Peremséta a torontói CN Tower tetején

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2014 Június 12.

Melitta - 2014 Június 12, 04:05
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A torontói CN Tower a város egyik szimbóluma, 2007-ig 553 méteres magasságával a világ legmagasabb épületének számított. Miután elveszítette világelsőségét a torony üzemeltetői egy nem mindennapi ötlettel rukkoltak elő.

  [​IMG]

  Az EdgeWalk nevű extrém attrakció kifejezetten az adrenalinfüggőket célozta meg, akik a CN Tower kilátójának 1,5 méter széles peremén, 356 méter magasban tehetnek egy kellemes sétát. Az extrém sétára vállalkozókat egy sínen körbefutó kötél tartja, a mélyben fekvő város és köztük nincsen semmilyen korlát.

  [​IMG]

  Az EdgeWalk (Peremséta) nevű túra a 116 emeletes magasságba való feljutással és az előkészületekkel együtt másfél óráig tart majd, ezt követi a 20-30 perces séta. A vezetők által kísért csoportok 6-8 fősek, a résztvevők speciális felszerelést kapnak a Peremsétához. A világ 5. legmagasabb épületéről nyílik a legszebb kilátás Torontóra és környékére, jó idő esetén 160 km-re is ellátni (akár a Niagara-vízesést is láthatjuk). A cikk végén videó!

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]


  Cn tower.jpg
   
  Utoljára módosítva: 2014 Június 12
  Jade77, Paulikbalivica, 075 és 1 másik tag kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2014 Június 12.

  1. 075
   075
   Hol a widelyó?
  2. setni
   setni
   Ajjaj....már megizzadt a tenyerem......:))
  3. GulyiBogee
   GulyiBogee
   Tériszonyom lett... De gyönyörű a kilátás. Az első képről a Csillagkapu Atlantis városa jutott az eszembe...
  4. Ribizlis
   Ribizlis
   Ha nem lenne olyan iszonyatos tériszonyom már egy létra tetején is, akkor istenbizony kipróbálnám! Volt szaktársam a barátnőjével Kanadában tölti a nyarat, javasoltam nekik, mint programot, hiszen most pár hétig Torontóban lesznek :) Remélem kipróbálják :D
  5. baggins
   baggins
   Érdekes dolog ez a tériszony. Én nem tartom magam tériszonyosnak. Magashegyi trekking keretében az Osztrák Alpokban többször is másztam háromezer méter fölé. Gleccserhasadékok közt, sziklán via ferrátákon. Sosem volt semmi bajom a tériszonnyal. A bécsi Stefan kiche tetején viszont amikor kiszálltam a liftből, és lenéztem, átéltem a zabszem reakciót. Sem azelőtt, sem azóta nem volt ilyen érzésem, de azóta meg tudom érteni mit érez egy tériszonyos.
  6. Pedro Alvarez
   Pedro Alvarez
   Extrém egy helyzet, egy kötél, azon egy kapocs, ami a tisztelt borzogani vágyó hevederéhez kapcsolódik, érdekes, erről nekem rögtön a bázisugrók jutottak eszembe. Lehet közülük már valaki ezt a tornyot is régen kinézte magának, talán még meg is valósítja az innen való leugrást.

   A hírnév növelésének talán az is jót tenne, ha Tom Cruise, amikor épp nem a robotokkal van elfoglalva, hanem egy esetleges újabb Mission: Impossible (magyarul: „lehetetlen küldetés”) rész forgatását venné a fejébe, akkor annak a filmnek az ügyeletes tornyos, verekedős, leugrós jelenetét itt, a CN Tower kilátóján venné fel, és nem a Közel-Keleten.

   Talán anyagilag még olcsóbban is kijönnének, a látvány meg itt is csodálatos!
   Utoljára módosítva: 2014 Június 12
  7. Aslan
   Aslan
   Hát ezt én is kipróbálnám.

Megosztás