papagájokról

nesszi01 témája a 'Állatok' fórumban , 2007 Szeptember 14.

 1. Danton55

  Danton55 Állandó Tag

  Mi egyszer vettünk ilyen mézeset, de nem voltak hajlandóak megenni. Valahogy nem komálták. Kipróbálni nem árt, de ha elutasítja, akkor nem kell erőltetni. De gondolom sok madár nagyon szereti. :)
   
 2. babucs

  babucs Állandó Tag

  Sziasztok!
  Hogyan tudok képet csatolni?
   
 3. mammut

  mammut Állandó Tag

  Egy picit még várjál, és utána úgy, mint egy levelező programba.

  Érdekes, hogy a mienk van amikor pillanatok alatt szétrágja, de a mostanihoz hozzá sem nyúlt, úgyhogy kitettem a cinkéknek. Pedig ugyanonnan, ugyanolyat szoktam venni kettessével. Valószínüleg a másikat sem fogja megenni. Lehet, hogy a mézzel van valami. A magok nem hiszem, hogy megavasodnak.
   
 4. TipeTupa

  TipeTupa Állandó Tag

  Az utóbbi idők tapasztalata: pár hete vettem "fitness botot", amikor haza mentem, kibontottam csalódással vettem tudomásul, egyrész, h lejárt terméket vásároltam, másrészt bele voltak költözve a molyok. Múlt héten szinte hasonlóan jártam egy tasak magkeverékkel (magyar gyártmány, de a boltos hibája persze), de az előző tapasztalatból alaposan megvizsgáltam a tasakot: közeli szavatossági dátum,és hoppá... lógnak benne valamik... hát abban is molyok. Gondoltam,megirom, legyetek óvatosak a szavatossággal, mert a boltosok imádnak megszabadulni a régi termékeiktől...

  A fitness botokat végül nem dobtam el, hanem készitettem belőle létrát: a két bot a két szára és vagy 3 vékony ágat keresztbe kötöttem. Nagyon szeretik rácskálni a puha fából lévő botot, gondolom valami izesitőt is magába szivott a magokról, azért vannak úgy oda érte.

  Nem tudom mennyire egészséges a mézes karika, néha az az érzésem,h ezeket inkább a gazdiknak gyártják - és a többi minden féle szines marhaságot - szerintem a madaraknak megteszi az édes alma,vagy valami édes gyümölcs is. Csak "ünnepnapkor" teszek be ilyen maggal teleragasztott botot, emlékszem az elején nem tudták,h mi az, sőt, féltek tőle, de most 1-2 nap és le van darálva az egész... :mrgreen: Ha nem nyúlnak hozzá, de már ismerik, h mi az - és nincs lejárva, nem molyos - akkor szerintem csak unják, vagy épp nincs rá hangulatuk. Érdemes félretenni egy dobozba és 1-2 hét múlva elővenni.

  Egy újabb játék: ki szoktam teriteni egy megmosott salátalevelet a kalic tetejére, de úgy hogy még egy picit nedves legyen. Ez kb 1 óra szórakozás, amig hemperegnek rajta, ilyenkor szerelmi vallomással is előállnak egymásnak, és addig megy a hancúr, amig szétszaggatják a salátát. Érdekes látvány. :)
   
 5. mammut

  mammut Állandó Tag

  Ez a salátaleveles dolog a "szakirodalom" szerint a létező legegyszerűbb fürdetési módszer.

  A mézes karikát -én legalábbis- nem hízlalási szándékkal adom neki, hanam a "változatosság" miatt. De ebből is a no-name legegyszerűbbet. Eleinte én is megvettem (a nevét nem írom, úgyis tudja mindenki:)) színes, vitaminos, önmagát megevő stb. csodákból, de azért a rengeteg pénzért, tényleg csak pillanatok alatt a földre rágta, és talán a tizedét, ha megette.

  A molyokról meg annyit, hogy mostanság ezért szoktam rá nylon zacskós magkeverékre, mert szav. időn belül is vettem olyan papír dobozos magot, ami tele volt mollyal. Én még szerencsés vagyok ilyen tekintetbe, mert a "fölösleges" ennivalót ki tudom tenni a kertbe a többi madárnak. Speciel ez az ominózus dobozos mag még a galamboknak sem kellett, pedig azok aztán mindent meg szoktak enni.
   
