PayPal konvertibilis lett Magyarország

goyo témája a 'Technikai újdonságok' fórumban , 2006 Augusztus 29.

 1. goyo

  goyo Adminisztrátor Fórumvezető

  A vállalat minden csinnadratta nélkül, egy még augusztus 10-én közzétett szabálymódosítási értesítőben közölte, hogy szeptember 14-étől a magyar ügyfelek is fogadhatnak összegeket PayPal számlájukra.

  Az 1998-ban alapított PayPal nagyon rövid idő alatt világelső lett az online fizetési megoldások piacán: ma már több mint 71 millió regisztrált számlát kezel. A titkuk egyszerűen csak az, hogy utolérhetetlenül alacsony költséggel oldják meg a viszonylag kicsi, 1 és 1000 euró közötti összegek továbbítását magánszemélyek és vállalkozások között. A bankszámla-, illetve a hitelkártya-tulajdonosnak mindössze annyi a dolga, hogy regisztrálja magát, és adatai ellenőrzése után már használhatja is a biztonságos, alacsony költségű rendszert. A magánszámlával bíró felhasználók jó eséllyel ezt ingyen tehetik mindaddig, amíg csak vásárolni akarnak.

  Ha néha azonban el is adnak ezt-azt, és az így befolyó összegeket is a PayPal révén költik el, akkor a szolgáltatás továbbra is ingyenes számukra. Egyedül az üzleti felhasználók fizetnek maximum három százalék körüli összeget a tranzakciók után. Nem csoda, hogy a PayPal az internetes vásárlások alapvető fizetési módjává vált. A magyarországi felhasználók számára tavaly nyáron vált lehetségessé, hogy fizetésre használhassák a PayPal rendszert és ezzel kulcsot kaptak az eBay-hez.

  Ez fog megváltozni szeptember 14-én, amikor is a magyar felhasználók - lengyel és thaiföldi társaikkal együtt - majd fogadhatnak is összegeket PayPal számlájukra. Ez bizonyosan jó hír azoknak, akik a világ legnagyobb online piacterén szeretnének túladni portékájukon, de csak azon hazai e-boltoknak az életében hoz majd változást, akik olyan árréssel dolgoznak, hogy a PayPal fizetés bevezetésének költségeit ki tudják termelni.

  Hazánkban a hitelkártyás fizetési mód elterjedésének egyik akadálya az elektronikus áruházakban éppen a bank által lecsippentett jutalék. Mindazonáltal a PayPal nyitásával a hazai kereskedők lehetőséget kapnak arra, hogy az országhatárokon kívülre egyszerűbben értékesíthessék termékeiket a megbízható és olcsó fizetési mód segítségével.
   
  klarissza4 és hopogasz kedveli ezt.
 2. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  NAgyon jo hir.:D
   
 3. dulifuli

  dulifuli Állandó Tag

  Goyo!
  Marhara orulok, bar az egeszet nem ertem, es elegge bizalmatlanul kezelem, mint minden internettes ki- es befizetest. :confused: Nem szivesen adom ki a szamlaszamom, annak ellenere, hogy mar egyszer hasznaltam a fent emlitett ceget.
  Feltennel egy linket ami altal esetleg kozelebbit tudhatnek meg errol, vagy barmelyik -altalad esetleg favorizalt -internettten keresztul torteno fizetesi /atutalasi/rendszerrol?
   
  carotta2011 kedveli ezt.
 4. rolius

  rolius Állandó Tag

  ez egy elég biztonságos rendszer.
  azért ne kezeld bizalmatlanul, mert rengetegen használják, és már sokan háborognának ha átverés lenne.
  A PayPal az ebay-nek a cége, az a néz pedig elég sokat elmond a megbízhatóságáról.
   
 5. Rezso

  Rezso Állandó Tag

  Duli,
  Nyugodtan hasznald a paypalt. Normalisan es jol mukodo rendszer. Ha lehet, inkabb ezzel fizetek, mint a hitelkartyammal. Az internetes fizetesnel hitelkartya eseten az elado emeli le a penzt, (tehat ha elut egy nullat veletlenul vagy keszakarva, akkor nem 50 hanem 500$-t fizetek, aztan reklamalhatok a visa-nal) mig a Paypal eseten en utalom el a penzt, tehat vegig ellenorzom, hogy mennyit fizetek.
   
