"Orbán Viktor már nem tolerálható tovább magyar kormányfőként"

„Orbán Viktor már nem tolerálható tovább magyar kormányfőként” – szögezi le az a Washingtonban megjelent írás, amelynek szerzője Radványi Miklós, akinek a nevéhez fűződik az Orbán és nyolc társa ellen a Magnitsky törvény keretében született beadvány. Annak sorsáról ebben a cikkében is olvashatunk.

Szerinte egyébként Donald Trumpot a most távozó illetékes helyettes államtitkár és a budapesti amerikai nagykövet félrevezették, nekik is köszönhetően nem jutott az elnök megfelelő információkhoz arról, mi folyik Magyarországon. Hosszú cikkében végigveszi az Orbán-rezsim ártalmas politikáját, rosszindulatú daganathoz hasonlítva azt. Megpróbál választ találni a kérdésre, hogy miért tűri ezt Magyarország, míg végül eljut odáig, hogy nemzeti skizofrénia alakult ki a magyarokban.

A cikk azonban nem csak ennyi: tanácsokat, javaslatokat is megfogalmaz a cél érdekében. Az pedig nem más, mint hogy Orbán tűnjön el a politikai porondról despota és rasszista illiberális demokráciájával egyetemben.


45963.jpg


„Az Egyesült Államoknak tovább kell lépnie „az Orbán-kormány támadása alatt lévő univerzális szabadságjogok és demokratikus normák megvédésén”, és mindent meg kell tennie a kormány megváltoztatásáért, akár már a 2022-es magyarországi választások előtt is, de legkésőbb akkor. Első lépésként a külügy- és a pénzügyminiszternek alkalmaznia kell a globális Magnitsky törvényt Orbán Viktor, a családtagjai és legközelebbálló társaival szemben” – szögezi le „A magyar skizofrénia kezelése” című írás, amely most jelent meg a magát az emberi jogokért küzdő, a korrupció elleni harcot folytatóként aposztrofáló, jobbközép értékeket követő Frontiers of Freedom, washingtoni székhelyű szervezet honlapján. Kilenc magyar állampolgárt, közte Orbánt érinti az a beadvány, amelyet tavaly márciusban a Frontiers of Freedom nyújtott be a két miniszternek – emlékeztet a cikk (Megj: a beadványról és az érintett törvényről részletesebben olvashatnak keretes írásunkban.)

A magyar származású, évtizedek óta az USA-ban élő, jogász végzettségű, magát racionális republikánusnak tartó politikai tanácsadó Radványi Miklós által jegyzett írás leszögezi, hogy Donald Trump elnöknek meg kell fontolnia szankciók bevezetését Orbán Viktorral és nyolc másik magyar állampolgárral (Lázár János, Rogán Antal, Polt Péter, Matolcsy György, Orbán Győző, Lévai Anikó, Mészáros Lőrinc, Tiborcz István) szemben. És végül be kell fagyasztani ezeknek a magánszemélyeknek a bankszámláit bárhol is bukkannak a nyomukra a világon, s ugyanezt tenni részben vagy egészben az ő tulajdonukban lévő bankszámlákkal is. Az ott lévő pénzeket a magyar emberektől lopták el, s vissza kell nekik szolgáltatni – szögezi le az írás.

Nem tolerálható tovább, hogy Orbán Viktor és klikkje átlépte a határvonalat. Orbán nem hajlandó jó partnerként viselkedni, teret enged az orosz és a kínai beavatkozásnak, ez pedig már veszélyezteti a NATO és az EU egységét és hatékonyságát. Éppen itt az ideje annak, hogy Orbán és cinkosai teret adjanak a politikusok új generációjának, amelynek tagjai nem korrumpálhatók, elkötelezettek egy demokratikus Magyarország kiépítése mellett, s lojális partnerei a NATO-nak és az Európai Uniónak – áll a cikk végkövetkeztetésében.

Hosszú elemzés végén jut el idáig a szerző, aki a többi között leszögezi: már jóval korábban szükség lett volna a Sargentini-jelentés megszavazására és a három amerikai szenátor január 25-i határozatának az elfogadására, amely felszólítja Trump elnököt „az Orbán-kormány által megtámadott univerzális szabadságjogok és a demokratikus normák megvédésére”.

