"pöttyös" és "csíkos" könyvek

Piroska49

Állandó Tag
Állandó Tag
Fenákel Judit
Grófnő a répaföldön epub

upload_2019-4-4_9-31-22.jpeg

Köszönet a készítőknek

Hogy miként kerülnek egy vidéki nagyváros diákjai 1952 aszályos nyarán a jánoskúti állami gazdaság répaföldjére, azt még könnyű magmagyarázni: embertelen körülmények között a tervteljesítést volnának hivatottak segíteni, noha kapához nem szokott kezük munkája nyomán több a kár, mint a haszon. De a grófnő…? Nem, nem kitelepített osztályellenség! A főhős diáklány fantáziájában jelenik meg a látóhatár szélén egy gyönyörű hintóban. Ettől kezdve Marica naponta mesél társainak, hogy elviselhető legyen durva, nyers valóságuk, s a képzelet hátán naivan repüljenek kamaszvágyaik.
 

Csatolások

  • Fenakel Judit Grófnő a répaföldön.epub
    120.8 KB · Olvasás: 330

ladybug7spots

Állandó Tag
Állandó Tag
Jarmila Dědková - Jarmila Dedková
Martina újra táncol
pdf

Dedkova Jarmila Martina újra táncol.jpg

Martina Újra táncol – és ennek nyomatékos jelentősége van: azt jelenti, hogy visszatér az életbe. Jarmila Dedkova, a jeles cseh írónő finom lélektani érzékkel ábrázolja a fiatal lány lelki regenerálódását, azt a lassú és bonyolult folyamatot, ahogyan a sokkot – szülei autóbaleset áldozatai lettek – kiheveri. Martina édesanyja híres táncosnő volt, és leánya is az ő példáját akarta követni, de anyjának halála miatt menekül mindattól, ami rá emlékezteti. Lassan-lassan oldódik a görcs, visszatér az életkedv, Martina újra táncolni kezd, hogy tehetségével bizonyítson. Hozzásegíti ehhez a családi és baráti összefogás s nem utolsósorban az első szerelem elementáris ereje. A szeretet, a művészet, no meg az idő gyógyító hatalmát hirdeti a könyv meggyőzően, finoman, olvasmányosan.
 

Csatolások

  • Dedkova Jarmila - Martina újra táncol.pdf
    613.4 KB · Olvasás: 358

Biseka

Állandó Tag
Állandó Tag
Kertész Erzsébet: Fiút vártak, lány született : Ez az életem
2000.
pdf

Kérésre:
covers_9087.jpg
„Talán azért lettem író, mert bizonyítani akartam. Megmutatni apámnak, hogy nem olyan nagy szerencsétlenség, ha nincs fia.” Kertész Erzsébet több mint hat évtizede tucatnyi regénnyel bizonyít. Történelmi hősnőinek személyisége mögé rejtezve végigélte a XIX. századot, és végigélte a huszadikat is. Ám ez egyszer ő maga a regényhős, a régimódi kisasszonyból lett modern, független szellemű íróasszony, a szeretteiért rettegő anya és feleség. Aki kilencven évesen is őriz valamit kamaszkori önmagából. Megrendítően őszinte legújabb regényével talán még az ifjúkori barát, Szerb Antal elismerő szemhunyorítását is sikerülne elnyernie.
 

Csatolások

  • Kertész Erzsébet - Fiút vártak, lány született.pdf
    1.3 MB · Olvasás: 353

Kovács Júlia Mária

Állandó Tag
Állandó Tag
Sohonyai Edit Macskaköröm és Molnár Géza A tizennyolcadik születésnap senkinek sincs meg elektronikusan?
SOHONYAI EDIT - MACSKAKÖRÖM (1990)
PDF formátum
upload_2020-3-29_16-10-51.jpeg
Tartalom: Ha lenne egy tündér, aki három kívánságomat teljesítené, akkor a következőket kívánnám: 1. Legyen a papagájaimnak fiókájuk. 2. Költözzünk családi házba. 3. Legyek szép!" Így, ebben a fontossági sorrendben sorolja álmait a tizennégy éves Mészáros Zsófi. Csakhogy a megvalósulásra nem sok az esély. A lakótelepi panellakást családi házra cserélni például még a mindenható tündér sem tudná. Kész szerencse, mert különben hogyan fedezné fel hősnőnket a szemközti ház kilencedik emeletéről egy bizonyos Zsolti, aki szőke, és nagyon is jóképű. Nem úgy, mint hősnőnk, akinek küllemére a 3. kívánságból következtethetünk. Vagy talán mégsem? Talán csak a tükör mutat fintort, valahányszor Zsófi belenéz?
 