 6. nemszukseges

  nemszukseges Állandó Tag

  Viszont elég lehúzósak hisz minden tranzakcióra ráülnek..
   
 7. vrobec

  vrobec Állandó Tag

  Milyen értelemben?
   
 8. wetrinr

  wetrinr Új tag

  Én főleg az Ebayen használom. Nagyon megbízható, vitás esetben is azonnal visszatérítették a pénzemet.
   
 9. mzmargit

  mzmargit Állandó Tag

  Én a vásárlásaimat WEB kártyával fizetem ki, a paypalon keresztül is azt használom. Eddig minden kifizetésem azonnal gond nélkül célba jutott.
   
 10. cabes84

  cabes84 Új tag

  Jo a paypal, en is csak ajanlani tudom....
   
 11. szasza993

  szasza993 Állandó Tag

  Ebayes vásárláshoz szerintem is legjobb a paypal.
  Gyors, ingyenes és kontrollálható.
  A paypalon keresztül menő hitelkártyás fizetés pedig tényleg csak öt klikk, még gépelni sem kell, ha már egyszer lementetted a kártyaadataid.
   
 12. baluzoli

  baluzoli Állandó Tag

  Kínai vásárlásoknál is sokat segített a PayPal :)
   
 13. macsero

  macsero Állandó Tag

  Ha valami nem jön össze, visszak9vetelheted a pénzedet. Elég gyorsak és megbízhatók.
   
 14. nokyci

  nokyci Új tag

  PayPal regisztrációnál kér kártyaszámot, de nekem csak belföldi kártyám van. Mit csináljak?
   
 15. Ronyn_

  Ronyn_ Állandó Tag

  Hali:)
  Mit kell tenni még ahhoz hogy a paypalszámlához regisztrált kártyán levő pénz megjelenjen a paypal számlán is??
   
 16. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Magyar kartyat is elfogadnak, Mo. is tagja a paypalnak.
   
 17. goyo

  goyo Adminisztrátor Fórumvezető

  Nem jelenik meg ott is. Vagy a kártyádon van, vagy átutalod a Paypal számládra a "Top Up" menüpont alatt (akár a csatolt kártyádról, akár a bankszámládról)...
   
 18. Ronyn_

  Ronyn_ Állandó Tag

  Akkor mi értelme van csatolni a kártyát, ha ugyanúgy manuálisan kell feltöltenem ahhoz hogy fizetni tudjak paypallal?
   
 19. goyo

  goyo Adminisztrátor Fórumvezető

  Ahhoz, hogy fizetni tudj Paypal-on keresztül, nem kell feltöltened (ez csak egy lehetőség). A fizetés folyamán ki tudod választani a csatolt kártyádat és a Paypal arról vonja le a pénzt.

  A kártya csatolásával ellenőrzik a személyi azonosságodat (hogy boldog boldogtalan ne tudjon hamis pénzügyi tranzakciókat folytatni, vagy pénzt mosni) és vásárlásnál nem kell minden alkalommal begépelni az adataidat.

  Bizonyos (országonként eltérő) tranzakció/pénzforgalom felett, a Paypal további személyes azonosításra alkalmas adatokat is kér (addig blokkolják a fiókod), mint például személyi igazolvány, vagy közüzemi számla.

  Ha a Paypal a tranzakciós díjai túl magasak, vannak más alternatívák is, a második legtöbbet használt (és olcsóbb) megoldás a SKRILL https://www.skrill.com .
   
  rituevu, Melitta és Ronyn_ kedveli ezt.
 20. Ronyn_

  Ronyn_ Állandó Tag

  Nincs gond a dijakkal, csak axt hittem hogy a feltüntetett egyenlegből lehet csak fizetni, illetve hogy a kártyán levő pénz megjelenik a paypalnál is mint felhasználható egyenleg vagy ilyesmi.
  Köszi az infót:)
   

Megosztás