Hírek Politika Virágzik a biznisz: Hatalmasat kaszál az állam az emberek kilakoltatásán

Júniusban oldották fel a járványi alatti moratóriumot.

Egyetlen hónap alatt több mint 1100 ingatlant árvereztek el azután, hogy június 15-én véget ért a kényszerértékesítési- és kilakoltatási moratórium – tudta meg az rtl.hu.


A civilek szerint a tilalom feloldása óta


30 százalékkal

több olyan ügyfelük van, aki valamilyen végrehajtási eljárás miatt kér segítséget. A következő hónapokban ráadásul jelentősen nőhet a nemfizető adósok száma, a családi kasszákat ugyanis érzékenyen érinti az infláció, a rezsiköltségek emelkedése, valamint a kétszámjegyű alapkamat is. Mindezt csak tetézné, ha eltörölnék a kamatstopot is.


A kormány nagyjából két és fél évnyi szünet után feloldotta a koronavírus-járvány miatt elrendelt árverezési- és kilakoltatási tilalmat. A moratórium ideje alatt – néhány kivételt leszámítva – nem lehetett kényszerértékesíteni az ingatlanokat, a benne élőket pedig nem lehetett az utcára tenni.


Június 15-től azonban ismét megindultak az árverések, ráadásul úgy tűnik, igen nagy tempóban: az rtl.hu Magyar Bírósági Végrehajtói Kartól (MBVK) származó információi szerint egy hónap alatt összesen több mint 1100, azaz naponta majdnem negyven ingatlant árvereztek el.


Összehasonlításképpen: korábban ilyen módon 5000-8000 ingatlant értékesítettek évente.

Az rtl.hu által megismert adatok azt mutatják, hogy az első hónapban átlagosan 9-10 millió forint körül alakultak alakultak a nyertes licitértékek, az összesített bevétel pedig



forint volt. (Az alábbi táblázat a járvány éveit, valamint az árverési tilalom utáni első hónapot mutatja be.)


1661399557146.png
 
Mivel ennek nincs visszhangja mert nem jut el a közvéleményhez így nyugodtan csinálhatják.
Ha az ellenzék fel is hozza elbagatelizálják. Vagy olyan színben tűntetik fel a kilakoltatottakat hogy ne legyen támogatásuk.
 
Azért ez már egy horror. Van nekik még ennél lejjebb is? Nem emlékszem, hogy 20-30 éve létezett volna ennyi behajtó cég, (cég?) és bírósági végrehajtó. Szinte azt csinálnak az emberekkel, amit csak akarnak. Mindezt úgy, hogy még törvényesítve is van a joguk hozzá. Maholnap bárkihez bármilyen indokkal odamehetnek, mert védi őket a törvény. Az ellenzék! Az nem csinál semmit, mert nem is tud. Mi, a nép tehetnénk, de mi meg azért nem tudunk, mert meg van osztva az ország. Jól csinálja ez a tolvaj banda. Erősítik a fegyveres testületeket, emelik a fizetésüket, lekenyerezik őket. A semmit nem látó sötétségben tartott szavazóik meg melléjük állnának ha úgy adódna a helyzet.
Neked, nekem, mindenki másnak csak egy illetve két lehetősége van. Vagy kifizetsz mindent fogcsikorgatva és hagyod hogy minden menjen tovább ahogy eddig, vagy elmész innen valahová, ahol talán még lehet valamilyen jobb jövőd.
Szégyenletes ami itt megy. Nem vagyunk méltóak arra, hogy azt mondják rólunk hogy: a nagy múlttal és kultúrával rendelkező Magyarok. Alja ország lettünk, aki nem az állampolgárait védi.
 
ez, a tendenciozusan propagandisztikus felütös duma,

"

Virágzik a biznisz, meg​

Hatalmasat kaszál az állam az emberek kilakoltatásán​


megint min is alapszik?
 
Utoljára módosítva:
Az a probléma,hogy sokan elvesztik az állásukat vagy nem dolgoznak,ritkább esetben lebetegszenek.
A hitel nem vár,a közüzemi számlákat fizetni kell!
Társas házakban a lakóközösség egyetemes felelősséggel tartozik az ilyen olyan okból nem fizető lakók tartozásait is közösen ki kell fizetni,ami szinte bevasalhatatlan,mert az állam és a bank árverezéskor előnyt élvez!
Ugye senki nem kíván ilyen szomszédot a lépcsőházába?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,118
Üzenet
4,799,473
Tagok
615,605
Legújabb tagunk
budafalvi
Oldal tetejére