Pocaklakók, csecsemők, totyogók, kicsik és picik... 0-3 éves korig...

csipkebogyo témája a 'Gyerekeknek' fórumban , 2006 December 3.

 1. Sudárka

  Sudárka Állandó Tag

  Babanaplók- kérésre

  Babanaplók- kérésre

  Köszönet az eredeti feltöltőnek :)
   

  Csatolt fájlok:

 2. Sudárka

  Sudárka Állandó Tag

  Babanapló-Kék

  Babanapló-Kék
   

  Csatolt fájlok:

 3. Sudárka

  Sudárka Állandó Tag

  Babanapló-Kék folyt.

  Babanapló-Kék
   

  Csatolt fájlok:

 4. Sudárka

  Sudárka Állandó Tag

  Babanapló

  Babanapló újra

  Nem tudom mi lehet az oka, hogy nem engedi letölteni. Sikerül feltölteni, de a letöltést nem adja fel.
  Becsomagoltam, hátha így sikerül. ;)

  Üdv: Sudárka
   

  Csatolt fájlok:

 5. Ancsapancsa

  Ancsapancsa Állandó Tag

  A kiegyensúlyozott Babák és Nyugodt Mamák kézikönyve

  A neten találtam meg:
  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2014 Július 29
 6. katicabog

  katicabog Állandó Tag

  Vida Ági - Babapszichológia

  Lélek, viselkedés, fejlődés kétéves korig

  Szkennelt (nem saját).

  Vida.jpg
   

  Csatolt fájlok:

 7. moni75

  moni75 Állandó Tag

  Mozgásfejlődés 0-18 hónapos korig

  Mozgásfejlődés 0-18 hónapos korig
   

  Csatolt fájlok:

 8. Csillagvirag

  Csillagvirag Állandó Tag

  Megtalálható a neten, több helyen letölthető:

  Ranschburg Jenő - Szülők könyve

  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2014 Július 29
 9. bluegirl81

  bluegirl81 Állandó Tag

  Masaru Ibuka - 3 éves kor után már késő
  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2014 Július 29
 10. Kis Sarkcsillag

  Kis Sarkcsillag Állandó Tag

  Érdekességként küldöm annak akit érdekel! :) Én csak nem régiben olvastam...

  Kedves anyák!

  Ezt az előadást ne csak a gyermekeikre gondolva hallgassák, hanem elsősorban a saját életükre nézve. Ugyanis mindenkinek először a saját születésélményét kell megismernie, átélnie, majd feldolgoznia. Ebben az előadásban az elméletet hallgathatjuk meg, de magaa születésélmény foglalkozás elvégezhető Pécsett.
  Amikor egy lélek elhatározza, hogy újra testet ölt, először is megtervezi a következő életét. Ezt a tervet nevezzükhálótervnek.
  A lélek megtervezi, hogy
  · Fiú legyen-e vagy lány
  · Hol szülessen meg, mely kontinensen, országban, városban vagy faluban
  · Milyen nemzetséghez nagyobb vagy annak kisebb csoportjához tartozzon
  · Kik legyenek a szülei
  · Milyen élete legyen, gazdag legyen-e vagy szegény
  · Hol szülessen, melyik kórházban/klinikán vagy esetleg otthon
  · Kik segédkezzenek a születésénél
  · Mi legyen konkrétan, vagy milyen hangzású, jelentésű neve legyen
  · Esetleges bölcsődéjét, óvodáját, iskoláit, amelyek majd ha időben ott tart, a szüleinek „véletlenül” pont az fog az eszükbe jutni, ami az életéhez amúgy is szükséges
  · Előfordulhat, hogy a szülők lakóhelyéhez képest máshol szeretne felnőni – az ottani emberek-barátságok miatt, – ezért tervezhet egy költözést is.
  A babának nem csak a külső belső megjelenés döntő a szüleivel, rokonaival kapcsolatban, illetve a későbbi ismerőseivel kapcsolatban, azt is figyelembe veszi, hogy éltek-e már közös életben, és kialakult-e köztük karmikus kapcsolat.
  Ha van, akkor azok a személyek, akik valaha neki ártottak, vagy tartoznak, azazkarmikus adósságuk van a baba lelke felé, azokból lesznek:
  · A baba szülésznője/dúlája, gyermekorvosa, védőnője, óvónője, tanítója
  Tehát olyan személyek, akikezt a kis lelket segíteni fogják az útján.
  S akik felé a babának van törleszteni valója, pedig mind olyanok lesznek, akiknek élete során ő fog tudni segíteni:
  · Pl. osztálytársak, felnőtt korában tanítványai, páciensei
  Természetesen nem egyetlen tervet készít a lélek. Azért nevezik háló tervnek, mert mint a pókhálónak sok mellék ága-boga van. Ha mégsem úgy alakul a baba élete, mint ahogyan megszületése előtt szerette volna, akkor legyen esélye visszakanyarodni az optimális útra. Ugyanis Isten mindenkit szabad akarattal ruházott fel. Nem madzagon rángatható bábukat teremtett, hanem önálló gondolattal rendelkező lényeket, akik döntést hozhatnak. Helytelen út nincs, csak esetleg több tapasztalattal a batyujában fog haza térni, mint ahogyan azt tervezte, és emiatt előfordulhat az, hogy pont azt a dolgot nem vitte véghez, ami miatt most testet öltött. Talán majd a legközelebbiben sikeresebb lesz.
  Ha tudnánk, hogy mit terveztünk el, akkor aszerint élnénk. A gyermekeinknek nincs letakarva a terv. Ők látják egészen kisiskolás korukig.
  Amennyiben a lélek előtte nem gyakorolta az alázatosságot, visszaélt javaival, hatalmaskodott mások felett, úgy elképzelhető, hogy következő életében szegényebb sorsot választ magának, hogy megtapasztalhassa milyen az ellenkező oldalon lenni.

