Hírek Pedagógusnapon, újra:

Rétvári Bence állítása szerint a magyar pedagógusok tanítással töltött óráinak száma évente 608.

És egy tanárnő válasza erre a hazugságra, Zsenitsné Tóth Krisztina tanítónő írása:
“Akkor nézzük:
- Rétvári, fiam, jöjjön ki a táblához. Mit remeg, édes fiam, 39 évesen csak tud írásban szorozni, harmadikos tananyag,...na, mély, egyenletes légzés, menni fog az.
Írja! ...Neee, ne azzal a krétával, azzal nem lehet írni, az csak van...udvarra jó az aszfaltra rajzolni...a másikkal, amit a "százas boltban" vettünk! Úgy.
Szóval, írja, fiam:
22 szorozva 36-tal =?
Segítek: a 22 a heti tanóra, a 36 a tanítási hetek száma.
Lehet géppel, persze, magának lehet, fiam...
No, MI JÖTT KI???
792, igen, ez a tanító valós órarendi órája a sajátjaival. Kicsit több, mint a maga 608-a, ugye?
Rendben, most nézzük a valóságot, írja:
22+1 ...hogyhogy milyen +1???
Az a hajnali ÜGYELET heti 1 órában, ne értetlenkedjen, édes fiam, a Pázmányon, a jogi karon csak megtanították, hogy Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen, pláne 150 gyereket...nézegessen bébiszitter vagy nyári tábor árakat...vagy próbálja ki...na, haladjunk, fiam, mingyá kicsöngetnek...Hát számolja az E-napló az ügyeleteket??? Nincs is olyan rovat. (!)
Tehát: heti 22 ténylegesen megtartott óra + heti 1 ügyelet szorozva az évi 36 tanítási héttel az egyenlő hány óra per egész tanév?
Na, Rétvári, fiam, mire jutott???
22+1 = 23, ezt most szorozza meg 36-tal!
23 x 36=?
Mit kapunk?
828. Nyolcszázhuszonnyolc. Bizony. Nem ám 608. És ez csak az, amikor a pedagógus - példánkban egy tanító -valósan a gyerekek előtt-között áll. Rögzítsük: a maga 608-as állításával szemben ebből már a valós órarendi órája is 792.
Mondja, fiam, honnan a fenéből vette maga a sajtónak mondott évi 608 órát???
És nincs valami hiányérzete, fiam? Merengjen el, hogy is üzemel egy iskola…olyan igazi…érti…tanítja az osztályát a tanító… hajnalban/délután ügyel a tanító… Nincs? Pedig kéne…
Jaj, ne tetézze, ne tetézze, csak eszébe kéne jutnia 3000 fősre becsült pedagógushiány mellett…
A HELYETTESÍTÉS, bizony.
Maradva a konkrét példánknál: Zsenitsné esetében ez idén az E-napló tanúsága szerint 46 óra volt.
Tehát? A két szám ismeretében végezze el a műveletet és vonjon le következtetést!
Ha hozzáadja a 36 ingyen ügyelethez a 46 óra ingyen helyettesítést, az összesen mennyi saját tanórákon kívüli munka?
Ne gyerekeskedjék, nem áll jól magának.
Ne nézzen ilyen üres tekintettel, pislogjon néha, belátok a gyomráig, fiam.
Másképp kérdezem, figyeljen: Az hány óra INGYEN munka?
Ne nézzen rám így, maga tálalta a különbséget a két adat között, ezzel feladta a magas labdát, pedagógusok ezrei nyitják ma meg az E-naplót, hogy megnézzék a haladási naplóban a valós adatokat a saját nevük alatt. Látná csak a csoportjaikban a facebookon...ja, hogy látja? Még jobb.
Most akkor izzadjon ezen is!
36+46=82. Bizony. Nyolcvankettő.
Maga például dolgozik ingyen, fiam???
Akkor mennyi a vége? Segíts neki felírni, Lovász Laci, ez a te tereped, ha már AZ nem...
Jó, hogy te is ide jársz, kisfiam, nélküled holnap be se jönnék.
Ledogozott munkaórák/példánkbéli Zsenitsné, aki mindkét félévben ügyelt:
792 órarendi saját + 36 ügyelet + 46 helyettesítés=874.
Nyolcszázhetvennégy...
De engem inkább a maga által közölt 608 és a 874 közötti különbség aggaszt, fiam, mondja, milyen "adatokkal" dolgozik maga, hogy nagyságrendekkel mond mást, mint a valóság???
Ki tanítja magának az erkölcstant???
És még melléteszi, hogy az EU átlag 680, az OECD átlag meg 735, tehát a magyar pedagógus dolgozik a legkevesebbet?
Menjen a helyére, fiam, és piruljon el, előre szólok, maga nálam (is) megbukott...”

