Piát tettek a szenteltvíz helyére

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 16.

Melitta - 2017 Szeptember 16, 01:18
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Brandyvel hányták a keresztet magukra. Egy francia falu templomában szórakozott valaki.

  A festői szépségű francia falu, Chateau-Chalon templomában nagy meglepetésben volt részük azoknak, akik a szenteltvízből vetettek keresztet magukra múlt hét pénteken. Az edénybe ugyanis valaki egy liter brandyt öntött, így a turisták az alkohollal végezték el a rituálét.

  A helyi turisztikai hivatalnál a The Localnak azt mondták, hogy ők is a látogatóktól értesültek az esetről. A bejelentést követően a hatóság is megérkezett a helyszínre, ahol már a bejáratnál érezni lehetett az alkohol szagát.

  Feltehetően helyiek tervelték ki a csínyt, amit a polgármester szerint nem kell túlságosan komolyan venni: „Jót nevettem rajta. Szerintem azoknak, akik ezt tették, van humorérzékük és így akarták megtörni a hagyományt. De nem hiszem, hogy mindenki el volt tőle ájulva” – mondta a falu első embere a The Localnak.

  big.jpg
   
  TmintTibi, Kumilda, pitti és 1 másik tag kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 16.

  1. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Van választék, fertőtlenít is külsőleg. Ha viszont többen felismerik ennek a lehetőségét, belsőleg is "jótékonykodnak" a szervezetükkel. Különben is, közeleg a náthás, infleunzás időszak...
   [​IMG]
  2. pitti
   pitti
   Hol az templom pontosan? En ugyanis hivo vagyok. :D
  3. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   GPS koordinátákat megtudakoljam?! :dr_9:
   pitti kedveli ezt.
  4. Ernoe
   Ernoe
   Egészen biztos nem szentségtörés mert a szenteltviz használata a templombalépéskor a tisztálkodást szolgálja, a vizbe meg mindenki otthagyja a saját baciját amit a másik magára ken. Az alkohol megöli a bacilusokat.
   -
   Erdekes, hogy a vallásosnak nevezhetö édesanyám mindig ovot bennünket, hogy ne nyuljunk a szenteltviz-tartoba csak "tegyünk ugy mindha" mert a viz televan bakteriumokkal. Ezt kapásbol elhittem neki mert mindenüt bolyhok uszkáltak a vizben, akkor még nem tudtam, hogy a bakteriumok szabad szemmel nem láthatok csakha koloniákban élnek.
   -
   Nekem van egy vesszöparipám és ez a Lourdesi viz tisztasága, amit valoszinü a mai napig müanyag kannával inportálnak zarándokok Mo.-ra és a parokiákon kis üvegbe öntve szétosszák a sulyos betegek számára mint csodaszer. (elméletileg ingyen de a hálás emberek csak hozzájárulnak a zarándok utikölcségéhez. Jol fizetödö üzlet.)
   -
   A kis üvegeket a hivök aztán a ruhásszekrényben örzik, közvetlen a "szentelt gyertya" melett. A viz univerzálisan minden féle betegség, a gyertya pedig a háromnapos sötétség ellen hivatott védeni.
   -
   Az üvegben csakhamar megjelennek algák, bakteriumok, talán gombák is - láthato fuzzel formájába. Eltudom képzelni, hogy a halálos betegek számára egy korty ebböl a koktélbol elég, hogy az isten magához szolitsa öket. :(
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  5. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Eddig úgy tudtam van humorérzékem, de úgy látszik mégsincs....én ezt nem találom viccesnek, pedig ateista vagyok....o_O
   udvarfy, Aniko955 és cdurmol kedveli ezt.
  6. sidavoq
   sidavoq
   Van olyan vallás amit lehet zrikálni, van amelyiket nem
   udvarfy és cdurmol kedveli ezt.
  7. Ernoe
   Ernoe
   Már bocsánat, ugy hirtelen nem jut eszembe egyetlen egy vallás sem ahol a mosakodás ne lenne része a rituálisoknak. ;)
   -
   Az lenne szentségtörés ha valaki a keresztelö-medence vizét cserélné ki whisky-re. :)
   -
  8. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Számomra nincs. Ez van.
   Lehet hittételekkel, tanokkal egyet nem érteni (pl. bicsérdisták), lehet, sőt kell adott esetben törvénnyel tiltani (fényevők), de gúnyt űzni az én felfogásom szerint nem szabad, mert az nem az adott egyházzal, hanem a benne hívőkkel szemben tiszteletlenség.