  Minden sorsot magunk választunk magunknak.

  A rosszat is.
  Ebből kifolyólag nincs rossz. Az előfordulhat, hogy a környezet a szabad akaratából kifolyólag a sanyarú sorsra rá tesz még egy lapáttal, hadd szenvedjen még jobban, de a lélek a hálóterv készítésekor minden lehetséges kimenetelt megvizsgált.
  Így voltaképpen rossz dolog még sem történhet vele. Aki tudja, hogy életét saját maga választotta, könnyebben elfogadja minden nehézségével, és feladatával együtt. Kevésbé hárítja másokra a felelősséget. Jobban felmerül benne a vágy, hogy a saját kezébe vegye életének irányítását.

  A fogantatással párhuzamosan testet ölt a lélek. A petesejt és az ondósejt egyesülésével létrejön a megtermékenyített petesejt, és társul hozzá maga a lélek. Ettől kezdve az már nem csak finom energia, hanem anyagi is. A lélek az eddigi szabad lebegő érzését elveszíti. Sikerült megérkeznie. Ujjongás, boldogság érzése hatja át annak ellenére, hogy szabadságát elveszítette. De mivel sokat tett azért, hogy leszülethessen nem a szabadság érzése fontos a számára.
  Mi teendője most? A környezetét befolyásolja, amennyiben szükség van rá. Mert nem mindegy, hogy MIÉRT fogan meg egy ember.
  Foganhat a baba: véletlenül – „becsúszott”, ha sokáig nem érkezik, művi úton, illetve szeretet teljesen készülnek rá, várnak rá. Sajnos csak nagyon kis hányadánál valósul meg a szeretetteljes várakozás. Van egy negyedik lehetőség, mégpedig a spirituális gyermekáldás. Akkor beszélünk erről, amikor a szülők megbeszélik a lélekkel, mikor szándékozik érkezni. Ennek több módja lehet.
  Ha csak úgy jött a baba, nem volt ideje az anyának rákészülni a fogadására, akkor mindenképpen valamiféle áldozattal jár a gyermek fogadása. Vagy azért, mert derékba tört a karriere az anyának = elfojtott elutasítás. Vagy, mert testvér esetén még 2 évig kell otthon – 4 fal közt maradnia. Ezekben az esetekben várandósági hányás, émelygés, szédülés lesz úrrá rajta.Minden betegségnek lelki oka van, hisz az ember lelke szeretne ezáltal valamire rámutatni. Ha elfogadjuk ezt a szemléletet, akkor megérthetjük a terhesség alatt kialakult gondokat, betegségeket.

  Sajnos általános terhességnél óriási teher egy babának az első 12 hét. Ezt az időszakot végig drukkolja, mi lesz, ha felfedezik jöttét, és mit döntenek sorsa felől. Örülnek-e neki, vagy sem, megtartják-e vagy sem. De, miért lenne ez teher a babának, kérdezhetnénk? Számtalan tulajdonság, viselkedés gyökere a magzati korra nyúlik vissza. Amennyiben nem várt gyermek az illető, gyerekként is, felnőttként is kevés az önbizalma, önbecsülési gonddal küzd. Előfordul, hogy ezt leplezze, álarcot visel, de amikor valami éles helyzet áll elő, lehullik róla, és képtelen kontroll alatt tartani helyzetét. Pl. fóbiák alakulhatnak ki nála.
  Amennyiben a léleknek nem tetszik a fogadtatás, nem tetszik pl. az, ahogyan az anya gyanakodni kezd az elmaradt menstruáció kapcsán a terhességre, meg is gondolhatja magát. Az első 12 hétben el is mehet. Ilyenkor spontán, korai vetélés lehet. Ez történhet úgy is, hogy észre sem veszik jöttét-majd mentét, de úgy is, hogy 6.- 12. hétben megy el. Sokszor fordul elő az is, hogy miután elment, megsiratják annak ellenére, hogy nem várták. A lélek szándékosan tervezi így a helyzetet. A hiányból az ember mindig többet tanul. Amíg ott van, az természetes, ha eltűnik, rögtön sajnálják, és jobban foglalkoznak vele.
  Bárhogyan is fogant valaki, a lényeg, hogy megszületett.A lélek a hálótervben megtervezi kikhez születik meg.
  Ebben számít a lélek arra, hogy nem csak megfogan, hanem meg is születik. Az anyának mindig ott van az esély önmagát, aktuális tervét, célját felülírni, és szeretettel fogadni a jövevényt! Amennyiben megadatik a gyermek, legjobb szívből elfogadni!
  A spirituális vagy tudatosan várt gyermekáldás esetén nagy esélye van az anyának arra, hogy problémamentesen teljen a 9 hónap. Ha így telik, a magzat fürdik szülei feltétlen szeretetében.
  Amikor előre megbeszéltük jöttét, a foganást, már az első perctől biztosak lehetünk érkezésében.
  Miért olyan fontos ez?
  Ez mind az anyának, mind a babának nagyon hasznos. Emiatt nem azzal kell foglalkoznia a léleknek, hogy – anyját, apját meggyőzze arról (olyan gondolatokat ébresszen a szülők fejében) – miért lesz jó, ha ő megszületik, vagy miért nem volna jó az abortusz, hanem örülhet testbe szállásának, és anyja, apja örömének. Már az első perctől kezdve átélheti az anyjával való egységet.

