Pénzügyi Válság

kese01

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves kese01 !
Talán a való bonyolultabb,ma inkább a banki pilota vagy piramis játék dominál elég komoly hátszéllel.
Az ipari termelésre alapuló gazdagodás ámitás,ami van az is tözsdejáték.
Figyeld a híreket,ahogy régen:a sorok között,megy a helyezkedés.
Nagyba-nagyon nagyban.


Teljesen igazad van döng az MLM döng a piramisra épülő pénzszerzés igérete.
Talán nem is a termelési gazdálkodás befolyásolja a piaci árakat, hanem a sorok közötti tologatás ide oda pakolgatás lehetőségének kihasználása.
Egyszer ez is véget ér és éppen akkorát fogy szólni mint a "gazdasági vállság"
és akkor rájönnek az emberek, nem a virtuális tőke számít, de félek addigra késő lesz.
A politikához nem értek és a pénzügyi dolgokhoz sem, de azt tudom nem jó felé dübörög az emberiség.
 

apaa

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves kess01!
A 354-nél és valamivel előrébb is van kis magyarázat.
HVG-TV-INFOésKLUB RÁDIÓ hirei,magyarázatai nem cáfolnak ,inkább kendőznek.
Normális tolvajra ha rákiáltanak nem folytatja a lopást,bankszektor a"civilizált" világban VIP,a többi meg nem számit.
Itt nagyba megy a játék.
Magas szinten gyilkosabb a túlélési harc,mint itt lent.
A magas "entelektuelek" nem érnek rá csip csup ügyekkel foglalkozni M o. ebben az állatorvosi ló.
Orwell Állatfarmja náluk forgatókönyv '90-től.
Huntington 1-es kategóriás besorolása fáj de igaz,sajna ugyan ez volt '56 is.
Remélem erre páran elkezdenek prüszkölni,de csak pár dolgot vissza kell olvasni és nem a maszlagot bevenni.
Tartalék kaja tűzelő stb gyüjtése többet ér,mint az A-hitel dvd lejátszóra?Válaszhatunk de csak ebben.
 

zozo2005

Állandó Tag
Állandó Tag
Szeretnélek benneteket megkérdezni, hogy egyáltalán megértik az emberek ezt, hiszen nap mint nap az áruházak tömve vannak és sokan hitelre vásárolnak.
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Szeretnélek benneteket megkérdezni, hogy egyáltalán megértik az emberek ezt, hiszen nap mint nap az áruházak tömve vannak és sokan hitelre vásárolnak.
Ha jól emlékszem <!-- body_text //--> Arthur Hailey az Autóváros című könyvében leírta vagy 25 évvel ezelőtt (mármint a magyar megjelenés volt kb negyedszázada), hogy az autóiparban dolgozó (néger, de ez most lényegtelen) szalagmunkás ahogy rendszeres jövedelemhez jutott, elkezdett tv-t és más "luxus" cikkeket venni természetesen hitelre. Ahogy elveszítette a munkáját és nem tudott törleszteni elveszített mindent.
Akkor nem gondoltam volna, hogy ez itt is bekövetkezhet. (Mind a hitelrendszer, mind a szemlélet.)
Ahogy ott sem magyarázták el emészthetően az "egyszerű, átlagos" embernek, úgy nálunk sem a családi gazdálkodás fogalmát.
Az emberek nem veszik észre, hogy a (sokszor) nosztalgiával emlegetett régi rendszer nyújtotta létbiztonság mind mind rég a múlté és még valószínűleg bennük él, vagy a szülőktől átöröklődött a szemlélet. hogy az áruhitelt a fizetésből "simán" törlesztheti, pedig azóta a megélhetés, az energiaárak igencsak megnőttek, míg a munkahely megtartóképesség kevesek kiváltsága lett.
Ezt azonban nem is nagyon lehet egy más gondolkodásmódban felnőtt emberrel egy-kettőre megértetni.
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
nem is hinned,hogy ezen a foldreszen milyen sokan
gondolkodnak oly modon,hogy minimum hathavi vesztartalekkal kell MINDIG rendelkezni,mert akkor
nem lehetetlenul el a emberke ,van lehetosege kivarni
a kovetkezo munkat.
Melyik az a földrész?
(Gondolom nem Európa keleti része.)
 

apaa

Állandó Tag
Állandó Tag
De ez Kelet-Európa!
Csak itt a Mérvadó Többségnél utcakő,molotov-koktél,feszitővas,símaszk valamint a 830 ezres rokkantsági segélyes alkot bevethető tartalékot.