Csatolások

  • Sohonyai Edit - Macskaköröm.pdf
    562.3 KB · Olvasás: 336
Utoljára módosítva:

Kovács Júlia Mária

Állandó Tag
Állandó Tag
SOHONYAI EDIT - SZERELEMLÉK (Macskaköröm 2.)
PDF formátum
upload_2020-3-29_16-20-29.jpeg
Tartalom: Az ifjú írónő első regényének, a Macskakörömnek hőse, Mészáros Zsófi pattanásos bakfisból valódi nagylánnyá serdül. Osztálya, az I. A, a suli legtrehányabb bandája, akivel örökké csak baj van, barátságbomlasztó viszontagságok után harmadik-negyedikre mégiscsak jó közösséggé formálódik. S noha Zsófink a ballagáskor is csak a celofánon átszúró rózsatüskét érzi, az a tüske alighanem mélyebbre bök. Hősnőnknek csak a külseje változik – előnyére –, eredeti humora, frappáns helyzetlátása és kamaszos érzékenysége szerencsére változatlan. Talán ezt szereti meg benne annyira az „igazi”, a „nagy Ő” (vagyis akit a tizennyolc éves Zsófi a napló írásakor éppen annak gondol).
 

Csatolások

  • Sohonyai Edit_Szerelemlék (1991).pdf
    342.7 KB · Olvasás: 309

Kovács Júlia Mária

Állandó Tag
Állandó Tag
BALÁZS ÁGNES - LUFI ÉS A HAJMERESZTŐ SZERELEM (Lufi 4.)
PDF formátum
upload_2020-3-30_21-14-55.jpeg
Tartalom: „Amikor véletlenül összefutok Szamócával, és ő rám emeli a kedves vadgesztenye szemét, akkor én egy jókora ütést érzek a mellkasomban, amitől néhány percre teljesen megbénulok, jéghideg lesz a tenyerem, és fülig vörösödöm…” Lufi maga sem érti azt a különös érzést, ami váratlanul hatalmába keríti Szamóca közelében, tüsire vágatja a haját miatta, és nevetségessé válik az egész suli előtt. Persze nemcsak Lufit éri utol a szerelem, hanem Pierre-t, a szomszéd francia fiút, a bombázó Gombos Zsuzsit, a gimnazista rocksztár Bitász Ferit, a kényeskedő Pál Laurát és még Szamócát is.
 

Csatolások

  • Balázs Ágnes - Lufi és a hajmeresztő szerelem.pdf
    2.7 MB · Olvasás: 307

Kovács Júlia Mária

Állandó Tag
Állandó Tag
JANIKOVSZKY ÉVA - A HÉT BŐR (1985)
PDF formátum
upload_2020-4-1_17-57-17.jpeg
Tartalom:
A 7. b., azaz a HÉT BŐR részesül abban a „megtiszteltetésben”, hogy az iskola tatarozásának végeztéig vendégeskedhet néhány hétig a kertvárosi iskolában. Hát nem kiderül, hogy iskolába – persze a sajátjukba – járni egész jó dolog? Élményeiket a rajnaplóban fogják rögzíteni, ez a HÉT BŐR rajvállalkozása. Meg az is, hogy segítenek a kissrácoknak és az egyedülálló öregeknek. Ja, hogy a kissrácok cseppet sem szorulnak segítségre, és Vilma néni is köszöni szépen, inkább egyedül menne moziba?
Csupa régi-új helyzet Janikovszky Éva jól ismert, feje tetejére állított világából. Az sem számít, hogy nincsenek már őrsök és rajok, nincs takarékbélyeg és kazettás magnó sem, a gyerekek és a szülők nem változnak. Ahogy Janikovszky Éva és Réber László sem.
 

Csatolások

  • Janikovszky Éva - A hét bőr.pdf
    4.5 MB · Olvasás: 401

Kovács Júlia Mária

Állandó Tag
Állandó Tag
PALOTAI BORIS - VIHAROS MENNYORSZÁG (1960)
PDF formátum
upload_2020-4-1_18-23-59.jpeg
Tartalom: A francia vendégművészeket bájos fiatal tolmácsnő kalauzolja Budapesten. Színházba, hangversenyre kíséri őket, előkelő éttermekben vacsorázik velük, nem csoda, hogy megszédül a csillogó, idegen világtól. Pedig Huszár Sárika, a frissen végzett tolmács, éppen most kezd új életet, alig néhány hónapos asszony Csorba Ferenc énektanár oldalán. Sok éve már, hogy az első olvasók megismerhették Huszár Sárika és Csorba Ferenc viharos szerelmének, szakításának és újbóli egymásra találásának történetét. Azóta sok minden változott. Nemcsak a szegfű és a rövidkaraj ára, nemcsak az egyébként is szeszélyes női divat, hanem mindennapi vágyaink és pletykáink tárgya is – egész környezetünk. Nem változott azonban a regény igazsága: az emberi kapcsolatok viharán átsegíti az őszinteség, a megértés, a tartalmas szerelem.
 

