"Orbán Viktor már nem tolerálható tovább magyar kormányfőként"

„Orbán Viktor már nem tolerálható tovább magyar kormányfőként” – szögezi le az a Washingtonban megjelent írás, amelynek szerzője Radványi Miklós, akinek a nevéhez fűződik az Orbán és nyolc társa ellen a Magnitsky törvény keretében született beadvány. Annak sorsáról ebben a cikkében is olvashatunk.

Szerinte egyébként Donald Trumpot a most távozó illetékes helyettes államtitkár és a budapesti amerikai nagykövet félrevezették, nekik is köszönhetően nem jutott az elnök megfelelő információkhoz arról, mi folyik Magyarországon. Hosszú cikkében végigveszi az Orbán-rezsim ártalmas politikáját, rosszindulatú daganathoz hasonlítva azt. Megpróbál választ találni a kérdésre, hogy miért tűri ezt Magyarország, míg végül eljut odáig, hogy nemzeti skizofrénia alakult ki a magyarokban.

A cikk azonban nem csak ennyi: tanácsokat, javaslatokat is megfogalmaz a cél érdekében. Az pedig nem más, mint hogy Orbán tűnjön el a politikai porondról despota és rasszista illiberális demokráciájával egyetemben.


45963.jpg


„Az Egyesült Államoknak tovább kell lépnie „az Orbán-kormány támadása alatt lévő univerzális szabadságjogok és demokratikus normák megvédésén”, és mindent meg kell tennie a kormány megváltoztatásáért, akár már a 2022-es magyarországi választások előtt is, de legkésőbb akkor. Első lépésként a külügy- és a pénzügyminiszternek alkalmaznia kell a globális Magnitsky törvényt Orbán Viktor, a családtagjai és legközelebbálló társaival szemben” – szögezi le „A magyar skizofrénia kezelése” című írás, amely most jelent meg a magát az emberi jogokért küzdő, a korrupció elleni harcot folytatóként aposztrofáló, jobbközép értékeket követő Frontiers of Freedom, washingtoni székhelyű szervezet honlapján. Kilenc magyar állampolgárt, közte Orbánt érinti az a beadvány, amelyet tavaly márciusban a Frontiers of Freedom nyújtott be a két miniszternek – emlékeztet a cikk (Megj: a beadványról és az érintett törvényről részletesebben olvashatnak keretes írásunkban.)

A magyar származású, évtizedek óta az USA-ban élő, jogász végzettségű, magát racionális republikánusnak tartó politikai tanácsadó Radványi Miklós által jegyzett írás leszögezi, hogy Donald Trump elnöknek meg kell fontolnia szankciók bevezetését Orbán Viktorral és nyolc másik magyar állampolgárral (Lázár János, Rogán Antal, Polt Péter, Matolcsy György, Orbán Győző, Lévai Anikó, Mészáros Lőrinc, Tiborcz István) szemben. És végül be kell fagyasztani ezeknek a magánszemélyeknek a bankszámláit bárhol is bukkannak a nyomukra a világon, s ugyanezt tenni részben vagy egészben az ő tulajdonukban lévő bankszámlákkal is. Az ott lévő pénzeket a magyar emberektől lopták el, s vissza kell nekik szolgáltatni – szögezi le az írás.

Nem tolerálható tovább, hogy Orbán Viktor és klikkje átlépte a határvonalat. Orbán nem hajlandó jó partnerként viselkedni, teret enged az orosz és a kínai beavatkozásnak, ez pedig már veszélyezteti a NATO és az EU egységét és hatékonyságát. Éppen itt az ideje annak, hogy Orbán és cinkosai teret adjanak a politikusok új generációjának, amelynek tagjai nem korrumpálhatók, elkötelezettek egy demokratikus Magyarország kiépítése mellett, s lojális partnerei a NATO-nak és az Európai Uniónak – áll a cikk végkövetkeztetésében.

Hosszú elemzés végén jut el idáig a szerző, aki a többi között leszögezi: már jóval korábban szükség lett volna a Sargentini-jelentés megszavazására és a három amerikai szenátor január 25-i határozatának az elfogadására, amely felszólítja Trump elnököt „az Orbán-kormány által megtámadott univerzális szabadságjogok és a demokratikus normák megvédésére”.

