Pénzügyi Válság

Dinus76

Állandó Tag
Állandó Tag
Engem érdekelne, mi lesz, ha eléri Magyarországot is. Nem igazán vagyok jártas a pénzügyi világban, de most eléggé aggaszt a helyzet. Tavaly vettünk fel építési hitelt, s aggódom mi sülhet ki ebből az egész válságból. Esetleg, ha valamelyikőtök képben van, s valószínűsíthető teóriája lenne a hitelekre megoszthatná velem, hogy mire is kell számítani.
Köszönöm.
 

Livia.Crassi

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm Zolcsika!

Érdekel a téma, de nem értek hozzá... Ha valakit érdekel a téma, azt hallottam, hogy kihírdették, Németországban az állam garanciát vállal az összes bankban elhelyezett megtakarításra. Gondolom ez is azért fontos, hogy ne törjön ki pánik, és ne rohanják meg a bankokat az emberek (?).

Nagyon érthetően beszél, egyszerüen, a lényeg benne van. Semmi felesleges őpolitikai filozófálgatás! Javaslom nézzétek meg! Itt a link:

http://atv.hu/videotar/2008_sze_vertes_andras.HTML
 

zolcsika

Állandó Tag
Állandó Tag
Pénzügyi Válság Friss

A 9-i esti friss hirekből A lényeg felesleges politizálgatás nélkül!

[HIDE]
http://atv.hu/videotar/2008_okt_doltek_a_dominok___mi_lesz_ma__.html
[/HIDE]

én ugy gondolom, hogy szemben AZ 1929-33-as válsággal, most a kormányok jelentős intervenciókat hajtanak végre, tanulva annak tapasztalataiból. De min tudjuk a kapitalizmus velejárója sajnos a válság! Tompitani, röviditeni lehet, de a termonukleáris fegyverek miatt háborúzni semmiképpen sem. A helyi háborúk lényegében pici falat a hadiipari komplexumot nem dobja fel. Más kivezető út kell.
 

FLAMINGO

A KERESŐ (általában) MŰKÖDIK!
Fórumvezető
Kormányos
Csak egy apró tény : a statisztikák szerint az emberek megtakarításai kb. 30 (harminc)-szor nagyobbak mint a GDP, vagyis a nemzeti jövedelem. Ez persze nem Magyarországra, hanem a fejlettebb államokra vonatkozik. Ha ezt a pénz a bankokból kiveszik, összeomlik a rendszer.
Ezt szeretnék megakadályozni.
De most megtanulhatja a világ, hogy a befektetői bizalom a magán (kis) emberre is kell, hogy vonatkozzon.
 

sziszko72

Állandó Tag
Állandó Tag
Már ideért...

A pénzügyi dologkhoz,és a politizáláshoz sem értek sajnos,de egy biztos,már elért ide is a válság.
Mivel Európában sorra leáll az autógyártás,nem kell a gumi,így viszont a hazai gumigyárakban sem kell termelni...Ez pedig ugye mindenki sejti,mivel jár...,tegnap már beharangozták sajnos...De a tv-ben is szó volt a Szengotthárdi összeszerelő üzemről,és ki tudja,még hány gyár fog emiatt bezárni...,hány ember fogja elveszíteni a munkáját...
 

Bongóc

Új tag
Hát ez egy izgalmas téma tényleg. Sajnos aktuális. Természetesen a gyárak bezárása, a pénz értéktelenedése mindenbe begyűrűzik előbb utóbb, hogy hol áll meg? Az bizony kérdéses... és félelmetes....
 

zolcsika

Állandó Tag
Állandó Tag
Pénzügyi válság friss

Az ATV ma esti eegyenes beszéd cimü müsorában ismét lényeges dolgokról volt szó.

