Pénzügyi műveltség: megbeszélések

zsuzsanna03 témája a 'Pénzpiac' fórumban , 2010 Szeptember 20.

 1. zsuzsanna03

  zsuzsanna03 Állandó Tag

  Itt lehet megbeszélni azokat a technikai és egyéb felmerülő kérdéseket, amelyek a Pénzügyi műveltség fejlesztése: könyvek,hanganyagok le-és feltöltések c. topik kapcsán felmerülnek.

  Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

  A Canadahun nem járul hozzá bemutatni - vagy a megtaláláshoz iránymutatást adni - olyan tartalmú anyagot, ami a copyright (szerzői jog) által védett, csak akkor, ha van szükséges legális engedély rá.
  Adminisztrátor
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2016 Január 14
 2. Constantin

  Constantin Állandó Tag

  Sziasztok!
  Enyhén szólva is visszafogott ez a fórum.
  Pedig úgy gondolom, hogy a pénzügyi műveltség, pénzügyi intelligencia fejlesztése, a spirituális és ezoterikus körökben hangoztatott "Válj szabad emberré" típusú jelmondatok megvalósításához, egy nagyon hatékony eszköztárat ad. (Bocsi, ha kissé bonyolultan fogalmazok.)

  Mert ugye, ha függetleníteni akarjuk magunkat valaminek a hatása alól, esetünkben mondjuk a "pénz", és itt ne csak eszközként, hanem energiaként is gondoljatok a pénzre, hogy máshogy tehetnénk ezt mint úgy, hogy minél jobban megismerjük a működését, a működésének a szabályait, megtanuljuk a kezeléséhez szükséges gondolkodási módokat, formákat, szokásokat, stb, megtesszük a megfelelő lépéseket, hogy ezeket magunkba integráljuk, cselekszünk, és ha ideáig mindent jól csináltunk már van rá esélyünk, hogy nem a pénz ural minket, ahogy az emberek nagy többségét, hanem MI URALJUK AZT!  Én úgy gondolom, a pénzügyi műveltség fejlesztésének ez lenne az ideális célja!
  És nem a meggazdagodás! (Csak ha te is akarod. Ha nem, akkor csak amennyi kell, és amikor kell! :) )
  Épp ezért tartom szomorúnak, ezen fórum, visszafogottságát, ellenben az ezoterikus, spirituális fórumokkal.
  Mert ugyan a spirituális és ezoterikus tanok nagy szolgálatot tesznek az ember, lelki, érzelmi intelligenciájának fejlesztésében, és a felhívja többek között a figyelmet a célok és álmok kitűzésének a fontosságára, viszont Én úgy gondolom, hogy ezen célok és álmok megvalósításához, a pénzügyi intelligencián és annak fejlesztésén keresztül vezet az út. Vagyis mondhatjuk, hogy a lelkünk által kitűzött célok megvalósításához, a pénzügyi intelligencia egy nagyon fontos eszköztárat ad. És ez persze csakis addig igaz, amíg pénzközpontú társadalomban élünk. De egy darabig még ebben fogunk élni, úgy érzem!
  Tehát a legjobb, döntés szerintem a „SZABADSÁG” eléréséhez, a pénzügyi intelligenciánk fejlesztése, és ezalatt nem csak azt értem, hogy megtanuljuk, hogyan kell sok pénzt keresni, és aztán a pénzkeresés tölti majd ki az életünket, mivel az ugyanolyan rabság, de nem ragozom tovább…
  Összegezve: Mivel „SZABADSÁG” csak korlátok nélkül lehetséges, ezért a legnagyobb korlát megszüntetése nélkül (a pénz uralma az életünk felett), teljesen sosem érheted el. Tenned kell érte! És ehhez egy jó út a pénzügyi műveltséged fejlesztése!
  Tehát MINDENKI! TANULÁSRA FEL!!!
  Ahogy Lenon mondta:
  Vagy Lenin? :)
  Várom a hozzászólásokat!
   