Sajnos az egymást követő amerikai vezetés kevés figyelmet szentelt a mindkét szervezetben egyre burjánzó rosszindulatú tumorra. A most távozó, az európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes államtitkár A. Wess Mitchell totális kudarc volt, sikertelenül próbálta meg lecsendesíteni Orbánt, s hasonlóképpen az új budapesti amerikai nagykövet, a magyar ügyekben teljesen tapasztalatlan és ismeret nélküli ügyetlen amatőr, David Cornstein is úgy döntött, hogy hazudni fog a magyar helyzetről, s nem létezőként cáfolja a kormány legfelsőbb köreit érintő korrupcióról szóló szóbeszédet, s azt állítva, hogy Magyarország igazi demokrácia. Így azután Donald Trump és az adminisztrációja nem kapott pontos információkat Orbánról és a magyarországi helyzetről.

De hát hogyan válhatott a szovjet blokk legvidámabb barakkjából az EU legelnyomóbb és legkorruptabb országa?” – teszi el a kérdést a szerző, aki úgy látja, hogy a válasz részben a viharos magyar történelemben, részben a megkövesedett magyar politikai kultúrában, részben pedig a magyar emberek pszichéjében keresendő. Magyarország mindig is a külföldi hódítók és a nemzetet felszabadítani akarók sikertelen kísérletei között vergődött, s a magyarok a külföldi urak és a szabadságvágyuk között őrlődtek, így pedig soha nem alakulhatott ki egy pozitív politikai kultúra. Ez vezetett el a nemzeti skizofréniáig. A magyarok az évszázadok során elveszítették a kollektív és egyéni felelősségérzetüket saját sorsuk iránt és ennek nyomán megszűntek tisztelni a politikusokat és egymást.

A rendszerváltás után már az első Orbán-kormány megmutatta az autokratikus és a szégyenérzet nélküli végtelen korrupciós hajlamait. Orbán azután ellenzékben könyörtelen destruktív politikai erővé alakította a pártját. 2010-ben ismét hatalomra kerülve pedig a mindent átható és romboló korrupció mellett Orbán politikája és moralitása egy megosztott és intoleráns társadalommá változtatta a magyart, s sikeresen szított gyűlöletet, különösen a rabló zsidók ellen. Valójában Orbán „illiberális demokráciája” despota és rasszista. A despotizmus a gazdaságban is érvényesül: a piacgazdaság és a kormányzati kontroll közül ez utóbbit választotta. Az elszámoltatás teljes hiánya a korrupció elburjánzását eredményezte. Több kötetnyit kitöltene Orbán főben járó politikai, gazdasági, társadalmi, kulturális és morális vétségeinek a rögzítése, röviden: a demokrácia , a jogállamiság és a piacgazdaság megszűnt létezni, s ami talán még ennél is figyelmeztetőbb: Orbán ma már az Európai Unió és a NATO egységének a megsemmisítését célozza, hogy elfedje rezsimjének bűnözői jellegét.

Magyarország, a rosszindulatú daganat már áttéteket képzett Az EU Közép- és Kelet-Európa tagországaiban, Olaszországban, Ausztriában és Spanyolországban. Semlegességről álmodozva Orbán egyre közelebb kerül Oroszországhoz és Kínához, s láthatóan készen áll még több kárt okozni a NATO és az EU egységének. A szomszédos országokban – közte Ukrajnában – élő magyar kisebbséget politikai túszként kihasználva újabb dózis rasszizmussal fertőzi meg a többnemzetiségű szövetségeseket. A kétoldalú védelmi együttműködési megállapodás (Defense Cooperation in Armaments, DCA) aláírásának az elutasítása egyenesen megdöbbentő. Mindezen okok miatt Orbán Viktort már nem tolerálható magyar kormányfőként.

A beadvány és a törvény
A Frontiers of Freedom nevű, washingtoni székhelyű szervezet nyújtotta be tavaly márciusban a beadványt, amelyben Orbán Viktor és további nyolc, Orbán családtagja, politikus és szűk körének tagja ellen kér szankciókat a feltételezett – és több oldalra rúgó forrás-felsorolással nyomatékosított – korrupciós tevékenység és az emberi jogok megsértésére irányuló cselekmények miatt. Teszi ezt a 2016 decemberében megszületett Global Magnitsky Törvény keretében.

