papagájokról

nesszi01 témája a 'Állatok' fórumban , 2007 Szeptember 14.

 1. zlamal

  zlamal Állandó Tag

  Új vagyok itt, de van papagájom!!!:)
  Kedves Afca!
  Megkérdezhetem honnan vetted a feketesapkás papagájok képét????
  [​IMG]


  Ő Sámson, az egyik madaram!!!:)

  Nekem "csak" nimfáim vannak


  Olyan nincs, hogy csak, nekem is van 4 kishullámosom is, imádom őket pedig nem is szelídek!!!!!:)


  Nem, dehogy baj!!!! Ők az én madaraim, Csibészke és Zizi. Sajnos Zizi május 25.-én átment a Szivárványhídon!!!

  [​IMG]

  Ő Csibészke!

  [​IMG]

  És ő volt Zizikém! R.I.P
   
 2. Gabetto

  Gabetto Állandó Tag

  Rendetlenek, koszolnak, tönkretesznek amit csak tudnak, hangosak és olykor még a fejedre is koppintanak....
  De mégis IMÁDOM őket!!!! :)

  Nekem "csak" nimfáim vannak, és néha az őrületbe kergetnek az ricsajozásukkal, de semmi pénzért nem válnék meg tőlük.
   
 3. afca

  afca Kitiltott (BANned)

  Valahol a Indexen találltam.De sajnos a gazdija azt írta,hogy az egyik már nem él.:(De olyan gyönyörű madarak,hogy belinkeltem ide.Remélem nem baj mert akkor azonnal töröltetem.

  Mit tud???
  Nekem volt kb 200 papagájom,mindet szerettem:D.Ezért is nem eladtam,hanem elajándékoztam őket.:)
   
 4. Gabetto

  Gabetto Állandó Tag


  :55: Azért írtam idézőjelbe, mert ez a csak nem AZ a csak!
  :cool:;):p:):D

  Egy véletlenül összekerült párom van, és oly nagy lett köztük a szerelem, hogy folyamatosan gyarapítanák a családot.
  1-2x hagytuk is nekik, de mivel a szívünk szakadt meg, amikor oda kellett adni a gyerkőcöket, illetve nehéz jó gazdákat találni,
  inkább már elcsórjuk a tojásokat. :)
   
 5. zlamal

  zlamal Állandó Tag

  A Galambászkuckóban tudsz venni nekik műtojást, azzal kíválóan el vannak és nem keresik a tojásaikat!!!:)) Pár forintba kerülnek!!!:))
   
 6. Gabetto

  Gabetto Állandó Tag

  Nincs gáz azzal, nem keresik, inkább "gyártják" folyamatosan. :)
  De ha vennék, akkor nem kotlanának meg ugyanúgy, mint a rendes tojás esetében? Mert pont ezt akarjuk elkerülni.
  :)
   
 7. zlamal

  zlamal Állandó Tag

  Régebben voltak törpepapagájaim és ők költöttek állandóan. Akkor vettem a kuckóban nekik műtojást és azon üldögéltek.
  Kérdett rá az index fórumon, ott rengeteg nimfás van, meg tenyésztők is akik jól ismerik a nimfákat.
   
 8. Ancsa518

  Ancsa518 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Segítséget kérnék...:-S
  Tegnap kaptam egy nimfa papagájt, már nagyon vártuk. Amikor hazahoztuk, be akartuk rakni a kalitkába, de nem fogtam meg rendesen, és elrepült. Még nem ismert minket, így a kaja nem hatott rá, ezért maradt az, hogy ráterítünk egy függönyt, és úgy rakjuk be...
  Beszélgettünk vele, minden rendben volt, nyugodt volt, de ha elmentünk, akkor össze-vissza ugrált, és mindig beverte a fejét is, meg a szárnyát is...
  Most itt van a hátam mögött, most is meg van bolondulva...
  Ha jól láttuk, akkor már véres a szárnya, és mintha úgy vettem volna észre, hogy néha megáll egy kicsit, mintha el akarna aludni, aztán felkel, és ugyanúgy röpköd össze-vissza...
  Nagyon aggódok, még csak most kaptam, de nem akarom, hogy baja legyen, pedig így az lesz...hatalmasakat koppan a kalitkán...
  Amúgy az éjszaka jól telt, nem takartuk le, de így is csöndben volt, és azt hiszem, hogy aludt is.
  Mit csináljak? :confused: Próbáltam beszélgetni vele, hogy ezt ne csinálja, de mintha nem is hallana...:sad:
   
 9. Tiffany

  Tiffany Állandó Tag

  Szia Ancsa!