  Minden ember első ősbizalom érzése ebből az egységből fakad. Mire jó azősbizalom?
  Ez azt szolgálja, hogy az ember, amikor bajba jut, vagy akár kisebb problémával találja szembe magát, akkor tudatos morfondírozás nélkül szinte automatikusan bízik magában, az életben, a világban. De!
  Ha az ősbizalom teljes átélése sérül a magzati korban, akkor hiányozni fognak neki az egészséges öntudatú ember talpraesett ötletei. Ifjú és felnőtt korában a környezetétől csak rosszat vár, ha nem felszabadultan éli meg.
  Viszont, ha a baba 9 hónapon keresztül élvezheti az ősbizalmat, úgy boldog lesz, megelégszik mindennel, az egység, a szeretet iránti igénye teljes mértékben kielégül.
  A magzat mindent lát, hall, tud. Olyan, mintha nem csak a magzatvízben, hanem anyja összes érzésében, gondolatában fürödne. Nem titkolhatunk el előle semmit, mert még a szűk környezet gondolatait is látja, főleg azokat, ami őrá vonatkoznak. Ebből kifolyólag nagyon könnyű dolgunk van a vele való kommunikációban. Nincs szükségünk közvetítőre, terápiára.Mindenki tud a saját babájával beszélgetni, és kis gyakorlással azt is meghallja, amit ő szeretne mondani.
  Az anya is, a baba is befolyásolják egymást. Ahogyan a baba vágya befolyásolja az anyát, ha savanyút enne, az anya azt kíván, úgy az anya vágyai is hatással vannak a magzatra. Amit az anya szeretet, azt későbbiekben viszont láthatjuk a gyermek kedvenc játékai, tevékenységében is. Az is fontos, amennyire tudatosan avatja be a csöppséget a kismama a közös életükbe, hiszen a magzat teljesen egynek gondolja és érzi magát vele. Az a nő, aki fittyet hány a várandósságára, éli tovább a megszokott életét, anélkül, hogy a gondolatai többször a baba körül forognának, az kirekeszti a saját gyermekét az életéből. Azok a babák, akik így járnak, kirekesztettnek érzik magukat, és frusztráltak lehetnek majd.


  Minden születési variációnak lelki értelmezése van. Az a módszer, ahogyan készül a baba a kibújásra, és ahogyan kiér, meghatározza az egész életét. Az élet minden egyes nehezebb percében önkéntelenül is ahhoz a módhoz fog folyamodni, ahogyan élete első akadályát megoldotta.
  Stanislav Grof a születést 4 szakaszra bontotta. E szakaszok segítenek felismerni azokat a szituációkat, amelyek megmagyarázzák személyes problémáinkat, és útmutatót adnak a fejlődési lehetőségekre.  1. szakasz – a méhen belüli szakasz
  Az egység, az ősbizalom kibontakozásának helye és lehetősége.

  2. szakasz – tágulási szakasz
  A határtalan, szabad lebegést egyre kevésbé élheti át növekedésével párhuzamban a baba. Minél nagyobb lesz, annál kisebb a hely, és ez csak fokozódik mindaddig, amíg megérkeznek az első méhösszehúzódások. Az óriási nyomás hatására összenyomódnak a magzatot ellátó vérerek, és ez hideg- és fulladásérzést vált ki belőle. Főként azokra van erős hatással, akiket előtte nem készítették fel a megszületésre. Úgy érezheti, csapdába került. Előrefelé fél menni, mert nem látja az út végén lévő világosságot, még zárt a méhszáj, visszafelé meg már nem tud. Az az ember, aki a tudatát illetően ebben a szakaszban ragadt meg, ha nagy nyomás közeledik, akkor megreked. Képtelen tovább lépni, sokszor mindent értelmetlennek lát. Nehezen hoz döntést, sokat rágódik, halogat. Félelmek blokkolja le őt, melyek újra és újra felszínre törnek nehéz helyzetekben. Elsődleges reakciója visszatérni a paradicsomi állapotba, az első szakaszba.
  Annak ellenére, hogy fájdalommal jár a nyomás, - ami a magzatra irányul – mégis ez hozza meg a megoldást, ugyanis kinyílik a méhszáj, és ennek segítségével jut át a következő szakaszba. Ahogyan az életben is a nehézség hatására nyílnak meg a kapuk. Az itt megragadt ember hajlamos az utolsó vizsga előtt otthagyni az iskolát, a párkapcsolatban az eljegyzés vagy az esküvő előtt szakítani. Mely után hosszú ideig nem kezd új kapcsolatba, gyászolja a régit, az elvarratlan szálakat.

  3. szakasz – születési harc
  A nyomásnak ellenállni nem érdemes, hisz ennek hatására nyílik ki a méhszáj. Amint a gyermek meglátja a fényt, új erőre kap. A szülőcsatornán való áthaladás pillanataiban szorongatottság és beszorultság félelmét éli át. Aki itt ragadt meg, az fáradhatatlan, rajong a változásokért, nyughatatlanság jellemzi az életét. Mindig új kihívásokat keres azt remélve, hogy ha keresi a félelmet és a fájdalomküszöb határait próbálgató tevékenységeket, akkor egyszer csak elnyeri a megváltást.Például amit a fiatalok tesznek autók versenyeztetése, hegymászás szükséges felszereltség nélkül, gyorsan haladó vonat tetejéről lebukni a kábelek előtt stb. Azt kell megtanulnia, hogy nyugodjon meg, érkezzen célba, majd lazuljon el.
  Ez a szakasz a négy közül a legveszélyesebb, és ekkor adódhat a legtöbb komplikáció.
  A gyermek számára ez az első alkalom, amikor anyjával közösen dolgozhat együtt. Amennyiben az anya bódult, vagy érzéstelenítve van, és nem érzi, ahogyan a gyermek áthalad a szülőcsatornán, úgy a gyermek magára hagyatva is érezheti magát. Viszont az anya fájdalomreceptorai a narkózistól függetlenül működnek, de nincs, aki a jelzéseket fogná. Ebben a vészhelyzetben ez még inkább fokozza a baba magára hagyottság érzését, ugyanis baba-mama szellemi kapcsolata folyamatosan fennáll. Továbbá a nő kimaradhat saját szülésélményéből, és így számára nem sikerül a beavatás.