   Igaz, manapság az egymás iránti tisztelet jobbára értelmezhetetlen fogalom a többség számára...
  9. CasaLoma
   CasaLoma
   Igaz, hogy csak manapság, de ez nem jelenti azt, hogy csak a fiatalok számára ismeretlen fogalom. Az internet bárkiből képes előhozni a szunnyadó kőbunkót.
   Ernoe kedveli ezt.
  10. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Azt hol olvastad a postomban, hogy a fiatalokról írtam ?....:o
   Egyébként egyetértek és nem csak az internet, a "sima" köznapi élet maga is.
   udvarfy és CasaLoma kedveli ezt.
  11. Ernoe
   Ernoe
   Szerintem az alkohol vizezése egy gyakoribb büncselekmény mind a kézmosoviz alkoholizálása. :)
   -
   Kumilda kedveli ezt.
  12. CasaLoma
   CasaLoma
   Nem Te írtad, én írtam, mert tényleg nem csak a fiatalokra jellemző, hanem arra a korosztályra is, akinek még kötelező volt a tánciskola meg az illemtanóra. Szóval azt a "bezzeg az én időmben"-t el kell felejteni.
   udvarfy és ladybug7spots kedveli ezt.
  13. Ernoe
   Ernoe
   [​IMG]
   -
   Aki gyakran repül Europábol Azsiába annak szinte elkerülhetetlen, hogy ne Dubai-ba kelljen átszállnia.
   A moscheek itt nagyon alkalmassak a tisztálkodásra, ott olyan komolyan veszik, hogy a férfiak naponta ötször mosnak lábat az imaház elött levö csapoknál. A nöknek megva engedve, hogy az irodába maradjanak és ott teritsék ki a szönyeget Mekka felé.
   -
   Tiszta sor...
   -
   Olvasom, hogy lábgomba ellen a legjobb házi-szer, alkohol vagy ecet. (nem tréfa)
   Jézus nagyon egészségesen élhetett mert a rolla elnevezett Jézus-szandálban nem lesz az ember lába gombás.
   Utoljára módosítva: 2017 Szeptember 16
  14. Ernoe
   Ernoe
   Aki nem tudná, az evangelikus templomokban nincs "szentelt-viz" mert ök nem álldanak meg élettelen tárgyakat: vizet, autot, motorkerékpárt, tüzolto slagot...
   -
   [​IMG] (Ecser)
   -
   Hogy a haziállatokhoz hogyan állnak nem tudom, a katholikusok testvéreik ezen a területen toleránsabbak, ök megszentelnek minden négylábut, legyen az kutya, lo, vagy aranyhörcsög csak homoszexuális párokat nem. :(
   -
   [​IMG] (Köln)
   -
   Lényeg, evangelikus templomba ne keressél a bejáratnál szentelt-whisky-t @pitti! :)
   -
  15. sidavoq
   sidavoq
   Látod, már be is indult a gépezet.
  16. Ernoe
   Ernoe
   Már bocsánat de a gépjármüveket megálldo pap nem inkognitoban van, te is elviheted az autodat Ecserre, vagy Siofokra megálldatni.
   -
   Mo.-on szinte minden auton van egy Krisztoferusz-plaket. Miért lenne gunyolodás ha én erre emlékeztetlek? ha valamin akkor . Még akkor sem ha mathematikailag igazolnám, hogy jobb a voll-casco. Egyébbként hány évente kell megujitani a Krisztoferusz emblémákat?
   -
   [​IMG]
   -
   Nézzd ha az Eklezsia nem szégyelli odairni, hogy "megálldva" menyivel kerül többe a plaket akkor az nem lehet nevetséges.
   -
   Türhetetlen szerintem, hogy az állam semlegességre van kötelezve az egyházakkal szemben mégis a kormány azt akarta, hogy az egyházak müködése egy parlamenti döntéshez legyen kötve. Ha jol tudom az EuGH ezt 2014-ben jogellenesnek nyilvánitotta.
   -
  17. Kumilda
   Kumilda
   Így igaz! A legjobb borokat,sőt a rövid italokat is elpancsolják a nagyobb nyereség érdekében...
   Ernoe kedveli ezt.
  18. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Én meg azt találom fertőzési lehetőségnek, hogy sok ember ki tudja honnan jőve, utazott ezen-azon-amazon, megfogott ezt, azt, amazt s belenyúlnak abba a szt.víz tartóba, aztán még mennyien?! Elég ha csak arra gondolok, hogy nyaranta a Mátyás templomban hányan fordulnak meg? S, ezek mindannyian belemártják az ujjaikat. Brrrrrr! Akkor inkább a brandy, ha már muszáj és nem lehet(ne) ezt kihagyni. Mármint az ujj mártogatást. Szerintem, ha bárki hívő, anélkül is tud imádkozni, sőt egészségesebben.
  19. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Na jahh....meg írta itt valaki az áldozásnál közös kelyhet....aztán ott van a csodatévő szobrok csókolgatása....
   Kumilda és Georgina Bojana kedveli ezt.

Megosztás