  Nekem már évek óta vanak nimfáim,meg más madaraim is.
  tedd olyan helyre a madarat,ahol nyugodtan szokhatja a környezetet,ez kb. 2-3 hét míg megszokja az új helyet,addig mindíg ideges lesz.Ja és ha lehet addig ne nagyon mennyetek a kalitka közelébe,csak úgy pár méterről ,és sokat kell hozzá beszelgetni,de csak kedvesen,(a kiabálást és hangos beszédet nem szeretik attól félnek)hogy szokja a hangotokat és megnyugodjon,Kivenni semmiképp ne vegyétek amíg meg nem szokja,és meg nem ismeri a helyet igazán.
  Sok szerencsét a madárkához.
   
 10. Ancsa518

  Ancsa518 Állandó Tag

  Köszönöm a választ! :)
  Hát...mi elég sokszor megyünk a kalitka közelében, akkor nyugszik meg. :D
  Nem akartuk kivenni, amikor hazahoztuk sem, csak az én bénaságom miatt sikerült így...
  Most úgy látszik, hogy már egyre jobban tetszik neki a hely. Nagyon örülök neki. :)
  Csak még egy probléma van...Nem eszik és nem iszik az etetőből és az itatóból. Mindig felborította őket, és mindig csak úgy csipeget. Anyu tegnap a kalitkához rögzítette az etetőt és az itatót, és így már nem bírja felborítani, de így meg iszik és nem is eszik...Az ennivalót könnyebb neki odaadni, azt szétszórtam neki, mert már nem bírtam nézni, hogy nem eszik, de viszont a vizet...Van ilyen kubus üveg, és azt tartottam oda a kalitkához, és úgy ivott, de így is csupa víz lett minden. Hogyan lehet rászoktatni az itatóhoz és az etetőhöz? Mert próbáltam neki mondani meg mutatni, hogy odamenjen, de nem érti...
   
 11. erkass6

  erkass6 Új tag

  beszélő papagájt szeretnék venni, nem tud valaki egy megbbizható helyet?
   
 12. dujuor

  dujuor Állandó Tag

  Papagáj

  Sziasztok!

  Szeretnék csatlakozni hozzátok. Hullámos és nimfa papagájaim vannak, valamint törpefürjeim.A legtöbb madaram vad, az egyik nimfám kézzel nevelt. Ő egy bohóc. Akárhányszor bemegyek a röpdébe, már jön, és megpróbálja kiszedni a fülemből a fülbevalót, az ujjamról a gyűrűt, és minden más csillogó dolgot. Szerintem a családfába valahol szarka is van.

  Hobbiból tartom őket, a hullámos papagáj párom most nevel 1 kis picit. Nyár elején született 3 kicsi, nagyon szépek, mindegyik más és más. Mivel hely szűkében vagyok, ezért szeretném őket eladni, vagy elcserélni papagájmagokra. Ha esetleg most szeretne valaki fiatal hullámosokat...

  Törpefürjem is most született, hát azok tündéri jószágok.
   
 13. most

  most Állandó Tag

  papagájmagokra ?
  beszléő madarak jóval drágábbak és redszerint mivel gazdájukhoz erösebben kötödnek ... nagyobb stessz az uj környezet


  Ancsa518 sztem legjobb lenne ha érdeklödnél a madarad korábbi szokásairol attol akitöl kaptad jo lenne ha néhány dolgot legalább eleinte hasonloan csinálnátok , megszokott környezetéböl lett kiragadva nem mindegy könyebben akaulnak ki benne rossz szokások...
   
 14. katusom

  katusom Állandó Tag

  Ilyet még nem is hallottam, hogy a madár is rá szoktatható az egyhelyre való potyizásra.

  Nekem hullámosaim vannak. Nagyon kedves kis jószágok. A szülőket nem tudtam meg szelidíteni , de az utódaikat igen csak kézhez tudtam szoktatni.