Zsenitsné Tóth Krisztina, tanítónő"

284832447_3153468684914744_559858377205626640_n.jpg
 

Csatolások

  • 1654579343991.png
    1654579343991.png
    413.5 KB · Olvasás: 7,498
Az lenne a tisztességes, ha a dupláját tekintetnék munkaidőnek és fizetnék meg, de jobban + az egyéb tevékenységgel töltött időt, úgymint adminisztráció, tanulószoba, korrepetálás, helyettesítések, fogadóóra, családlátogatások, stb. És egy pedagógus nemcsak az anyagot adja le, ott a nevelési munka is. Ennek alapján a jelenlegi fizetésük minimum dupláját kellene kapniuk.
Több, mint 10 évvel ezelőtt, amikor először felmerült, hogy "nyugaton" hány diák jut egy tanárra és mennyi hazánkban, egy előadáson, az ELTÉ-n egy tanárnő azt mondta, hogy "Kollégák! Ne legyenek felháborodva! Nyugaton tényleg több diák jut egy tanárra!" Mire megkérdeztem "Tanárnő! És nyugaton hány oktatást segítő dolgozó van?" Mire jött a válasz! "Na! Látja! Erről nincs statisztikánk!" Nyugaton, nem az osztályfőnök, "kezeli" hiányzásokat! Nem a tanár írja a bizonyítványokat, törzslapokat! Nem a tanár készíti a személéltető anyagokat! És még sorolhatnám! Itt nem csak a bérezéssel van a probléma! Az is egy fontos dolog! De nem úgy kellene alapul venni, hogy átváltjuk pl.: eurora! Akkor lenne korrekt, ha a GDP-hez néznénk a kinti és a hazai bérezést!
Tudom! "Magyarország előre megy és nem hátra"! Az elmúlt században, a "nagy gazdasági világválság" idején Klebelsberg minisztersége alatt minden képzeletet felülmúló iskolaépítés ment végbe! Nyilván most már nem kell iskolát építeni! De kérdezem én! Minden iskolának van tornaterme???? Minden iskola megfelelően fel van szerelve minden oktatást segítő eszközzel??? Nem is tudom, kinek a minisztersége alatt lettek az iskolák, sőt még az óvodák is számítógéppel ellátva? Kötötték rá az iskolákat az internetre!!!! Azóta említésre méltó dolog az emlékezetem szerint nem történt!
 
Szó sincs felháborodásról, senkinek sem újdonság, hogy például vakáció idején is jár a fizetés, jut nekik őszi, téli és nyári szünet is.
Csupán azt tartom elképesztőnek, hogy azon van a vita , hogy 608 vagy 874 órát kell dolgozzanak egész évben ... kérdeztem is van -e még sok ilyen szakma, mert ahogy elnézem egy évben kb. 2000 munkaóra van.
Tisztelettel! Szabad a pálya! Pedagógus hiány van! Tessék elvégezni minimum egy főiskolát és beállni a "katedrára" és akkor lehet beszélni!
 