 6. babucs

  babucs Állandó Tag

  Popejnek lett fája:) már birtokba is vette!!!!!
  Nekem még nem volt rossz tapasztalatom a fitneszrudakkal, hacsak az nem, hogy sec-perc alatt lekopasztja őket és ahhoz képest elég huzós az áruk.
   
 7. Danton55

  Danton55 Állandó Tag

  Hihi :) Ez a salátalevél jól hangzik :) Egyszer majd én is kipróbálom :)

  Képcsatolás: rákattintasz a Részletes válasz gombra, és ott van egy "csatolások" gomb (gémkapocsra hasonlit a Smileytól eggyel jobbra). Az megnyit egy új ablakot, ott tallózol, katt a feltöltésgombra (egyszerre asszem 5 képet tudsz felrakni).

  babucs: gratula! :) Aztán majd kérünk képet, ha lehetséges! :)

  Szerencsére mi még nem kaptunk soha molyos kaját :) Ami ilyen külön beakaszgatós cuccokat meg venni szoktunk, az vagy a mézes, vagy a fürtös köles + a szépia csont. Nyjaszka ketrecébe nem tettünk játékokat, mert mindegyiktől félt. Nem volt hajlandó semmit megtűrni a ketrecében, állandóan lecsípte, és bekotorta a sarokba, hogy ne zavarja. De kitaláltunk valamit (ha a képeket megnézitek, akkor láthatjátok): a ketrece mögé ragasztottunk egy magunk által készített képet. Nagyon sokféle papagáj volt felfestve, és IMÁDTA! :) Mindig odamászott az egyikhez és fütyörészet neki :) A mintákat bármelyik papagájos könyvből ki lehet másolni :)
   
 8. nesszi01

  nesszi01 Állandó Tag

  ez a salátalevél dolog tök jó lehet majd kipróbálom
   
 9. babucs

  babucs Állandó Tag

  ez egy régi kép Popejről. Új, a fájával, még nincs. Danton köszi a segitséget:)
   
 10. TipeTupa

  TipeTupa Állandó Tag

  Kedves Mammut, a szóban forgó szinte megvásárolt molyos magkeverék nájlonzscskóban volt... Ezek szerint semmi sem biztos. Csak olyan eleséget vagyok hajlandó megvásárolni, amin látom, h frissen csomagolták! Van is egy román márka (Kirikiri), ami nagyon megy, és emiatt vagy nem kapható, vagy csak friss (és utána gyorsan elfogy :mrgreen:) ezért kell vadászni.

  Kedves Babucs, én is várom a képet Popej új fájával! :-D
   
 11. mammut

  mammut Állandó Tag

  Na ez az, amire tökéletesen jó egy ilyen fórum.

  Neked a zacskós, nekem a dobozos nem volt a jó.
  De azért ezt a frissen csomagolást, bővebben is kifejthetnéd. Mert én már próbálkoztam olyannal, hogy a piacon én állítattam össze magkeveréket, de az sem volt igazán sikeres. Az "idegen" madaraknak szoktam télire venni 8-10 kg magot, de tavalyi összeálításomért nem igazán voltak oda. Persze, lehet, hogy belejátszott az enyhe tél is, de elég sok megmaradt belőle. Ennél "frissebb" megoldást tudsz?
   
