Pár hónap alatt teljesen lenullázta Orbán a saját imázsát

A plebejus miniszterelnök eljutott a luxus magánrepülőgépezésig és Nagy Imre megtagadásáig.

orban_chuck_norris.jpg

Nem csak a körülmények, a lelepeződések, de Orbán Viktor maga is tudatosan levedlette korábbi plebejus imázsát, mint valami gyík a korábbi bőrét.

A miniszterelnök most itt áll a szemünk előtt teljes diktátori pompájában: azt tehet, amit akar és nap mint nap vissza is él a hatalmával.
Nem véletlenül választottuk illusztrációnak a TEK-es, chuckos képet: míg a propaganda-imázsépítésnek szánta, addig pontosan kiütközik rajta Orbán valódi énje. Bemutat mindenkinek, harcol mindenkivel és azt hiszi, ő a győzte. Közben legbelül retteg attól, hogy vereséget szenved. De választhattuk volna a videót is a filmsztárral. Orbán sajnos elég rosszul hazudik angolul (is), de megpróbálta a politikai krédóját pár angol mondatba belesűríteni, amikor egy propagandavideó kedvéért Chuck Norrist furikázta Budapesten (kivételesen a TEK-es kékvillogós konvojt hátrahagyták):



„You know, I’m not coming form the elit… I come from a little village, 40 kilometers from here… nothing special”

– hazudja Chuck Norrisnak a politikus, a színész persze beveszi az egész jól megkonstruált Patyomkin-országot, élén a magát királynak képzelő kertitörpével.

Nézzük, hogy lett Orbán a legkisebb királyfiból Döbrögivé:

  1. Ő maga bontotta le a saját imázsát
A legkisebb királyfi, a nép egyszerű gyermeke sosem építene stadiont a háza mellé, EU-s támogatásokból kisvasutat a semmibe, csinálna magának külön állami testőrséget, lopná el a családjával együtt az ország pénzét, luxusrepülőzne naponta, vagy éppen nem költözne be a Várba és zavarná el onnan a kultúrát, meg a tudományt. Valószínűleg kevesen látják, de azért felhívjuk rá a figyelmet: ezek a lépések elképesztően irritálóak és tégláról téglára bontják le Orbán „szegény, falusi gyerek vagyok”-imázsát.

De nem csak a dőzsölés szembetűnő. A köpönyegforgatás akkor a legnyilvánvalóbb, ha elővesszük Orbán régi videóit, amiben a néphatalomról beszél, az elveiről beszél, a Soros-ösztöndíjáról beszél. Ez az ember azóta ezerszer megtagadta magát, hogy még több pénzhez és hatalomhoz jusson. A legutóbbi – egyébként teljesen felesleges – önmegtagadás a Nagy Imre-szobor elvitele volt a Kossuth térről. Ezzel Orbán a saját, ’89-es énjét tagadta meg, véglegesen. Ezzel a szimbolikus cselekedettel nem csak a saját magát tagadta meg, de az utóbbi harminc év demokratikus kezdeményezéseit is.

  1. Simicska elintézte neki, hogy folyamatosan legecizzék
„Orbán egy geci” – mondta a híres G-napon Simicska Lajos, a volt oligarcha és tolvajvezér a saját tettestársára. Ugyanezt a feliratot írta fel a plakátháború idején a saját hirdetőoszlopaira. Ez lett az utóbbi hetek ellenzéki tüntetéseinek egyik jelmondata, ha nem éppen a fő jelmondata. Márpedig senki se tudhatja jobban Orbánról, hogy kicsoda-micsoda, mint aki együtt építette fel vele a Nemzeti Együttlopás Rendszerét. A jelmondat annyira bevált, sőt, betalált hogy ebben sűrűsödik össze a rendszer minden kritikája.