  4. szakasz – megszületés
  Minden nehézséget leküzdött a baba, itt volna a lehetőség, hogy élvezze az új, tágas teret. Frédérick Leboyer hívta fel a figyelmet arra, milyen fontosak az első benyomásai az életben a gyermeknek. Sajnos a mai felnőttek nagy része nem születhetett erőszakmentesen. Érkezésükkor vakító fénnyel üdvözölték őket, rögtön elvágták a köldökzsinórt, így az első lélegzetkor fulladást éreztek. Ennek hatására nem csoda, hogy e felnőttek nem élnek az élet által nyújtott szabadsággal, és kibontakozási lehetőségekkel.
  Ideális esetben az ember a negyedik szakaszban valósítja meg a tényleges áttörést, elkezdheti a hálótervét élni. Minden nagy áttörésben megtalálható a negyedik szakasz jellemző jegyei.
  Lássuk hány féle születés létezik, és mi az értelmezésük. Felsorolás a teljesség igénye nélkül:
  Amiről manapság minden tudatosan gondolkodó nő álmodik: a gyermekem természetes úton, a kiírt időpont előtti 1-2 hétben szülessen meg, ne legyenek szükségtelen beavatkozások pl. burokrepesztés, oxitocin adása, gátmetszés, fájdalomcsillapító stb., fejjel előre, viszonylag gyorsan haladjon előre a baba. Ez minden lélek elsődleges elhatározása, hogy így fog megszületni. A lélek azt szeretné, hogy az első megpróbáltatását a testnek sikerélmény és öröm koronázza. Ez a cél, de nem így valósul meg sokszor. Már itt találkozunk az első olyan helyzettel, amikor nem a hálóterv valósul meg.

  A lélek rugalmas, változtat a hálótervén, ha már korán észreveszi, hogy ebből nem álomszülés lesz. Változtatnia kell, hiszen, ha az eredeti elképzeléshez képest mégsem úgy születik meg, akkor a gyermek egész életére nézve más lesz a problémamegoldó készsége.

  Ha az álomszüléstől eltérően zajlik a világra jövetel, az mind az anya, mind a baba félelmei, akaratossága, netán erőszakossága miatt van. Illetve amiatt, hogy az anya elmulasztotta gyermekét felkészíteni a születésére. Dolgozzunk ki egy saját technikát. Már a 36. héttől kezdve naponta beszélgessünk el a babával, hogy hamarosan találkozunk, idekint. Ő megszületik, de ehhez át kell préselődnie a csatornán. Erős baba, ha kis nehézségei is lesznek, meg tud majd vele birkózni stb. Kereshetünk akár egy ehhez passzoló dalt, amit minden nap elénekelünk neki, és elgondoljuk, hogyan fog kibújni a pocakból.
  Idő előtti fájásokKicsit hasonlít a koraszülésre. Előfordulhat, hogy még az asszony számára sem tudatos, de teher neki a gyermek, ezért azt el akarja hajtani.
  Kora szülés
  Általában akkor áll elő, ha az asszony nem tudott felkészülni a várandósságra, nem éli meg a babával az egységet. Esetleg nem örül a jöttének. Mihamarabb szabadulni szeretne terhétől. Sokszor nem is önmaga miatt, hanem a körülmények olyan nehezek, hogy nem meri felvállalni őszinte szívvel gyermekét. Pl. háborúban, rossz szociális körülmények között, vagy ha alkalmi kapcsolatban fogan, és az apa nem vállalja a gyermeket vagy ezek után a nőt.
  De kora szülés akkor is előfordulhat, ha a gyermek türelmetlen. Sajnos nem éri el vele a célját, mert ha túl korán érkezik, akkor az inkubátorba landol.
  Képzeljük el, amint több méter magasságban állunk egy ugródeszkán, és azt kérik tőlünk, ugorjunk fejest a vízbe. Lehet, hogy latolgatni kezdjük, miért nem inkább talpast, vagy hasast ugorjunk?
  Lábbal előre születésFél a fejes ugrástól.
  FarfekvésMinél kevésbé lett felkészítve a magzat a születésre, annál nagyobb a valószínűsége, hogy nem mer fejest ugrani. Inkább meggondolja magát, és maradni szeretne. A popóját mutatja. Első ránézésre jól járt ezzel a lázadással, hiszen mindene simán kifért, de amikor a fej eléri a nyílást, megakadhat, hisz elzárja azt. Nehéz esetekben még a köldökzsinór is bonyolítja a helyzetet. Az oxigén ellátás lelassul, ami halálfélelmet, fulladásos pánikot okoz neki. Pont a nehézséget szerette volna elkerülni. Ez a megtapasztalás tanulsága lesz egész életére. Az így született felnőtt akkor is keresztülviszi az akaratát, ha az látszik, hogy értelmetlen. Aki így születik, az már az élete első szakaszában az aggódásra kényszeríti környezetét.
  Keresztbe - Haránt fekvésNem akar együttműködni, sem dolgozni. Megoldás az, ha beszélnek vele, és megkérik, legyen kedves megfordulni, vagy megpróbálják megfordítani. Ha ez nem sikerül, akkor császármetszés lesz. A gyermek szemszögéből nézve az életmentő császár az győzelem, még fáradnia sem kellet semmit. Csak kiemelték és kész. Az életére nézve már nem ilyen előnyös.
  Császármetszés
  A gondok már a stresszhormonok hiánya miatt kezdenek előtérbe nyomulni. Ugyanis a születés élményéből kimarad a beavatás, és a bizalmi kapcsolat sem jön úgy létre az anyjával. Kísérletekből tudhatjuk, hogy a 4-5 éves nagy gyerekeknél is óriás félelem él, anyjuk távolmaradása miatt. Ezért makacsan ragaszkodnak hozzájuk.
  A császáros felnőtt általában kitér, nem meri a hálótervét élni. Hiszen aki nem tanulta meg hogyan haladjon át szükségen és félelmen, az rettegni fog a nehéz helyzetektől, és inkább nem vág bele. Megmarad a feladatok, nehézségek elhárításánál, és így idős korában is félős, lépni nem merő kisgyerek marad. „Majd elintézi anya, az apa, az állam, vagy a társadalom, vagy mindegy, hogy ki.”
  Túlhordás
  Ha a magzat még igényli az ősbizalom átélést, akkor még nem tudja, akarja elhagyni a méhet. Ők születnek meg csak a kiírt időpont után.
  Köldökzsinór a nyak körülEz egy nagyon nehéz kép. Vagy megfojtja a baba magát, vagy ezzel fenyeget. Önmaga ellen irányított agressziót mutat a magzat. Nagyon fontos lenne, ha mihamarabb megtalálnák a szülők az okot, akkor is, ha már rég megszületett a gyermek, illetve ez felnőtteknél egy elvégzett születésélmény foglalkozással feloldható.
  Az anya részéről ez a szimbólum úgy értelmezhető, mint egy kígyó. A köldökzsinór fojtogató kígyóvá válik, és az is előfordulhat, hogy megfojtja. Később az overprotectiv, a túl óvó, gondoskodó anya a túlzott szeretetével fojtja meg.