Ő már évek óta egyfolytában, különböző nevek alatt terjeszti itt az igét. Trollkodás miatt kiszokták tiltani, de lepereg róla. Egy hű pártkatona nem hátrál meg. :D

Ő valószínűleg hivatásos Fidesz Troll. Neki a terelés, félrevezetés, csúsztatás, elbizonytalanítás a feladata egy ellenzéki beállítottságú Forumban. Itt a Forumon saját maga beismerte, hogy a Megafon, egy közpénzből finanszírozott Fideszes troll képző tagja.



Z valódi énje. (Ezt küldte nekem pár napja privátban)


IMG_2766.jpeg
 
Utoljára módosítva:
Szóval egész évben 874 órát kell dolgozzanak a teljes fizetésért???
Melyik szakmában ilyen kevés vagy hasonló a munkaórák száma egy évben? A hétköznapi munkaerőnek ilyesmi a munkaidő naptára 2022 -ben

hónap munkaórák száma
január 168
február 160
március 176
április 152
május 176
junius 168
július 168
augusztus 184
szept. 176
október 168
nov. 168
dec. 168
Látom, te még sosem próbáltál oktatni valakiket legalább 45-50 perc hosszan, kis szünettel egymás után. Kb. a második 45 perc után már eléggé el lehet benne fáradni. Én egyetemen oktatok, ez kismiska ahhoz képest, amennyire gyerekekkel fárasztó lehet, akiket még olykor nevelni is kell. Lehet, hogy neked hihetetlen, de még 20 év után sem lehet úgy beesni egy órára, hogy ne gondolnád át, miről fogsz beszélni. És ez a szám csak a tanórák száma! Egy általános vagy középiskolai tanár több dolgozatot is kell írasson, amit össze kell állítani, ki kell javítani. Ez rengeteg extra óra, amit nem számol senki. Helyettesítések, táboroztatások, csupa egyéb tevékenység, amit valaha megfizettek ugyan (a táboroztatást tudomásom szerint akkor se igazán), de ma már a helyettesítésekkel úgy tudom, elég nagy a gáz. Ja, és akkor itt van ebben a szuper új rendszerben még az, hogy a gyerek szinte egész nap az iskolában kell legyen, nem úgy, mint mikor mi legkésőbb kettőkor már hazamentünk - nyilván rengeteg többlet munkaóra ez is.
 
Le van írva 874 óra (benne van minden , jó vastagon fogott a ceruza).
Természetesen, vakáció idején is jár a fizetés, lázas tevékenység folyik az amúgy üres iskolában is. Azt is megértem hogy otthon kell ismételgesse a Thalész tételét mert még csak tíz éve ismételgeti.
Tisztelettel! A 874 óra a diákkal letöltendő óraszám! Ebben nincs benne, az óra felkészülés, szemléltetőanyag készítés, dolgozatfeladatok készítése, dolgozatjavítás! Egy hozzászólásomban már írtam, én szakképzésben tanítok (pontosabban most már csak tanítottam). Volt olyan tanévem, amikor reggel 08-kor kezdtem és akadt olyan napom, amikor 20:15-kor végeztem! Lényegében ennyit voltam az iskolában! Na és volt aznap mondjuk nyolc 45 perces órám! A közben levő idővel nem nagyon tudtam mit kezdeni! Mondjuk három 45 perces lyukas órában mit kezdjek? Tudom! Menjek ki és intézzem a dolgom! Nagyon ritka, hogy két óra tizenötperc alatt el tudok valamit intézni! Tudom! Készüljek órára! Egy olyan tanáriban, ahol csöng a telefon, jönnek mennek! Maximum internet van! A szükséges tankönyvek otthon! Vagy cipeljek 5-10 könyvet be??? Ha valaki nem tudná, Magyarországon nincs minden tanának külön tanári szobája! Gyakran előfordul, hogy 40-60 tanárra jut 5-6 számítógép!
Aki kritizál előtte álljon be "katedrára" (már ahol van katedra)! - Pedagógus hiány van!!!!! => legallább csökkenne! Ha "lehúz 3-4 tanévet! Akkor joggal kritizálhatja a tanárokat!
 