A Global Magnitsky Act hatálya az emberi jogok megsértése mellett kiterjed a súlyos korrupciós ügybe keveredő kormányzati tisztségviselőkre és társaikra, valamint a pénzmosásra is, ha jogellenes a forrás, vagy eltitkolják a jövedelmeket az illetékes adóhatóságok elől. Az úgynevezett Magnitsky listára felkerülőktől megtagadják a belépést az USA területére, bármely, az Egyesült Államokban lévő tulajdonukat elkobozzák, s tilos bármely amerikai érdekeltségű pénzintézetnek kapcsolatot tartania velük. A listára magánszemélyek éppen úgy felkerülhetnek, mint szervezetek. Ajánlásokat civil szervezetektől is befogadnak, ezekről a pénzügy- és a külügyminisztérium dönt, nem ritkán kompletten benyújtott „vádanyagok” alapján.

Szerző: N. Vadász Zsuzsa
 
Előbb gondolkodjunk el egy régebbi USA lépés sikerén vagy sikertelenségén
Beavatkozás persze hogy mindég volt és lesz is.
a hatásosságát kell nézni
Legutoljára volt a NAV Ildikóval kapcsolatos
Kormányszintű korrupcióra való figyelemfelhívó lépés
Kitiltottak egy listán jó pár Fideszest
Egy látszó eredmény van
A Vida ildikó már nincs ott.
De hogy a NAV működése most milyen nem tudom.
Ha azok a világhíres ÁFA csalások megszűntek akkor jó.
Nézzünk máss régi beavatkozásokat szankciókat komoly nemzetközi porondon: embargók pénz befagyasztás
A Kuba elleni embargó 1962 óta sikert ért-e el?
Mert Castro meghalt 2008 ban 2006 tól már visszavonult
2014 ben visszavonták az embargót
Ennek az embargónak nem volt látványos hatása Castrora
Nézzük a pénzbefagyasztást
Ez a terrorszervezeteknél hatásos volt
Na hogy Orbán rezsimre milyen hatással lesz nem tudom
Ő betétjeikre vonatkozik:
Lázár János, Rogán Antal, Polt Péter, Matolcsy György, Orbán Győző, Lévai Anikó, Mészáros Lőrinc és Tiborcz István
Ezekről csak egy két emberke állítja hogy nem lopnak
Orbán Viktor és további nyolc, Orbán családtagja, politikus és szűk körének tagja ellen
Figyelmeztetésnek jó de nem okoz semlegesítést
Igen rajtuk kívüli pénzmosók óvatosabbak lesznek minden téren
De a komolyabb intést a Néppártiak tudnák.
Az teszi súlytalanná.
 
Utoljára módosítva:
Valami nagyon zavaros, szakértő urak segítségét kérném.
Radványi Miklós, akinek a nevéhez fűződik az Orbán és nyolc társa ellen a Magnitsky törvény keretében született beadvány tavaly márciusban kifejezi aggodalmait ... áprilisban óriási többséggel újraválasztják az általa kritizált kormányt és még az amerikai elnök is gratulál a magyar kormányfőnek ... nem ez a kronológiai sorrend?
 
Előbb gondolkodjunk el egy régebbi USA lépés sikerén vagy sikertelenségén
Beavatkozás persze hogy mindég volt és lesz is.
a hatásosságát kell nézni
Legutoljára volt a NAV Ildikóval kapcsolatos
Kormányszintű korrupcióra való figyelemfelhívó lépés
Kitiltottak egy listán jó pár Fideszest
Egy látszó eredmény van
A Vida ildikó már nincs ott.

és az ellenzék tüntetésein résztvevő amerikai ügyvivőt (aki így gerjesztette a feszültséget kétoldalú kapcsolatokban), André Goodfriend -et is fenékenbillentették.... és soha nem tudtuk meg, hogy tulajdonképpen kiket tiltottak ki (tehát lehet hogy senkit) és miért.
 
Utoljára módosítva:
Hagyjad mar abba ezt az oriasi tobbseget amivel ujra valasztottak.........mindenki tudja hogy keszult el ez az oriasi tobbseg .
Nyilvan a gratulacio azonnali a valasztasi csalasok reklamalasok meg utana folyamatosan erkeztek.
Miert gondolod hogy kivancsiak vagyunk a kormany propagandara? Szajkozod itt , fizetnek ezert neked?
 