  1. Az oknyomozó újságírók betettek neki
Míg a mexikói elnök eladta a saját elnöki repülőgépét, addig Orbánnak lassan öt van (három a Honvédségtől, meg egy pár az oligarcháitól). Aligha mondhatjuk egy miniszterlenökre, hogy nem az elit tagja, ha napi, heti rendszerességgel ül luxusrepülőkre, hogy megnézze a kedvenc focicsapata amúgy nézhetetlenül szar meccseit külföldön. Mindezt persze nem az ujjunkból szoptuk: az Átlátszó és a többi, a Párttól és a Kormánytól független újság derítette ki, fáradtságos munkával.

A harmadik kétharmados választási győzelem után a Fidesz háttérországa – az újkori arisztokrácia - látványosan vállalata fel a vagyonát és immunitását a törvényekkel szemben: Rogán Antaltól Tiborcz Istvánon át Mészáros Lőrincig mindenki visszatért az őt megillető helyre.

A képet még egy kicsit torzítja, hogy a Fidesz szeret a „demokráciára” hivatkozni – haha -, és a propaganda, meg a látszat miatt Orbánnak tűrnie kell, hogy a körülötte állók valamerre építsék az imázsát. Ugyanakkor mindent megtesz azért, hogy megmutassa a világnak, kicsoda is valójában. Meg akarja mutatni, hogy a szabályok felett áll, hogy mindent megtehet, hogy bárkinek ráléphet a tyúkszemére, hogy ő a leghatalmasabb. Ez a vágya pedig folyamatosan bontja le a „Magyarország megmentője, a legkisebb királyfi, a szegény parasztfiú a faluból”-imázsát. Nem lehet valaki a szegény parasztfiú, a nép egyszerű gyermeke, ha naponta nő a családja bankszámlája az országtól ellopott milliárdokkal.

Hogy mi következik mindebből?

1. Kiismerhetővé vált
Tudja róla mindenki, hogy szeret beleállni a konfliktusokba, hogy szereti megmutatni, ki a főnök és ő kicsoda valójában Ez pedig sebezhetővé teszi, hiszen a viselkedési profilja alapján megjósolható, hogy mit lép legközelebb, könnyű ellene stratégiát alkotni és könnyű csapdába csalni. Ha ellenzéki politikus lennék, bizonyosan kihasználnám ezt a gyenge pontját és hagynám, hogy tovább rombolja a saját imázsát.

2. Hiteltelenné vált
A másik - igen egyszerű - következtetésünk, hogy nem adhatja elő hitelesen tovább a legkisebb királyfi, a magyarok megmentője szerepet, amikor pontosan az ellenkezőjét cselekszi minden nap. A sameszai - Rogán, Habony, Gulyás, meg a többi kis gerinstelen - minden nap egyre lehetetlenebb, egyre nehezebb feladatot hajtanak végre: Orbánt be kell állítani a magyarok megmentőjének, a Kárpátok Géniuszának, a Migráncsölőnek. Azért egyre nehezebb, mert a körülmények se jók - nincsenek migráncsok, az ellenzéket hiába ütik, ha a padlón van. Kínjukban már csak azt tudták kitalálni, hogy Soros 2.0 Terv, ami valószínűleg a bekerül a Legrosszabb Politikai Marketing-ötletek gyűjteményébe. Ráadásul, ahogy azt megállapítottuk egy kicsit feljebb: Orbán maga is rombolja a saját imázsát. Chuck Norrisnak még elő lehet adni, hogy ő a Haza Megmentője, a Liberálisok Letörője, stb., stb., stb., de a lufi már kipukkadt. Egyre kevesebben hisznek neki.
 
Csak egy kérdés. Hány egyéni választókerületben nyert a mostani ellenzék?

Már bocsánat de milyen ellenzék? Olyan mint ellenzék nem létezik csak a média, sajtó nevezi így őket. Ők csak megtűrt lázadozok akik nem sok vizet zavarnak a történésekben amint ez látszik is. Egy tökös ellenzék már kisepregetett volna és még a pornak sem lenne nyoma. Csupán már csak egy rossz emlék lenne az egész vagy még az sem.
 