  ezokri kedveli ezt.
 3. balacy

  balacy Állandó Tag

  Én devizapiacon és a BÉT-en vagyok jelen. Amiből én tanultam:

  Kecskeméti I-II.
  BefektetésTitkok
  az elemzeskozpont.hu-s DVD és a Tözsdestartégiák CD
  illetve GG-ék devizablog-hu-s társaság előadásai

  + saját tapasztalatok, saját stratégia (ha kell elküldöm és fél év demózás. Persze rengeteg fórumozáson összeszedett barát is segített :)

  Nem nehéz a spekuláns élete, de csak 5% jut el odáig, hogy ebből éljen. :)
   
  vipmail kedveli ezt.
 4. borzimorzi

  borzimorzi Állandó Tag

  Szívből remélem, hogy legalább odáig eljutunk valaha, hogy az alapvető fogalmak tananyaggá váljanak. Itthon a fél ország olyan devizában adósodott el, mint pl. a CHF, amelyben jövedelme nem keletkezik. Teljes mértékben ki lettek ezzel szolgáltatva az árfolyam-ingadozásoknak. Van, aki az eredeti törlesztőrészletnek már csaknem kétszeresét fizeti, amíg bírja. Na de mi lesz, ha a családban levő két felnőtt közül az egyik, teszem azt, elveszíti az állását? Ráadásul sokszor olyan házakért és lakásokért adósodtak el, amelyekre nem is volt igazán szükségük.
  Üdv:
  b
   
 5. hangya1944

  hangya1944 Állandó Tag

  Bizony igazad van, olyan keveset tudunk a pénzügyekről, hogy a bankok rá tudják venni az embereket a deviza alapú kölcsönök felvételére. Most, hogy nem megengedett a lakásra jelzálogot bejegyezni, kitalálták, hogy lízingbe adják a lakást. Vagyis amíg a teljes árat kamatostól ki nem fizeti, addig a banké a lakás. Ez még jobb a banknak, ha lehet, hiszen a bérlőt még könnyebb kitenni, mint a tulajdonost. És nem lehet vitatni az elárverezett lakás értékesítési körülményeit sem.
  És annyi védelmük nincs az embereknek, hogy a szerződéskötéskor fel tudnák mérni, mit írnak alá.
   
  petie kedveli ezt.
 6. Naszvadi

  Naszvadi Állandó Tag

   
  opella, negro97 és Georgie7508 kedveli ezt.
 7. stocker099

  stocker099 Új tag

  még új

  Sziasztok!
  Teljesen véletlenül akadtam rá erre az oldalra,azonnal regisztrálnom kellett!!!
  Szuperek a hozzászólások és a feltöltéseket is már előre meg kell köszönjem mindenkinek!!!:D
   
 8. ugros

  ugros Állandó Tag

  A világ kifosztása

  1. Miért nem jutunk 5-ről a 6-ra?
  A legtöbb ember egy életen keresztül szorgalmasan küszködik, robotol, azonban anyagilag mégsem viszi semmire. Vajon hogyan lehetséges ez? Mi lehet ennek az oka? Jelen tanulmány az okokat keresi, és utat mutat egy újfajta pénzrendszer irányába.

  2. A "Fiat money", vagy levegőpénz
  A "Fiat money" olyan pénzeszközt takar, amely vagy csak részben, vagy egyáltalán nem rendelkezik semmilyen fedezettel.
  A "Fiat money" elnevezés a latin "Fiat lux" (Lőn világosság!) kifejezésből, a Bibliából származik (Ószövetség, Mózes 1. könyve). Mint ahogy a semmiből lőn a világosság, úgy a világon jelenleg forgalomban lévő papírpénzek túlnyomó többsége is a semmiből készült.
  A pénzteremtésnek e formáját engedi a legtöbb ország jegybankja, amivel az aktuális kormányok - természetesen jogi biztosítékokkal - rendszeresen élnek is.
  A "Fiat money" helyett használhatjuk a levegőpénz kifejezést is.
  Egy pénznemről általában nem lehet kideríteni, hogy csak levegőpénz, ui. egy papírpénzen vagy érmén nem látszik, hogy mennyi fedezet van mögötte. A leglényegesebb ismertetője a levegőpénznek az, hogy gazdasági fedezettel nem rendelkezik, csak jogi biztosítékokkal.
  A levegőpénz csak addig létezhet egy gazdaságban, amíg annak résztvevői bizonyos értékkel ruházzák fel.