és az ellenzék tüntetésein résztvevő amerikai ügyvivőt, André Goodfriend -et is fenékenbillentették.... és soha nem tudtuk meg, hogy tulajdonképpen kiket tiltottak ki és miért.
Már megint csipásan ébredtél
Én nem Goodfriend beszéltem
És fenékbe billentésnek sincs idetartozása
A lista (szankció) hatásosságát nézegettem.
Ha van mondandód ahhoz előbb megérted mit mondok vagy elmondod idézés nélkül
Még azt se mondtam mi halandók ismerjük e a tartalmát Annyit írtam Vida Ildikó már nincs ott
De hogy jobb lett-e a NAV nem tudom
Ez a szankciók hatásosságáról szólt
Nem másról
Mellékesen mondom a nevek megvannak találgatás szintjén
A többit lenyelte kormányunk.Mert ide elküldték
De volt kiszivárgás
 
Hagyjad mar abba ezt az oriasi tobbseget amivel ujra valasztottak.........mindenki tudja hogy keszult el ez az oriasi tobbseg .
Nyilvan a gratulacio azonnali a valasztasi csalasok reklamalasok meg utana folyamatosan erkeztek.
Miert gondolod hogy kivancsiak vagyunk a kormany propagandara? Szajkozod itt , fizetnek ezert neked?

Melitta, nincs valami olyan passzus a CH szabályzatában, hogy gyermekkorúak nem regisztrálhatnak ide? Mert ha van, akkor ezt a fickót erre hivatkozva illene már bannolni. Nyilvánvaló ugyanis hogy nem nagykorú, mert felnőtt ember ennyire mint ő, nem hihet már a mesékben...
 
Ha van mondandód ahhoz előbb megérted mit mondok vagy elmondod idézés nélkül
Még azt se mondtam mi halandók ismerjük e a tartalmát Annyit írtam Vida Ildikó már nincs ott
De hogy jobb lett-e a NAV nem tudom
Ez a szankciók hatásosságáról szólt
Nem másról
Mellékesen mondom a nevek megvannak találgatás szintjén
A többit lenyelte kormányunk.Mert ide elküldték
De volt kiszivárgás

akkor nem tudod, hogy mit írtál... tehát beidézem:
"
Legutoljára volt a NAV Ildikóval kapcsolatos
Kormányszintű korrupcióra való figyelemfelhívó lépés
Kitiltottak egy listán jó pár Fideszest
Egy látszó eredmény van
A Vida ildikó már nincs ott."

erre válaszoltam, hogy több eredménye is van Kitiltós Goodfriend akciójának.
 
Melitta, nincs valami olyan passzus a CH szabályzatában, hogy gyermekkorúak nem regisztrálhatnak ide? Mert ha van, akkor ezt a fickót erre hivatkozva illene már bannolni. Nyilvánvaló ugyanis hogy nem nagykorú, mert felnőtt ember ennyire mint ő, nem hihet már a mesékben...

de konkrétan mi nem tetszik, vagy mi nem valós a fentebbi három hozzászólásomban? hadd korrigáljam, ha tévedtem.
 
Melitta, nincs valami olyan passzus a CH szabályzatában, hogy gyermekkorúak nem regisztrálhatnak ide? Mert ha van, akkor ezt a fickót erre hivatkozva illene már bannolni. Nyilvánvaló ugyanis hogy nem nagykorú, mert felnőtt ember ennyire mint ő, nem hihet már a mesékben...
Nem hisz a mesékben de fizetik érte simogatással buksiját
Az idezúdított fidesz-trollok közé tartozik.
Akik egy-része önkéntes más része fizetett
 
erre válaszoltam, hogy több eredménye is van Kitiltós Goodfriend akciójának.
Nem mondtad mi az eredménye
Mert a Goodfriend tüntetésen résztvételt mondtad
És a visszahívást
E kettő okát persze nem tudjuk
Mint magánember részt vesz tüntetésen.Vagy nem mint magán de ember ez se feltétlen oka
Nem feltétlen oka a visszahívásnak az okot nem tudod csak csúsztattál
Úgy csúsztattad mintha nem kormányügyben cselekedett volna a kitiltó lista létrehozója és közreadója
Az eredménytpedig a NAV Ildikó leváltását meg se említetted
Ha most még úgy is megvizsgáljuk a kitiltási listát mint Amerikában már jól tudott magyar kormányszintű bűnözés.
De megkérdezi okosan valaki akkor miért nem léptek többet nagyobbat az már érdekes
De mindenképpem előjáték volt az akkori a mostanira.
Mindjárt hozok egy írást miért halogatták a dolgot.
Az is fontos
Miként történik a világpolitika
Ez közepesen megvilágítja:
Mint írja, a kormányfő nem hajlandó jó partnerként viselkedni, teret enged az orosz és kínai terjeszkedésnek, ez pedig már a NATO és az EU egységét veszélyezteti. Radványi szerint emiatt nem csak hogy jól tették, hogy megszavazták az EP-ben a Sargentini-jelentést,