Sajnos az egymást követő amerikai vezetés kevés figyelmet szentelt a mindkét szervezetben egyre burjánzó rosszindulatú tumorra. A most távozó, az európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes államtitkár A. Wess Mitchell totális kudarc volt, sikertelenül próbálta meg lecsendesíteni Orbánt, s hasonlóképpen az új budapesti amerikai nagykövet, a magyar ügyekben teljesen tapasztalatlan és ismeret nélküli ügyetlen amatőr, David Cornstein is úgy döntött, hogy hazudni fog a magyar helyzetről, s nem létezőként cáfolja a kormány legfelsőbb köreit érintő korrupcióról szóló szóbeszédet, s azt állítva, hogy Magyarország igazi demokrácia. Így azután Donald Trump és az adminisztrációja nem kapott pontos információkat Orbánról és a magyarországi helyzetről.

De hát hogyan válhatott a szovjet blokk legvidámabb barakkjából az EU legelnyomóbb és legkorruptabb országa?” – teszi el a kérdést a szerző, aki úgy látja, hogy a válasz részben a viharos magyar történelemben, részben a megkövesedett magyar politikai kultúrában, részben pedig a magyar emberek pszichéjében keresendő. Magyarország mindig is a külföldi hódítók és a nemzetet felszabadítani akarók sikertelen kísérletei között vergődött, s a magyarok a külföldi urak és a szabadságvágyuk között őrlődtek, így pedig soha nem alakulhatott ki egy pozitív politikai kultúra. Ez vezetett el a nemzeti skizofréniáig. A magyarok az évszázadok során elveszítették a kollektív és egyéni felelősségérzetüket saját sorsuk iránt és ennek nyomán megszűntek tisztelni a politikusokat és egymást.

A rendszerváltás után már az első Orbán-kormány megmutatta az autokratikus és a szégyenérzet nélküli végtelen korrupciós hajlamait. Orbán azután ellenzékben könyörtelen destruktív politikai erővé alakította a pártját. 2010-ben ismét hatalomra kerülve pedig a mindent átható és romboló korrupció mellett Orbán politikája és moralitása egy megosztott és intoleráns társadalommá változtatta a magyart, s sikeresen szított gyűlöletet, különösen a rabló zsidók ellen. Valójában Orbán „illiberális demokráciája” despota és rasszista. A despotizmus a gazdaságban is érvényesül: a piacgazdaság és a kormányzati kontroll közül ez utóbbit választotta. Az elszámoltatás teljes hiánya a korrupció elburjánzását eredményezte. Több kötetnyit kitöltene Orbán főben járó politikai, gazdasági, társadalmi, kulturális és morális vétségeinek a rögzítése, röviden: a demokrácia , a jogállamiság és a piacgazdaság megszűnt létezni, s ami talán még ennél is figyelmeztetőbb: Orbán ma már az Európai Unió és a NATO egységének a megsemmisítését célozza, hogy elfedje rezsimjének bűnözői jellegét.

Magyarország, a rosszindulatú daganat már áttéteket képzett Az EU Közép- és Kelet-Európa tagországaiban, Olaszországban, Ausztriában és Spanyolországban. Semlegességről álmodozva Orbán egyre közelebb kerül Oroszországhoz és Kínához, s láthatóan készen áll még több kárt okozni a NATO és az EU egységének. A szomszédos országokban – közte Ukrajnában – élő magyar kisebbséget politikai túszként kihasználva újabb dózis rasszizmussal fertőzi meg a többnemzetiségű szövetségeseket. A kétoldalú védelmi együttműködési megállapodás (Defense Cooperation in Armaments, DCA) aláírásának az elutasítása egyenesen megdöbbentő. Mindezen okok miatt Orbán Viktort már nem tolerálható magyar kormányfőként.

A beadvány és a törvény
A Frontiers of Freedom nevű, washingtoni székhelyű szervezet nyújtotta be tavaly márciusban a beadványt, amelyben Orbán Viktor és további nyolc, Orbán családtagja, politikus és szűk körének tagja ellen kér szankciókat a feltételezett – és több oldalra rúgó forrás-felsorolással nyomatékosított – korrupciós tevékenység és az emberi jogok megsértésére irányuló cselekmények miatt. Teszi ezt a 2016 decemberében megszületett Global Magnitsky Törvény keretében.

A Global Magnitsky Act hatálya az emberi jogok megsértése mellett kiterjed a súlyos korrupciós ügybe keveredő kormányzati tisztségviselőkre és társaikra, valamint a pénzmosásra is, ha jogellenes a forrás, vagy eltitkolják a jövedelmeket az illetékes adóhatóságok elől. Az úgynevezett Magnitsky listára felkerülőktől megtagadják a belépést az USA területére, bármely, az Egyesült Államokban lévő tulajdonukat elkobozzák, s tilos bármely amerikai érdekeltségű pénzintézetnek kapcsolatot tartania velük. A listára magánszemélyek éppen úgy felkerülhetnek, mint szervezetek. Ajánlásokat civil szervezetektől is befogadnak, ezekről a pénzügy- és a külügyminisztérium dönt, nem ritkán kompletten benyújtott „vádanyagok” alapján.

