Orbán Viktort úgy alázta meg egy szlovákiai magyar diplomata, ahogy rég nem tette senki

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Március 11.

Melitta - 2018 Március 11, 22:31
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  "Amit Ön pénteken előadott, az még csak nem is dilettáns kommentár, hanem a szomszéd országban történtek célzatos bevonása a magyarországi választási kampányba...Ön megsértett minden szlovákiai becsületes állampolgárt" - írta Petőcz Kálmán politológus, diplomata.

  „Soros György és hálózata minden alkalmat megragadnak, hogy megbuktassák azokat a kormányokat, amelyek ellenállnak a bevándorlásnak” – kommentálta Orbán Viktor miniszterelnök a szlovák belpolitikai válságot pénteken a közmédiának.

  Mint arról beszámoltunk, Szlovákiában az után alakult ki belpolitikai válság, hogy otthonában meggyilkoltak egy oknyomozó újságírót, Ján Kuciakot és barátnőjét. A gyilkosság után lemondott a szlovák kulturális miniszter, Andrej Kiska köztársasági elnök pedig felvetette az előrehozott választásokat is. Az újságíró utolsó, befejezetlen írásában az olasz calabriai maffiához, a 'Ndranghetához állítólag közel álló személyek Szlovákiában való megjelenésével, kapcsolati hálózatukkal és politikai kötődéseikkel foglalkozik, az írás az utóbbiak között említ különböző, Robert Fico kormánypártjához közel álló és annak tartott személyeket is.

  Orbán pénteken arról beszélt, hogy Szlovákiának ma olyan kormánya van, amely ellenáll a bevándorlásnak, nem akar bevándorlóországot csinálni a saját hazájából, de szerinte az ilyen miniszterelnököket könyörtelenül támadták és támadni is fogják Soros György szervezetei.

  Ezek után vasárnap jelent meg a pozsonyi Új szóban Petőcz Kálmán politológus, politikus, diplomata Levél Orbán Viktornak című írása, amely így kezdődik:

  Tisztelt Miniszterelnök Úr! Kedves Orbán Viktor!

  Szeretném Önt nagyon szépen megkérni, hogy ne avatkozzon bele Szlovákia belügyeibe, főleg nem olyan szerencsétlen és buta módon, ahogy azt pénteken a közmédiában tette.

  Petőcz a levelében így fogalmaz: „Sajnos, azzal kell kezdenem, hogy amit Ön pénteken előadott, az még csak nem is dilettáns kommentár, hanem a szomszéd országban történtek célzatos bevonása a magyarországi választási kampányba. Ön nagyon jól tudja, hogy sem Soros Györgynek, sem egyéb „nyugati imperialistáknak” ahhoz, hogy Szlovákiában az emberek fel vannak háborodva és tüntetnek, semmi köze nincs”.

  A politológus kitér a szlovákiai tüntetések okára, a korrupciós maffiára, amely kilopta az emberek segge alól a fél országot, és ellehetetlenítette a gyerekeik jövőjét. „Önnek nincs egyetlen jó szava sem, amellyel együttérzését fejezné ki a két meggyilkolt fiatal és hozzátartozóik iránt? Önnek ebben a nehéz pillanatban is csak „sorosozásra” és „migráncsozásra” futja?” – teszi fel a kérdés a meggyilkolt újságíróra és annak barátnőjére utalva, majd Orbánnak a tüntetőkre vonatkoztatható szavaira kitérve kijelenti:

  Ön megsértett minden szlovákiai becsületes állampolgárt, aki végre egy igazságos jogállamban, félelem nélkül szeretne élni.

  Ezek után így fejezi be: „Lehet, hogy Magyarországon sorosozással és migránsozással még (egyszer) lehet választást nyerni. Szlovákiában pillanatnyilag biztos hogy nem. Az emberek többsége ennek nem dől be. Nekem Önnel, tisztelt miniszterelnök úr, egyébként személyesen semmi bajom nincs. Sőt, szívesen idézem vissza azokat a pillanatokat, amikor Ön fiatal demokrataként, 1989 júniusában gyújtó hangú beszédet mondott a Hősök terén, vagy amikor 1992-ben az akkori pártját felvették a Liberális Internacionáléba, és Önt Európa egyik legígéretesebb fiatal politikusaként tisztelték és ünnepelték. Remélem, azért még Ön is emlékszik azokra az időkre.
  HVG
  szlovakok.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Március 11.

