Pakisztánban minden harmadik pilótának hamis jogosítványa van

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Június 27.

Melitta - 2020 Június 27, 00:53
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A pakisztáni pilóták legalább harmadának hamis engedélye van, és nem rendelkezik megfelelő repülőgép-vezetői képesítéssel – jelentette be az ország légi közlekedésért felelős minisztere.

  A CNN cikke szerint Ghulam Sarwar Khan arról számolt be, hogy a 860 belföldön közlekedő aktív pilótából 262 nem tette le a szükséges vizsgákat, ők valószínűleg fizettek valakiknek azért, hogy helyettük menjenek el vizsgázni. Közülük néhányan külföldi légitársaságoknak is dolgoznak. Az ország legnagyobb légitársasága, a Pakistan International Airlines minden olyan pilótát eltiltott a repüléstől, akiről kiderült, hogy hamis engedélye van.

  Mindez abból a nyomozásból derült ki, amelyet a május 22-én Karacsi mellett lezuhanó utasszállító balesete miatt rendeltek el. A miniszter azonban azt még egyelőre nem tisztázta, hogy a 97 halálos áldozattal járó balesetben érintett két pilótának érvényes volt-e a licence.


  A gép feketedobozának elemzése során kiderült: a pilóta és a másodpilóta egyáltalán nem figyelt oda a landolásra, és végig a koronavírus-járványról, illetve érintett családtagjaikról beszélgettek.

  Bozzay Balázs

  upload_2020-6-26_15-53-54.jpeg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Június 27.

Megosztás