Hírek Oroszország megtámadta Ukrajnát

  • Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök hajnalban elrendelte katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. Azt mondta, nem Ukrajna megszállása a cél, de szinte azonnal megindultak a támadások.
  • Több városból is légicsapásokról, tüzérségi támadásokról érkeztek hírek. Az ukrán határőrség szerint ezek után északról, keletről és délről is orosz katonai járművek hatoltak be.
  • Az orosz hadsereg szerint a katonai repülőtereket és a légvédelmi létesítményeket támadták, de Kijevben több lakóépület is megsérült.
  • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hadiállapotot vezetett be, és folyamatosan tárgyal a világ vezetőivel. „A világ velünk van” – írta.
  • Egyelőre nem tudni biztosat az áldozatok és sérültek számáról. Az ukrán rendőrség hét, a belügyminisztérium nyolc halálos áldozatról és kilenc sérültről számolt be.
  • Putyin a beszédében soha nem tapasztalt megtorlást ígért annak, aki kívülről be akarna avatkozni, és az atomarzenált is felemlegette.
  • Beszéltünk helyiekkel, az orosz határhoz közeli Harkivban pánik van, Kramatorszkban nyugalom. Kijevben sokan a metrókban keresnek menedéket, a kivezető utak beálltak.
  • Itt gyűjtöttük össze a videókat az orosz csapásokról, vonuló katonai konvojokról.

Márki-Zay Péterék 19 órától az orosz nagykövetség épülete előtt tüntetnek az orosz agresszió ellen




„Magyarország az Európai Unió és a NATO tagjaként el kell hogy ítélje Putyin elnök agresszióját Ukrajna ellen. Mi, az ellenzéki szövetség kiállunk Ukrajna területi integritása mellett és az orosz agresszió ellen, egyben az Ukrajnában élő magyar testvéreink védelmében” – fogalmazott Márki-Zay Péter a csütörtök délelőtti online sajtótájékoztatóján.
Az ellenzék azt követeli a magyar kormánytól, hogy függesszék fel Paks II. engedélyezési eljárását, és azonnali hatállyal utasítsák ki Magyarországról az orosz Nemzetközi Beruházási Bankot. Az Egységben Magyarországért csütörtök este 19 órára tüntetés szervez az orosz agresszió ellen. A tüntetés az orosz nagykövetség épülete előtt lesz – jelentette be Márki-Zay Péter.

Márki-Zay: A magyar miniszterelnök a Nyugat legnagyobb árulója, Putyin legfontosabb kitartottja




„1956-ban megtanultuk, milyen az, amikor egy független államot megszállnak az oroszok. Most a szemünk előtt történik ugyanez: Vlagyimir Putyin Oroszországa megtámadta Ukrajnát” – reagált az orosz támadás hírére Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje. „Tegnap Putyin kitartottja, Orbán Viktor még bennünket támadott azzal, ami a NATO álláspontja, ma pedig már kényszeresen ő is ugyanezt szajkózza a propagandáján keresztül. A megszokott szélkakas-tempó.”
Facebook-posztjában Márki-Zay számonkéri Orbánt, amiért a miniszterelnök még nem ítélte el az oroszok által indított háborút és Putyin lépéseit. „A magyar miniszterelnök nem más, mint a Nyugat legnagyobb árulója, Putyin legfontosabb kitartottja. Elítéljük az oroszok által indított háborút, kiállunk Ukrajna és a kárpátaljai magyarok mellett” – írja az ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Az ellenzék vezető politikusainak további reakcióit itt találja.

1645701286493.png
 
Oroszország megfenyegette Boszniát hogy jól gondolja meg hogy belép-e a NATO-ba.
“Ha be akarnak lépni valahová, az az országuk belügye. De más kérdés a mi reakciónk. Hogy mit várunk, azt Ukrajna példájával mutattuk meg. Ha fenyegetés támad, válaszolunk rá.”
 
Oroszország megfenyegette Boszniát hogy jól gondolja meg hogy belép-e a NATO-ba.
“Ha be akarnak lépni valahová, az az országuk belügye. De más kérdés a mi reakciónk. Hogy mit várunk, azt Ukrajna példájával mutattuk meg. Ha fenyegetés támad, válaszolunk rá.”
Az Eu tagsággal kapcsolatban egyet értek! De a NATO egy katonai szervezet, és aki kivureked rajta, mint oroszorszag is, joggal figyelmeztet mindenkit, hogy vigyazzatok, mert nem hunyom be a szemem.

A NATOT és az EU-t nem érdemes ilyenkor keverni, mert nagyon nem ugyan az!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Grobaix wrote on Xénaaharcoshercegnő's profile.
Ennyit tudok segíteni
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,129
Üzenet
4,801,973
Tagok
615,736
Legújabb tagunk
christophv32
Oldal tetejére