Pest az Pest !

Laci

Állandó Tag
Állandó Tag
Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

A canadahun nem enged, bemutatni, vagy a megtalálásához irányítást adni olyan tartalmú anyagoknak, amelyek a copyright (szerzői jog) által védettek,
csak akkor ha a szükséges legális engedély megvan rá.

Szeretném Veletek megosztani a neves kabarészerző és konferanszié Kellér Dezső egy írását.Emlékezetből fogom leírni.A hetvenes években volt szerencsém nagyon sokszor elmondani művelődési házakban és egyetemi klubokban annak a színpadnak a tagjaként,melynek munkájában részt vettem.Úgy érzem méltán állít emléket Kellérnek és az akkori politikai viszonyokról is felsejlik egy s más,valamint izelítőt ad a legendás pesti humorról is.Íme:

Pest az Pest!
Ezt szoktuk mondani megbocsátó cinkos mosollyal ha a pesti ember hibáiról szó esik.A pesti utcán tapasztalható makacs szemetelésre is mi mást lehetne mondani?Pest az Pest! De nem mindenütt van ez így.
Gyakran eszembe jut egy érdekes előadás,amelyet tavaly közvetített a televízió.Egy Pekingben járt magyar újságíró beszámolt arról hogy vették fel a harcot Pekingben a legyek elszaporodása ellen.Ez ott ugyan olyan központi probléma lehetett mint nálunk a főváros tisztasága.Két hétig tartott a légy ellenes kampány.Ez alatt az idő alatt Peking egész lakossága a -kisgyermektől az aggastyánig mindenki- természetes kötelességének tartotta a légyirtást.Nem kellett se plakát se propaganda.Egy egyszerű felhívásra megmozdult az egész város lakossága,a kínaiak légycsapóval a kezükben közlekedtek az utcán és volt aki naponta ezer legyet is agyon csapott.Két hét alatt Peking légytelenítve lett.Elgondolkodtam rajta,hogy hasonló helyzetben nálunk,hogy festene egy ilyen légyirtás?Mivelhogy Pest az Pest és itt egy egyszerű felhívásra nem sokat lehet építeni,először is megjelenne egy rendelet amely kötelezővé tenni a légyirtást és mindjárt a kvóta is meg lenne benne határozva,hogy mondjuk minden pesti lakos köteles ötszáz legyet agyoncsapni illetve,hogy csalás ne lehessen a körzeti hatóságnak beszolgáltatni.Na már most mi történne ez után?Lefogadom,hogy Budapest lakosságának legalább a fele orvosi bizonyítványt szerezne arról,hogy egészségi állapota-sajnos-nem engedi meg a légyirtást.A fennmaradó ötven százalékból a rendeletet sokan úgy értelmeznék:ötszáz legyet csak a párttagoknak kell felmutatniuk.Mások viszont azt a hírt terjesztenék,hogy ez az egész légydolog csak a magán kisiparosok ellen irányul.Lenne egy kis réteg mely arra a nézetre helyezkedne,hogy addig ne csináljunk semmit amíg a rendelet végrehajtási utasítása meg nem jelenik.Amelyből majd világosan kiderül,hogy egy dongó hány légynek számit,mert jó uram hogy jövök én ahhoz,hogy én dongót fogjak,amíg más csak muslincát?Persze itt is akadnák kis számban vállalkozók.Sportból már csak a játék kedvéért,de ezekkel a huszadik légy után már nem lehetne bírni! Hencegnének dicsekednének,az autóbuszra elöl szállnának fel:legyekkel vagyok!
És ez így tartana egészen addig míg egyik napról a másikra megszületne a légybörze.Élelmes emberek eszpresszók zugában elkezdenék feketén árulni a legyet,kis nylon-zacskókban százas tételekben ,előre csomagolva.Mire az egész vonalon leállna a légyirtás.Mert ki bolond Pesten légyre vadászni,mikor pénzért is lehet vásárolni?
Pest az Pest!
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Laci,
Ez jo! De nezzunk bele, es tanuljunk a tortenelembol. Az Amerikaibol. Meg a Magyarbol is. Magyarorszagon volt MEH. En gyujtottem az ujsagot meg a femet es elvittem a MEH-be. Nem volt nagy penz de mint neveletlen kiskorunak nagyon jol meg voltam fizetve. Az Amik ugyenezen az alapon dolgoztak az indianokkal. 5 dollart fizettek egy indian skalp-ert. Erre kialakult a skalpvadasz uzlet es elkezdtek meszarolni az indianokat.
A legyirtast is igy kell megszervezni. Nem kihirdetni, hanem fu alatt elhinteni a pletykat, hogy az allam 10 forintot fizet minden bemutatott legy tetemert. :idea:
 
