Hírek Oroszország és a NATO közti háborúvá fajulhat a konfliktus

A NATO vezetője aggodalmának adott hangot, hogy az ukrajnai harcok háborúvá szélesedhetnek Oroszország és a védelmi szövetség között − írta meg a The Independent.


Ha a dolgok rosszul alakulnak, annak szörnyen rossz vége lehet. Ez egy szörnyű háború Ukrajnában. Olyan háború is, amely a NATO és Oroszország közötti háborúvá fajulhat. Mindennap azon dolgozunk, hogy ezt elkerüljük

− mondta Jens Stoltenberg az NRK norvég műsorszolgáltatónak nyilatkozva.


Stoltenberg, Norvégia volt miniszterelnöke az interjúban azt mondta, hogy „kétségtelen, hogy lehetséges egy teljes körű háború”, hozzátéve, hogy fontos elkerülni egy olyan konfliktust, amely több európai országot érint.

A Kreml szerint a NATO is a konfliktus része​


A Kreml többször is azzal vádolta a NATO-szövetségeseket, hogy a konfliktus részesévé váltak azáltal, hogy fegyverekkel látják el Ukrajnát, kiképzik csapatait és katonai hírszerzési információkat adnak az orosz erők elleni támadásokhoz.


Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken videokapcsolaton keresztül több volt szovjet ország védelmi és biztonsági vezetőjéhez intézett beszédében ismét azzal vádolta a Nyugatot, hogy Ukrajnát eszközként használja országa ellen.


A Nyugat hosszú éveken át szégyentelenül kihasználta erőforrásait, népirtásra és terrorra buzdított a Donbaszban, és gyakorlatilag gyarmattá változtatta az országot. Most pedig cinikusan ágyútölteléknek, Oroszország elleni faltörő kosnak használja az ukrán népet azzal, hogy továbbra is fegyverekkel és lőszerrel látja el Ukrajnát, zsoldosokat küld, és öngyilkos pályára állítja az országot

Kovács Ferenc

1670679980487.png




 
Azért legyunk oszinték: Filatov megszolalasa erosen hajaz a zaporozsjei kozakok szultannak irt levelére.
A stilus ugyan az.
Tuti ismeri, ott van a fejében!

Ugyan az a teljesen tiszteletlen, lesajnalo hang, mint mikor nem egy orszag miniszterelnokerol beszel, hanem egy ivocimborat szolit meg vodkazas kozben.
Egy mindennapi ember talan megengedhet ilyet maganak, de egy felelos vezeto el kell gondolkodjopn!%
Ha nem tetszik neki amit Orban mondott, szamtalan egyeb stilisztikai elem állt volna elotte!

Most mar tenyleg az lesz az elfogadott, hogy barki megengedheti maganak "felhivatalosan" hogy igy beszeljen egy miniszterelnokkel?
A napokban tiltotta ki az MLSZ a nagymagyarorszagot ábrázolo molinokat a stadionokbol. Erre válasz lehet hogy egy nepet megprobal megalazni?
"Először is, te ribancarcú, nem a mi földünk a senkiföldje, hanem a tiétek. Több ezer éve élünk itt, és mi nem az Urálról jöttünk le."
". A trianoni szerződés végül is csak büntetés volt a történelmi brutalitásotokért. Harmadszor, a kegyetlenkedéseitek, a folyamatos vágy, hogy a zsarnokok kedvében járjatok minden világháborúban, történelmi páriává avatott titeket"

Ez lenne a megbékélésre valo vagy?
Ezek a mondatok nap mint nap elhangzanak az ukrajnai magyarsag részére. Azt hinni, hogy ez csak válasz valamire naivsag!
Te kétszer is értelemszerűen az írtad nekem, hogy könnyen jár a szám egy kényelmes fotelban ülve Svájcból.
Ezt most nálad is így van. Nem bombázzák kőrbe a kényelmes fotelecskéd.
Így könnyű illemtanárnak lenni.
 
Utoljára módosítva:
Amugy, jelzésértékü, hogy Sztálingrád 80. évfordulóját mennyire felértékelik az oroszok.
Az elnök ott van Volgográdban, élöben adja az orosz TV a beszélgetését fiatalokkal.

Tartottak egy gyözelmi parádét is.
Tenor: németek..... nem volt elég egyszer a zakó?

Putin utal is arra, hogy német keresztes páncélosok ismét orosz földön vannak.

S a médiájuk persze tüzeli az Nagy Honvédö Háborúval a népeket.
 
Utoljára módosítva:
Tartottak egy gyözelmi parádét is.
Tenor: németek..... nem volt elég egyszer a zakó?

Putin utal is arra, hogy német keresztes páncélosok ismét orosz földön vannak.