21 hittétel, amit Orbán Viktorral kapcsolatban fogalmaztak meg :D

Ugyan vicces mondatokról van szó, mégis visszaköszön belőlük a fanyar, szomorú magyar valóság. Megmutatjuk őket.
1. Amikor Orbán Viktor megszületett, egy vörös csillag hullt alá a felcsúti tanácsházáról.
2. Orbán Viktor 4 másodperc alatt rakja ki a Rubik kockát a szemhéjával, úgy, hogy közben nem is pislog.
3. Orbán Viktort nem a gravitáció tartja a földön, csak szeret néha gyalog járni.
4. Chuck Norris nem fél Orbán Viktortól, de azért a biztonság kedvéért ő is rá szavazott.
5. Orbán Viktornak nincs szüksége szövetségesekre. Ő maga a szövetség!
6. Orbán Viktor csak a magasságához képest alacsony.
7. 5 gyerekéből 3-at maga Orbán Viktor szült.
8. Orbán Viktor a felcsúti pályán egyszer leszúrt egy szögletzászlót, és amikor kihúzták, nagy sugárban tört fel a tej, a méz és a kánaán.
9. Orbán Viktor egyszer mosolyt fakasztott Áder Jánosból.

10. Orbán Viktor képes járni a tejbegrízen.
11. Orbán Viktor soha nem néz kérdőn, csak felkiáltón.
12. Orbán Viktor 2 000 000 magyar szót ismer fejből, de ennél jóval többet használ.
13. Orbán Viktor egyszer szembe találta magát egy vérengző kárpáti hegyi-jetivel, Állítólag két napig folyamatosan küzdöttek, mire Viktornak sikerült betörnie a fenevadat. A jeti később Kövér László néven vált ismertté.
14. Ha valami nem sikerül elsőre 2/3-dal, akkor Te nem vagy Viktor.
15. OV-nek nincs órája, mert Ő mondja meg mennyi az idő!
16. Orbán Viktor nem épít hidat. Orbán Viktor egyesíti a két oldalt!
17. OV nem kap napszúrást. viszont a nap rosszul lesz, ha sokáig nézi.
18. Az emberek csak agyuk 10%-át használják. A maradék 90%-ot Orbán Viktor használja helyettünk!
19. Orbán Viktor nem csupán vallásos. Ő maga a vallás!
20. Orbán Viktor nem tanulni járt iskolába. Felmérte a terepet, hogy hol fognak róla tanítani!
+1. Isten magára hagyta a földet. Tudta, hogy Orbán Viktor mellett nem lenne dolga!


K%C3%A9pkiv%C3%A1g%C3%A1s-28.png
 
Csak egy kérdés. Hány egyéni választókerületben nyert a mostani ellenzék?
Ezt nem válasznak szántad ugye a 3 elcsalt választásra
A logikai tényből következik ahol csal a bank ott nem nyerhet más
A pirosozás csalásra épül nem nyerhetsz csak a utcai svindler pirosozó
Tisztességesen képtelen lenne nyerni
 
Utoljára módosítva:
Ezt nem válasznak szántad ugye a 3 elcsalt választásra
A logikai tényből következik ahol csal a bank ott nem nyerhet más
A pirosozás csalásra épül nem nyerhetsz csak a utcai svindler pirosozó
Tisztességesen képtelen lenne nyerni


Na akkor a jobboldalinak igazán nem nevezhető Index:
https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/04/13/csalasgyanu_valasztas_statisztika/

A legegyszerűbb:
1. lebunkózni a válaszókat, akik nem kértek az ellenzékből - sem külön-külön, sem együtt
2. választási csalásról nyünyörögni

Csak meg kell nézni, hány embert tud megmozdítani ez az ellenzék - a kanadaiakat és egyéb külföldieket beleértve :)
És ez jól is van így. A többség meg köszöni szépen, nem kér belőle.