  3. A kamat
  A jelenlegi pénzrendszerek a kamaton alapulnak (valójában uzsorán).
  A kamatot a következőképpen számítjuk ki:
  kamat = induló tőke * kamatláb * futamidő
  A képletből is egyértelműen látszik, hogy a kamaton keresztül gyakorlatilag időt adnak el.
  Tehát egyszer már eladták a jegybankok a semmit vagy levegőt papírpénz formában (ami eleve egy abszurdum), most ezt a levegőpénzt kamattal terhelve a bankok a kamaton keresztül még az időt is eladják (duplán abszurd). Ez az évszázados turpisság talán megmosolyogtató lehetne, ha ennek nem egyenes következménye lenne a szegénység, a munkanélküliség, sőt részben a háborúk kitörése is.
  Mivel a kamat az idővel egyenes arányban nő, ezért a pénz mennyisége is folyamatosan nő a gazdaságban, ami mindenképpen pénzhígulást eredményez. Míg az anyagi javak idővel elhasználódnak és tönkremennek, addig a pénz értékteremtés nélkül "magától" növekszik (kamatjövedelem). Ezáltal mindegyik kamatra (valójában uzsorára) épülő pénzrendszer előbb-utóbb törvényszerűen összeomlik. A történelem tanulsága szerint ez 70-80 évenként következik be, amit általában háborúk, polgárháborúk követnek.

  4. A kamatos kamat
  A kamatos kamattal folyamatosan feltőkésített tőkét a következőképpen számítjuk ki:
  Felkamatolt tőke = induló tőke * ekamatláb * futamidő, ahol e = 2,71828... az Euler szám.
  A kamatos kamattal tehát az időt nem csak egyszerűen, hanem exponenciálisan adják el (az abszurdum ezúttal már exponenciális alakot ölt). Erre alapszik az adósságcsapda, amelynek célja, hogy egy államot lehetőleg annyira eladósítsanak, hogy még esélye se legyen visszafizetni a tartozását. A törlesztések mellett idővel egyre nő az adóssága addig, amíg az adott ország nemzetgazdasága bele nem roppan. Mindig lehet találni megvásárolható politikusokat, akik hajlandóak saját országuk kárára előnytelen hiteleket felvenni és országukat eladósítani. Eklatáns példája ennek a jelenlegi reménytelenül eladósodott Magyarország.

  5. A spekuláció
  A legnagyobb becsapás azonban a spekuláció. Ha megnézzük, mennyi pénz cserél gazdát az értékteremtő reálgazdaság összes területén együttvéve, és vele szemben a tőzsdéken, akkor azt találjuk, hogy ez az arány 1:40 a tőzsdék javára. Az értékteremtő tevékenység produkálja az anyagi javak 100%-át, de a pénzforgalomnak csak a 2,5%-át (ez egy bruttó összeg, ebből még adózni is kell, járulékokat fizetni, stb.). A munka anyagi megbecsülése is ennek az aránynak megfelelő: a megteremtett érték 1%-ára, vagy még annál is kevesebbre tehető. Még elképesztőbb az arány, ha megnézzük, mennyi pénzt (nem értéket!) realizál egy átlagos tőzsdei alkusz egy értékteremtő tevékenységet folytató átlagos szakmunkáshoz képest. Ez az arány 1:400 lesz az alkusz javára! Mégpedig úgy, hogy a tevékenysége során semmilyen új érték nem képződött!
  Naponta 2 billió dollár fordul meg a tőzsdéken, mindez persze bármiféle értékteremtés nélkül. Hogy fogalmunk legyen erről az összegről, az alábbi példákat sorolnám fel.
  Ha ezt a pénzmennyiséget
  - 1$-os címletben szeretnénk kinyomtatni és másodpercenként 1 "zöldhasút" tudnánk elkészíteni, akkor megállás nélkül dolgozva is több mint 63 ezer évig tartana a kinyomtatása.
  - szétosztanánk a Föld jelenlegi lakossága között, akkor mindenkinek jutna havi 9000 $ jövedelem, beleértve a csecsemőket és az öregeket is. Egy háromgyerekes család esetén ez havi 45 000 $ (kb. 8 millió Ft) családi büdzsét jelentene.
  A spekulációval - valójában csak virtuálisan - teremtett aránytalan mennyiségű pénz és a reális gazdaságban képződött pénzek egybemosásával az értékteremtő munka elképesztően olcsóvá válik.