S a médiájuk persze tüzeli az Nagy Honvédö Háborúval a népeket.
Nos az új helyzetben, érthető hogy történelmi emlékezetük,ami egyébként sem felejt
Az hogy most nem pont ugyanarról van szó,szemükben mindegy.
Megtámadottságot érzékelnek.
Van ilyen is és el nem fogja ismeri, hogy Ő az agresszor.
De a világ másik fele sem ismeri fel mit tesz_: az az olajat locsolgat a tűzre.
Hogy mit kéne tennie én meg nem mondom.(de az látszik amit tesz nem csillapít)
A hibás most már mind a 3 fél.
Nézzünk csak rá kicsit. Érte e molesztálás a NATO-t orosz résztől?
Mégis azzal van fenyegetve.
Hisz a tagországok fegyverszállításai beavatkozásai.Ezt a hatást keltik.
A németek neve pedig vörös posztó bármikor.
 
Utoljára módosítva:
Hogy mit kéne tennie én meg nem mondom.(de az látszik amit tesz nem csillapít)
Mivel mást nem tudsz látni, hiszen nincs olyan lehetőség hogy visszapörgessük az időt és most ne adjunk az ukránoknak segítséget és megnézzük mi lesz...
Ha az sem jönne be akkor meg újból csináljunk...de, mit is??
(ha akarsz hallani hasonlatot tudok mondani ..pl. 1938. szeptember 29-én írta alá Münchenben azt a többoldalú nemzetközi megállapodást Németország, Nagy-Britannia, Franciaország és Olaszország, amelynek következménye Csehszlovákia felosztása lett. és béke lett??? )
 
Kedd reggel az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara frissített jelentést tett közzé a fronton történtekről, mely szerint Oroszország továbbra is öt irányban kísérel meg offenzívát.
Napok óta véres harcok dúlnak Vuhledárnál. Igor Konasenkov altábornagy beszámolója alapján az orosz csapatok jelentős eredményeket értek el a térségben.
Ezzel szemben az ukránok hatalmas orosz veszteségekről számoltak be.
A Conflict Armament Research (CAR) brit nyomozócsoport tájékoztatása szerint az Ukrajnában bevetett iráni Shahed–131, Shahed–136 és Mohajer–6 drónok 82 százaléka tartalmazott amerikai gyártmányú chipeket, félvezetőket és egyéb alkatrészeket. Ugyanakkor a legtöbb nyugati cég – amelyeknek az alkatrészeit iráni drónokban találták – a háború kezdete óta tagadja az alkatrészek közvetlen értékesítését Oroszországnak, Iránnak vagy Belarusznak.
Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter elmondta, hogy a behívók utcán való osztogatására amiatt van szükség, mivel az ukrán fegyveres erőknek pótolniuk kell a fronton keletkezett veszteségeket − írta meg a KárpátHír.
 
Szerhij Haidáj, Luhanszk tartomány ukrajnai kormányzója számolt be arról, hogy egyre több orosz tartalékos és felszerelés érkezik a régióba, és az is látható, hogy spórolnak a lőszerrel, készülve a nagyobb offenzívára. Szerinte az előkészítés még nagyjából 10 napig fog tartani, de február 15 után bármikor megindulhat a támadás.

Ukrajna tavaszra tervez egy nagyobb offenzívát az elvesztett területeik visszafoglalására, de egyelőre még várnak a nyugattól kapott nagyobb hatótávolságú rakétákra és harckocsikra. (Reuters)
 
Pár szó az orosz dezinformációkról...
Hogyan lesz okmányérvényesítésből orosz propaganda?
Videó kering a neten, amely szerint az ukránok 16-17 éves srácot az utcán "mozgósítanak" a háborúba. Ez már ott sántít, hogy kiskorúakat tilos besorozni és nincsenek gyerek katonák az ukrán hadseregben, még egyetlen esetet se tudtak produkálni az oroszok, sőt nem is állította hivatalosan Moszkva. Persze a propagandára fogékonyakat ez a legkevésbé se érdekli. Nézzük a konkrétumokat.
Az egészből a kora igaz és valóban történt utcai intézkedés. Az esetről kiderült, hogy a srácnak problémái voltak az irataival (elmulasztott valamilyen regisztrációt), a család nem reagált a hatóságok levelére, a telefonhívására, sőt ajtót se nyitottak, ezért az utcán történt az intézkedés, amely keretében online érvényesítették a problémás iratot (kikockázták a kameraképet a cáfolathoz), majd útjára engedték.
Tehát szó sem volt mozgósításról, viszont a propagandisták jó lehetőséget láttak bene a dezinformációra. Már régebben kiderült, hogy az oroszoknak óriási, fizetett troll serege van a Tik-Tokon (és más platformokon is). Egyébkén azért vállalják be a legátlátszóbb félrevezető propagandát is, mert 1: a cáfolata 3-4X annyi energiát igényel, mint a hazugság legyártása, 2 a cáfolat sokkal kevesebb embert ér el, mint a "felháborító" állítás.
 