Szerző: N. Vadász Zsuzsa
 
Következetesen USE-t írtok
Ennek mi köze ide USA nem ezt akartátok írni?
use az egy ige nem az állam
USE alatt egyesült Európát érthettek
De ez a szó nincs forgalomban
Egyelőre EU a létező szervezet
És erre igaz épp azért bocsát meg mindent Orbánnak Johann mert az EU ellen dolgozik Orbán
De ha egy szervezet ellen dolgozik
Ne csodálkozzon hogy az meg elkezd Ő ellene dolgozni
Az cselekvése butasága az ha nem kell neki az EU akkor távozzon

USE = United States of Europe.

Rövidebb az hogy USE mint az a hosszú sokszavas kifejezés.

És nem, nem keverem az EU-val. Szerintem Johannsebastian se keveri. A szememben az USE nem ugyanaz mint az EU, már amiatt se mert az EU létezik, de az USE még nem. Én híve vagyok az EU-nak is, de látható hogy félmegoldás. Az én szemem előtt egy olyan cél lebeg mint az Európai Egyesült Államok, rövidített angol nevén tehát USE! Az USE a szememben valami olyasmi mint az USA, csak Európában. Esetleg itt-ott lehetne variálni rajta hohgy ne pont olyan legyen mint az USA hanem még jobb is, de csak óvatosan, mert az USA alapvetően jó, és nehogy javítás helyett rontás legyen a vége... Én tehtá USE-t szeretnék ha az alakulna ki az EU-ból, ha az EU továbbfejlődne USE-vá. Johannsebastian ezt nem szeretné.

Az USE alapvetően abban különbözne szerintem a mostani EU-tól, hogy:

—Lenne egy központi szövetségi kormány, tőlem akár „Brüsszel” is, nagyjából olyan jogosítványokkal ahogy az most az USA-ban van. A tagállamok szerepe le lenne korlátozva olyan minimálisra mint most van az USA-ban, sőt, én még azt is sokallom, annál is kevesebb lenne az ideális, kb annyi amennyi most Magyarországon egy megyének van.
—Törvényileg lenne rögzítve hogy amely ország az USE-ba belép az SOHA TÖBBÉ NEM LÉPHET KI ONNAN! Nincs rá mód és kész.
—Közös hadsereg lenne, a nemzeti hadsereg megszűnne.
—Közös pénz lenne, mondjuk az euró, a nemzeti valuta mind megszűnne, és nem lenne olyan hogy valamely országok nem vezetik be az eurót.
—A nyugdíjrendszerrel kapcsolatos minden törvény közös lenne.
—Közös, európai diplomarendszer, azonos kritériumokkal, azaz tudni lehessen bármely országban él is valaki, hogy a végzettségét elfogadják az USE bármely pontján.
—Szövetségi bírósági rendszer.
—Közös bűnüldözés és kémszolgálat.
—Nincs külön tagországi politizálás: egyetlen testület jogosult minden külpolitikai kérdésben dönteni, az USE szövetségi kormánya! A külpolitika nem a tagállamok dolga!
—A külpolitikába értendő a kereskedelmi szerződések és vámok kérdésköre is.

Még sorolhatnám, mert nyíltan vallom hogy a kormányzás minél erősebb központosítását tartom az előnyösnek, de ennyi a minimum. Én ezt tartom jónak és vágyott célnak, ehhez képes a mostani EU csak egy impotens szarkupac, bár elismerem még ez is jobb mintha ennyi se lenne.
 
Még sorolhatnám, mert nyíltan vallom hogy a kormányzás minél erősebb központosítását tartom az előnyösnek, de ennyi a minimum. Én ezt tartom jónak és vágyott célnak, ehhez képes a mostani EU csak egy impotens szarkupac, bár elismerem még ez is jobb mintha ennyi se lenne.
Túlzó jelzőket használsz sőt nem vagy beszélőviszonyban Európával mit szeretne
Semmiképpen nem azt ami vitapartnerednek tetszene
A nemzetállami gyengeség halmazt
Most a mag Európa alakul
Francia ország és Németország megint a fejlődés úttörője

A többsebességes szemlélet mentén

A mai EU nem lenne több, mint szabadkereskedelmi térség, a szorosabb integráció hívei viszont egy egyelőre titokban tartott terv szerint egy mag-Európába tömörülnének az EU-alkotmány leszavazása esetén.

