Pénzügyi műveltség: könyvek, hanganyagok használata a gyakorlatban

stunczy

Új tag
Sziasztok!

Segítséget kérnék. Ajánljatok pár könyvet ami inkább csak kereskedési stratégiákkal foglalkozik és mutat be kereskedést.
Kecskeméti könyveket, Birgner, Joe Ross, könyveket olvastam, meg webinárt nézek.
Köszii a segítségeket!:..:
 

cukianyuka

Állandó Tag
Állandó Tag
Milyen jó lenne ha a gyerekeink is megismerhetnék az "iskolai takarékbélyeg könyvet" milyen jó takarékoskodásra ösztönzött, érezte az ember már gyerekként a pénz értékét, súlyát!
 
Sziasztok!
Kiyosaki azt is mondja, hogy az egyik legjobb befektetes tozsdere meno ceg reszvenyeit megvenni meg mielott tozsdere megy. Most ajanlottak nekem egy ilyen lehetoseget. Nektek van ilyen tapasztalatotok?
 

Cadderly

Állandó Tag
Állandó Tag
A kérdés az, hogy még csak most akar tőzsdére menni vagy már elsődleges piacon van a cég, és, hogy milyen cég milyen növekedési potenciál van benne, milyen feltételekkel ajánlották a részvényeit, stb.
 
A kérdés az, hogy még csak most akar tőzsdére menni vagy már elsődleges piacon van a cég, és, hogy milyen cég milyen növekedési potenciál van benne, milyen feltételekkel ajánlották a részvényeit, stb.

Koszi a valaszt, de ha minden jol megy talaltam egy ismeros brokert, aki segit!
Az IwowWe-rol van szo egyebkent, ami ev vegen vagy jovo ev elejen megy a tozsdere es most olcson lehet elojegyezni reszvenyeket. Remelem jo!
Koszi meg egyszer
 

fionella

Állandó Tag
Állandó Tag
Kiyosaki módszert én az ingatlanpiacon próbáltam ki és nekem bevált. Először tavaly nyáron olvastam a Gazdag papa, szegény papát, azóta majdnem mindegyik könyvét elolvastam. Idén Januárban vettem meg az első ingatlant ami az első perctől kezdve nyereségesen működik. Nem azt mondom, hogy a világ legnagyobb üzletét csináltam, de elkezdtem alkalmazni és ami a legfontosabb – szerintem- úgy gondolkodni, hogy ezt meg tudjam tenni és nyereségesen működtetni


A képlet elég egyszerű:


- - Vegyél egy ingatlant
- - Add ki drágábban mint amennyi a havi törlesztőrészlete


Ezáltal passzív jövedelemhez jutsz. Én akkor is megvettem volna ha csak a annyiért tudom kiadni amennyi a havi törlesztője. Nálam még fontos volt az is, hogy minél hamarabb kifusson a hitel – ennél 10év. Jelenleg ez a passzív jövedelem kb 15.000 Ft de ha azt veszem, hogy 5 év múlva a törlesztőrészlet kb 60%-ra esik a jelenlegihez képest és 10 év múlva pedig lejár- nem olyan rossz-


Ismerőseim / családom véleménye: ez baromság, ezt nem lehet megcsinálni, ha ez működne mindenki ezt csinálná, ez itt nem működik, túl rizikós, mit csinálsz ha nem tudod kiadni…stb (mintha a Kiyosaki könyvből olvasták volna a kifogásokat) – amikor megvettem : mákod van, mázlista bennfentes infókkal rendelkeztél, úristen mennyi hitelt vettél fel pont ilyenkor a válságban, szerencséd volt – aki hisz az ilyen jellegű dolgokban az tudja, hogy a szerencse nem vak.
Ezeket csak azért ecsetelem mivel szerintem a hozzá állásban van a lényeg – Az ingatlanközvetítő sem hitte, hogy annyit amit kérek havidíjat meg fogom kapni .
Ha valakit érdekel részletesen is kifejtem a pénzügyi részét. Nem túl bonyolult, egyszerű parasztlogika.
Jelenleg a második ingatlant keresem, amire még önerőm sincs meg, de ez legyen a legkisebb gond –most még.


várom a Ti tapasztalataitokat


Szia. És hogy haladsz? Így 5 év távlatában?
 

Nett

Új tag
Sziasztok! Valakinek megvan Steve Siebold Hogyan gondolkodnak a gazdagok c. könyve magyarul? Szeretném megvenni, de sehol nem bukkantam rá.
 

Henriette84

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
W. Chan Kim ésRenée Mauborgne: A kék óceán váltás /hatékony és magabiztos növekedés versenynélkül
könyvet keresem.
Havalakinek meglenne és megosztaná nagyon szépen köszönöm.
 
Oldal tetejére