Eltávozás ...Kijev felé félúton...
1675772935283.png
 
A kommunista Munkáspárt „Békét Oroszországgal! Le a háborúval! Le az inflációval!" címmel tartott tiltakozó gyűlést hétfőn a Nyugati pályaudvarnál. A riportunk megjelenése után írt egy olvasónk, szerinte az orosz zászlót tartó egyik férfi a szélsőjobboldali Mi Hazánk országgyűlési képviselőjelöltje volt a 2022-es választáson. „Úgy látszik, szereti a szélsőségeket” - írta.
( A Mi Hazánk nem tudott volna saját ÉljenPutyin-tüntetést szervezni? Vagy nem engedték meg nekik? )
 
Egy másik topicban felvetett témára egy verzio:

Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró szerdán megjelent cikke szerint az amerikai haditengerészet búvárai tavaly júniusban robbanószerkezeteket helyeztek el az Északi Áramlat 2 gázvezeték alatt. Állítása szerint a műveletről szóló döntést Joe Biden hozta meg.
Az amerikai haditengerészet búvárai a Baltops hadgyakorlat leple alatt tavaly júniusban robbanószerkezeteket helyeztek el az Északi Áramlat 2 gázvezeték alatt – állítja Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró szerdán megjelent cikkében.
Mint írta, a műveletről szóló döntést személyesen Joe Biden amerikai elnök hozta meg, miután kilenc hónapon át tárgyalt a nemzetbiztonsággal foglalkozó kormányzati tisztviselőkkel, többek között Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadóval, Antony Blinken külügyminiszterrel, valamint Victoria Nuland politikai ügyekért felelős államtitkárral.
Az újságíró szerint az amerikai haditengerészet azt javasolta, hogy tengeralattjáróval robbantsák fel a gázvezetéket, az amerikai légierő pedig azt fontolgatta, hogy repülőgépről, egy távdetonátorral ellátott bombát dobjanak le. Állítólag
a fő kérdés nem az volt, hogy végrehajtsák-e a műveletet, hanem hogy hogyan lehet úgy kivitelezni, hogy ne maradjon nyoma
– írta Hersh egy meg nem nevezett, a művelet tervezéséről közvetlen tudomással bíró forrásra hivatkozva. Az újságíró megkeresésére válaszolva
A FEHÉR HÁZ ÉS A CIA ILLETÉKESEI KATEGORIKUSAN TAGADTÁK AZ INFORMÁCIÓT

 
Egy másik topicban felvetett témára egy verzio:

Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró szerdán megjelent cikke szerint az amerikai haditengerészet búvárai tavaly júniusban robbanószerkezeteket helyeztek el az Északi Áramlat 2 gázvezeték alatt. Állítása szerint a műveletről szóló döntést Joe Biden hozta meg.
Az amerikai haditengerészet búvárai a Baltops hadgyakorlat leple alatt tavaly júniusban robbanószerkezeteket helyeztek el az Északi Áramlat 2 gázvezeték alatt – állítja Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró szerdán megjelent cikkében.
Mint írta, a műveletről szóló döntést személyesen Joe Biden amerikai elnök hozta meg, miután kilenc hónapon át tárgyalt a nemzetbiztonsággal foglalkozó kormányzati tisztviselőkkel, többek között Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadóval, Antony Blinken külügyminiszterrel, valamint Victoria Nuland politikai ügyekért felelős államtitkárral.
Az újságíró szerint az amerikai haditengerészet azt javasolta, hogy tengeralattjáróval robbantsák fel a gázvezetéket, az amerikai légierő pedig azt fontolgatta, hogy repülőgépről, egy távdetonátorral ellátott bombát dobjanak le. Állítólag

– írta Hersh egy meg nem nevezett, a művelet tervezéséről közvetlen tudomással bíró forrásra hivatkozva. Az újságíró megkeresésére válaszolva
A FEHÉR HÁZ ÉS A CIA ILLETÉKESEI KATEGORIKUSAN TAGADTÁK AZ INFORMÁCIÓT

Biztos az a bajod,hogy neked nem szoltak.
 