  Kérdések magunkhoz:
  Hogyan kezdem a napot?
  Könnyen pattanok ki az ágyból?
  Félek-e, húzódozok-e az új nap feladataitól?
  Szeretem-e a napfelkeltét?
  Mikor éltem át utoljára?
  Átélem, vagy átaluszom-e a nap kezdetét és az életet?
  Felhasznált irodalom: Ruediger Dahlke, Margit Dahlke, Volker Zahn: Út az életbe, Várandósságról és születésről holisztikus szemmel, Holistic Kiadó
  Ruediger Dahlke: Sorsfordulók, Officina Nova

  Írta: Kemény Veronika

  Elhangzott: 2011.Születéshete, Kozármisleny
   
  S_Beatrix, szibeti, szolrik és 1 másik tag kedveli ezt.
 11. Kis Sarkcsillag

  Kis Sarkcsillag Állandó Tag

  Bea blogján olvastam, többet sajnos nem tudok róla...de érdekes ez a megközelítés is!

  Meddőség


  Fizikai jellemzői:
  Ha az ivarszervek vagy a nemi szervek kivezető útjai súlyosan károsodnak, az ember utódok létrehozására képtelenné válik. Hormonzavarok, gyulladások, daganatok és idült mérgezések mind vezethetnek meddő állapothoz, de ugyanezt nem is csekély mértékben a pszichoszexuális zavarok is előidézhetik. Régebben csak a nőben kutatták az okot, mintegy őt téve felelőssé a meddőségért, jelen ismereteink alapján azonban az esetek felében a férfi betegsége áll a háttérben, legyen az szervi elváltozás avagy a lélekben keresendő ok, mely utóbbi ugyanolyan súllyal esik a latba.

  Lelki jellemzők:
  A betegség megértéséhez, a teljes kép kialakításához szükségesnek tartom, hogy távolabbról induljunk. Tisztázzuk, milyen alapvető, ősi tulajdonságokkal rendelkezik a férfi és a nő.
  A jellegzetességek összemosódnak a kettősség következtében. A férfiak rendelkeznek egy olyan szellemi résszel mely női jellegzetességekkel bír, és a nőkben is megtalálhatóak a férfi tulajdonságai. Ez a két ősi erő harmóniában él egymással, kölcsönösen segítik az élet alakulását.
  A férfi rendelkezik a dominanciával, a megtermékenyítő erővel, amit a nő befogad és majdan táplálhatja, nevelheti.
  Amikor a férfi nem vállalja fel a benne élő nőt, és azt nem építi be szervesen a férfiúi mivoltába, nemzőképtelenné válhat. Hasonlóképpen, ha a nő az önmagában hordozott férfit akárcsak tudattalanul is megtagadja úgyszintén csökken a befogadóképessége, tehát meddővé válhat.A nő a befogadó, a gyengéd, a teremtést kihordó, megvalósító. És amikor a meddőségről beszélünk, mindezek harmóniája csorbát szenved.
  Fizikai síkon ennek egyenes következménye a meddőség. Nem fogadja be a férfi megtermékenyítő erőit, azoknak nem biztosít termékeny talajt.