Párizs és Berlin tervet dolgozott ki arra az esetre, ha az EU alkotmányát valamelyik tagállam nem ratifikálná.
A mag-Európát elsősorban a brit népszavazás elutasító eredménye esetére dolgozták ki és a szorosabb integrációt szándékozó országok vennének részt benne. Németország, Franciaország, Belgium és Luxemburg biztosan ott lennének az alapítók között, és az eurótérséghez tartozó államok szabadon dönthetnének, hogy csatlakoznak-e a kezdeményezéshez.
Az EU brüsszeli bizottságát a terv szerint egy titkárság váltaná fel, amely az új integrációt koordinálná. A mintegy tízéves folyamat során a részt vevő országok hadseregei egybeolvadnának, megtörténne a büntetőtörvénykönyv és a polgári jog összehangolása és egy európai büntetőbíróság felállítása. Gazdasági téren immár semmi nem állná útját az adópolitika teljes harmonizációjának és a nemzetközi pénzintézetekben, mint például a Világbank, egyetlen képviselőjük volna. A külpolitika terén közös külképviselet létesítését céloznák meg, azt azonban egyelőre nyitva hagyták, hogy az ENSZ BT-ben is csak egy állandó képviselőjük lenne-e. A jelenlegi EU pedig nem volna több, mint egy szabadkereskedelmi társulás.
A mag-Európa ötlete nem új: a 2003. decemberi csúcstalálkozón, amikor az alkotmányról folyó vita fiaskóval fenyegetett, a Chirac-Schröder páros már fölvetette, sőt, az akkori magyar kormányfőt, Medgyessy Pétert is megszondázták. A magyar hivatalos vélemény akkor az volt, hogy nem utasítják el, ha a folyamat nyitott és nem kirekesztő. Mivel egy fél évvel később megszületett a megállapodás, a kezdeményezésnek, legalábbis nyilvánosan nem volt folytatása, de maga az alkotmány lehetővé teszi, hogy egy adott területen a szorosabb integrációt szorgalmazók összefoghassanak. Charles Grant intézetének tanácsadói között olyan ismert személyiségek vannak, mint Pascal Lamy, az Európai Bizottság volt tagja, aki esélyes a WTO főigazgatói posztjára, Carl Bild, egykori svéd kormányfő vagy John Monks az Európai Szakszervezetek főtitkára.
 
Utoljára módosítva:
Azt támogatják akik rá szavaztak.
Majd csak észreveszik az emberek hogy érdemes a kormányerőkre szavazni mert másképp nem lesz beruházás....
Ez sima zsarolás és hűbéresei támogatási rendszer
Mindenképp aránytalan egy országra nézve.
Kiskirályok kialakulásának kedvez
Ország hanyatlásához vezet.
Előbb utóbb még a kiskirályok is ellenségei lesznek még a vezetésnek is
Ezt a kárt amit a Fidesz az országnak okoz csak a tatárjárás anyagi kárával lehet majd összehasonlítani.
Utánuk jön a romeltakarítás és az újjáépítés.
De megint visszavetődött Magyarország
Nem hogy közelednénk távolodunk vissza
Kell majd egy országépítő aki minimum az Orbán előtti korra visz vissza.
Hogy kitöröljük ezt a 10-12 éves gazdasági külpolitikai és jogrendszeri veszteséget
 
Utoljára módosítva:
Mellesleg engem Orbán személye nem érdekel - sokkal inkább az a konzervatív politika, amelyet képvisel, és amellyel útját állja az Európai Egyesült Államoknak.
Már az első mondatot is feltétellel kell fogadni.
A konzervatív politikával pedig Orbán nem is rendelkezik.
Eszmével konzervatívval se semmilyennel
Amit annak látsz az kirakat.
Teljesítése sosem történt meg
az útját állja az egyesült államoknak próbálkozás az meg van
Sima nagyszájúság
És az ilyen dolgok mind belpolitikának szólnak
és te ezt magadévá tetted a szavait belpolitika felé közlendő dolgait
No van azért egy Trump adminisztráció barátságától távolodás egy hidegülés
Ha ezt a kapcsolatok romlását nevezed USA akadályozásnak
Ez még nem az ugyanakkor van egy NATO tól való távolodás amit a fegyver máshonnan vásárlás és a Putyin felé hasalás miatt következett be.
Ezek következmények és inkább Orbánt lökik kifelé mint Ő maga tenne keresztbe
Miféle útját állás ez?
Miért jó neked a nyugattól távolodás.
A kelet felé húzódás?
Az USA-t én se kedvelem jobban mint te
De Kelet még rosszabb volt nekünk mindég
Különösen az oroszban nem bíznék
 