Egy másik topicban felvetett témára egy verzio:

Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró szerdán megjelent cikke szerint az amerikai haditengerészet búvárai tavaly júniusban robbanószerkezeteket helyeztek el az Északi Áramlat 2 gázvezeték alatt. Állítása szerint a műveletről szóló döntést Joe Biden hozta meg.
Az amerikai haditengerészet búvárai a Baltops hadgyakorlat leple alatt tavaly júniusban robbanószerkezeteket helyeztek el az Északi Áramlat 2 gázvezeték alatt – állítja Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró szerdán megjelent cikkében.
Mint írta, a műveletről szóló döntést személyesen Joe Biden amerikai elnök hozta meg, miután kilenc hónapon át tárgyalt a nemzetbiztonsággal foglalkozó kormányzati tisztviselőkkel, többek között Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadóval, Antony Blinken külügyminiszterrel, valamint Victoria Nuland politikai ügyekért felelős államtitkárral.
Az újságíró szerint az amerikai haditengerészet azt javasolta, hogy tengeralattjáróval robbantsák fel a gázvezetéket, az amerikai légierő pedig azt fontolgatta, hogy repülőgépről, egy távdetonátorral ellátott bombát dobjanak le. Állítólag

– írta Hersh egy meg nem nevezett, a művelet tervezéséről közvetlen tudomással bíró forrásra hivatkozva. Az újságíró megkeresésére válaszolva
A FEHÉR HÁZ ÉS A CIA ILLETÉKESEI KATEGORIKUSAN TAGADTÁK AZ INFORMÁCIÓT

Kérdéses, hogy a tényfeltáró, leleplező újságíróból nem e összeesküvési teorétikus lett.
 
Mo, hova tartozik? Kirugtak rengeteg katonat, nem maradt mas mint a bokorugrok, es csak atkell setalnod az oroszokhoz. Biztos nem fognak feltartoztatni.
 
Hangsulyoztom a HA szot!
Ugyan akkor egy Pulitzer dijas tenyfeltáro ujságirorol van szo, nem egy elmeháborodottrol


...Most tehát az a helyzet, hogy úgy vitatkoznak erről a történetről világszerte, hogy leginkább Hersh évtizedekkel ezelőtti érdemei azok, amik hitelesítik, mások számára pedig pont, hogy az utóbbi évekbeli, megalapozatlan sztorijai kérdőjelezik meg azt....


Még a "kezemettűzbeteszemérte" szeriőz és stockkonzervativ
"Neue Zürcher Zeitung" szerint is a 85 éves Hersh az utóbbi években sokat veszített hihetőségéből.
 
Utoljára módosítva:
...Most tehát az a helyzet, hogy úgy vitatkoznak erről a történetről világszerte, hogy leginkább Hersh évtizedekkel ezelőtti érdemei azok, amik hitelesítik, mások számára pedig pont, hogy az utóbbi évekbeli, megalapozatlan sztorijai kérdőjelezik meg azt....


Még a "kezemettűzbeteszemérte" szeriőz és stockkonzervativ
"Neue Zürcher Zeitung" szerint is a 85 éves Hersh az utóbbi években sokat veszített hihetőségéből.
Tokeletesen igaz!
Az az ember akinek volt vér a pucajaban ahhoz hogy kirobbantsa a My Lai-i meszarlast kapcsan az amerikai hadsereg felelosegerol szolo botranyt, az hiteltelen.
A 444.hu ujsagiroi azok akik élen járnak a hősiességben, az emberi jogok megvédésében alár az életuk árán is.
 
Tokeletesen igaz!
Az az ember akinek volt vér a pucajaban ahhoz hogy kirobbantsa a My Lai-i meszarlast kapcsan az amerikai hadsereg felelosegerol szolo botranyt, az hiteltelen.
A 444.hu ujsagiroi azok akik élen járnak a hősiességben, az emberi jogok megvédésében alár az életuk árán is.
Nem tudom hogy hallottál-e Mély torokrol, aki Bersteineknek adta a hireket.
Mark Felt is "egy" ember volt, de olyan pozicioban ahol volt átlátása az ugyben.
Itt is tul sok konkret informacio hangzott el.
Tul sok!
 
Tokeletesen igaz!
Az az ember akinek volt vér a pucajaban ahhoz hogy kirobbantsa a My Lai-i meszarlast kapcsan az amerikai hadsereg felelosegerol szolo botranyt, az hiteltelen.
A 444.hu ujsagiroi azok akik élen járnak a hősiességben, az emberi jogok megvédésében alár az életuk árán is.
A Magyar Nemzet és a többi lakájmédia sem a magyar emberek jogainak nagy harcosa.
A 444 valószínűleg a nyugati sajtóbol kopírozott…
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,095
Üzenet
4,794,946
Tagok
615,342
Legújabb tagunk
Kovács Lászlóné13
Oldal tetejére