  Pósa Ferenc
   
 12. kanett2

  kanett2 Állandó Tag

  Hordozókendő használata
   

  Csatolt fájlok:

  Utoljára módosítva a moderátor által: 2014 Július 29
 13. barbie43

  barbie43 Állandó Tag

  Sziasztok
  Én az alábbiakat gyűjtögettem össze

  A letöltőlinkek

  http://data.hu/get/7058152/Mondokas_fuzet_-_Csiga_biga_gyere_ki.zip
  http://data.hu/get/7041877/Baba.IQ.Szavak.avi
  http://data.hu/get/7041881/Babanapl.djvu
  http://data.hu/get/7041882/Babanapl.doc
  http://data.hu/get/7041936/baba_fiu.pdf
  http://data.hu/get/7041883/Baby_Einstein_26_DVDs.doc
  http://data.hu/get/7041939/baratnoim_a_terhessegrol.doc
  http://data.hu/get/7041884/Barbara_Ahr_Babamasszazs.pdf
  http://data.hu/get/7041885/Berente_gi_-_Szmmisztika_s_nvmisztika.zip
  http://data.hu/get/7041888/Blint_gnes_-_Hajnapl.zip
  http://data.hu/get/7041887/Bono_Tantsd_gondolkodni_a_gyereked.zip
  http://data.hu/get/7041940/differix.pdf
  http://data.hu/get/7041889/Dr._Eduard_Estivill_-_Sylvia_De_Bjar_-_Aludj_jl_gyermekem.zip
  http://data.hu/get/7041890/Feladatlapok_a_figyelem_fejlesztshez.djvu
  http://data.hu/get/7041891/Gyerekek_ovodak_iskolak.zip
  http://data.hu/get/7041893/Hah_megrkeztem...pdf
  http://data.hu/get/7041896/Hogyan_erstsk_meg_gyermeknk_immunrendszert.zip
  http://data.hu/get/7041897/Hozztpllsi_kisokos.pdf
  http://data.hu/get/7041899/Jan_Tober_Lee_Carroll_-_Indig_Gyerekek_I.-II.zip
  http://data.hu/get/7041903/Kerekgyarto-Eva-Korosi-Kalmanne-A-tanulas-tanitasa-tanulasa.pdf
  http://data.hu/get/7041904/Kezeket_fel.zip
  http://data.hu/get/7041908/Masaru_Ibuka_-_3_eves_kor_utan_mar_keso.pdf
  http://data.hu/get/7041910/Mesterkurzus_-_Sorsdnt_tallkozsok_szlk_s_gyermekek_CD.zip
  http://data.hu/get/7041915/Mondkk.doc
  http://data.hu/get/7041912/Mondokas_fuzet_-_Almaalmapiros_alma.zip
  http://data.hu/get/7041914/Mondokas_fuzet_-_Csiga_biga_gyere_ki.zip
  http://data.hu/get/7041920/Pieron-kamasz.PDF
  http://data.hu/get/7041921/PisktkknyveA-tlZ-ig.doc
  http://data.hu/get/7041924/Szil_szl_szalmaszl...doc
  http://data.hu/get/7041926/Szlszet-ngygyszati_pszicholgia_s_pszichitria.zip
  http://data.hu/get/7041925/Sznes_formk_Ravensburger.zip
  http://data.hu/get/7041930/VA_-_Pocaklak-Babavr-ldgl.zip
  http://data.hu/get/7041931/Vicki_Iovine_Bartnim_a_terhessgrl.pdf
  http://data.hu/get/7041934/Vivaldi_Babknak.zip
  http://data.hu/get/7041935/Zsubatta_-_Mondksknyv.pdf
  http://data.hu/get/7041635/080223_ranschburg.zip
  http://data.hu/get/7041639/Asher__Jane_-_101_dolog___a_gyerekekrol.zip
  http://data.hu/get/7041636/A_tanulsi_zavarok_korai_tnetei.doc
  http://data.hu/get/7041638/A_veleszletett_fogyatkossg_megelzse_II..djvu
  http://data.hu/get/7037749/Baby_Einstein_26_DVDs.doc
  http://data.hu/get/7037713/Asher__Jane_-_101_dolog___a_gyerekekrol.zip
  http://data.hu/get/7037714/egyni_fejlesztsi_tervek.doc
  http://data.hu/get/7037715/Jtkos_munkafzet_doc..doc
  http://data.hu/get/7037716/Szil_szl_szalmaszl...doc
  http://data.hu/get/7037728/Terhesknyv_kispapknak_-_Hangosknyv.zip
  http://data.hu/get/7037590/Ranschburg-Jeno---Szulok-konyve.rar
  http://data.hu/get/7036105/Alfred_Zuckrigl_-_Balkezes_Gyerekek.zip
  http://data.hu/get/7036115/Dr._Benj...pock_doktor_csecsemo-_es_gyermekgondozasa.pdf
  http://data.hu/get/7036109/Dr._Thomas_Gordon_-_Tantsd_gyermeked_nfegyelemre.pdf
  http://data.hu/get/7036107/Hidas_Gyrgy_-_Raffai_Jen_-_Vollner_Judit_-_Lelki_kldkzsinr.pdf
  http://data.hu/get/7036103/Kdr_Annamria_-_Mesepszichologia.djvu
  http://data.hu/get/7036106/lomszp_zene_babknak_s_mamknak.zip
  http://data.hu/get/7036102/Sam_Wang_Sandra_Aamodt_-_dvzllek_a_gyereked_agyban-olvasOM.pdf
  http://data.hu/get/7036114/TEDD_NZD_HALLGASD_MONDD.pdf
   
 14. barbie43

  barbie43 Állandó Tag

  Jean Liedloff: Az elveszett boldogság nyomában
   

  Csatolt fájlok:

  Utoljára módosítva a moderátor által: 2014 Július 29
 15. ljanka

  ljanka Állandó Tag

  Készítettem ajándékba egy babanaplót, amiben fel lehet jegyezni sok-sok mindent.