Most egy tőzsdei elemző beszélt a kialakult és várható helyzetről nemzetközi és magyar vonatkozásban. A hitelfelvételekkel kapcsolatban ugy hallottam, egy hirben,hogy a svájci frank alapu hitelfelvevők nagyon rosszul járnak... , mivel a forint jelentősen romlik a svájci frankhoz képest , tehát többet kell visszafizetni, ráadásul várhatóan csökkenő reálbérek mellett.

ime a műsor linkje:

http://atv.hu/videotar/2008_okt_allami_hatalomatvetel_rebesgetnek_az_otp_gyengulese_kapcsan.html
 

hr7

Új tag
Hiába a csúcstechnika, az internet, a számítógépes gazdasági modellezés, ha az amerikai bankok bedőlnek, akkor ez van: gazdasági világválság. Remélem, az idén lecseng az egész.
 

gödipista

Állandó Tag
Állandó Tag
Korai még siratni az eladósodott lakosságot.Az árfolyamok még egy darabig hektikusan ingadoznak, majd valahol stabilizálódnak...A legjobb forgatókönyv szerint, alig valamivel rosszabb kondiciók mellett kell törleszteniük.A legrosszabbat... pedig hagyjuk.
 

zolcsika

Állandó Tag
Állandó Tag
Pénzügyi válság itthoni friss hirek

Tegnap az atv müsorában ismét egy érdekes elemzés volt , sajnos a forint megint gyengélkedik.
Nézzétek meg a linket:

http://atv.hu/videotar/2008_okt_nincs_hitelezes_a_bankok_kozott__kiszaradt_a_piac_.html


Az én véleményem kiegészitésül. A magyar piac nyitott a GDP 70 %át a multik adják és kb 3 millió nyilvántartott szegény ember él Magyarországom. Tehát sok minden függ Európától és ezen belül is Németországtól. Amugy a politikai erők hazánkban felsorakoztaka válság kezelésére, de két eltérő út van szigorú takarékosság a másik ugyanez adócsökkentéssel. Ez kockázatosabb.
Szerintem, de valahogy meg kell teremteni az erősebb hazai gazdaságot és a munkanélkülisget csökkenteni......
 

zolcsika

Állandó Tag
Állandó Tag
Válság kezelés

Ezt miből gondolod?
Ugy hiszem és remélem. OV támogatást kért Brüsszelben a néppárti politikusoktól a kormány javaslatainak támogatására. PL! Na és perszte egy hajóban evezünk. Eltérő megitélés az adócsökkentésben van Majd meglátjuk.
 

Mezei Kriszti

Állandó Tag
Állandó Tag
a válságról csak annyit, hogy mi 2 éve vettünk fel a Budapest Banktól egy adóság rendező hitelt, svájci frank alapút. 2 éve 35.000 Ft volt a havi törlesztés, most 48.000 Ft. Mi lesz még? mennyivel emelik fel még a kamatokat? Mert attól tartok, bele fogunk pusztulni...
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Attól tartok, hogy nem ártana ebben az új globális világrendben újra áttanulmányozni Marx Tőke című könyvét. Azt hiszem sokan elgondolkodnának, főleg ha még mellétennék az így megszerzett tudáshoz a Föld jelenlegi kizsarolt állapotát....:confused:
 

Koroknay bela

Állandó Tag
Állandó Tag
Attól tartok, hogy nem ártana ebben az új globális világrendben újra áttanulmányozni Marx Tőke című könyvét. Azt hiszem sokan elgondolkodnának, főleg ha még mellétennék az így megszerzett tudáshoz a Föld jelenlegi kizsarolt állapotát....:confused:
Lehet, hogy a németek már sejtik, hogy van abban valami. A napokban beszélt róla a rádió, hogy MARX művei hiánycikkek németországban, és még a könyvtárakban is az egyik legtöbbett kölcsönzött könynek számítanak.
Állítólag egy kiadó nagyot kaszált azzal, hogy nemrég kiadta.
 