 12. TipeTupa

  TipeTupa Állandó Tag

  Frissen csomagoláson azt értettem, h a gyári csomagoláson megnézem a dátumot, és kötelezően a jövő év kell rajta szerepeljen.
  Kis mennyiségben én is szoktam piacról magokat venni (muharmag, fénymag, zab, fürtösköles) + a gyárilag előkészitett magkeverék. Valahol olvastam, s aztán megmaradt szokásnak, hogy külön tálkájuk van a muharnak, külön a zabnak (ebből nagyon keveset teszek, éppen hogy legyen, mert állitólag hizlaló, de imádják forgatnia a csőrükben). A magkeverék napi adagjukba még teszek egy mérőkanál fénymagot és az egészet egy másik tálkába. És akkor ők kedvük szerint hol ide hol oda mennek, és abból esznek, annyit, amennyit akarnak.
  Nem tudom,mennyire szakszerű ez az eljárás, de arra gondoltam, bizzam rájuk, éppen mit akarnak enni.
  Még azt is olvastam, h jó néha a tálka helyét változtatni, mert akkor meg kell keressék,h miben van az,amit épp akar enni, és ez hasonlit arra a mikor a szabadban keresgélnek. Ezt az elméletet úgy alakitottam át, h vettem ilyen malomhoz hasonló etetőt meg kis gyöngyös akasztós valamit, aminek van egy pici tálkája, plusz a rendes tálak és néha ebbe néha abba teszek, van amikor üresen hagyom valamelyiket, aztán találják ki... :mrgreen:

  Még a tűkrökről van egy elméletem, de azt majd máskor.. :)
   
 13. mammut

  mammut Állandó Tag

  Ez a doboz ügy, akkor most már számomra is érthető. Őszintén szólva, én még soha nem néztem a dátumokat, valószínűleg azért, mert még nem volt gondom vele.
  A "többfogásos" etetőt érdekesnek tartom, de egy kissé nem helyigényes?
  Nekem egy félköríves, kb. 6-7 cm-es belső itatóba van az ennivaló, ez elég nagy ahhoz, hogy kedvére kotorásszon benne. Ebbe úgyis minden nap kap új keveréket.
  A magkeveréket pedig egy "gyári" alapján szoktam készíteni, amit annak idején nálunk az állatorvosnál vettem, csak nagyon drágán adta. Volt viszont rajta egy viszonylag pontos tartalmi lista, ami "receptnek" tökéletesen megfelelő.
   
 14. babucs

  babucs Állandó Tag

  TipeTupa egy kis időt kérek. A fotót a fiam fogja elkésziteni (már megkértem rá), de most indult a jégkorongszezon, napi két edzésen van és ha hazaér, eléggé romos állapotban van.
  Ami számomra kellemes meglepetés volt, hogy Popej egyáltalán nem félt a fától. Úgy látszik, emlékezett a régi fájára. A legmagasabb ágon ül és rágcsálja. láthatóan nagyon jól érzi magát:) Úgy örülök neki!!! és nagyon köszönöm az ötletet mégegyszer is. Minőségi változás állt be ezzel Popej életében:) na, szóval mindenki elégedett:)
   
 15. nesszi01

  nesszi01 Állandó Tag

  szia babucs.hogy állítottál fát popejnak?mibe raktad be hogy megálljon és milyen magas?
   
 16. babucs

  babucs Állandó Tag

  szia nesszi!

  karácsonyfa-tartóban van és igy kb 190 cm magas. egy kicsit nyújtózkodnom kell, ha a legfelső ágon tartózkodó madarat el akarom érni.
  A fa alját a párom belefaragta a tartóba és az ágakat is szépen lenyesegette. Közvetlenül a kalitka mellé állitottuk, igy az az ág, amelyen Popej székel, pont a kalitka fölé nyúlik.
   
 17. nesszi01

  nesszi01 Állandó Tag

  nekünk a konyhába van a papink és sajna oda nem fér fa de majd kiötlök valamit

  Sziasztok!
  Nekünk is van egy kissándor papagájunk. Ő már 6 órakor aludni akar. Olyan aranyos, ahogy kezdetben finoman, majd egyre erőteljesebben követeli a letakarást. :)

  Nem tudon, hogy hogyan lett a kis-sándorból hangulatjel, de néha van ilyen :))
   
 18. mammut

  mammut Állandó Tag

  A rendszer automatikusan teszi oda, mert beírtad, hogy K I S S ;)
   
 19. zizzenet

  zizzenet Állandó Tag

  Lefeküdt a kis csibész, csavarkiszedő!
  Ma hallottam, hogy Boros papagája Grün vasárnap férjhez megy, biztosan érdekes lesz az esküvő
   
 20. zizzenet

  zizzenet Állandó Tag

  A szakma készül. sok híres ember lesz ott :)
   

Megosztás