Na látjátok. ez van. egymás torkának ugrunk, mert a hatalom így akarja. trollokat küld, és megoszt. okos kormány.
Igazad van, bár szerintem okosságról szó nincs.
(Sőt! Akik ennyire lenézik az oktatásban dolgozókat és a munkát, amit végeznek ennyire becsülik, ebbe beleértve az oktatási terület minden oldalú alulfinanszírozottságát, azok ostobák - ez a személyes véleményem.)

A hatalmon maradásukhoz csak követik a mintát - a filmrészletekből kiderül, hogy ugyanabban a cipőben járunk. Járass le, lehetetlenítsd el, kényszerítsd védekező poozícióba bármivel - pl. kommunistázz, gyűlöltesd meg az "ellenfelet", mutass erőt, az sem baj, ha erőszakos vagy, a nép erre vevő.

Göd a dél-koreaiaké (Samsung gyár és környéke) - 3. filmrészlet.
Ilyen volt:
1655209461466.png


Itt tartunk - Tuzson Bence, országgyűlési képviselő asszisztálásával.
Ahogyan Kásler segített lenyomni a pedagógusokat.




Finkelstein úr, Orbán kampányfőnöke volt.


Előre megírt receptet követnek, s a nép mindennek bedől.
 

Csatolások

  • Képtelen kampány 1..mp4
    17.7 MB · Olvasás: 0
  • Képtelen kampány 2..mp4
    11.9 MB · Olvasás: 0
  • Képtelen kampány 3..mp4
    26.1 MB · Olvasás: 0
Utoljára módosítva:
Göd a dél-koreaiaké
Kísértetiesen lehet alkalmazni szakszavakat
Vadkapitalizmus mondták a rendszerváltáskor
Ez az akkugyár pedig imperializmus(és az összes beengedett távol-keleti kinával az élen)
Ami a 19. századi gyarmatosítás második következő fokozata(az imperializmus)
1655214088195.png

Göd, Komárom Iváncsa,Sóskút,Tárnok
Az imperialzmus 20 században az országok leigázása gyarmattá tétele
Na azt teszi a Magyarországot kiárusító orbán a XXI században
 
Utoljára módosítva:
Pintér Sándor szólt, hogy nem megy el,
A Pintér eddigi taktikája, javaslatokat kér és meghallgat, de bértárgyalásba nem megy bele.
Ez jó taktika olyan mintha figyelnének a partnerre.De azt nem mondja bármi javaslatot is figyelembe vesznek
É ezt időhúzásnak látom a Pintértől
ugyanakkor jó politikusi módszer (amennyiben a politikus alatt nem a hatásos vezetőt értjük)
 
Ha megnézzük a másik oldalról ezt a tanár munkaidő, bér jelleget akkor erre nagyon jó ez a több éves vizsgálat amit olvastam.
„A hat- és nyolcosztályos gimnáziumok ügyében teljesen jól egymásra találtak a gyakran konzervatív, vidéki, magas státusú családok érdekei, akiknek a gyerekei jellemzően egyházi iskolákba járnak, és a budapesti, mondjuk így, liberális értelmiség, akiknek a gyerekei az állami elit vagy az alternatív gimikbe járnak. Az egyik abban reménykedik, hogy az ilyen iskolákból könnyebben jut be a gyereke például a Semmelweisre vagy a jogi egyetemre, a másik meg külföldre szeretné küldeni a gyerekét egyetemre, de mindkét társadalmi csoport érdekelt abban, hogy fennmaradjon ez az iskolatípus” – mondja Berényi Eszter, az ELTE Társadalomtudományi Karának oktatásszociológusa, a Belépés a 6 és 8 osztályos gimnáziumokba: esélyegyenlőtlenség és reziliencia című, 2019-ben elkezdett és idén augusztusban lezáruló kutatás vezetője.
Az elmúlt évtizedekben tapasztalható születésszám-visszaesést és az ebből következő növekvő versenyt a kisgimnáziumok tudták a leginkább kihasználni, hiszen ők válogatták ki maguknak a „legjobb” tanulókat, még mielőtt a többi iskola megtehette volna. „Egy ilyen helyi iskolai kezdeményezés természetesen a magasabb státusú szülők oldaláról nyitott fülekre talált (ha nem épp ők kezdeményezték az iskola átalakulását), hiszen így lehetett biztosítani a megnövekedett erőforrások mellett a jobb iskolai összetételt is saját gyermekeik részére” – írja Horn a tanulmányában.