Csatolások

  • Palotai Boris - Viharos mennyország.pdf
    970.9 KB · Olvasás: 303

Kovács Júlia Mária

Állandó Tag
Állandó Tag
SOHONYAI EDIT - LE A CSAJOKKAL, avagy kinek kell a szerelem (2002)
PDF formátum
upload_2020-4-2_13-31-43.jpeg
Tartalom: Az emlékezetes alternatív buli után Tamás pontosan eltervezte, másnap a suliban mit fog mondani Böbének. Mintha mi sem történt volna, lazára veszi a figurát. „Ezer bocs, béb, hogy felkértem azt a csajt, míg te a sarokban unatkoztál. Tudom, borzasztó lehetett." Mélyen a szemébe néz majd, és magyarázóan folytatja: „Nagyon szeretlek téged, de értsd meg: fiú vagyok, bizonyos igényekkel…" – ezután a büfében fizet neki egy túrós palacsintát, s az ügy ezzel el is lesz intézve. Ajaj! Dehogy lesz elintézve! Még csak most kezdődik. Mert Kincses Tamás a 10/A-ból nem ismeri a női lélek rejtelmeit. Sohonyai Edit, a Macskaköröm, a Szerelemlék és más sikeres regények írója annál jobban ismeri. A lányokét is, meg a fiúkét is. És őszintén, nyíltan, nagyon mulatságosan avatja be az olvasót a kamaszok titkaiba. Ha valaki önmagára ismer, az nem a véletlen műve.
 

Csatolások

  • Sohonyai Edit_03_Le a csajokkal (2002).pdf
    1.4 MB · Olvasás: 278

Kovács Júlia Mária

Állandó Tag
Állandó Tag
SOHONYAI EDIT - LE A PASIKKAL, avagy velem nem stimmel valami? (2004)
PDF formátum
upload_2020-4-2_13-36-45.jpeg
Tartalom: „Le a csajokkal!” – hirdette a Móra X könyvek korábbi kötetének címében Sohonyai Edit, de mi, olvasók, már akkor is sejtettük, hogy csakis indulataitól vezérelve pattog ilyenformán a főhős, Kincses Tamás. „Le a pasikkal!” – háborog a szerző legújabb kamaszregényében a tizenhét éves Böbe, akinek pedig leghőbb vágya, hogy örök szerelme, a fent említett Kincses Tamás ne csak a barátot, hanem a nőt is észrevegye benne. A felnőtté válás Küszöbén Böbének sok mindent kell tisztáznia. Azt, hogy mit jelent nőnek lenni. Mit jelent a szerelem és a szeretet. És mit jelent bízni önmagában. Közben az is kiderül, hogy a lázadó kamaszlányok számára is a család a legmeghittebb menedék. A fiatal szerzőt őszinte érzelmessége, friss humora miatt kedvelik a még nála is ifjabb olvasók.
 

Csatolások

  • Sohonyai Edit_06_Le a pasikkal (2004).pdf
    1.6 MB · Olvasás: 251

Kovács Júlia Mária

Állandó Tag
Állandó Tag
JEAN WEBSTER - NYAKIGLÁB APÓ
PDF formátum
upload_2020-4-4_19-28-54.jpeg
Tartalom: Jerusha Abbott mint "talált gyerek" került csecsemő korában árvaházba, ahol új keresztnevet kapott: immárJudy néven folytatja életét. Az eleven eszű kislány hamarosan kiharcolja magának a jó képességű gyerekeket megillető jogot: továbbtanulhat. Ugyan nem teljesűl leghőbb vágya, hogy igazi családi otthonba kerüljön, ám a kifürkészhetetlen sors egy kegyes, de titokzatos jótevővel áldja meg. Judy Nyakigláb apónak nevezi a rideg ismeretlent, és neki ír vidám és borongós, hosszú és lefirkantott leveleket a kollégiumi életről, vívódásairól, szerelméről - no és persze arról, ami majd kifúrja az oldalát: vajon ki is lehet a titokzatos pártfogó?
 

Csatolások

  • Nyakigláb Apó.pdf
    541.3 KB · Olvasás: 314

Kovács Júlia Mária

Állandó Tag
Állandó Tag
JEAN WEBSTER - KEDVES ELLENSÉGEM! (NYAKIGLÁB APÓ 2.)
PDF formátum
upload_2020-4-4_19-30-10.jpeg
Tartalom: Mi nehezebb? Száztizenhárom árva gondját viselni, egy árvaházat eligazgatni minden szakmai tapasztalat nélkűl - avagy puhára főzni, mosolyra fakasztani egy mogorva, goromba, ámde tiszteletre méltó skót orvost? Nos, ennek csak Sallie McBride, e "kétfrontos" küzdelem szenvedő alanya a megmondhatója. Szerencsére kudarcairól, győzelmeiről rendszeresen tájékoztatja legjobb barátnőjét, Judyt, az immár révbe ért egykori árvaházi növendéket.
 

Csatolások

  • Kedves Ellenségem.pdf
    2 MB · Olvasás: 349
Oldal tetejére