  6. Globalizáció
  Ezzel azonban még messze nem ért véget az emberiség kifosztása. Az előző pontban felvázolt 1%-os reálmunkabért is alul lehet múlni. A Kínában gyártott tartós fogyasztási cikkek alacsony ára csak abból fakad, hogy a kínai munkabérek jóval elmaradnak a nyugati átlagtól. Kevéssé ismert tény, hogy Kínában az elnyomott néptömegek millióit hajtják kényszermunkára, az alacsony árakat kvázi rabszolgamunkával valósítják meg.
  A folyamatban lévő globalizáció előrevetíti a kínai modell sötét árnyékát az egész világra.

  7. Összefoglalás
  Íme, megtaláltuk a tanulmány elején feltett kérdésünkre a választ, hogy vajon miért nem jut az emberek többsége anyagilag semmire sem, hiába dolgozik egy életen át. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy egy ilyen pénzrendszerben nem lehet munkával meggazdagodni.
  Ez a pénzrendszer csak azoknak kedvez, akik kitalálták és működtetik. Azt is nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez a pénzrendszer arra lett kitalálva, hogy egy rendkívül szűk bankár réteg a dolgozó néptömegeken élősködve óriási vagyonra tegyen szert!
  Ha a ma működő pénzügyi folyamatoknak nem vetünk gátat, akkor ezek mindenképpen a globalizáció térnyerését és az emberiség rabszolgasorba taszítását fogják eredményezni!
  Kijelenthetjük, hogy a jelenlegi pénzrendszer egy sátáni népcsoport sátáni tervének a sátáni eszköze!
   
 9. mócsing56

  mócsing56 Kitiltott (BANned)

  gondolat

  Szerintem az adott területen az Elliott-hullámok sokkal jobban segitenek,mint a törölt könyvek,igy azután,nincs veszve semmi.
  A törölt könyvek nem adnak mást,ujat,csak ugyanazt 29dszer, másképp.

  A szerző kérésére töröltem a letöltési lehetőséget.[/quote]
   
 10. balacy

  balacy Állandó Tag

  Ez nagyon szubjektív dolog, mert sokan kereskednek hatékonyan a két Kecskeméti könyv alapján összeszedett TA ismeretekkel.

  A második része pedig legalább foglalkozik az MM fontosságával is, amiből igazából nincs sok magyar írás, így hiánypótló.

  A Betbulls anyag kicsit más, nekem túl sokat nem adott - igaz az opciókkal nagyon nem kereskedem.
   
 11. Cadderly

  Cadderly Állandó Tag

  Haszon

  Haszon Magazin szeptemberi szám-akart lenni, de többszöri próbálkozásra is csak ezt a lónyálat kaptam:
  "Your submission could not be processed because a security token was missing."-így kicsit nehéz lesz közvetlenül a fórumra tölteni.
   
