, de csak akkor, ha az itthoni egészségügy, oktatás és más, hasonlóan fontos honi területek rendbe lettek téve és maradt pénz a külföldre.
A politika soha, sehol nem így működött/működik. Az államnak párhuzamosan számos aktuális vagy hosszú távú feladatot kell megoldania úgy bel-, mint külpolitikailag, illetve számos különféle szakpolitika szerint. Ami sokfajta benső és külső kötelezettséget, feladatot etc. jelent.
 
Mi köze a dohányzásra rápakolt extra adóknak a külhoniak támogatásához?
csupán a mennyiség összehasolítására hoztam fel példaként, hogy mekkora összeg az a pár milliárd forint amit a határokon kívül rekedt magyar közösségekre fordítanak

Az a családfő (kormányfő) aki nem a saját háztartását (állampolgárait és azok érdekeit) tekinti elsődlegesnek, az alkalmatlan a posztjára.

Ahogy mondod.
Ne felejtsük el, Antall József volt aki lélekben tizenötmillió magyar miniszterelnöke kívánt lenni és ezt ki is merte mondani ... az aktuális miniszterelnök pedig tett is érte és felelős az összes magyar állampolgárért.
 
A magyarok “túlnyomó többsége” imádja ha lopják a pénzét.:rohog:
Ha máskor így hanyatt-esve ilyen szöveggel röhögsz üsd is be s fejed hogy lágyuljon meg
De szerintem ilyen "szar" szöveget csak úgy tudtál írni hogy évekkel ezelőtt beütötted.Ne jó csak felmérgeltél.Bocs:cool:
Pedig tudom a 2/3 állítólagos többségre mondod hogy ezt szeretik.
Inkább itt ezen a fórumon nézzük meg azt pár makacs aki imádja ha meglopják
Van egy szentfazék "dány" aki már egy éve hallgat van a számművész meg a lopakodó róka.
Ja és akinek a magyar szíve egy métereseket dobban magyar mellkasában(forradalom éve)
Kit hagytam ki? Óz(a) de nem a nagy varázsló hanem aki írogat.
Megemlíthetném még azt aki már lelépett és mindég a rákosi kommunistáit emlegeti
Tobb olyan beborult aki szereti hogy kirabolják belülről az országot nincs
 
Utoljára módosítva:
A politika soha, sehol nem így működött/működik. Az államnak párhuzamosan számos aktuális vagy hosszú távú feladatot kell megoldania úgy bel-, mint külpolitikailag, illetve számos különféle szakpolitika szerint. Ami sokfajta benső és külső kötelezettséget, feladatot etc. jelent.
Igen és ezért mondtam mindég úgy ezért is a kormány felelős amazért is a kormány( Orbán).
Minden rosszért Őt a kormányt kell hibáztatni.
Mert az eszköz a lehetőség a kezében van
Julcsi néni nem alkot jogot nincs államkasszája
Tehát nem rajta kell számonkérni ha nem jön a betegszállító időben.
 
Van egy szentfazék "dány" aki már egy éve hallgat van a számművész meg a lopakodó róka.
Ja és akinek a magyar szíve egy métereseket dobban magyar mellkasában(forradalom éve)
Kit hagytam ki? óz(a) de nem a nagy varázsló hanem aki írogat.
Megemlíthetném még azt aki már lelépett és mindég a rákosi kommunistáit emlegeti
Tobb olyan beborult aki szereti hogy kirabolják belülről az országot nincs

na ... a fakó tűzmadár listája :)
 
csak tipp ... lehet, hogy megöregedett
Találgatásaid csak offolják a témát
Gumelig sz oka
Egyszer mutatott egy szerintem giccses tányért amire azt mondtam tikre-tarka nem művészi erre a "fattya" visszavágott azzal és a logód nem tikre és tarka?
Kivettem a színeket
Ekkor lett diszkrét mint én.
Finom és lágy;)
Amúgy gratulálok neked hogy tűzmadárnak nézted
Bár semmi köze nincs a tűzmadárhoz választásomnak
egy rajz semmi több
se a forgószélhez se semmihez csak látvány
Mint ahogy a nick se a forgószél hanem zenei szó.
925114-1af27768d8b146fb26aa10568a0c14b4.jpg
 
Sokan sok mindenben hisznek. Ha jól emlékszem, nem is oly rég Európában és Amerikában a faji felsőbbrendűség eszméje volt a "divat". Mellesleg engem Orbán személye nem érdekel - sokkal inkább az a konzervatív politika, amelyet képvisel, és amellyel útját állja az Európai Egyesült Államoknak.
Hé, az USE az én szövegem! Annak ÉN vagyok a híve, nagyjából ÉN kezdtem ezen eszme mellett teljes mellszélességgel kiállni itt a CH-n, és TE egyike voltál az ezt ellenzőknek! Mi történt most veled hogy „megtértél”?!

