PhD Kanadában?

NeuroBlast

Új tag
Sziasztok! :)

Péter vagyok, lelkes kanadába vágyó fiatal és szívesen beszélgetnék kanadai egyetemen tanuló diákokkal. Biológus Bsc végzettségem van, jelenleg orvosi mesterképzésen tanulok és azt követően szeretném a tanulmányaimat Kanadában, lehetőleg Vancouverben a UBC-n folytatni, azaz ott PhD-zni. Jó ideje próbálok informálódni e téren, de sok praktikus információt csak első- vagy másodkézből érdemes szerezni, illetve szívesen ismernék meg kanadai magyar diákokat. Szóval ha van köztetek olyan, vagy ismertek valakit aki Kanadában egyetemista, neadjisten a PhD-ját csinálja, írjatok bátran, nem harapok :)
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!

Az ilyesmi legkonnyebben egyetemkozi egyuttmokodeseken keresztul tud osszejonni, de persze lehet maganakcioval is probalkozni. Azt persze meg kell tamogatni valami osztondijjal, plane Vancouverben, hacsak nincs egy zsak penzed.
Valamennyit dolgozni is lehet mellette:
http://www.cic.gc.ca/english/study/work.asp
http://www.cic.gc.ca/english/helpcentre/answer.asp?qnum=495&top=15

Ugyan nem a te szakteruleteden, de az MTA-nak is jo kapcsolatai vannak kanadai egyetemekkel.

Benezhetsz a helyi couchsurfing forumba, es az iskolahoz kapcsolodo mindenfele csoportokba is.
 

NeuroBlast

Új tag
Nahát, éppen most a héten írták ki a Campus Mundus ösztöndíjakat, amivel aztán lehet menni akárhova, fizetnek mindent :)
Szerinted ha most "magánakcióval" felkeresek egy egyetemen (UBC) pár intézetet, kutatócsoportot, van rá esély hogy fogadnak mondjuk 2 hétre és mostantól számítva 6 héten belül ki is töltik a fogadólevelemet? Mert ez ismerkedésnek, kapcsolatépítésnek, és persze világot látni sem utolsó alkalom. Talán még közületek CH-sokkal is összefutok ittott :)

Jövő tavasszal mindenképpen kimegyek 2-3 hónapra ugyanezzel az ösztöndíjjal, az már tényleg elég (szerintem) hogy használható infókra és jó kapcsolatokra tegyek szert. Vajon az elképzelhető hogy ebből még egy LMIA - job offert is ki lehetne hozni?
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!

Probalkozni lehet, aztan legfeljebb rutinosabb leszel jovore. (Magyarul fingom sincsen, mi ennek a menete es atfutasa barmelyik egyetemen)
En az EUn belul Erasmus-os gyerekekkel talalkoztam mindenhol, az azert elsosorban a bulizasrol szolt, de kozben megiscsak ragadt rajuk valami hasznos is.

Mindenkeppen hasznos kapcsolatepitesre, az erintett intezetekben es kutatotarsaknal mar tul is lennel az elso interview koron. Es amig itt vagy, eloben tudsz allasinterview-kra jarni, ami mindenkeppen bizalomgerjesztobb, mint skype-on.
 

NeuroBlast

Új tag
Ez jó ötlet! Nyilván első sorban információszerzésre és kapcsolatépítésre jó egy ilyen program, de tényleg lehetne ott interjúztatni is magamat (márcsak azért is hogy szokjam). Illetve egyre inkább azt látom, hogy mindenképp erre az LMIA job offerre kell rágyúrni ha ki akar jutni az ember.
Még pár kérdés, ha nem haragszol: :)
- Vajon meddig használható fel (FSW vagy EE-hez) az esetleges LMIA job offer? Mert az ösztöndíj után még min 1-2 évet itthon akarok lenni, de ha esetleg kint, vagy a kinti kapcsolatok alapján összejön egy LMIA, akkor az elévül mondjuk 1 év alatt és érdemes inkább azonnal beadni az FSW-t vagy az EE-t, vagy ráér? (bár igazából akkor sem várnék vele, csak úgy érdekel)
- Az Express Entry is PR státuszt ad ugye? Mert akkor az LMIA job offerrel kapásból megvan a PR (nyilván a szükséges idő meg papírozás meg stb. . .), ami azért nem lenne rossz. :)
- a Temporary Work Permit ügyintézése kb mennyi idő? (onnantól hogy megvan az LMIA, addig h megvan a vízumom) Gondolom azért jóval rövidebb mint az FSW vagy az EE.
Ja, és persze köszönöm szépen az eddigi válaszaidat, rendkívül hasznosak és informatívak :)
 

xinof

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
"magánakcióval" felkeresek egy egyetemen (UBC) pár intézetet, kutatócsoportot,
van rá esély hogy fogadnak
szelfogoban a biztonsagi or garantaltan fogad
miutan nem tudsz igazolni kihez es mikorra szolo appointmentet
vagy lehuzni a belopokartyat ezek hianyaban kitessekelnek
csak ugy besetalok es eltrecselek otletszeruen mert eszembe jutott xyz
az is csak akkor megy HA kiallitanak a szamodra egy napibelopot !
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!

Az Express Entry ketfele bevandorlasi program (a Foreign Skilled Worker es a Canadian Experience Class) kozos webes felulete. Mindketto PR statuszt ad.
Nem tudom pontosan, meddig ervenyes az LMIA, inkabb azon aggodnek, a pozicio megvar-e.
Nekem honapokig tartott mire a work permit megerkezett, mert pont valami politikai csatarozas volt arrol, nem tul laza-e az ellenorzes. Azt gondolnam normalisan az LMIA a leghosszadalmasabb resz, de ezek a munkavallaloi oldalrol nem kulon lepesek, mindent a munkaado intez. A ceg/kutatointezet aki fel akar majd venni bizonyara alkalmaz mar kulfoldieket, es pontosabban fogja tudni.
 
Oldal tetejére