Várható a felszólitás is hogy egyedülálló nyugdijas főleg tanyasi ember köteles rántottával 3-4 oldal szalonnával és 40-60 ezer forinttal vagy euróval várni a rászorulókat,a maga tehetetlené tevés elvárt.
Ha van elég ereje saját magát vágja is fejbe,mert igy az idegenkezüséggel sem kell bajlódani a pár hét múlva büncselekmény hiányát megállapitó jelenésnek.

Bankok előterében fegyver kölcsönző,külön rablói pult,rablónkénti fél éves ellátmányi forint-euros egység csomaggal-soronkivüli kiszolgálással-,kijelölt túsz,pénzfelvételi fülesleadó (boccs utóbbi már van)bövithetné a szolgáltatásokat.
 

cypherpunk

Új tag
A pénzt a bankok teremtik adóssággal együtt a hitelezések során. A pénz kering, az adósság kamatozik. Ezért az adósság a bankrendszer felé nagyobb, mint a bankrendszer által teremtett, még a gazdaságban levő pénzmennyiség.
Amikor emelik a kamatot, vagy megszigoritják a hitelfeltételeket, akkor a pénzmennyiség csökken, és a gazdaság lényegében leáll. Zálogok milliói dőlnek be. Ez nem természetes jelenség, hanem egy mesterséges, a bankrendszer által felügyelt vagyonátvétel. Naiv nevén ez a gazdasági válság.

www.eleg.hu
Ahol a multimédia alatt találod:
A Pénz Urai I-II (The Money Masters I-II) film
 

zolcsika

Állandó Tag
Állandó Tag
A téma továbbra is sajnos aktuális, Mi történt a pénzügyi válság kirobbanása óta. Európában is elindult a reálgazdasági válság Repül a nehéz kő ki tudja hol áll meg kit hogyan talál meg nem tudjuk.Drasztikusan esett az olajár, elzárták a gázcsapot, megy a huzavona. Folyik az izraeli háború ami bármikor kiterebélyesedhet A kiválstságosok az előnyeik tizedéről sem akarnak lemondani. A tőkés államok nem tudnak anticiklikus politikát folytatni mert köszönhetően a liberális piacgazdaságnak nincs mivel. Csak a lakosság terhei nőnek melynek következtében belső politikai krizisek is várhatók. Csökken a fogyasztás, jöhet egy másodlagos pénzügyi válság. Csökken a termelés, csökken a befizetett adó. Csak is az erős állami beavatkozásban, ha nincs más jogi eszközökkel látom a lefelé menő spirál megállitását. Persze ez gond mikor a tőkések finánctőke mérhetetlen kapzsisága okozta a válságot. Ráadásul a globalizáció révén ez gyorsan exportálódott. Bár ne úgy lenne esetleges tömegmegmozdulásokra a rendőri erőszak fog válaszolni és a demokrácia alapintézményei is sérülhetnek.
Nagyon szerteágazó a probléma ugyhogy fizessenek a gazdagok amig tudnak. Mert előfordulhat, hogy a milliárdok már semmit sem érnek.
Biztos néhány szuper komputer Valóságos adatok esetén ki tudná számolni hol mennyi pénzt kell a kalapba bedobni. Sok helyen van erő struktura váltásra és a munkaerő is mobil. Valóban igaz vásárolnk továbbra is hitelre
ez akkor járhatő ha a vásárlónak megmarad az állása. Ezt manapság ki tudja, Ha nem vásárolunk csökken a termelés biztosan el is bocsájtják. Olyan ez mint egy sokszorosan többismeretlenes egyenlet........
 

Sándor714

Állandó Tag
Állandó Tag
Milyen válság???