  Nem tudom, hogy hány embert érdekelne innen a fórumról, de gondoltam megosztom, hátha....  Kb 34 oldalas.

  OpenOffice-al készült, de MS Word-el is meg lehet nyitni (odt formátumú)

  Meg pdf-be is exportálva lett, de ott ugye nem lehet már szerkeszteni...  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
 16. barbie43

  barbie43 Állandó Tag

  Találtam még néhány kicsikkel foglalkozó könyvet, remélem e közt is találtok olyant ami elnyeri tetszéseiteket. Mesekönyveket is akarok megosztani de még nem jöttem rá melyik fórumon kellene :)

  http://data.hu/get/7281167/Dr._Marshall_B._Rosenberg_-_gy_is_lehet_nevelni_s_tantani-olvasOM.pdf
  http://data.hu/get/7281181/Dr._Thomas_Gordon_-_Tantsd_gyermeked_nfegyelemre.pdf
  http://data.hu/get/7281137/Dr_Aletha_J_Solter_-_A_bolcs_baba.pdf
  http://data.hu/get/7281184/Frank_Caplan_-_Az_let_els_tizenkt_hnapja.zip
  http://data.hu/get/7281173/Gary_Chapman_Ross_Campbell_-_Gyerekekre_hangolva.pdf
  http://data.hu/get/7281168/Gncz_Ferencn_-_Beszdfejleszts_s_anyanyelvi_nevels.pdf
  http://data.hu/get/7281171/Higgy_Magadban.zip
  http://data.hu/get/7281165/Hugh_Prather_Gayle_Prather_-_Spiritulis_gyereknevels.pdf
  http://data.hu/get/7281152/Ken_Adams_-_Hozd_ki_a_legtbbet_a_gyerekedbl_2007.zip
  http://data.hu/get/7281176/Kiegyensulyozott_babak.PDF
  http://data.hu/get/7281141/Ksn_Ormai_Vera_-_A_mi_vodnk.pdf
  http://data.hu/get/7281175/Libby_Norman_-_Babaszobk_gyerekszobk.pdf
  http://data.hu/get/7281177/Malcolm_Gladwell_-_Kivtelesek_A_siker_msik_oldala.pdf
  http://data.hu/get/7281145/Margitics_Ferenc_-_A_szuloi_mesterseg_iskolaja.pdf
  http://data.hu/get/7281147/Marie-Claude_Monchaux_-_A_sehany_eves_kislany.pdf
  http://data.hu/get/7281154/miknt_tantsuk_az_elme_olvasst_autizmussal_l_gyermekeknek.pdf
  http://data.hu/get/7281143/Montagh_Imre-Mondd_ki_szepen.pdf
  http://data.hu/get/7281157/Okos_Ovis_kreatv_krtyk.pdf
  http://data.hu/get/7281140/ovi-suli_-_jtkos_keress_prosts_megfigyelsx.pdf
  http://data.hu/get/7281149/ovitanodakzps_krnyezet.pdf
  http://data.hu/get/7281150/ovitanoda_nagycs_krnyezet.pdf
  http://data.hu/get/7281153/Ranschburg_Jeno_-_Szulok_konyve.pdf
  http://data.hu/get/7281170/Ranschburg_Jen_-_Rgk_az_ton.pdf
  http://data.hu/get/7281160/Sam_Wang_Sandra_Aamodt_-_dvzllek_a_gyereked_agyban-olvasOM.pdf
  http://data.hu/get/7281164/TEDD_NZD_HALLGASD_MONDD.pdf
  http://data.hu/get/7281179/Varga_Katalin_-_n_te_.pdf
  http://data.hu/get/7281155/Vekerdy_Tams_-_Nagy_csaldknyv.pdf
  http://data.hu/get/7281148/Vekerdy_...t_kellene_tudnunk_a_gyerekekrl_s_magunkrl.pdf
  http://data.hu/get/7281142/W._Ungvry_Renta_-_Szoptats_fzet.pdf
  http://data.hu/get/7280985/080223_ranschburg.pdf
  http://data.hu/get/7281042/50_ovis_krds.pdf
  http://data.hu/get/7281027/alvasnaplo.pdf
  http://data.hu/get/7281047/A_suttogo_titkai_II__-_Tracy_Hogg_-_Melinda_Blau.pdf
  http://data.hu/get/7281045/A_suttogo_titkai_I__-_Tracy_Hogg_-_Melinda_Blau.pdf
  http://data.hu/get/7281053/Babaparade.pdf
  http://data.hu/get/7281044/Barbara_Ahr_Babamasszazs.pdf
  http://data.hu/get/7281043/Bruno_Bettelheim_-_A_mese_bvlete_s_a_bontakoz_gyermeki_llek-upByOM.prc
  http://data.hu/get/7280987/Charlotte_Zillmann_-_Iskolai_kudarcok-olvasOM.djvu
  http://data.hu/get/7281029/David_Heller__Elizabeth_Heller-_Gyermekgondolatok_Istenrol.pdf
  http://data.hu/get/7281057/Dekn_B._Katalin_-_Tornamesk.zip
  http://data.hu/get/7280989/Donald_W._Winnicott_-_Kisgyermek_csald_klvilg-olvasOM.djvu
  http://data.hu/get/7281036/Dr.Ross.Campbell.Szuloi.hivatas-Bit-Book.zip
  http://data.hu/get/7280990/Dr._Dorothy_Einon_-_Kreatv_gyerek_-olvasOM.djvu
  http://data.hu/get/7281033/Dr._Fekete_Barbara_-_A_hiszti_Szlk_kziknyve_upbyOMmani_.prc
  http://data.hu/get/7281055/Dr._Hegyi_Ildik_-_Fejldsi_lpcsfokok_vodskorban_OCR.pdf
  http://data.hu/get/7280992/Dr._John_Townsend_-_Kamaszhatrok.djvu
  http://data.hu/get/7281031/feldmar_..._sors_szabad_akarat_hu_rtf_nncl3957-7E8v1.rtf
  http://data.hu/get/7281034/Gary_Chapman_-_Egymsra_hangolva-upByOM.prc
  http://data.hu/get/7281028/Gerlinde_Ortner_-_Gygyt_mesk-upByOM.prc
  http://data.hu/get/7281021/Gerlinde_Ortner_-_j_gygyt_mesk-olvasOM.mobi
  http://data.hu/get/7280999/Jan_Uwe_Rogge_-_Kell_a_gyereknek_a_korlat_upbyOMmani_.djvu