Lehet gyúrni 2022-re, de ha így folytatják, akkor nem lesz nehéz 2022 sem :)
 
A legegyszerűbb:
1. lebunkózni a válaszókat, akik nem kértek az ellenzékből - sem külön-külön, sem együtt
2. választási csalásról nyünyörögni
Egyes pontod már nullázza a többit: "akik nem kértek az ellenzékből - sem külön-külön, sem együtt"
Akkor nem nyert senki.
Persze a választást nem nyerheti 50 párt.
De sima mi többen vagyunk mint Ti bármelyik.
Az nem nyerés
De hogy nem a Fidesz nyerte az biztos
A Fideszre szavazott 49%
Nem rá 51 %(az összes többi többen van mint a Fidesz)
49%-l csak itteni szétdíbolt számítással lehet kormányozni.
49 még kormány alakításra se jogosít
Ez már maga csalás
A törvényben leírva is csalás.
Nem volt joga saját képére átdolgozni a számítási módszert
A legelső az még jogos és tisztességes volt
Nem vitás hogy akkor legyőzte az MSZP-t az SZDSZ-t és a többit
Ez nem vitás de 49% nem elég kormányzásra
Akinek nincs többsége nem kormányozhat
Majd akkor szólj egy szót is ha meglett volna az 50%+1 szavazat
Egy ember egy szavazat alapon mi többen vagyunk
A többi a csalás
 
Utoljára módosítva:
Lehet gyúrni 2022-re, de ha így folytatják, akkor nem lesz nehéz 2022 sem :)
Persze hogy nem lesz más mint a Fidesz
Oka több minden
Egyik az ellenzék megosztottsága
Másik a felvásároltság valójában nem is ellenzéki már egyik másik
Harmadik a lehetőségek
Negyedik a nem eléggé tehetségesség
Itt jegyzem meg tehetsége a Fidesznek sincs kormányzásra.
Az uralkodás az nem kormányzás.Az sima elnyomás.
Politika technikája van hatalmat megszerezni
Élni vele nem képes.
például átverni egy törvényt az nem kormányzás.
Akkora elszalasztott lehetősége van
Mint az egészség ügy oly módon átszervezése
Hogy az orvos lobbi hatalmát megtörje
A magán biztosítót nem meri elválasztani az államitól
Hisz Ő maga törte le anno az ilyen próbálkozást
Akkor ha meg van már minden jobban működhetne.
De a hatalom megszerzése fontosabb volt akkor is mint az ország sorsa
 
Utoljára módosítva:
A plebejus miniszterelnök eljutott a luxus magánrepülőgépezésig és Nagy Imre megtagadásáig.

orban_chuck_norris.jpg

Nem csak a körülmények, a lelepeződések, de Orbán Viktor maga is tudatosan levedlette korábbi plebejus imázsát, mint valami gyík a korábbi bőrét.

A miniszterelnök most itt áll a szemünk előtt teljes diktátori pompájában: azt tehet, amit akar és nap mint nap vissza is él a hatalmával.
Nem véletlenül választottuk illusztrációnak a TEK-es, chuckos képet: míg a propaganda-imázsépítésnek szánta, addig pontosan kiütközik rajta Orbán valódi énje. Bemutat mindenkinek, harcol mindenkivel és azt hiszi, ő a győzte. Közben legbelül retteg attól, hogy vereséget szenved. De választhattuk volna a videót is a filmsztárral. Orbán sajnos elég rosszul hazudik angolul (is), de megpróbálta a politikai krédóját pár angol mondatba belesűríteni, amikor egy propagandavideó kedvéért Chuck Norrist furikázta Budapesten (kivételesen a TEK-es kékvillogós konvojt hátrahagyták):



„You know, I’m not coming form the elit… I come from a little village, 40 kilometers from here… nothing special”

– hazudja Chuck Norrisnak a politikus, a színész persze beveszi az egész jól megkonstruált Patyomkin-országot, élén a magát királynak képzelő kertitörpével.