Utoljára módosítva:
Találgatásaid csak offolják a témát
Gumelig sz oka
Egyszer mutatott egy szerintem giccses tányért amire azt mondtam tikre-tarka nem művészi erre a "fattya" visszavágott azzal és a logód nem tikre és tarka?
Kivettem a színeket
Ekkor lett diszkrét mint én.
Finom és lágy;)

925114-1af27768d8b146fb26aa10568a0c14b4.jpg

Mi az hogy giccs? :rohog:

Kérlekszépen ez olyan mint a zenében a Jazz. Felpezsdítő, kihívó, lármássan amerikai, habár európaai ízléssel a Rosenthaltol kiválasztva.
Kizárólag hozzáértőknek.
:hurra:

AECFD949-EBFE-451C-8F9B-85A4B3BB6000.jpeg


029D2BD5-419F-41AA-AECC-4DCE64C4C5FB.jpeg
 
Ah, köszi hogy tisztáztad ezt a félreértést! Most újraolvastam azt a postodat, és valóban, lehet ellenkezőleg is értelmezni mint ahogy én tettem... Oké, szóval akkor asszem már kezdem érteni. Tehát ahogy én látom kettőnk politikához való viszonyát, nagyjából teljesen ugyanúgy gondolkodunk a magyar politikáról, „abszolút értékben”, csak épp a skála ellenkező oldalán állunk: én megbocsátanám O1G minden bűnét ha ezek mellett az USE érdekében dolgozna, te pedig konkrétan meg is bocsátod neki, amiatt, mert az USE ELLEN dolgozik...

Hm, kissé sajnállak mert ha egyszer rádöbbensz majd milyen retrográd és maradi dolgot támogatsz, sőt, milyen GONOSZ dolgot, nagyon fogod szégyelleni magadat. Ezt amiatt írom mert valahol úgy érzem alapvetően jó ember vagy csak baromira megtévesztettek téged vagy hogy is mondjam. Igen, nagyon fogod szégyellni a mostani nézeteidet. Persze nem biztos, mert csak akkor ha erre rádöbbensz, de ha igen, akkor úgy lesz.
Köszönöm, hogy ennyire aggódsz, de tartok attól, hogy tévedsz. Nagy embertömegeket csak ideig-óráig lehet egybetartani, idővel szükségképp polarizálódni fognak. Könnyen lehet, hogy pár emberöltőn belül az USA is szakadni fog.
 
Mi az hogy giccs? :rohog:
a választ nem tudom.
Ezért írtam szerintem giccs.
De nem is csupán giccs hanem tirke-tarka
Írhattam volna szerintem jelentéktelen alkotás szerintem barna, szerintem fakanál szerintem nem való sehová.stb
Mivel vélemény így indokolni se kell ízlés dolga.
Bármit kijelenthetek rá vagy bármire

De főleg vitatkozni nem lehet rajta
Például a klasszikus giccsnek mondott a kerti törpe
Felpezsdítő, kihívó, lármássan amerikai,
Ez volt most a jó mondatod: Harsány lármás amerikai.
No igen ez áll távol Európától
Az angol Diana hercegnő ízlése pedig közelebb legalábbis hozzám
Kivéve a pasiját
Vagy minden mi angol.
De például szerintem szintén az a hanyatt röhögő hanyatt esett smilie is főleg mértéktelen alkalmazásban.
Már azt hittem unatkozol azért idézted be a tegnapi viccelődős és nem is ide tartozó üzenetet.
Nem is tudom miért csinálsz belőle ekkora ügyet hogy önálló üzenetet írsz itt.
Ahol én nem is erről írtam hanem hogy a magyarok szeretik ha meglopják őket írtad
És hogy nem is többség aki védi a lopókat

Reméltem az lesz válaszod témája
Mivel a magyarok többségét írtad
És mint nyilvánvaló a választást a Jobbik nyerte a többi trükközés
Reméltem ezt a fonalat viszed tovább.
 