F

Feri T

Vendég
Lacikam nem is mondtad,hogy muvesz lelek vagy !!!
Jopofa sztori ez a legyirtas,valamint jellegzetesen mutatja Keller Dezso egyedulallo humorat. :)
Errol az jut eszembe,amikor Pesten a 70-es evekben elszaporodtak az egerek.A Fovarosi Nagycirkuszban kitenyesztettek egy pici feher egeret.A kis feher egernek az volt a tudomanya,hogy magaval tudta hivni a szurke egereket,akik feltetel nelkul kovettek.Amikor az egerarmadia a Dunahoz ert,a kis feher eger bement a vizbe es atuszott Pestrol Budara.A szurke egerek gondolkodas nelkul mentek utana a vizbe es alig usztak egy kicsit,egytol egyig mind belefulladt.Pest egerproblemaja megoldodott !!!
Amikor az ujsagokban olvasta ezt egy videki paraszt bacsi,azonnal felkereste a Fovarosi Nagycirkusz igazgatojat es rendelt nala 100 db pici feher orosz katonat !!!! :lol:
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
A skalp dologhoz kiegeszitesul annyit, hogy a Feri skalpja nem er 5 legyet sem, viszont a Csocsi skalpjaert dupla lovet lehet kapni. :roll:
 
F

Feri T

Vendég
Tessek mondani Igazgato ur pici feher Pitti nincs ??? :twisted: :twisted:
 

Laci

Állandó Tag
Állandó Tag
Pitti!
Te nem emlékszel a dalra?:,,az ész a fontos,nem a haj...,,
Jól mondom,Feri? :lol:
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha adsz ket palinkat, en arra emlekszek amire akarod. Sot, esku alatt tanusitom. 8)
 
F

Feri T

Vendég
Latod Laci ez ilyen !!! Palinkaert siman megy hamis tanunak is !!!! :twisted:
 

Laci

Állandó Tag
Állandó Tag
Pitti!
Téged ilyen könnyen lehet befolyásolni :wink: ?
Azt tartja a mondás,hogy :minden út Rómába vezet.
Itt akárhonnan indulunk bárhová,mindig csak az ugarische narkózisnál,a piánál kötünk ki.Ez érdekes,nem? :D
 

kandur

Állandó Tag
Állandó Tag
Hol van a Hortobagy?

:?: :?: A tegnap hozzaszoltam a hortobagyi temahoz, es ma meg akartam nezni, hogy mi tortent tegnap ota, szoltak hozza, vagy nem, es most sehol sem talalom ezt a temat. Hol van?
:44: :66: :?: :,,:
 

FiFike

Állandó Tag
Állandó Tag
://: Lenn a delibabos Hortobagyon ....megakadt a Kandur szeme ,-...egy szoke lanyon ...... :twisted:
 

laura20

Állandó Tag
Állandó Tag
Békés megyében élek, de vannak rokonaim Pesten, néha meglátogatom őket és akkor úgy érzem magam, mintha külföldön lennék. Pest tényleg csodálatos, nagy, gyönyörű épületek, sok látnivaló. Viszont elég pár napig ott lenni, azután jönnék haza, mert nekem túl nagy a forgalom, a zaj és nem érzem magam biztonságban. Amúgy tényleg szép és néha jól esik kimozdulni egy kis városból.
 

Evelin084

Állandó Tag
Állandó Tag
nem régen voltam fent pesten és szó se róla gyönyörű hely, de pár nap után a zsúfoltság és az emberek tömege az agyamra megy, így vágyom a vidék után. pestet csak kis léptékben lehet felfedezni, soszor kell visszatérni pár napra,hogy élvezhető legyen a város, szerintem
 
Oldal tetejére