Portfólió készítése 2014. november 30-ig

sztzs

Állandó Tag
Állandó Tag
A képeket is tiltják én olyan képeket készítettem amelyen a gyermekek nem felismehetőek, háttal állnak stb
Akkor sem felismerhető, ha kitakarod az arcot. Volt erre itt régebben fotó feltéve. Az éneknél pedig a hangjegyfüzet azért kevés, mert akkor nem kellene sem éneklésből felvételizni a tanárnak, sem énekeltetni az osztályt. Nem énekből írom, de van olyanom is a portfoliomban, mert ez is az egyik szakom.
 

szsziszo

Állandó Tag
Állandó Tag
Van kiegészítés, minden területre a 156.oldaltól.
Az óvodáé S pont alatt, itt a linkje:https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/pem/ovoda.pdf
Az kompetenciák óvodai értelmezése: https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/pem/ovoda_k.pdf
Találtok benne sok jó példát az IKT-re is.
Szia! Ez az útmutató megvan. Én arra gondoltam, hogy kifejezetten óvodapedagógusokra lesz-e valami plusz. Mint az első útmutató után. Mert erről is lehetett hallani, hogy október végén megjelenik.
 

szsziszo

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a szabadon választott dokumentumoknál akkor nem kell ragaszkodni a második útmutatóhoz? Mert ugye az elsőben több minden van és én azokból válogattam volna. Vagy csak olyan lehet, ami a módosítottban szerepel???
 

zizike2

Állandó Tag
Állandó Tag
Óvónénik! Ti hány hetet töltötök fel a tematikus tervben?Az ősz témakörből egy hét: pl Az őszi gyümölcsök elég?
 
Mutatja valakinek a felület a %-ot?
Feltöltöttem mindent, minden zöld,a 8 kompetenciát megjelöltem, de % sehol?
Tud valaki valamit erről!
A régi portfóliónál jobb felső sarokban mutatta a százalékot!!
 

slalte

Állandó Tag
Állandó Tag
Ugye jól értelmezem, hogy a szabadon választható dokumentumoknál a felsorolt példák CSAK AJÁNLÁSok? Úgy értem, hogy ezeken kívül is választhatok bármit....
 

slalte

Állandó Tag
Állandó Tag
Javasolt szabadon választott doumentumok vannak, lehet bármiről írni ami bemutatja valamelyik kompetenciát. Én már megírtam mind a négy kötelezőt, SNI gyermek egyéni fejlesztési tervét, projektervet, féléves nevelési tervet, és egy őszi nap bemutatását az óvodában, gondolkozok egy ötödiken is. Megnéztem a portfolió véglegesítést minden zöld csak a szakmai életút van vissza, ezt hagytam a végére, eddig 105 oldal.
Hogy érted, hogy mind a 4 kötelezőt? Ezek nem kötelezőek, ha jól tudom, csak lehetőség.
 

sztzs

Állandó Tag
Állandó Tag
Kérdésemre az óravázlat (+tematikus terv) és a fotók/ videók ügyében itt a hivatalos válasz. "Amennyiben rendelkezik az elvárt kapcsolódó dokumentumokkal, reflexióval, úgy korábbi csoportprofilt is feltölthet, azonban szakmai javaslatunk, hogy az utóbbi 1-2 év munkáját töltse fel az alapdokumentumok közé a felületre.

Javasoljuk, hogy ne töltsön fel a felületre tanulókról készült fényképet és videófelvételt



Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy az Oktatási Hivatal által kiadott jelen állásfoglalásához/tájékoztató levélhez semmiféle joghatás nem fűződik, ezért ezen állásfoglalásban/tájékoztatásban foglaltak a bíróságot vagy más hatóságot eljárása során nem köti. "
 
Oldal tetejére