Utoljára módosítva:
Köszönöm, hogy ennyire aggódsz, de tartok attól, hogy tévedsz. Nagy embertömegeket csak ideig-óráig lehet egybetartani, idővel szükségképp polarizálódni fognak. Könnyen lehet, hogy pár emberöltőn belül az USA is szakadni fog.
Ez így csak egy vakot mondó kijelentés de lehet.
Mire ne mondjuk hogy lehet?
Na most kérdés hogy igaz-e?:
A nagy embertömegek egyben tartása mint államok közössége?
Persze hogy lehet de mi az ideig óráig?
sok száz évig miért ne lehetne?
A vége általában a központi hatalom erodálása miatt szokott eljönni
És főleg ha a különböző csoportok érdekét nem képes figyelembe venni.
A központ fensőbb rendűségébe vetett hit eljöttekor.Önzősége elhatalmasodik
Nos ha ez igaz akkor a Fidesz már omlik
 
Ez így csak egy vakot mondó kijelentés de lehet.
Mire ne mondjuk hogy lehet?
Na most kérdés hogy igaz-e?:
A nagy embertömegek egyben tartása mint államok közössége?
Persze hogy lehet de mi az ideig óráig?
sok száz évig miért ne lehetne?
A vége általában a központi hatalom erodálása miatt szokott eljönni
És főleg ha a különböző csoportok érdekét nem képes figyelembe venni.
A központ fensőbb rendűségébe vetett hit eljöttekor.Önzősége elhatalmasodik
Nos ha ez igaz akkor a Fidesz már omlik
Mint tudjuk, a fogantatásunkkal indul a halálunk. Orbán látványosan "hanyatlik" 2010 óta.
 
a választ nem tudom.
Ezért írtam szerintem giccs.
De nem is csupán giccs hanem tirke-tarka
Írhattam volna szerintem jelentéktelen alkotás szerintem barna, szerintem fakanál szerintem nem való sehová.stb
Mivel vélemény így indokolni se kell ízlés dolga.
Bármit kijelenthetek rá vagy bármire

De főleg vitatkozni nem lehet rajta
Például a klasszikus giccsnek mondott a kerti törpe
Ez volt most a jó mondatod: Harsány lármás amerikai.
No igen ez áll távol Európától
Az angol Diana hercegnő ízlése pedig közelebb legalábbis hozzám
Kivéve a pasiját
Vagy minden mi angol.
De például szerintem szintén az a hanyatt röhögő hanyatt esett smilie is főleg mértéktelen alkalmazásban.
Már azt hittem unatkozol azért idézted be a tegnapi viccelődős és nem is ide tartozó üzenetet.
Nem is tudom miért csinálsz belőle ekkora ügyet hogy önálló üzenetet írsz itt.
Ahol én nem is erről írtam hanem hogy a magyarok szeretik ha meglopják őket írtad
És hogy nem is többség aki védi a lopókat

Reméltem az lesz válaszod témája
Mivel a magyarok többségét írtad
És mint nyilvánvaló a választást a Jobbik nyerte a többi trükközés
Reméltem ezt a fonalat viszed tovább.
 
Nem úgy viselkedik mintha hanyatlana. Világpolitikát csinál, amire egy kis ország csak “ráfázhat”.
Dehogy csinál világpolitikát! Legfeljebb ideológusként, de világpolitikát világpolitikai tényezők csinálnak. Jelenleg már az EU sem világpolitikai tényező, nemhogy Magyarország. Orbán csak védekezik, mivel egy valóban világpolitikai tényező nemzetállamok nélküli világot akar teremteni Európában.
 
Túlzó jelzőket használsz sőt nem vagy beszélőviszonyban Európával mit szeretne
Semmiképpen nem azt ami vitapartnerednek tetszene
A nemzetállami gyengeség halmazt
Most a mag Európa alakul
Francia ország és Németország megint a fejlődés úttörője

A többsebességes szemlélet mentén

A mai EU nem lenne több, mint szabadkereskedelmi térség, a szorosabb integráció hívei viszont egy egyelőre titokban tartott terv szerint egy mag-Európába tömörülnének az EU-alkotmány leszavazása esetén.