Nézzük, hogy lett Orbán a legkisebb királyfiból Döbrögivé:


  1. Ő maga bontotta le a saját imázsát
A legkisebb királyfi, a nép egyszerű gyermeke sosem építene stadiont a háza mellé, EU-s támogatásokból kisvasutat a semmibe, csinálna magának külön állami testőrséget, lopná el a családjával együtt az ország pénzét, luxusrepülőzne naponta, vagy éppen nem költözne be a Várba és zavarná el onnan a kultúrát, meg a tudományt. Valószínűleg kevesen látják, de azért felhívjuk rá a figyelmet: ezek a lépések elképesztően irritálóak és tégláról téglára bontják le Orbán „szegény, falusi gyerek vagyok”-imázsát.

De nem csak a dőzsölés szembetűnő. A köpönyegforgatás akkor a legnyilvánvalóbb, ha elővesszük Orbán régi videóit, amiben a néphatalomról beszél, az elveiről beszél, a Soros-ösztöndíjáról beszél. Ez az ember azóta ezerszer megtagadta magát, hogy még több pénzhez és hatalomhoz jusson. A legutóbbi – egyébként teljesen felesleges – önmegtagadás a Nagy Imre-szobor elvitele volt a Kossuth térről. Ezzel Orbán a saját, ’89-es énjét tagadta meg, véglegesen. Ezzel a szimbolikus cselekedettel nem csak a saját magát tagadta meg, de az utóbbi harminc év demokratikus kezdeményezéseit is.


  1. Simicska elintézte neki, hogy folyamatosan legecizzék
„Orbán egy geci” – mondta a híres G-napon Simicska Lajos, a volt oligarcha és tolvajvezér a saját tettestársára. Ugyanezt a feliratot írta fel a plakátháború idején a saját hirdetőoszlopaira. Ez lett az utóbbi hetek ellenzéki tüntetéseinek egyik jelmondata, ha nem éppen a fő jelmondata. Márpedig senki se tudhatja jobban Orbánról, hogy kicsoda-micsoda, mint aki együtt építette fel vele a Nemzeti Együttlopás Rendszerét. A jelmondat annyira bevált, sőt, betalált hogy ebben sűrűsödik össze a rendszer minden kritikája.


  1. Az oknyomozó újságírók betettek neki
Míg a mexikói elnök eladta a saját elnöki repülőgépét, addig Orbánnak lassan öt van (három a Honvédségtől, meg egy pár az oligarcháitól). Aligha mondhatjuk egy miniszterlenökre, hogy nem az elit tagja, ha napi, heti rendszerességgel ül luxusrepülőkre, hogy megnézze a kedvenc focicsapata amúgy nézhetetlenül szar meccseit külföldön. Mindezt persze nem az ujjunkból szoptuk: az Átlátszó és a többi, a Párttól és a Kormánytól független újság derítette ki, fáradtságos munkával.

A harmadik kétharmados választási győzelem után a Fidesz háttérországa – az újkori arisztokrácia - látványosan vállalata fel a vagyonát és immunitását a törvényekkel szemben: Rogán Antaltól Tiborcz Istvánon át Mészáros Lőrincig mindenki visszatért az őt megillető helyre.

A képet még egy kicsit torzítja, hogy a Fidesz szeret a „demokráciára” hivatkozni – haha -, és a propaganda, meg a látszat miatt Orbánnak tűrnie kell, hogy a körülötte állók valamerre építsék az imázsát. Ugyanakkor mindent megtesz azért, hogy megmutassa a világnak, kicsoda is valójában. Meg akarja mutatni, hogy a szabályok felett áll, hogy mindent megtehet, hogy bárkinek ráléphet a tyúkszemére, hogy ő a leghatalmasabb. Ez a vágya pedig folyamatosan bontja le a „Magyarország megmentője, a legkisebb királyfi, a szegény parasztfiú a faluból”-imázsát. Nem lehet valaki a szegény parasztfiú, a nép egyszerű gyermeke, ha naponta nő a családja bankszámlája az országtól ellopott milliárdokkal.

