Orosz katonai repülőgépeket tartóztattak fel az amerikai és a kanadai légtér közelében

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Amerikai és kanadai harci gépek orosz katonai repülőgépeket tartóztattak fel a héten a két ország légterének közelében – közölte pénteken egy amerikai katonai szóvivő.

Az amerikai-kanadai Észak-amerikai Légtérvédelmi Parancsnokság (NORAD) közlése szerint szerdán Alaszkától nyugatra hat orosz repülőgép hatolt be az Egyesült Államok légterén kívüli amerikai légvédelmi azonosító övezetbe.

Két Alaszkában állomásozó F-22-es vadászgép a NORAD utasítására beazonosított és elfogott (feltartóztatott) két IL-78-as tankergépet, két Mig-31-es vadászgépet és két Tu-95-ös hadászati bombázót
Csütörtökön kanadai vadászgépek két Tu-95-ös bombázót fogtak el a kanadai légvédelmi azonosító övezetben. Az orosz gépek nem lépték át sem a kanadai, sem az amerikai légtér határát.

John Cornelio, a NORAD és az Északi Parancsnokság (NORTHCOM) szóvivője szerint az Egyesült Államok ezeket az incidenseket nem tekinti fenyegetésnek. Orosz hadgyakorlatok idején az elmúlt öt év alatt több mint 50 hasonló eset történt.

Az amerikai média mégis kiemelten foglalkozott az incidensekkel amiatt, hogy az Egyesült Államok és Oroszország között megnőtt a feszültség az ukrajnai válság miatt, és mert a héten Washingtonban és Ottawában járt Petro Porosenko ukrán elnök.
(MTI)

IL-78-as tankergépet.jpg
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusztok,
nem tudom ez most mit akar jelenteni ? Most átlépték a határt vagy sem ? Ha nem lépték át akkor mi a baj , tudomásom szerint ezt mind a két fél hasonlókép gyakorolja nem ? A jó multkoriban egy Amerikai gép volt nem csak az Orosz határon amely utána Svédországban landolt , de lehet tévedek . ;)
 

swatura2

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezek pontosan olyan tapogatózások, mint amilyeneket bankrablás előtt csinálnak az 'arra hivatottak.' Az ellenfél, vagy lehetséges célpont reakcióit, reakcióidejét igyekeznek kideríteni arra az esetre, ha netán éles akciót követelne meg a felsőbb vezetés. Az, hogy a média ennyire felfújja a dolgot, az pedig azért van, mert a hagyományoknak megfelelően az amerikai felsőbb vezetés már most arra kondícionálja a lakosság kritikus tömegét, hogy ha kell, önként és dalolva vágjanak majd bele a lecsóba. Illetve a húsdarálóba. Ilyenkor mindig azok a 10-12 évvel ezelőtt megjelent számítógépes, konzolos játékok jutnak az eszembe, amelyek története szerint kitört a háború a fejlett Nyugat és torz orosz-kínai szövetség között, hogy aztán a játékos nyugodtan irthassa a képernyőn keresztül a vadkelet barbárjait. Értsd: a kondícionálás nem az ukrán válsággal kezdődött, hanem pontosan úgy, ahogyan a legtöbb kocsmai verekedés: a másik visszaütött.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Szervusztok,
nem tudom ez most mit akar jelenteni ? Most átlépték a határt vagy sem ? Ha nem lépték át akkor mi a baj , tudomásom szerint ezt mind a két fél hasonlókép gyakorolja nem ? A jó multkoriban egy Amerikai gép volt nem csak az Orosz határon amely utána Svédországban landolt , de lehet tévedek . ;)
-
nem tudom ez most mit akar jelenteni ?
-
Ez azt jelenti, hogy a közvéleményt érdekli a dolog, tudni kell mit csinál a légierö békeidöben ha már egyszer fizetjük öket. :)
Téged is érdekel ki áll a kertkapud elött vagy nem?
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusz Ernoe ,
figyelj csak felöllem az egész Kölni Karnevals Verein állhat a keritésem elött , mert engem az sem érdekel . De arról ha ezt mind a két fél praktizálja miért nem irnak , ha mondjuk egy NATO vagy más repülögép mondjuk a Kinai légteret figyelgeti . Nemi aktust nem akartam irni mert az olyan parázna tudod :)
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Hogyne irnának az ujságok arrol, hogy ha Amerikai gépek repülnek más ország fölé.
A legismertebb Khrushchov fellépése az UN ban, amikor cipövel verte az asztalt az U2 lelövése után.
Személyes sértésnek találta az esetet.
-
11243.jpg
 

Varsényi Tamás Viktor

Állandó Tag
Állandó Tag
Bakker! Lehet, hogy eltévedtek. A kihallgatás így hangozhatott :"Na Szerjózsa, akkor hogy is volt ez a bevetés? Hááát az úúúgy volt, hogy franc sem gondolta, hogy azaz erdő már nem a mienk! Másenkának is ugyan ilyen fenyők vannak a kertjében! Tehetek Én róla, hogy túlcsúsztam egy kicsit? Olyan gyorsak ezek a repülő gépek. Bár feltűnt, hogy fogy az üzem anyag, de azért kérettem oda a tankereket. Mondták, hogy várni kell egy kicsit, mert épp velemi bombázókat töltenek fel. Na hát így volt ez parancsnok elvtárs."
 

giud80

Tag
szerintetek meddig fajulnak el a dolgok? Kell egy ujabb vilaghaborutol felnunk?
Szerintem Putyin felaldozna az egesz orosz nepet... De tudjuk, hogy az Amerikaiak a gazdasagi jolet (lasd koolaj) erdekeben tettek meg haborus lepeseket a multban is.
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusz Ernoe ,
Te megint összetéveszted a Szezont a fazonnal , vagy valami másabbal Hruscsov esetében ! Az U2 kérlek tudomásom szerint egy Kémrepülögép volt melyett még az Orosz területen löttek le , vagy ? Itt meg arról irnak , hogy a légtéren kivüli azonositási hely . Most akkor miröl folyik a vita nem értem . Most bent voltak a légtérben vagy sem ? Nem kell a lökött dumma . Ez most nem Iraki teherautó Vegyibombával , meg Kuwaiti elsöszülött inkubátor . De nem is MH17 ;)
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Tudomásom szerint határon kívül, de már az ellenőrzött (early warning) légtérben fogták el őket.
Csak a civilek számára az "elfogás" olyannak tűnik, mint amikor a betörét elkapják és bilincsbe verik a rendőrök. Ez hasonlít, de azért jócskán eltér. Előfordulhat, hogy elromlott műszerei miatt vakon repül egy gép pl. Ezért a géppár egyike az "elfogandó gép" hátába kerül, a másik meg mellérepül és nemzetközi jelzésekkel tudatja, hogy gáz van - már, ha a rádión nem tudnak kommunikálni.
Maga az eset olyannyira nem ritka, hogy már a "80-as években a szovjetek is készítettek hasonló tartalmú filmeket. Csak eddig nem volt ukrán válság és Kanada nem támogatta az ukrán kormányt ennyire explicit módon.
Tehát határt nem sértettek, csak addig merészkedtek, amíg lehet. A sajtónak ez viszont elég. Magyar lapokban helyenként olyan vad címmel jelent meg írás erről, hogy csak néztem, mint Rozi a moziban.
 
Utoljára módosítva:

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusztok ,
na most kiváncsi vagyok a sajtóra. Mától megkezdte az Amerikai légierö Sziria bombázását !? Most ez akkor mi a szössz ? Eltévedtek ?
 
Oldal tetejére