Nem mellékesen, észrevehetnéd hogy amiatt utálom elsősorban O1G-t én is mert az USE ellen dolgozik. Biztosíthatlak róla, habozás nélkül megbocsátanám minden tolvajkodását ha ugyanakkora vehemenciával szolgálná az USE létrejöttét, mint ahogy most ellene dolgozik.
 
természetesen, nem Te találtad ki... ez az ellenzék sablon szövege mindenütt a nagyvilágban, az ellenzéki tüntetők minden országban ezt skandálják. Magyarországon már vagy tíz éve, az ellenzék folyamatosan feljelengeti a magyar kormányt Brüsszelben, és az EU folyosítja tovább a pénzeket...mert minden rendben van.
Nem azért mert minden rendben van, hanem mert „Brüsszel” jelenlegi formájában sajnos egy TÖKETLEN BAROM, egy impotens bürokratákból álló tehetetlen csürhe!

Igen, ez a véleményem róla. Le merem írni. Látod vállalom az erős kifejezéseket akkor is ha nem O1G a címzettjük...

S mindezt annak ellenére hogy EU-párti vagyok. Igen, Brüsszel nem más mint politikailag cselekvésképtelen (erre vonatkozik az impotens-jelző) bárgyú barmok szájtépő bandája! De ez nem azt jelentené hogy úgy vélik, minden rendben van O1G -vel, hanem csak azt hogy amilyen böszme idióták, az EU megalapításakor egyszerűen nem gondoltak rá hogy ilyen is lehetséges, hogy valaki így a bolondját járatja velük, hogy belép az EU-ba de csak azért hogy aztán lenyúlhassa az attól kapott pénzt, közben meg kiröhögi őket és belülről fúrni kezdi épp a neki pénzt adó EU-t... És most nincs „Brüsszel” kezében kellően hatékony törvény amivel ennek útját állhatja, mert nincs igazi központi EU kormány, és majdnem mindenhez a tagországok teljes egyetértése kell.

Tehát ne ködösíts kérlek: Nem amiatt adják a pénzt mert „minden rendben van”.
 
Hé, az USE az én szövegem! Annak ÉN vagyok a híve, nagyjából ÉN kezdtem ezen eszme mellett teljes mellszélességgel kiállni itt a CH-n, és TE egyike voltál az ezt ellenzőknek! Mi történt most veled hogy „megtértél”?!

Nem mellékesen, észrevehetnéd hogy amiatt utálom elsősorban O1G-t én is mert az USE ellen dolgozik. Biztosíthatlak róla, habozás nélkül megbocsátanám minden tolvajkodását ha ugyanakkora vehemenciával szolgálná az USE létrejöttét, mint ahogy most ellene dolgozik.
Szerintem félreérted. Én továbbra sem támogatom az USE-t. Semmi pénzért nem venném el a "szöveged". ;)
 
Szerintem félreérted. Én továbbra sem támogatom az USE-t. Semmi pénzért nem venném el a "szöveged". ;)
Ah, köszi hogy tisztáztad ezt a félreértést! Most újraolvastam azt a postodat, és valóban, lehet ellenkezőleg is értelmezni mint ahogy én tettem... Oké, szóval akkor asszem már kezdem érteni. Tehát ahogy én látom kettőnk politikához való viszonyát, nagyjából teljesen ugyanúgy gondolkodunk a magyar politikáról, „abszolút értékben”, csak épp a skála ellenkező oldalán állunk: én megbocsátanám O1G minden bűnét ha ezek mellett az USE érdekében dolgozna, te pedig konkrétan meg is bocsátod neki, amiatt, mert az USE ELLEN dolgozik...