de egyenesen el is késtek vele, már jóval korábban meg kellett volna tenniük.

Az aktuálpolitikai helyzet elemzése mellett arra is kitér, hogy mi vezethetett Orbán illiberalizmusának kiépüléséig.
Ez szerinte a magyarok történelméből eredő politikai kulturális hiányosságokból fakad, és abból, hogy az évszázadok alatt elvesztették kollektív és egyéni felelősségérzetüket a saját sorsuk iránt.

A szervezet írása és korábban az amerikai kormányzatnak beadott, a Global Magnitsky Act-re alapozó beadványa különösen rossz időpontban jöhet Orbánéknak, miután, ahogy arról mi is beszámoltunk, az utóbbi időben egyre feszültebb légkör alakult ki az Egyesült Államok és Magyarország között. Nemrég három demokrata szenátor még határozati javaslatot is benyújtott az amerikai törvényhozásnak, melyben el kívánták ítélni a magyar kabinetet. Mindezek fényében érdekes, hogy Orbán vajon miről tárgyalt tegnap reggel David Cornstein amerikai nagykövettel, a hírek szerint ugyanis saját otthonában, soron kívül fogadta a diplomatát.
https://pestibulvar.hu/2019/02/02/e...-befagyasztatnak-orban-es-felesege-szamlajat/
Szerintem ott a mondat: de el is késtek vele
És én teszem hozzá
Közben volt egy elnökválasztás
2015-ben távozott Vida Ildikó és átszervezték a NAV-t
Az Obama távozott jött más elnök.
Az új adminisztráció és Trump 2017-ben került oda
És előbb megengedő tapogatódzók voltak Orbánnal és Európával
Mostanra érett meg a Kitiltási lista előzmény hogy komolyabban vegyék.
 
Utoljára módosítva:
Nem hisz a mesékben de fizetik érte simogatással buksiját
Az idezúdított fidesz-trollok közé tartozik.
Akik egy-része önkéntes más része fizetett
Nem értem -bár abszolút jellemző az oldal "szellemiségére"- , hogy lehet ilyen nyilvánvaló képtelenséget leírni.
"idezúdított fidesz trollok" ?? Gyakorlatilag a kutya sem kommentel itt 139-en meg a helyi bólogató jánosokon kívül.
 
Nem mondtad mi az eredménye
Mert a Goodfriend tüntetésen résztvételt mondtad
És a visszahívást

Előbb ezt a Goodfriend -es ügyet kellene tisztázni mert nem tartozik szorosan a fórum témájához.
A NAV -os Ildikó feljelentést tett André Goodfriend ellen és ennek hatására indult eljárás az ügyvivő ellen, ez is hozzájárulhatott a hazarendeléséhez. Azzal hogy az első sorban részt vett az ellenzék tüntetésén gerjesztette a feszültséget kétoldalú kapcsolatainkban és az is hozzájárulhatott a hazarendeléséhez.
 
Nem értem -bár abszolút jellemző az oldal "szellemiségére"- , hogy lehet ilyen nyilvánvaló képtelenséget leírni.
"idezúdított fidesz trollok" ?? Gyakorlatilag a kutya sem kommentel itt 139-en meg a helyi bólogató jánosokon kívül.
Te most jöttment olvasd el mit írt a szócsőről az illetékes.
A trollhadviselés se új gondolom ismered
Az meg hogy kin látszik a kormányszócső azt épp úgy észre lehet venni mint az egy kézben lévő megyei lapok cikk másolatai
ilyen a troll is
Nincs saját fogalmazású mondata.
szócső gramofon ismétli hajszálra a brossúrát
 