Kedves Mindenki! Szeretném azt az egy gondolatot megosztani, ami az én születésemmel a földre jött, s amit tetten kapok mindenben, így a válságban is. (Most a gondolatot, s köv. hozzászólásban a hatását gazdaságban, s minden téren.) Ez az EGY és a TERMÉSZET. :)
1. Életünk olyan mint a pókháló. Minden mindenre hatással van. Egy "magánügynek" tekintet szál szétválasztása, kiszakítása az egységből a pókháló egészét megrogyasztja. Egy figyelmen kívül hagyott szállnak, vagy felületesen kezeltnek is megvan a következménye, s az idővel úgy fodrozódik mint a víz hulláma. MINDENNÉRT, AMIT KISZAKÍTUNK AZ EGYSÉGBŐL, SZÁMOLNI KELL A KÖVETKEZMÉNYEIVEL. Mert lesznek! Ez az egység törvénye, mert már nem cselekszik vele, s érte mindenki. (SIM-BOLOS=összehoz, DIA-BOLOS=szétválaszt, kiszakít, tehát diabolikus, ördögi, az szétválasztot, kiszakított)
2. NEM BONYOLULTAK A DOLGOK. Bocsánat, de ismerős "széllel szemben nem szabad pisálni." A sas is légáramlatokra ül rá, s a mindenegy erejében emelkedik, s energiát takarit, vagy hatványoz, vagy egyesül azzal. Életünk is ilyen. Körbevesz minket mindenféle áramlás. Testi-fizikai, lelki-szellemi stb... S ezek ha megfigyeljük, ha nem hatással vannak ránk. A pénzügyi válság is erre figyelmeztet. Sőt a mai Magyarországi helyzet is. Ha viszont jól megfigyeljük a természetét akkor arra építhetünk. S az fenn is fog maradni, mert hozzákapcsolódik, valami sokkal nagyobbhoz, ami magától fenn áll, s működik. A mindenhez. A szocializmus éppen, azért bukott, mint a nyugati római stb. civilizációk, mert nem erre építettek. Elképzeltek egy természetet, világot, de az soha nem volt olyan. S ma Eu éppen nem a pénzügyi válság miatt hanyatlik, mert folyamatosan hanyatló mintát másolunk. Kiszakítottat.
3. Ez egészen minden emberig megvan. Korunk éppen erről híres. Önző, csak magára gondoló. Csak azt érzi át, ami neki fáj, ami neki jó. Nem ismeri fel az egy törvényét, hogy önmagát kell Jóvá alakítania. A mai magyarság tragédiája az, hogy letért erről a népmesei útról. Amikor elindul a hős, s társául szegődik az élet, az élet Igazsága, szépsége, s mire visszatér újjászületik. Hatalmas erővel, aki mégsem megaláz, hanem felemel.

Aki eddig elolvasta köszönöm türelmét. S legközelebb megírom a gazdasági hatását, a természeteset. Két út van: vagy átszáguldasz a világon mágnesvasútként, vagy átengeded magadon a világot, a mindent.

A természetről csemegeként, s megvilágító példaként írom. Most náthás időszakát éli az ember is. Köhög. Ez a magyar szó hangutánzó, mert mássalhangzóiban leutánozza azt az egyetemes hangokat, amit kiad az ember köhögés közben (K-H-G). A földön minden ember ílyen hangokkal köhög. Tehát EGY-ET köhögő, tehát EGY-ET-EMES. A magyar nyelv, s a magyar lét pont ilyen volt hajdanában. AZ EGY-SZER-Ű-SÉG-BEN rejlik a csoda. A csapat egy. Ketten EGY-ÜTT vagyünk, s EGY-ÜT hatunk.

Gondoljunk csak bele. A mai válságok elemzése kapcsán miért csak a fél világot hozzák fel magyarázó okként a történelemben. MIért hagyják ki már több ezer évre visszamenőleg a világ másik felét, amihez őseink tartoztak. Mert még Hérodotosz is leírta, hogy másként látják a világot, s erősek, boldogok, s alázatosak, de nem megalázkodók, s nem másokat megalázó, azaz kirabló.
Bocsánat a hosszúsága miatt a hozzászólásnak!!! Szerintetek van még értelme hozzászólást írnom???
További boldog életet mindenkinek!
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Szeretnélek benneteket megkérdezni, hogy egyáltalán megértik az emberek ezt, hiszen nap mint nap az áruházak tömve vannak és sokan hitelre vásárolnak.

Ha nem értik meg, akkor majd a körülmények kényszerítik ki azt, amit kényszer nélkül is megérthetnénk még...
 

Sándor714

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Ha ma már a felemelkedést, hanyatlást csak annyagi, azaz $-beli összefüggésében értjük, akkor legyen. S más síkok hatását mindenapi fizikai létünkre, nem veszük figyelembe. Akkor legyen. Nézzük csak ezt, bár a kép sosem lesz teljes, s a megoldás csak félresiklató lesz:

A nyugati civilizáció a görögöktől kezdve gyarmatosításon alapult. Másoktól elvett. Ma ezt kifinomult formában teszik. Ill. egyre tökéletesítik. (Római klub stb. Erről már sokat írtak) Azt akarják elhitetni, hogy vak, kiszámíthatatlna erők hatása alatt vagyunk. Amit max. elméletek irányítanak, de az igazság nem megismerhető, sőt relatív.