  Azt mondják a tojást ha átvilágítjuk meglehet látni , hogy ivaros e vagy sem , ez nekem valahogyan nem mutatja meg , vagy talán nem jól nézem szerintetek?
   
 15. most

  most Állandó Tag

  kb igy ....tojások lámpázásal - sötét helyiségben mesterséges fényforrással való átvilágítás.

  A termékeny és élő csírának ilyenkor már jól kivehető érhálózata és élesen elhatárolható légkamrája van. Az elhalt csírát viszont csak egy vércsík vagy vérfolt jelzi,ami rendszerint a héjhártyához tapad. Erezettség nem látható és a légűr alsó határvonala elmosódott. Terméketlennek nevezzük az úgynevezett üres tojást,amelyben az életnek semmi jele nem látható. Egy hét elteltével a tojás mészhéja eredeti fehér színét elveszíti. Az élő embrión kezdetben rózsaszínű,majd fokozatosan sötétülő - szürkülő - árnyalatúvá válik.
   
 16. Ancsa518

  Ancsa518 Állandó Tag

  Most!

  Egy olyan helyről hoztuk el a papagájomat, ahol egy csomó papagájjal volt. A gazdák csak etették, de nem foglalkoztak vele. (Mármint úgy, hogy nem beszéltek vele, meg nem játszottak vele.)
   
 17. Gabetto

  Gabetto Állandó Tag

  Ancsa, akkor sok-sok türelmet kívánok, mert egyhamar nem fog átszokni.
  Az én nimfa "fiúmat" befogtuk (valakitől elszökött), igen félős, sőt durván csípős volt. Kb. 5 éve van nálunk és még mindig nem ül rá az ujjamra, de legalább már nem csíp meg ha a fejemre, vagy a vállamra ül, és végre odajön a kalitkához, ha szólok hozzá, és elfogadja a kezemből az odanyújtott magot is. Ehhez viszont több év kellett.
   
 18. Ancsa518

  Ancsa518 Állandó Tag

  Köszönöm a választ. :)
  Hát...Beraktam kb egy hete egy kis tálkát vízzel tele, és amikor hazaértem, akkor próbáltam itatni a kis kubus üvegből, de nem ivott. Aztán később is próbáltam, de akkor sem kért. Egyszer csak látom, hogy a kis tálból iszik! És ez tök jó, mert ugye suliban vagyok, és akkor nincs, aki megitatná, de most nagyon boldog vagyok, mert saját magától iszik. Majd meg kéne próbálni az itatót is...
  Az én nimfám még mindig csípkedne, de úgy érzem, hogy csak játékból. Hogyha kaltikán kívül van a karom, akkor megengedi, hogy megsimogassam a fejét, és még ki is támasztja a fejét, hogy simogassam. Nagyon szereti. És ha szólok neki, akkor odajön, ahol a kezem van. Viszont, hogyha benyúlok a kalitkába, akkor már nem engedi.
  Eszik a kezemből is, a kalitkán kívülről is, és belül is.
  És most nagyon boldog vagyok, mert jólalakulnak a dolgok. :)
   
 19. romesz

  romesz Állandó Tag

  A nimfanak a fejen a tollat kell finoman morzsolgatni. Az uj tollakat kell igy kibontani. Ha megfigyelsz 2 nimfat azok is azt csinaljak egymasnak. Finoman bontogatjak a tarajtollaikat.
  A nimfak szeretnek furodni is, probald meg bevinni a zuhanyba es ovatosan lespriccelni. A madarak sokszor a zoldsegekbol es gyumolcsokbol jutnak hozza vizhez igy nem kell nagyon aggodni ha nem iszik.
   
 20. romesz

  romesz Állandó Tag

  Pedig raszoktathato. A madarak kb 15 percenkent wc-znek es ha megfelelo idopontban odatartod ahol szeretned, hogy wc-zzen es mondod neki, hogy tojjon vagy amilyen parancsot akarsz neki tanitani. Akkor egy idoutan utasitasra is fogja vegezni a dolgat.
  Ez akkor igazan hasznos, ha a madarad sokat utazik a fejeden vagy a valladon es idonkent eltartod magadtol, hogy piszkitson. Igy nem fogja a ruhadra vegezni a dolgat.
   

Megosztás