Orbánnal nem közösködnek Washingtonban

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 Október 30.

Melitta - 2016 Október 30, 02:54
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Külön ünnepségen emlékeztek meg az 1956-os forradalom 60. évfordulójáról a Magyarországgal foglalkozó legfontosabb amerikai döntéshozók és véleményformálók - írta a Facebookon a Népszabadság szerkesztősége.

  Ebből szerintük az derült ki, hogy Washingtonnak Magyarországgal semmi baja, a gond az Orbán-kormánnyal van. Az eseményt Charles Gati, a Johns Hopkins egyetem professzora, Thomas Melia, a külügyminisztérium egykori helyettes államtitkára és Simonyi András, hazánk egykori washingtoni nagykövete szervezte.

  Mindez erős diplomáciai jelzés Budapestnek, hiszen az amerikai külügyminisztérium hazánkkal foglalkozó munkatársai mind távol maradtak a washingtoni magyar nagykövetség által múlt héten megrendezett évfordulós fogadásról. Az amerikai külügyminisztérium még ez utóbbi esemény előtt kiszivárogtatta a Politico egyik külsős szerzőjének: Victoria Nuland külügyi államtitkár és ma már a külügy segélyezési hivatalában, a USAID-ben dolgozó Melia azért nem mentek el a követségi fogadásra, mert nem akarják, hogy ezt a magyar kormány úgy "adja el" később, hogy támogatják politikáját.

  Nuland, férjével, a neves konzervatív újságíró Robert Kagannal együtt elment a külön eseményre, amelynek az volt a célja: ellensúlyozza az Orbán-kormány egyoldalú, a történelmet elferdítő '56-os megemlékezéseit. A szervezők szerint a magyar kormány úgy állítja be a forradalmat, mintha az Orbán Viktor populista, büszkén vállaltan illiberális, nyugat-ellenes kormányának előzménye lett volna. Charles Gati az eseményen elmondott beszédében hangsúlyozta: ez nem igaz, hiszen az '56-os forradalmárok a szovjet uralom ellen harcoltak.

  Az eseményen számtalan neves személyiség jelent meg: a legendás külpolitikai elemző Zbigniew Brzezinski, Pal Maleter Jr. (az ’56-os vértanú, Maléter Pál fia), Sushma Palmer (Mark Palmer egykori budapesti amerikai nagykövet özvegye), Hoyt Yee és Rob Berschinski helyettes külügyi államtitkárok, Andre Goodfriend, a budapesti követség egykori ügyvivője, Jackson Diehl, a Washigton Post véleményrovatának helyettes szerkesztője és Carl Gershman, a demokráciák fejlődését támogató National Endowment for Democracy elnöke. Ott volt Povl Bang-Jensen fia és lánya is - ő volt az a dán diplomata, aki 1959-es, máig tisztázatlan haláláig az ENSZ-ben az '56-os forradalom ügyét tárgyaló bizottság másodtitkára volt, és nem volt hajlandó elárulni a bizottság előtt tanúskodó több száz magyar kilétét, hogy otthon maradt családjukat védje.

  http://www.atv.hu/videok/video-20161028-charles-gati

  Time.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 Október 30.

  1. sae15w
   sae15w
   Minek örülne mr. Charles Gati ... ezeket még 2012 -ben vizionálta
   http://hvg.hu/itthon/20120111_charles_gati_orban

   szerinte vannak lehetőségek arra, hogy a kormányt - ha lehet, demokratikus módon, ha nem lehet, másképpen - elmozdítsák, néhány ötlet:
   ..... görög és az olasz helyzethez hasonlóan az Orbán-Matolcsy párost és támogatóikat lemondatják, ha folytatódik a nyugati javaslatok, kritikák dacos, irracionális elutasítása jöhet a polgárháború

   ez a forgatökönyv 2012- ből való .... ki tudja azóta milyen támogatókat szerzett mik a legújabb ötletek.
   A többi szervező se különb
   Utoljára módosítva: 2016 Október 30
   analema, njulianna, cdurmol és 1 másik tag kedveli ezt.
  2. Soproni Ede
   Soproni Ede
   Sae, lásd Ukrajnát vagy az " arab tavaszt";)
   analema, sae15w és cdurmol kedveli ezt.
  3. victorvacendak
   victorvacendak
   Egyrészt az urkrajnában történtek és az arab tavasz között semmilyen hasonlóság nincs, másrészt Mo-n ki a fene kezdene harcolni? A mostani ellenzék biztosan nem. Háborús szervezkedés meg valódi utcai összecsapás csak a jobb-szélsőjobb részéről volt eddig is. A mostani ellenzék szavazói legfeljebb megint nem mennek el szavazni (más kérdés, hogy ezzel sem maguknak tesznek szívességet).
   setni és Melitta kedveli ezt.
  4. sae15w
   sae15w
   azért az USA -nak jókora haszna van mindenütt ... zavarosban lehet jól halászni, veszik a fegyvereket, aztán meg az ujjáépítés is pár százmilliárd dollár lesz. Egy kis idézet:

   Alina Romanovszki, az Egyesült Államok külügyminisztériumának Európa, Eurázsia és Közép-Ázsia régióiért felelős koordinátora kiemelte, a legfontosabb, hogy az Egyesült Államok kész segíteni abban, hogy Ukrajna energetikai szempontból függetlenné váljon Oroszországtól, igaz ehhez át kell alakítani a gázpiacot, amihez viszont pénzre, sok pénzre van szüksége Kijevnek. Még szerencse, hogy Washington, illetve a Világbank, a Nemzetközi Valutaalap (IMF), valamint az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) ezer örömmel finanszírozza az ukrán reformokat.
   Soproni Ede kedveli ezt.
  5. victorvacendak
   victorvacendak
   Jó, de magát a krízist nem az USA idézte elő, tehát a két abszolút más. Nem Amerika a probléma Ukrajnában.
  6. csincsili
   csincsili
   Orbánt elmozdítani? Megmondta: "csak egyszer nyerjünk de nagyon" és nyertek mi meg nyelünk. Igen, 1956-ban az oroszok ellen lázadtak fel, de szegény utókor a végén azt hiszi az ufók ellen harcoltunk, annyi hazugsággal tömik tele a fejüket. Most feszülten figyeljük az amerikai elnökválasztást, Orbánnak nem mindegy ki nyeri el az elnöki széket.
   setni és Soproni Ede kedveli ezt.
  7. pi20000101
   pi20000101
   Sokan közösködnének vele - az anyagi nehézségük cipelésében.
  8. CahuNzi
   CahuNzi
   Ez azért elég otromba húzás az USA részéről. Magyarország - egyelőre még a brüsszeli "nagyfiúk" szerint is - demokrácia. Tehát jogilag semmi alapja nincs semmilyen más országnak, szervezetnek, "csoportosulásnak", "gittegyletnek" izomkodni.
   Az pedig, hogy ki mit mesél, lát, vél "bele" valamibe, teljesen szubjektív.
   Még az a szerencse, hogy Orbánon kívül egyetlen populista politikus sincs a földön. Pláne nem a fejlett demokráciákban.
   Tiszta mázli, hogy Trump és Clinton egyáltalán nem populista!
   :)
   Ja!
   Hogy is volt azzal a bizonyos Teller levéllel? Amit meghamisított a Népszabadság!? Ennyit a Népszabadság megbízható és hiteles információiról. :dr_31:

   Aztán azért azt se felejtsük el, hogy a nyugat szépen szarban hagyta a magyar forradalmárokat. Hitegették őket, hogy már jön a felmentő sereg, hogy tartsanak ki, mindjárt jön a NATO meg az ENSZ. Aztán .... na szóval az oda... Szépen odadobták MO-ot a SzU-nak. :dr_123:
   Soproni Ede kedveli ezt.
  9. CahuNzi
   CahuNzi
   Az USA számára valószínűleg az volt a mintaszerű demokrácia, amikor hivatalosan a BM (Kuncze volt a belügyminiszter, nyilvánvaló, miért csinálta) kiadta az állásfoglalást, közleményt, hogy az AVH-nál nem volt soha semmilyen kínzás. Bravó! Emiatt egy Ausztráliába menekült volt AVH-s hóhért nem tartóztattak le, nem indítottak büntető pert ellene.
   Persze, akkor demokrácia volt, kőkemény! :)
   setni és Soproni Ede kedveli ezt.
  10. setni
   setni
   Mikor hitegették őket?
   Nem oda dobták hanem a világháborúban megegyeztek sztálinnal a befolyási övezetekben...
   Nem kívül kell keresni a probléma okozókat hanem itthon.
   Melitta kedveli ezt.
  11. Soproni Ede
   Soproni Ede
   Setni , 56-ban hittegettek bennünket , én magam hallottam a rádióba amikor mondták az "elvtársak " odaátról , hogy tartsatok ki testvérek mert itt állunk a határnál !! De gondolom Te biztosan jobban tudod , tehát ezzen nem vitatkozok , amugy az igaz , hogy eladtak bennünket és mint a többi "szocialista" országot odadobtak koncnak Sztalinnak , ha jól tudom ez talán még Jaltában csinálták . Aztán kik vagy kik okozták a problémát ? A kulákok akiknek lesöpörték a padlását ?
  12. setni
   setni
   Amit én olvastam az hogy az USA nem volt felkészülve 56-ra. Nem is akartak be avatkozni hisz nem volt felfegyverzett magyar csapatuk.
   Kik okozták?
   Nos a világháborús vezetés az okozta az egészet. Tehetetlenségek sorozatban.

Megosztás