 12. mortimer1

  mortimer1 Állandó Tag

  Időforrás

  Nekem megvan a teljes Doubravszky György: Időforrás c. anyaga.
  Láttam, hogy többen keresték. Nagyjából 500 Mb-nyi mp3. Ha megmondja vki, h hova tudom feltölteni egyben az egészet ingyen egyszerre, akkor felteszem a hétvégén.
  Amúgy nagyon örülök ennek a fórumnak, és köszöntök Mindenkit.
   
  anyes kedveli ezt.
 13. hidroponi

  hidroponi Állandó Tag

  pl. data.hu-ra 100MB-onkent. a linkeket belerakod egy txt filebe es azt csatolod a hozzaszolasodhoz.
  elore is kosz!
   
  anyes kedveli ezt.
 14. coupra

  coupra Állandó Tag

  Kedves, Hidroponi!
  Ajánlom a www.fileserve.com vagy www.mediafire.com.
  Várom mindenki nevébe az anyagot. Nagyon fontos az időbeosztás, mert az idő csak fogy.
  Szép napot.
   
  anyes kedveli ezt.
 15. blackbull

  blackbull Állandó Tag

  Nagy nyomás nehezedik mindenkire....
  úgy a fórumon mint a pénzpiacokon. A bulish feeling is csak egy erős mélyrepülés előszele lehet(ne).
  De ezt is csak nagyon halkan mondom mert cenzura éber !
  :)
   
 16. Xavier23

  Xavier23 Állandó Tag

  Üdv mindenkinek! Csak az utóbbi napokban határoztam el, hogy elkezdek foglalkozni a tőzsdei kereskedelemmel. Mindig is vonzónak találtam, de valahogy csak most vettem rá magam. Nem kis meglepetés ért amikor rádöbbentem, hogy millió könyv, cikk, stb. van a témával kapcsolatban. Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy kicsit átlássam mik is a fontosabb irodalmak a témában és mik azok amiket nyugodtan hanyagolhatok, mert nem annyira lényegesek. Van már 1-2 könyvem, különböző írások(kb.500-1000 oldalnyi), mivel az elmúlt napokban gőzerővel gyűjtöttem az információkat. A segítséget előre is köszönöm, remélem idővel sokkal több dologgal tisztában leszek, akár általatok is.
  További szép napot mindenkinek!
   
 17. Misi masa

  Misi masa Állandó Tag

 18. angela1221

  angela1221 Új tag

  Új könyv az időgazdálkodás témájában vezetőknek:
  Az idő - A XXI. Század erőforrásáról vezetőknek
   
 19. pepike63

  pepike63 Állandó Tag

  Hideghívások

  Sziasztok!

  Köszönöm az eddigi segítségeteket, de most megint szükségem van rátok!
  MLM-ben kezdtem el dolgozni, de mivel itt rövid ideje lakom, és a munkám miatt állandóan utazom alig ismerek itt valakit, főleg olyanokat, akik vállalkozók.
  Olyan MLM-ben kezdtem el dolgozni, ahol nem termékeket kell eladni, hanem vállalkozóknak ad munkát, megrendelést (fizikai munkát a saját területéről).
  Szerintem szuper dologról van szó, de nem tudom, hogy ismeretlen, a vállalkozói címjegyzékekben lévő vállalkozókat hogy keressek fel.

  Küldjek előbb e-mailben anyagot, aztán hívjam fel, vagy hogy?
  Van ilyen téren (hideghívás, hidegmail) tapasztalatotok?
  Tudtok ehhez jó könyvet feltölteni?


  Előre is köszönet!
   
 20. Cadderly

  Cadderly Állandó Tag

  Én a helyedben azt csinálnám, hogy először telefonon felhívnám őket, röviden elmondanám miről van szó és kérnék egy személyes találkozót amin részletesen ki lehet fejteni. Vki töltött már fel MLM-es MP3-akat, biztos van köztük olyan ami a hideghívásokkal foglalkozik.
   
  pepike63 kedveli ezt.

Megosztás