Hogy mi következik mindebből?

1. Kiismerhetővé vált
Tudja róla mindenki, hogy szeret beleállni a konfliktusokba, hogy szereti megmutatni, ki a főnök és ő kicsoda valójában Ez pedig sebezhetővé teszi, hiszen a viselkedési profilja alapján megjósolható, hogy mit lép legközelebb, könnyű ellene stratégiát alkotni és könnyű csapdába csalni. Ha ellenzéki politikus lennék, bizonyosan kihasználnám ezt a gyenge pontját és hagynám, hogy tovább rombolja a saját imázsát.

2. Hiteltelenné vált
A másik - igen egyszerű - következtetésünk, hogy nem adhatja elő hitelesen tovább a legkisebb királyfi, a magyarok megmentője szerepet, amikor pontosan az ellenkezőjét cselekszi minden nap. A sameszai - Rogán, Habony, Gulyás, meg a többi kis gerinstelen - minden nap egyre lehetetlenebb, egyre nehezebb feladatot hajtanak végre: Orbánt be kell állítani a magyarok megmentőjének, a Kárpátok Géniuszának, a Migráncsölőnek. Azért egyre nehezebb, mert a körülmények se jók - nincsenek migráncsok, az ellenzéket hiába ütik, ha a padlón van. Kínjukban már csak azt tudták kitalálni, hogy Soros 2.0 Terv, ami valószínűleg a bekerül a Legrosszabb Politikai Marketing-ötletek gyűjteményébe. Ráadásul, ahogy azt megállapítottuk egy kicsit feljebb: Orbán maga is rombolja a saját imázsát. Chuck Norrisnak még elő lehet adni, hogy ő a Haza Megmentője, a Liberálisok Letörője, stb., stb., stb., de a lufi már kipukkadt. Egyre kevesebben hisznek neki.


Hát ebből áll a kitartás?
Minden "bunkó"..mindenkit ..bármivel besarazhat...
Tipikus mai "magyar"...nagyszájalás....
Varázspálca..Harry Potter nem kellene esetleg???
Az előtte lévő "kormányok" voltak a "menyből az angyal?Kánaáán volt itt???

Igen ennyire felejtősek vagyunk...
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Minden "bunkó"..mindenkit ..bármivel besarazhat...
Saját magát építi le Orbán
Igaz a mondat:
A plebejus miniszterelnök eljutott a luxus magánrepülőgépezésig és Nagy Imre megtagadásáig.
Mondanák az Orbán uralomról valami történelmit:Tisza Istvánra hajazva
1905–1906-os magyarországi belpolitikai válság

az 1905-ös választások után bontakozott ki, ahol, az akkor éppen 30 éve, 1875 óta folyamatosan kormányzó és addig minden választást megnyerő Szabadelvű Párt története során először kisebbségbe került a parlamentben. Az előző évben egységes választási koalícióba (szövetkezett ellenzék) tömörült parlamenti ellenzék, melynek többségét a 48-asok adták, alapjaiban kérdőjelezte meg a rendszerét.


Tisza erőszakos rendteremtésbe kezdett. Stílusa, agresszivitása és gyakorta házszabály-sértő intézkedései 1904-re addig soha nem látott mértékben polarizálták a közvéleményt.
Tisza István Obstrukciók letörése

225px-Istv%C3%A1n_Tisza.jpg
Tisza István miniszterelnök,
az ellenzéki obstrukció erőszakos letörője
A parlamentben ellehetetlenült állapotok és a közvélemény példátlan polarizálódása miatt
A parlament feloszlott​
 
Utoljára módosítva:
erősen kérdőjeles A" plebejus " értelmezés ? Az ellenzék hasonló
adottságút még nem talált.. Ha valaki tud örülnék ha megosztaná velem.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,782
Tagok
615,333
Legújabb tagunk
canoon
Oldal tetejére