Párizs és Berlin tervet dolgozott ki arra az esetre, ha az EU alkotmányát valamelyik tagállam nem ratifikálná.
A mag-Európát elsősorban a brit népszavazás elutasító eredménye esetére dolgozták ki és a szorosabb integrációt szándékozó országok vennének részt benne. Németország, Franciaország, Belgium és Luxemburg biztosan ott lennének az alapítók között, és az eurótérséghez tartozó államok szabadon dönthetnének, hogy csatlakoznak-e a kezdeményezéshez.
Az EU brüsszeli bizottságát a terv szerint egy titkárság váltaná fel, amely az új integrációt koordinálná. A mintegy tízéves folyamat során a részt vevő országok hadseregei egybeolvadnának, megtörténne a büntetőtörvénykönyv és a polgári jog összehangolása és egy európai büntetőbíróság felállítása. Gazdasági téren immár semmi nem állná útját az adópolitika teljes harmonizációjának és a nemzetközi pénzintézetekben, mint például a Világbank, egyetlen képviselőjük volna. A külpolitika terén közös külképviselet létesítését céloznák meg, azt azonban egyelőre nyitva hagyták, hogy az ENSZ BT-ben is csak egy állandó képviselőjük lenne-e. A jelenlegi EU pedig nem volna több, mint egy szabadkereskedelmi társulás.
A mag-Európa ötlete nem új: a 2003. decemberi csúcstalálkozón, amikor az alkotmányról folyó vita fiaskóval fenyegetett, a Chirac-Schröder páros már fölvetette, sőt, az akkori magyar kormányfőt, Medgyessy Pétert is megszondázták. A magyar hivatalos vélemény akkor az volt, hogy nem utasítják el, ha a folyamat nyitott és nem kirekesztő. Mivel egy fél évvel később megszületett a megállapodás, a kezdeményezésnek, legalábbis nyilvánosan nem volt folytatása, de maga az alkotmány lehetővé teszi, hogy egy adott területen a szorosabb integrációt szorgalmazók összefoghassanak. Charles Grant intézetének tanácsadói között olyan ismert személyiségek vannak, mint Pascal Lamy, az Európai Bizottság volt tagja, aki esélyes a WTO főigazgatói posztjára, Carl Bild, egykori svéd kormányfő vagy John Monks az Európai Szakszervezetek főtitkára.

És ez mind remek és haladó lépés amit boldogan üdvözölnék, csak:

1. Bár már látnám hogy megvalósul!
2. Én még ennél is többet szeretnék.
 
Kedves fórumozó társaim.
Van ez a kissé hosszabb írás ha elmélyedtek benne akkor ha hazaiak vagytok megértitek ha meg külföldön éltek rájöttök miért is van ilyen helyzetben a közgondolkodás. (úgyis tudjuk)
https://24.hu/belfold/2019/02/05/mi...nk-soros-berencezni-kezd-az-unnepi-asztalnal/
Én elhiszem szándékod Setni de én akadtan horogra először.
Elmentem oda elolvastam és azonnal megállapítottam rám annyira nem igaz téved az írás már a dátumokban is
Ő a rendszerváltás urántól kezdi a politikai vita hangulatát.
Azonnal megállapítottam nálunk előtte is attól volt hangos az lakás
Egyszerűen azért mert apám olyan volt mindég politizált mindegy melyik oldalon de én vagy valaki más mindég attól eltérő oldalon volt.
Egyszerűen ilyen a természetünk jó kis és néha nem kis viták keveredtek ki mióta eszemet tudom.
Minden más családra lehet igaz hogy pártok mellett kikötve vitáznak, a mai világban.
Nekünk nem kellett hozzá párt se lényeg az összecsapás volt.
És jól esett mindenkinek
Ha meg nem jutottunk dűlőre mi is vertük az asztalt de másképp: Nekiálltunk kártyázni és ott ment az blatt.Vertük a blattot legalábbis ez volt a neve a kártyázásnak
er nimmt sich klein Blatt vor den Mund
 
Dehogy csinál világpolitikát! Legfeljebb ideológusként, de világpolitikát világpolitikai tényezők csinálnak. Jelenleg már az EU sem világpolitikai tényező, nemhogy Magyarország. Orbán csak védekezik, mivel egy valóban világpolitikai tényező nemzetállamok nélküli világot akar teremteni Európában.
No azért megint igaztalan (csúsztatás füllentés hazugság)egy része amit írsz azét mégis csak világpolitikai tényező az EU ha nem is annyira mint az USA meg Kína és Oroszország
De mégis sok és nagy területre kihat cselekedete és döntése
Az EU és EU-n kívüli kereskedelem elég jelentős
.Nem vált azzá ami akart lenni eredeti elképzelés.
A második, tévedés Orbánnak nincs ideológiája
Amit tesz az ideológia nélküli rögtönzés a túlélésért.
És kizárólag pártja túléléséért a hatalomban maradásért
Ezt teszi a második Orbán kormány óta.
Az ideológiái cseréje pont ezt mutatja
Egy maradt meg a hatalom óhajtása és mások kiszorítása.
És ebből az egészből csak Ő profitál.
Az ország nem.
A nemzet állam az nem lesz az lefutott ahhoz más kor kell
világkereskedelem határokon átjárhatás, ménkaserő csere esetén tehát amikor nincs vasfüggöny vagy valami akadályozó tényező
Ekkor már nem lehet
Ahhoz más kor kellett.
Ez vissza már nem megy.
a globalizáció ellentéte a totál bezárkózás esetén lehetne
De hülye te sem vagy hogy elhidd az nem Albánia Enver Hodzsa állapotra vinne