  1. tornando
   tornando
   Én hozzáteszem: Se más országéba
   Lehetőleg vegyen vissza mindenből aminél túlértékel a saját lehetőségeit
   És kár haragosokat ellen szövetségesként gerjeszteni
   Tudjuk jól érezi magát különböző botrányokban
   Kéne már egy kis csend a békés egymás mellett élésre
   Van itthon is építeni való amihez béke kell
   Az ország útjai tele vannak kátyúkkal például
   De már tűrhetetlenül
   Egy kis kiváló építési bemutatót kérünk.
   Utoljára módosítva: 2018 Március 12
   ladybug7spots, kipling és Melitta kedveli ezt.
  2. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Egyszer azt mondta a NagyFehér Főnök:-"ha észreveszed, hogy döglötta ló alattad, szállj le róla!"
   Nem kéne neki szólni?:rolleyes:
  3. osso
   osso
   Pedig az idézet mondat ami ami annyira mellebvágta a politológus urat, mintha elhangzott volna a román, macedón és egyéb kormányok nyilatkozataiban is, mikor a kormányellenes tüntetések szervezését, finanszírozását emlegetik.
   Csodálkozom, hogy eddig még nem hallotta ezt az állítást.
  4. cat34
   cat34
   Lehet, hogy nem csak Lázárnak kellene "pihennie" Hódmezővásárhely és Bécs után, hanem Orbánnak is.:p
   ladybug7spots, kipling és Melitta kedveli ezt.
  5. tornando
   tornando
   Azt beszélik a gonosz gyalázkodó nyelvek Éppen Ausztriába jár kúra-pihenésre
  6. szu22
   szu22
   Miért kell ilyen arrogánsan viselkedni mindenkivel, ez a stílus Mo-án még 1-2 ezer embernél elmegy, de már a többség itt sem vevő rá. Majd meglátjuk április 8-án, addig úgyis csak ilyeneket hallhatunk.
  7. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Grazba ?...;)
  8. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Én mást láttam meg ebben a hírben (azt, hogy ovi mindenbe beleszól és hülyeséget, összevész akivel csak tud, már régen megszoktam)....ami a lényeg ebben a hírben számomra, hogy a szlovák emberek tömegével tüntetnek a korrupció, az országuk szétlopása ellen.
   Ők gondolkodnak és nem tűrnek birka módra.
   varázsdoboz kedveli ezt.
  9. tornando
   tornando
   Én nem mondtam hasonlót valamire mert nem igazolt a Graz
   Se az hogy piért
   pletykaként szájról szájra terjed
   Mint Hunor Magor
  10. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Mondtam én, hogy mondtad ? ÉN mondtam.
  11. tornando
   tornando
  12. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Akadj le rólam légyszi, ha nincs humorod, arról nem én tehetek.
   Persze én vagyok a hülye, minek szólok hozzád.
  13. tornando
   tornando
   Még te mondod nekem hogy nincs humorom
   Te meg ezt az abszurd humort nem vetted:
   El kell magyarázni mitől abszurd (képtelen,lehetetlen)?
   Amúgy volt egy mondatod most is amire az mondom úgy van (ez is abszurd ez se fog tetszeni)A nagybetűtől a vesszőig(másképp meg se találná)
   Utoljára módosítva: 2018 Március 13
  14. cat34
   cat34
   Én viszont azt látom ebben a hírben, hogy OV szennyes (Elios) ügye helyett erről beszélünk/beszélnek. Jó kis terelés, hogy a hülye magyar nehogy még a végén ötletet kapjon és kimenjen az utcára a szlovákokhoz hasonlóan.
  15. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Persze, ez is benne van, bár a sorosozás és a migráncsozás mindig bejövős ebből a szempontból.

Megosztás