Ezekbe az iskolákba soha nem jártak hátrányos helyzetű gyerekek: „statisztikailag úgy kell elképzelni, mintha minden ötödik évben egy halmozottan hátrányos helyzetű gyerek jutna be, amennyiben a gimnáziumnak három párhuzamos osztálya lenne” – mondja Berényi. „Olyan, akinek közmunkások a szülei, hát olyan nincs, de olyan sincs, akiknek nem diplomások a szülei. Nem kell ehhez diszkriminálni, de olyan magasan van a bejutási határ, és ezt annyira nem kapják meg a gyerekek az általánosban, és hát az ezzel kapcsolatos információhiány is benne van a rendszerben, hogy ide más helyzetből lévő gyerek nem fog jönni” – érzékelteti a Berényi kutatásában szereplő egyik szülő,
 
Tisztelt Látogatók!

Állandóan azzal jönnek, hogy a tanárok reggel 08-ra bemennek az iskolába és kettőkor, de lekésőbb négykor húznak haza! Megkerestem néhány órarendem! Mindössze az enyém látható! A kollegáké is hasonló volt!
Szabad irigykedni!
Félre értés ne essék! A 16 óra után megtartott órákért semmilyen pótlékot nem kaptam, ahogy tudtommal (lehet, hogy rosszul tudom!) a több műszakban dolgozók kapnak! Az is a kötelező óraszámaimban volt! Az alapbért kaptam érte!



Nagyon remélem, hogy a "tetszik" like inkább az együttérzést, netán a sajnálat kifejezése!
 

Csatolások

  • orarend-1.jpg
    orarend-1.jpg
    135.3 KB · Olvasás: 50
  • orarend-2.jpg
    orarend-2.jpg
    185.7 KB · Olvasás: 51
Utoljára módosítva:
Tisztelt Látogatók!

Állandóan azzal jönnek, hogy a tanárok reggel 08-ra bemennek az iskolába és kettőkor, de lekésőbb négykor húznak haza! Megkerestem néhány órarendem! Mindössze az enyém látható! A kollegáké is hasonló volt!
Szabad irigykedni!
Félre értés ne essék! A 16 óra után megtartott órákért semmilyen pótlékot nem kaptam, ahogy tudtommal (lehet, hogy rosszul tudom!) a több műszakban dolgozók kapnak! Az is a kötelező óraszámaimban volt! Az alapbért kaptam érte!



Nagyon remélem, hogy a "tetszik" like inkább az együttérzést, netán a sajnálat kifejezése!
Tisztelt Tanár Úr!

Sokan vagyunk akik értjük a problémájukat, akik meg vakon nyomják a kormánypropagandát azokat tessék figyelmen kívül hagyni! Nem nyomok semmit az előző posztjára, mert csak dühös vagyok és sajnos tehetetlen!
Dühös vagyok, mert lelkiismeretes hivatását szerető nyugdíj korhatáron álló barátaim mennek neki a nagyvilágnak, és sokan közülük más pénzkereseti lehetőséget keresnek és kerestek maguknak!
Kitartás Tanár Úr, hiszen ön és a kollégái nem egyszerű tanárok, önökön keresztül az egészségügy is függ!
 
Tisztelt Tanár Úr!