izolacionista politikájának következményeképp hazája elszigetelődött és infrastrukturálisan-életszínvonalban évtizedekre elmaradt Európától.
300px-HOD%C5%BDA_druh%C3%A1_m%C3%ADza.jpg

És arra ép elméjű ember nem megy önként.

Aki meg oda akarná vinni azt agyonütné.
Totál bezárkózás önellátás

Amit elért és nagy fejlődés volt:
Albán állampolgár nem utazhatott külföldre, nem rendelkezhetett személygépkocsival, televízióval. Jóllehet, rengeteg energiát, pénzt és erőt fektettek a valójában agrár jellegű ország gazdaságtalan iparosításába, a falvakban bevezették a villanyt, gyakorlatilag megszűnt az írástudatlanság és a korábban áldatlan egészségügyi helyzet is sokat javult.
Az Egyesült Államok ellem Ő is fő harcot hirdetett sok sok betonbunkert csináltatott ma is állnak megnézheted​
Totál bezárkózás önellátás
a történelemben volt ilyen termelési mód.
Nem a piacra termeltek hanem önellátás volt
magad faragtad ekédet.
Magad faragtad asztalodat, bútorodat etted a kecsketejet.
Ha tehéntejet akartál akkor már kiléptél az önellátásból a cserekereskedelem kialakulásával
De még mindég nem volt semmid még Trabantod még sokolod sem.
a Robinson crosoe nemzet állam volt
míg nem jöttek a kenukkal az emberevők
Onnan már megjelent az első migráns-menekült
És kevert kultúra lett.
 
Utoljára módosítva:
Dehogy csinál világpolitikát! Legfeljebb ideológusként, de világpolitikát világpolitikai tényezők csinálnak. Jelenleg már az EU sem világpolitikai tényező, nemhogy Magyarország. Orbán csak védekezik, mivel egy valóban világpolitikai tényező nemzetállamok nélküli világot akar teremteni Európában.
Mindenki utál bennünket a környéken. EU fedél nélkül kemény sorsunk lenne.
 
Tulajdonképpen mi a frászért tartja valaki vonzónak a nemzetállam gondolatát?! Akárhogyis töröm a fejemet rajta, semmiképp se vagyok képes megérteni, mi a jó abban! Egyetlen mellette szóló érvet találtam csak, ami kissé felfogható ép ésszel: a pasas lusta nyelvet tanulni, és fél ha nem nemzetállamról lesz szó, elveszti az „anyanyelvét”, és muszáj lesz tanulnia! De ez hülyeség, mert ha akár e pillanatban egy másodperc alatt is létrejönne az egyesült Európa, és azonnal megszavaznának egyetlen közös nyelvet, az akkor se lenne egyeduralkodóvá, szóval bőségesen kitartanának a nemzeti nyelvek még a most élő generáció kihalásáig, sőt alig kétséges hogy még minimum 2-3 további generációig is!

Tehát mi a frász az ami egyesek szemében annyira vonzóvá teszi a nemzetállam gondolatát?!
 
Utoljára módosítva:
És ez mind remek és haladó lépés amit boldogan üdvözölnék, csak:

1. Bár már látnám hogy megvalósul!
2. Én még ennél is többet szeretnék.
Várj Jóska
Még azt se tudjuk miként működne a kétsebességes Európa
első lépésként nem lenne felzárkóztatási támogató pénzfolyam
Nos akkor ez olyan úszni tanítás lenne mint a bedobott úszni nem tudó
vagy megtanulsz vagy belefulladsz
Nem lenne miből sokat lopni.
De versenyképes vállalat se lenne
(Ami most sincs)
Ez nem Európa ez a gyenge teljes kihasználása lenne
Pont mint a rendszerváltáskor.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Kostenszky Valéria wrote on Olaszné Kovács Andrea's profile.
Helló! (Gábor vagyok.)
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást

Statisztikák

Témák
38,182
Üzenet
4,813,787
Tagok
616,443
Legújabb tagunk
csinosuli
Oldal tetejére