Hm, kissé sajnállak mert ha egyszer rádöbbensz majd milyen retrográd és maradi dolgot támogatsz, sőt, milyen GONOSZ dolgot, nagyon fogod szégyelleni magadat. Ezt amiatt írom mert valahol úgy érzem alapvetően jó ember vagy csak baromira megtévesztettek téged vagy hogy is mondjam. Igen, nagyon fogod szégyellni a mostani nézeteidet. Persze nem biztos, mert csak akkor ha erre rádöbbensz, de ha igen, akkor úgy lesz.
 
Minden rosszért Őt a kormányt kell hibáztatni.
Mivel logikusan leírtad mik a feladatai és hogy azok milyen kiterjedtek
És igaz.
Ha még azt is leírtad volna ezekre a feladatokra rettenetes szakapparátust is létrehoznak
személyzettel, oda biztosított pénzel
részfeladatok reszortokra kiadva
a számonkérés az elvégzett munkáért mindenütt meg van.

Felelősök tényleg felelősök

Mindegyik élén van egy rátermett vezető
Ekkor minden flottul megy !!!

Ha meg nem megy minden jól a részfeladatért a részterület irányítója az elrontó a hibás
Mert rajta múlott az emberek kiválasztása és felelősségre vonása.A csapat kialakítás!!
A kis rész munkákat nem ő végzi de oda kell figyelni rá erre is van segítője

És minden rész feladat élén felelős és tehetséges vezető van akkor minden jó egyre félfélébb haladva
Az összes szakráca és szakminiszterért annak létrehozója a felelős
Azoktól feljebb pedig aki ezeket kinevezte kiválogatta és működteti
Na ebből következik mindenéért az egész létrehozója a miniszterek elnöke irányítója a felelős
Azért írtam úgy mindenért a rosszért a jóért is kormányt kel hibáztatni vagy dicsérni
 
nagyjából teljesen ugyanúgy gondolkodunk a magyar politikáról, „abszolút értékben”, csak épp a skála ellenkező oldalán állunk: én megbocsátanám O1G minden bűnét ha ezek mellett az USE érdekében dolgozna, te pedig konkrétan meg is bocsátod neki, amiatt, mert az USE ELLEN dolgozik...
Következetesen USE-t írtok
Ennek mi köze ide USA nem ezt akartátok írni?
use az egy ige nem az állam
USE alatt egyesült Európát érthettek
De ez a szó nincs forgalomban
Egyelőre EU a létező szervezet
És erre igaz épp azért bocsát meg mindent Orbánnak Johann mert az EU ellen dolgozik Orbán
De ha egy szervezet ellen dolgozik
Ne csodálkozzon hogy az meg elkezd Ő ellene dolgozni
Az cselekvése butasága az ha nem kell neki az EU akkor távozzon
 
Utoljára módosítva:
a képviselőurak azért el kell számoljanak a választóiknak ha folytatni akarják a karrierjüket, kell támogassák a választókerületeiket ... a kormánypártnak minimum ennyi választókerületet kell támogasson
Egyszer egy vita partnerem mocsárig Fideszes azt mondta:
-Na de mennyire szeretik Hódmezővásárhelyen Lázár Jánost.Imádják.
--Igen persze hisz tízszer többet juttat oda miniszterként mint amit érdemel a város fejlődése.
--És még azt mondtam rá így is jó de csak ez egy város
--Magyarország kicsiny területén van 3200 település
Ezt a Magyarországot kell egyenlően fejleszteni
És hol van ennyi Lázár János?Vagy kilobbizó csúcsképviselő?
Ezért hibás mindaz amit írtál hogy oda felelős
Oda igen de egész Magyarországra

Különben egyes területek úgy lemaradnak úgy kiürülnek fel lehet szántani. El lehet adni a szomszédnak aki fogja gondozni fejleszteni
Ha már Magyarország kormányának nem kell a magyar terület mert elhagyja a fejlesztését akkor az emberek is elhagyják a területet

A koncért marakodásban nem mindegyik képviselő jut falathoz a területéhez
Ezért már innen hibás a felállása a kormánynak
Vannak kedvenc települései miközben Magyarország határtól határig 3200 település van.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vivant wrote on nadva's profile.
máj 14 péntek
PaSa1957 wrote on Elek János's profile.
Legalább olvasnád el a játékszabályokat!
Kostenszky Valéria wrote on Olaszné Kovács Andrea's profile.
Helló! (Gábor vagyok.)
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!

Statisztikák

Témák
38,221
Üzenet
4,818,975
Tagok
616,690
Legújabb tagunk
Astalavizsla
Oldal tetejére