  1. A pénz fedezetlen, ha jól tudom a 70-és évektől teljesen. Azaz papír, s festék. Vagy elekronikus jel. Szabályozni a pénz mennyiségével szoktak. Ki? A saját államától kötölezően független Központi bankok (FED_USA; MAGYAR -?- NEMZETI BANK...). Pl. Mai bankelnökünk nyilatkozata: "A váság tanúlsága, hogy tovább kell növelni a MNB függetlenségét." Hogy? "A pénzügy felügyeleti szervet a fennhatósága alá kell vonni." Azaz az állami, nemzeti fennhatóság alól ki.
  2. A pénz mennyisége a 90-es évektől elszabadult. Elvileg a nemzeti vagy, világtermelési növekmény értékének megfelelően kellene növelni a mennyiségét. Hogy biztosítsa a közvetítést. Csakhogy a tárgyalt időszakban 400.000 milliárd $-t is meghaladja az a pénzmennyiség, ami mögött nem áll valós növekmény. Csak papír, s elektronikus jel a semmiből. Mellesleg a világ mezőgazdasági termeléséről biztosan tudom, hogy az 1995 óta jelentősen csökkent világszinten. A dollár kibocsátásért a FED (USA központi) a felelős, ami több mint 53%-ban egy jól ismert család magán birtokában áll.
  3. Ha meg akarod tudni kik állnak megette, akkor így lehet: "Kövesd a pénz útját." S lám világszinten nem csak Bankok mennek tönkre, hanem bankokat vásárolnak fel (Sőt a legnagyobb családok összefogva teszik), s újak születnek ma is. S ha követed, láthatod, hogy a válságból fakadó tulajdonosi átrendeződés nem érvényes a legesleg felső szintre. Csak lejjebb. Érdemes megnézni, azt is hogy milyen bankok mennek tönkre. Talán élveztek még eddig valamilyen függetlenséget, vagy sem?
  4. A legnagyobbak nem egyedül állnak, hanem örökletes családokban, s bebiztosított kapcsolatban. (Magam is megdöbbentem a válság óta, milyen összefonódásban vásároltak fel érdekeltségeket.)
  5. Erről a válságról már 7-8 éve sokat írtak előre. Jóslat, jövőlátás? Mert minden oknak megvan a következménye. Ennyi. Egy válságot lehet gerjeszteni. Olvastam, hogy indult ki az egész. Az ingatlan spekulációt az usába. Folyamatosan össztönözték az embereket, hogy ha így, meg így tesznek, akkor sokat nyernek. A legnagyobbak végül tudták mi lett. (Kis történelem: Nézd meg, hogy kezdődött ez a minta, a Napóleoni bukás napján az angol tőzsdén! S az utóéletét.)
Népmesink lezárásával: "Aki nem hiszi járjon utána" :) Mert a pénzügyi válság sokkal szélesebb összefüggésben van, mint, hogy tanítják. MInden hatással van mindenre.
 

apaa

Állandó Tag
Állandó Tag
siriusB
Ha nem értik meg, akkor majd a körülmények kényszerítik ki azt, amit kényszer nélkül is megérthetnénk még...



MI NEM ÉRTJÜK!
Nem magyarázat,értelmezés kell!Ezt ugy sem értik.

-- AKCIÓS--INGYEN HITEL---

s már is indul szervez aláír és nagyon értelmessé válik
kb mint egy talib a dinamitrudak láttán.

S kb ilyen távlatu a jövö képe is.
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
siriusB
Ha nem értik meg, akkor majd a körülmények kényszerítik ki azt, amit kényszer nélkül is megérthetnénk még...



MI NEM ÉRTJÜK!
Nem magyarázat,értelmezés kell!Ezt ugy sem értik.

-- AKCIÓS--INGYEN HITEL---

s már is indul szervez aláír és nagyon értelmessé válik
kb mint egy talib a dinamitrudak láttán.

S kb ilyen távlatu a jövö képe is.

1. Vásárolunk, vásárolunk, vásárolunk.
2. Adósságunk növekszik, fizetésünk nem.
3. Minden más ára szintén növekszik.
4. Családból valaki elveszítheti az állását.
5. Hat havi tartalék (amiről lejjebb szó volt) elfogy.
6. Adósság nem.

Mit lehet ezen nem érteni?;)

Gondold csak el mennyi értelmetlen dolog megvásárlására hagyjuk magunkat rábeszélni. Ilyenkor még az is megfordul a fejünkben, hogy tulajdonképpen jót cselekszünk, mert ha többet vásárolunk, akkor több munkahely maradhat fenn akik majd még több értelmetlen dolgot állítanak elő, amit nekünk ismét feltétlenül meg kell vásárolni!

Ördögi kör.

Senki nem veszi magának a fáradságot, hogy végiggondolja hová vezet ez.
 
Oldal tetejére