A NAV -os Ildikó feljelentést tett André Goodfriend ellen és ennek hatására indult eljárás az ügyvivő ellen, ez is hozzájárulhatott a hazarendeléséhez. Azzal hogy az első sorban részt vett az ellenzék tüntetésén gerjesztette a feszültséget kétoldalú kapcsolatainkban és az is hozzájárulhatott a hazarendeléséhez.
Na most az eleje is feltételes
De nem hihető
Majd pont azért hívnak haza egy kormánytisztviselőt mert bebizonyosodott korrupt vezető feljelentést tesz
ilyen vádak visszavádak ezrei szoktak lenni
Ez nem
Más inkább
De a nevekről:
2015 Német Zsolt külügyi bizottság elnöke a hat személy közül legalább ötöt ismer. Ezt mondta akkor
Tehát hogy nincs név az nem igaz.
A magyar kormány nyelte le.
És hogy visszatérjünk a mára: Kettővel feljebb megírtam ez az akkorinak a folytatása csak közben jött Colleen Bell
És lett egy elnökváltás

Aki előbb még csendben figyelte mi történik.
Mostan azt írják kár volt eddig várni.
 
Nincs saját fogalmazású mondata.
szócső gramofon ismétli hajszálra a brossúrát

már ne haragudj, de a hozzászólásaidban mi az eredeti, amit például nem hallhattam az esti RTL KLUB vagy ATV híradóban .... örülnék a néhány példának, amire azt mondhatnám ez igen, ilyen szemszögből még nem vizsgálta senki a témát.
De térjünk vissza a lényeghez ... Radványi Miklós -hoz, mond valami újat, vagy csupán ismétli az ellenzéki jelszavakat, habár kifelejtette a gázszerelőt, pedig már tavaly a válsztások előtt téma volt.
 
Utoljára módosítva:
ez az üzeneted egy leterelés mellékszál nem más mint megakasztása a témának.
Pedig ott vannak a saját fogalmazású dolgok
A NAV Ildikó és a mára megérett ügy kapcsolata
Tudnak a korrupciós ügyekről akkor is tudtak.
Kérdés miért nem történt tovább semmi
Ezt is megírtam:
Trumpnak előbb udvarolt Orbán
Az meg várakozással nézte a magyar néppel mit tesz!
Az ellopott pénzekkel mi lesz.
Mostanra náluk is betelt a pohár.
És én ott kezdtem mai a témához írást: #3
Nem csak az a kérdés ez beavatkozás-e.
hisz az mindég van ez is politika
Hanem azt néztem hatásosak-e?
mint pl az embargó, a pénzbefagyasztások, a kitiltások?
 
Utoljára módosítva:
Mostanra náluk is betelt a pohár.

ezt nem értem ... az amerikai nagykövet nyilatkozott valamit? Az amerikai külügyminiszter nyilatkozott valamit?

És én ott kezdtem mai a témához írást: #3
Nem csak az a kérdés ez beavatkozás-e.
hisz az mindég van ez is politika
Hanem azt néztem hatásosak-e?
mint pl az embargó, a pénzbefagyasztások, a kitiltások?

Az, hogy mennyire hatásosak szerintem a célországtól is függ. Magyarország estében szerintem nem válik be, hogy csak elég pénzt kell pumpálni az ellenzékbe, elég tüntetőt kell megfizetni, és máris kész a kormányváltás.... ez nem Ukrajna.
 
Kérném, hogy maradjunk a témánál és kerüljük a személyeskedést!
Előbb ezt a Goodfriend -es ügyet kellene tisztázni mert nem tartozik szorosan a fórum témájához.
A NAV -os Ildikó feljelentést tett André Goodfriend ellen és ennek hatására indult eljárás az ügyvivő ellen, ez is hozzájárulhatott a hazarendeléséhez. Azzal hogy az első sorban részt vett az ellenzék tüntetésén gerjesztette a feszültséget kétoldalú kapcsolatainkban és az is hozzájárulhatott a hazarendeléséhez.
Azért, hogy segítsek elvarrni ezt a szálat:
Goodfriend úr másfél év után hazatért és jelenleg a kügyügyük e diplomáciai részlegének igazgatója, tehát, ha fel is jelentették, csak a feljelentő karrierje tört meg.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,149
Tagok
615,634
Legújabb tagunk
verenicebraga
Oldal tetejére