  http://data.hu/get/7281003/Kdr_Annamria_-_Mesepszichologia.djvu
  http://data.hu/get/7281052/Kezdem_az_ovit.pdf
  http://data.hu/get/7281004/Krle_Karin_Elke_A_diszkalklis_szmolsgyenge_gyerekek.djvu
  http://data.hu/get/7281049/letreval_fiataloknak.pdf
  http://data.hu/get/7280986/Lucy_Burney_-_Hogyan_erstsk_meg_gyermeknk_immunrendszert
  http://data.hu/get/7281030/Marcello_DaOrta_-_Isten_ingyr_teremtett-upByOM.prc
  http://data.hu/get/7281038/meleg_a_gyerekem.pdf
  http://data.hu/get/7281005/Merei_Ferenc-_V.Binet_Agnes_Gyermeklelektan.djvu
  http://data.hu/get/7281006/Mozgas_es_tanulas.djvu
  http://data.hu/get/7281051/nacsa_janos_kispapa_szuletik.rtf
  http://data.hu/get/7281035/Nagy_Szilvia_-_Tudom_mit_csinl_a_gyereked_szombat_jjel.pdf
  http://data.hu/get/7281018/Oriana_Fallaci_-_Levl_egy_meg_nem_szletett_gyermekhez.doc
  http://data.hu/get/7281046/Pharmatex_Babanaplo_A4_low.pdf
  http://data.hu/get/7281050/Popper_-_Ranschburg_-_Vekerdy_-_Sorsdnt_talkozsok_-_Szlk_s_gyermekek.pdf
  http://data.hu/get/7281023/Popper_Ranschburg_Vekerdy_-_Sorsdnt_tallkozsok_szlk_s_gyermekek.mobi
  http://data.hu/get/7281041/Ranschburg-_Lux_Cziegler_Unokaink_is_latjak_oket.rtf
  http://data.hu/get/7281019/Ranschburg_Jen_-_A_mlysgbl_kiltok-olvasOM.doc
  http://data.hu/get/7281007/Ranschburg_Jen_-_A_serdlkor_gytrelmei-olvasOM.djvu
  http://data.hu/get/7281026/Ranschburg_Jen_-_Gyereksgek.pdf
  http://data.hu/get/7281009/Ranschburg_Jen_-_Jellem_s_jellemtelensg-olvasOM.djvu
  http://data.hu/get/7281008/Ranschburg_Jen_-_n_s_a_tbbiek-olvasOM.djvu
  http://data.hu/get/7281037/Ranschburg_Jen_-_Szlk_knyve_upByOM_.prc
  http://data.hu/get/7281011/Ranschburg_Jen_Kis_gyerek...kis_gond-olvasOM.djvu
  http://data.hu/get/7281013/Richter-_Brgge-_Mohr_Dadog_a_gyerek.djvu
  http://data.hu/get/7281024/Rudolf_S...velse_szellemtudomnyi_szempontbl-olvasOM.mobi
  http://data.hu/get/7281056/Rvai_Gbo...kekrl_Ranschburg_Jenvel_s_Vekerdy_Tamssal.pdf
  http://data.hu/get/7281014/Salom_Widmer_-_Dehogy_akarok_n_verekedni-olvasOM.djvu
  http://data.hu/get/7281025/Thomas_Gordon_-_P.E.T._A_szli_eredmnyessg_tanulsa-upByOM.mobi
  http://data.hu/get/7281054/Tomi_Ungerer_-_Nem_puszilom_meg_a_mamt-olvasOM.pdf
  http://data.hu/get/7281020/Tony_Attwood_-_Klns_gyerekek-olvasOM.doc
  http://data.hu/get/7281016/Wender_Paul_H_A_hiperaktv_gyermek_serdl_s_felntt.djvu
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2018 Július 1
 17. ezerke

  ezerke Állandó Tag

  Sziasztok!

  Végre visszakaptam kedvenc ringatós könyvünket. A drága anyósom őrizgette, mint utólag kiderült.
  Megpróbálom felrakni, remélem Nektek is a kedvencetek lesz! :)


  1.jpg

  Sándor Ildikó
  Tücsökringató -
  Ölbeli játékok
  61 oldal lett:
  I. rész:
   

  Csatolt fájlok:

 18. ezerke

  ezerke Állandó Tag

  Sándor Ildikó
  Tücsökringató -
  Ölbeli játékok

  II. rész:
   

  Csatolt fájlok:

 19. ezerke

  ezerke Állandó Tag

  Sándor Ildikó
  Tücsökringató -
  Ölbeli játékok

  III. rész:
   

  Csatolt fájlok:

 20. levendi9

  levendi9 Állandó Tag

Megosztás