zolcsika

Állandó Tag
Állandó Tag
Pénzügyi válság és ideológia

:mad: Teljes mértékig egyetértek azokkal akik Marx Tőke cimü munkáját alapvetőm münek tartják. A kapitalizmus természete nem változott a tudományos és technikai fejlődés ellenére sem. Itt egy uj dolog a globalizáció ami uj előnyöket és problémákat vet fel. Ami a jelen helyzetet illeti Azt tanultuk, hogy van válság, pangás/recesszió/ megélénkülés és fellendülés. A globalizáció következtében a pénzügyi válság 1-2 nap alatt mindenhol beütött. A másodlagos gazdasági válság viszont még ezután jön.
Viszont a tőkés kormányok vezetői rögtön belátták a beavatkozás szükségességét. Szerintem teljes átalakitás, akár ujraállamositás, szigorú tőkefelügyelet stb várható Persze valószinüleg termelés és fogyasztás visszaesés is lesz. Hogy a saját házunk táján söprogessek szeptemberig minden pénz /euro segély a stabilizációra/pénzügyi fog menni/ aztán majd meglátjuk. Valószinú a politikai pártok félreteszik az ellentéteiket egy időre, persze nem a demagóg szövegelés szintjén!Ami komoly: számolni kell a lakosság növekvő elégedetlenségével bizony....Esetleg a munkamorál romlásával is. De azzal is hogy a parsztság ujra termelni fog a háztájiban, hogy legalább a saját ennivalója meglegyen. Stb. Lehet jó is rossz is Nagyon bonyolult a dolog.. Ami a pénzügyi hireket illeti a hitel megnehezül a törlesztőrészletek emelkednek.... Hát ez van!
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Hajdanvolt politikai gazdaságtan tanulmányaim során nagyon megtanultam: értéket csak munka teremt. Minden olyan machináció, aminek során a pénz pénzt szülne, hamis és bukásra van ítélve. Ez a pénz szüli a pénzt rendszer egyszer már látványosan összeomlott. Feltámasztották. Nem tudom, mennyire sikerül most állami beavatkozásokkal aládúcolni és további kitartásra bírni. Személyes érdekem, hogy sikerrel járjanak. Ha a jövő generáció érdekeit nézem, már nem látom ennyire egyértelműnek.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
A pénzügyi dologkhoz,és a politizáláshoz sem értek sajnos,

Minden olyan machináció, aminek során a pénz pénzt szülne, hamis és bukásra van ítélve. Ez a pénz szüli a pénzt rendszer egyszer már látványosan összeomlott.

Igy kezdödik mindegyik hozzászolás.
Hogy vigasztaljalak benneteket nem vagytok egyedül.

A világgazdaság ugyanis a legnagyobb ezoterikus jelenség!

Természetesen vannak szakemberek akik megtudják mondani, hogy most jol megy nekünk vagy szarban vagyunk.
Még arra is figyelmeztetni tudnak, hogy hol van a szakadék széle.
Ha döntésre kerül a sor akkor azonban megkell elégednünk a legkisebbnek látszo riziko választásával.

A gazdasági élet nem más mint egy bolyongás.

A Marx elvtárs legnagyobb tévedése, hogy ugy tesz mindha mindent elöre kilehetne számolni.

A dolgoknak nincsen abszolut értékük.

Az auto amit ma veszel holnap talán csak a felét éri, és ez nem a kapitalizmus büne.
Egy fix fizetéssel, fix árakkal müködö gazdaság életképtelen.
Egy Gulag nélkül, a kapitalista szomszédaink nélkül nem létezhetett volna a szovjetunio sem egy fél évszázadon keresztül.

En sem vagyok gazdasági szakember de anyi biztos, hogy az öskommunizmus a világ végét jelentené. ;)

Egy nagyon fontos dologra szeretném felhivni a figyelmet:
Senki sem tudja, hogy menyi "pénz" (érték) van a világon mert a dolgoknak nincs abszolut értékük,
a szerencse és a szerencsétlenség kiszámithatatlanul befolyásolja a világ menetét.

Nincs kitaposott ut, az emberiségnek mindent állando mérlegeléssel kell kifürkésznie.
A gazdasági életben ehez a forum a börze, a fürkészés meg nem más mint spekulálás.

Természetesen csak olyan pénzzel szabad spekulálni ami a mienk! :D

 
Oldal tetejére