Sokan vagyunk akik értjük a problémájukat, akik meg vakon nyomják a kormánypropagandát azokat tessék figyelmen kívül hagyni! Nem nyomok semmit az előző posztjára, mert csak dühös vagyok és sajnos tehetetlen!
Dühös vagyok, mert lelkiismeretes hivatását szerető nyugdíj korhatáron álló barátaim mennek neki a nagyvilágnak, és sokan közülük más pénzkereseti lehetőséget keresnek és kerestek maguknak!
Kitartás Tanár Úr, hiszen ön és a kollégái nem egyszerű tanárok, önökön keresztül az egészségügy is függ!
Kedves Beka Holt!
Köszönöm az együttérzést! Figyelmen kívül hagynám én, ha lépten nyomon nem vágnák a pofámba, hogy "Ugyan már! Így is túl vannak fizetve!" Sajnos a Minisztérium részétől is ezt kapjuk! Se az oktatás, se az egészségügy nem kapott külön minisztériumot! Tudom! "Magyarország előre megy és nem hátra!" Nézőpont kérdése, honnan nézzük! A "dualizmus" korában tartozott az egészségügy a belügyminisztériumhoz! A "nagy gazdasági világválság" idején Klebelsberg Kuno soha nem látott iskolaépítési programot vitt végbe! Most a stadionok épülnek egymás után! Ami fontos is! De addig, amíg vannak olyan iskolák, ahol tornaterem sincs...... Na, de nem sorolom a bajaim! Nemcsak a tanári bérekkel van probléma!
Remélem, nem gond, elhelyezek néhány linket (ha gond, nyugodtan törölhető, akár a hozzászólásommal együtt!)
Tanítani akarunk!
Légy tanár!
Miért (ne) légy tanár?
Ezért fogom elhagyni a pedagóguspályát
 
Utoljára módosítva:
Le van írva 874 óra (benne van minden , jó vastagon fogott a ceruza).
Természetesen, vakáció idején is jár a fizetés, lázas tevékenység folyik az amúgy üres iskolában is. Azt is megértem hogy otthon kell ismételgesse a Thalész tételét mert még csak tíz éve ismételgeti.
Szia, ahogy én látom:
Az amit órán lead, arra otthon készül fel, mondjuk tananyagonként hmm, vajon hány órát, hogy az lekösse a gyerekeket, kreatív legyen, de a tananyag mennyisége is fogyjon (az is folyamatosan nő, változik, mert amatőrök döntenek róla a feje fölött sokszoros fizetésért egy hivatalban, gyerekektől távol). Dolgozatokat is javít. Egyenként is figyel a gyerekekre, hogy kinek milyen támogatásra van szüksége, hogy a legjobbat kihozza belőle. Ez is plusz idő átgondolni, a diákkal megbeszélni, a szülővel konzultálni. Fogadóórát tart. Részt vesz az iskolai üléseken, amikor tanítás nélküli munkanap van. Nyáron felkészül a következő évre. Táboroztat, osztálykirándulásokon vesz részt, még ha nem is osztályfőnök. Ha mégis az, akkor még a táborok, kirándulások megszervezése és fizetések ütemezése, szülői megbeszélések is ott vannak. Utolsó évben extra programokkal. Az iskola kellemesebbé tételére igényes iskolában külön programok, versenyek vannak, azokon részt venni, támogatni. Ja és kérdezz meg egy tanárt, hogy milyen érzés naponta több órán keresztül beszélni, levezetni egy-egy órát. Az elején folyamatos fejfájás és kimerültség, jobb esetben hozzászokik. Utána tényleg jár egy kiadós pihenés, ha minden egyebet levonunk, amit a szünetben megcsinálnak, az a két hónap max. 1 lesz. Mondhatjuk, hogy magának választotta, de szerintem nekünk választja, hogy minket, a gyerekeinket, az őt körülvevő nemzedéket okítsa, nevelje, hogy egy élhető országot hozzon létre. Nagy a felelőssége, kicsi a fizetése és a megbecsülése.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,743
Tagok
615,333
Legújabb tagunk
canoon
Oldal tetejére